Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Haydi İspat Yapalım! (Matematik)

karpuz

Öne çıkan mesajlar

Aklıma geldi. Ben bayaa bir uğraştım kanıtlamak için.
"x.(x+1).(x+2).(x+3) + 1 sayısı her zaman bir tamkaredir. Ve bu Tam karenin karekökü = x.(x+3) + 1 ye eşittir."
İşte bunu kanıtlamanızı istiyorum. :) (Tümevarım dışı bir kanıt istiyorum.)[signature][hline]"Mph Rmph !!"
Sosyal ağlarda paylaş

abicim onu açacaksın. Açtıktan sonra bakıcaksın tamkare mi, ki öyle çıkacak.
Sora karekökünü alacaksın. Tam kare olduğu için kolay olur zaten. Çıkan denklemi de tek kuvvetli halde yazıcaksın ki yazdığın şey çıkacakç[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on
Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse.
fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki:
Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir...
Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman...

Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :)

[Bu mesaj Penthesilea tarafından 11 Ekim 2004 19:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Slat, 11 Ekim 2004 19:57 tarihinde demiş ki:
daha bugün mat sınavından 0 aldığımı öğrendim.. So...

Get Lost!

Kimseyi ben bu şeyi çözün diye zorlamıyorum ki? İlgilenmiyorsan matematikle, mesaj atmak zorunda değilsin. 0 aldıysan da kendin çalışmamışsındır kendin bulmuşsundur. Umrumda da değildir. Bana neden gelip de "0 aldım ben hadi yürü!" gibi bir tepki veriyorsun ki? Anlayamadım.[signature][hline]"Mph Rmph !!"
Sosyal ağlarda paylaş

açıp yazıyom veya resmini çekeyim bi sn[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on

Sosyal ağlarda paylaş

said:
karpuz, 11 Ekim 2004 19:59 tarihinde demiş ki:
said:
Slat, 11 Ekim 2004 19:57 tarihinde demiş ki:
daha bugün mat sınavından 0 aldığımı öğrendim.. So...

Get Lost!

Kimseyi ben bu şeyi çözün diye zorlamıyorum ki? İlgilenmiyorsan matematikle, mesaj atmak zorunda değilsin. 0 aldıysan da kendin çalışmamışsındır kendin bulmuşsundur. Umrumda da değildir. Bana neden gelip de "0 aldım ben hadi yürü!" gibi bir tepki veriyorsun ki? Anlayamadım.

Zaten "hadi yürü" gibi sert olmaması için ing yazdım herhangi bir tepki yok yani ortada.. :) Sadece bu aralar test çözmekten ve okulun baskısından bunaldığım için rasgele yazdım..[signature][hline]Touch of death is never gentle...
Sosyal ağlarda paylaş

Doğru, ama açıp yapılacak birşey değilmiş az önce baktım, çünkü denklemsel bi olay değil tamkare olması, pisagor üçgenindeki katsayılara uymuyor çünkü çıkan denklem.

Ahada yaptım yazıyom[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on

Sosyal ağlarda paylaş

O zaten kolay, işin zoru, denklem açık halde pisagor üçgenine oturmamasına rağmen (birden fazla denklemin çarpımı olduğundan) tam kare olduğunu açıklamak çünkü harbi öyle.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on

Sosyal ağlarda paylaş

koyarız sayıları görrürüz daha tüme varıma gelmedik 2.dönem :)
1*2*3*4=24=>24+1=25 5*5=25 olur bunu aksiyom die kabul ederiz:) veya böle olmayan ergi yöntemiyle kanıtlarız işte[signature][hline]Prima, Quae vitam dedit,hora carpsit

Nascantes morimur,finisque ab orgine

İnşallah bende yardım severlerin melek kanatlarından alıcam inşallah inşallah inşallah...:-)
Sosyal ağlarda paylaş

şu olabilirmi senin o yazdığın şey (x+4)!=m^2'tür.4 en küçük asal sayının karesi olduğun dan her x eleman z nin 4 ile toplamının faktoriyelinin 1 fazlası bir sayının karesine eşittir.[signature][hline]Prima, Quae vitam dedit,hora carpsit

Nascantes morimur,finisque ab orgine

İnşallah bende yardım severlerin melek kanatlarından alıcam inşallah inşallah inşallah...:-)
Sosyal ağlarda paylaş

Benim dediğim (x+4)! değil ki? Yazsan yazsan (x+3)!/(x-1)! olarak yazabilirsin. Ha bu arada (x+4)!+1 her zaman tam kare olur diye birşey yok ki? x yerine 2 koydum 6! oldu 721 bir tam kare değil? Senin dediğin yalnızca 1-2 değer için çıkıyor tanımdan dolayı.[signature][hline]"Mph Rmph !!"
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...