Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yeni anayasa


jaffa

Öne çıkan mesajlar

jaffa said:

eskiden de vardı bug biliyorum değişmediğini 4. madde de korunabilir bu madde ve 1 2 3. maddeler değiştirilemez şeklinde.


yok öyle bir şey olmaz. hiç değiştirilemez bir madde koymak direk gelişim ve değişime aykırı bir şey, bu koyduğun kural dünyanın en doğru kuralı olsa bile.

ayrı bir maddeyle ilk 3 maddenin değişmez olduğunu belirtmek yeterli. tarih çok değişken bir şey. şundan yüz sene önce başka bir devlet, başka bir rejim, başka bir başkent vardı bu topraklarda. asıl kurallar konur, istisnalar için de her zaman açık kapı bırakılır normal olan budur. aşırı liberal, aşırı islamcı ve aşırı solcular dışında kimse o maddeden şikayetçi değil zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kafalar çok iyi, şu adamlar ne içtiyse bana da aynısından

öneriler sayfasından


MADDE 1
Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.


- sadece , Turkiye devleti , ibaresi kalabilir

- Tükiye özgür bir cumhuriyettir.

- Türkiye Devletinin Yönetim Şekli Demokratik bir Cumhuriyet'tir

- ANADOLU CUMHURİYETİ OLSUN.

- Türkiye Devleti Laik ve Demokratik bir Cumhuriyettir.

- Türkiye Devleti, Laik, Sosyal ve Halk Cumhuriyetidir.

- türkiye cumhuriyeti bir devlettir

- TÜRKİYE CUMHURİYETİ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN KURDUĞU BİR CUMHURİYETTİR.

- Birleşik Anadolu Devleti Laik, Demokratik ve Sosyal bir Cumhuriyettir. Veya Çok uluslu Anadolu Devleti Laik, Demokratik ve Sosyal bir Cumhuriyettir.

- Türkiye Devleti Demokratik bir Halk Cumhuriyrtidir.

MADDE 2
Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.


- "ATATÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ" SUBJEKTİF BİR KAVRAM VE ÇIKARILSIN,YERİ BOŞ KALSIN.

- atatürk milliyetçiliğ kesinlikle çıkmalı hiç bir şey ifade etmiyor

- Ataturk milliyetciligi kismi resmi ideolijiyi dayatan bir yaklasim oldugu icin toplumsal sözlesmenin demokratik ve özgurlukcu temeliyle celisen bir ifade. yeni asanayasada bu turden ideolojileri dayatan her turlu ifadenin temizlenmesi ve kesinlikle kullanilmamasi gerekmektedir.

- LAİKLİK İLKESİ KALDIRILSIN

- Türkiye cumhuriyeti demokratik ve sosyal bir hukuk devletidir.

- ATATÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ İBARESİ KALDIRILMASI GEREKİR.BİLİNDİĞİ KADARI İLE GELİŞMİŞ ÜLKELERİN ANAYASALARINDA KİŞİ İSMİ ZİKREDİLMEDİĞİ İÇİN. EĞER YİNEDE İSİM GEÇECEKSE ATATÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNİN TARİFİ GEREKİR BUDA MÜMKÜN DEĞİLDİR.ZATEN SIKINTI BURDA YATIYOR,NEDENİ ŞİMDİYE KADAR ÜLKEDEKİ HER KESİM ATATÜRK'ÇÜLÜĞÜ HEP KENDİNE GÖRE YORUMLADI. ATATÜRK YAŞAMADIĞI İÇİN BU KONUDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ DEME ŞANSIMIZDA YOKTUR. ANAYASADAN İSMİNİ ÇIKARMAMIZ GÖNLÜMÜZDEN ÇIKARMAMIZ ANLAMINA GELMEZ, PROBLEMLER BİTER.

- daha özgürlükçü daha yenilikçi ve kesinlikle insan haklarına saygılı bir cumhuriyet istiyoruz.

- medde den sadece atatürk milliyetçiliği kaldırılsın

- laiklik ibaresinin anlaşılırlığı ve izahatı yapılmalı. Atatürk milliyetçiliği ibaresi kaldırılmalı, sosyal katmanları kaplayan ve kapsayan bir ibare gelmeli.

- Atatürk milliyetçiliği tanımı Anayasa'da olmamalı. Herkes Atatürk milliyetçisi olmak zorunda değil. Hatta ve hatta herkes milliyetçi olmak zorunda da değil. Bu durumda devletin milliyetçi olması da nedir?

- milliyetcilik kavramı kalkmalı..cumhuriyet yerinede federal devlet olmalı..

- Turkiye cumhuriyeti; bireylerin ozgurlugunu ve kendilerini olduklari gibi ifade etmelerini on planda tutan ve dusunce ozgurlugunu garanti altina alan,siddet icermedigi surece her dusuncenin ifadesini destekleyen,Toplumun guvenligini ve gelisimini on planda tutan,bireylerin kisisel gelisiminin bilimsel temellere dayanmasi icin kanuni duzenlemeler yapan,cagdas,uygar ve ozgur bireyler yetistiren laik ve demokratik bir devlettir.

- Laiklik çoklu dinlere mensup topluluklardan oluşan ülkelerde esastır, Türkiyede değil. Nüfusun çoğu müslüman ise o ülkenin yasaları o dini inanca göre oluşturulmalı.

- "Atatürk milliyetçiliği" tanımlanmalı yada bu ibare kalkmalı

- Sosyal devlet kaldırılsın. Onun ne demek oldugunu bilmiyorum.

- Atatürk ne bir sosyolog nede bir tıoplum bilimcidir, Atatürk savaş eğitimi almış bir askerdir bu minvalde Atatürkçülükle bütünleşmiş Atatürk miliyetçiliğinin komple değiştirilip, Magna Kartadan bu yana denenmiş bu denemeye ilham kaynağı olmuş bu konuda bir ömür vermiş batılı düşünce adamlarının yazıtlarının uygulanmasını, bu topraklardaki huzur için olmassa olmaz görüyor, gereğinin yapılmasını Arz ederim

- laik kelimesi iptal

- Atatürk milliyetciligi ifadesi kaldirilsin. Laiklik de tarif edilsin ki herkes anlsin.

- milliyetçilik arık azgelişmiş toplumların sloganıdır,dünyalılık daha doğru olur.Her tür milliyetçi ırkçı yaklaşımlar tehlikelidir.

MADDE 3
Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Millî marşı “İstiklal Marşı”dır. Başkenti Ankara’dır.


- Herkes kendi dilini konusabilmeli.

- Anayasa kelimesi yerine evrenyasa koyulsun Yeni yasa toplulugu tüm evrene has olmaliki harika olsun Zira anayasa kelimesi degişmedikçe yine tadilat olacaktir yeni olmuyacaktir Büyük düşünün

- devletin resmi dili türkçedir. bayrağın şekli köşelerinde kırmızı, ve beyaz çizgilerden oluşan ortasında mavi bir şerit bulunan ve bunun üstünde de yedi yıldızın bulundugu bir bayraktır. milli marşı istiklal marşıdır. başkenti ankaradır.

- türkiye devleti,başkenti ankara olan federal bir devlettir

- Atatürk milliyteçiliği kaldırılmalı.Ayrıca laiklik kavaramı nedir tam olarak belirtilmeli yada kaldırılmalı.

- Istiklal marsinin kesinlikle degistirilmesi gerektigini dusunuyorum. Gerek soylenmesinin zorlugu, gerek icerdigi metafizik teokratik normlar, gerekse iceriginde hangi ulusa yazildigina dair bir vurgunun olmamasi nedeniyle istiklal marsi kesinlikle toplumumuz icin birlestirici bir deger olmaktan uzaktir.

- Başkent değiştirilsin. Gelişmesinin önünü açmak için doğuanadoludan bir il seçilebilir.

- Başkent Istanbul olsun

- Başkentin İstanbul olması gerektiğini düşünüyorum.

- Bence herşey aynı kalabilir Fakat Başkent İstanbul veya İzmir olmalı.

- BAŞKENT İSTANBUL OLMALI

- Bayrağı; Ay yıldızının rengini Ebediyen bağımsızlık ve egemenliğimizden; Al Kırmızısının rengini şehitlerimizin Al kanından alan; Ulusca kazanılan zaferlerimizin onuru , Atalarımızın gökyüzünden aldığı bize ebedi mirası, Türkiye Cumhuriyeti Vatanının eşsiz timsali ,şanlı Al yıldızlı Türk Bayrağıdır.Milli marşı Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kuruluşunu ,Hürriyet ve istiklalini temsil eden İSTİKLAL marşıdır. Başkenti ANKARA,Resmi Dili Türkçedir

- Başkenti Hakkari olsun.

- BASKENT ISTANBUL OLSUN - KURTULUS SAVASINDA ISTANBUL ISGAL EDILDIGI ICIN EN UYGUN YERLERDEN BIRI ANKARA IDI AMA ARTIK KURTULUS SAVASI ESNASINDA DEGILIZ!!!EKONOMIKSEL - IDARI - KÜLTÜREL VS OLARAK EN UYGUN SEHIR ELBET ISTANBUL!!!!!

- Ankara başkent olmaktan çıkarılsın ve Dünyanın Merkezi olan İstanbul Başkent'imiz olsun.

- Ataturk milliyetciligi denildiginde ne demek isteniliyor daha kapsamli aciklansini mesela: Ataturk milliyetciligi derken: Ataturk devrimi ve inkilaplarimi demek isteniliyor ?




bu arada anayasal suç işlemiş oluyorlar bunlar ama nasılsa ülkede anayasanın bir önemi kalmadı. (:P)

her boş çuvaldan farklı bir ses çıkıyor.
çuvallara vura vura bir demokrasi elde etmeye çalışıyorsun işte...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...