karpuz Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 Aklıma geldi. Ben bayaa bir uğraştım kanıtlamak için. "x.(x+1).(x+2).(x+3) + 1 sayısı her zaman bir tamkaredir. Ve bu Tam karenin karekökü = x.(x+3) + 1 ye eşittir." İşte bunu kanıtlamanızı istiyorum. :) (Tümevarım dışı bir kanıt istiyorum.)[signature][hline]"Mph Rmph !!" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 Çok canın sıkılıyo galiba ;)[signature][hline] Quidquid latine dictum sit, altum viditur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 abicim onu açacaksın. Açtıktan sonra bakıcaksın tamkare mi, ki öyle çıkacak. Sora karekökünü alacaksın. Tam kare olduğu için kolay olur zaten. Çıkan denklemi de tek kuvvetli halde yazıcaksın ki yazdığın şey çıkacakç[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse. fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki: Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir... Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman... Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :) [Bu mesaj Penthesilea tarafından 11 Ekim 2004 19:58 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 daha bugün mat sınavından 0 aldığımı öğrendim.. So... Get Lost![signature][hline]Touch of death is never gentle... [Bu mesaj Slat tarafından 11 Ekim 2004 19:58 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 E hadi aç bakayım.[signature][hline]"Mph Rmph !!" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 git uyu yaa.. :-)[signature][hline]arcane, 09 Ekim 2004 14:49 tarihinde demiş ki: bbcodesuz imza, imza diildir. www.heavymetaltr.com/forum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cmrownz Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 x[signature][hline] hezimet oyle olmaz boyle olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 said: Slat, 11 Ekim 2004 19:57 tarihinde demiş ki: daha bugün mat sınavından 0 aldığımı öğrendim.. So... Get Lost! Kimseyi ben bu şeyi çözün diye zorlamıyorum ki? İlgilenmiyorsan matematikle, mesaj atmak zorunda değilsin. 0 aldıysan da kendin çalışmamışsındır kendin bulmuşsundur. Umrumda da değildir. Bana neden gelip de "0 aldım ben hadi yürü!" gibi bir tepki veriyorsun ki? Anlayamadım.[signature][hline]"Mph Rmph !!" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 açıp yazıyom veya resmini çekeyim bi sn[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse. fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki: Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir... Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman... Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gazanfer Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 doğru değil ki kanıtlayalım. ya da tamkare'nin tanımını mı yanlış biliyorum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 said: karpuz, 11 Ekim 2004 19:59 tarihinde demiş ki: said: Slat, 11 Ekim 2004 19:57 tarihinde demiş ki: daha bugün mat sınavından 0 aldığımı öğrendim.. So... Get Lost! Kimseyi ben bu şeyi çözün diye zorlamıyorum ki? İlgilenmiyorsan matematikle, mesaj atmak zorunda değilsin. 0 aldıysan da kendin çalışmamışsındır kendin bulmuşsundur. Umrumda da değildir. Bana neden gelip de "0 aldım ben hadi yürü!" gibi bir tepki veriyorsun ki? Anlayamadım. Zaten "hadi yürü" gibi sert olmaması için ing yazdım herhangi bir tepki yok yani ortada.. :) Sadece bu aralar test çözmekten ve okulun baskısından bunaldığım için rasgele yazdım..[signature][hline]Touch of death is never gentle... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 Doğru, ama açıp yapılacak birşey değilmiş az önce baktım, çünkü denklemsel bi olay değil tamkare olması, pisagor üçgenindeki katsayılara uymuyor çünkü çıkan denklem. Ahada yaptım yazıyom[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse. fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki: Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir... Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman... Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 Açıkcası "La Yörü" yazsan daha az kaba olurdu. Şaka olduğunu sanabilirdim; fakat ingilizce kullanarak "Get Lost!" yazınca ciddiye aldım doğal olarak.[signature][hline]"Mph Rmph !!" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zaidral Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 8x^2 deil 11x^2[signature][hline]Server is busy. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gazanfer Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 niye açıp saçıyosunuz ki? dört ardışık sayının çarpımına bir eklenirse sonuç tamkaredir diyo işte. böylesi daha kolay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Etos Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 e açıp yazmak çok kolay bunu anlamadım? (x(x+3)+1)^2 = (x^2+3x+1)^2 = x^4+6x^3+11x^2+6x+1 x(x+1)(x+2)(x+3) = (x^2+x)(x^2+5x+6) = x^4+6x^3+11x^2+6x+1 gördüğünüz gibi birbirlerine eşit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 O zaten kolay, işin zoru, denklem açık halde pisagor üçgenine oturmamasına rağmen (birden fazla denklemin çarpımı olduğundan) tam kare olduğunu açıklamak çünkü harbi öyle.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse. fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki: Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir... Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman... Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 Birbirlerine eşit olduğunu zaten biliyoruz ki biz? Kanıt istiyorum kanıt. Tümevarım da yok dedim zaten...[signature][hline]"Mph Rmph !!" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
YSidiousY Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 koyarız sayıları görrürüz daha tüme varıma gelmedik 2.dönem :) 1*2*3*4=24=>24+1=25 5*5=25 olur bunu aksiyom die kabul ederiz:) veya böle olmayan ergi yöntemiyle kanıtlarız işte[signature][hline]Prima, Quae vitam dedit,hora carpsit Nascantes morimur,finisque ab orgine İnşallah bende yardım severlerin melek kanatlarından alıcam inşallah inşallah inşallah...:-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 Abi tümevarım dediğimiz şey o zaten. :) (yani yakını) Öyle olduğunu biliyoruz. Kanıt istiyoruz yani. Deneyerek ne demek. Test mi bu?[signature][hline]"Mph Rmph !!" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
YSidiousY Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 şu olabilirmi senin o yazdığın şey (x+4)!=m^2'tür.4 en küçük asal sayının karesi olduğun dan her x eleman z nin 4 ile toplamının faktoriyelinin 1 fazlası bir sayının karesine eşittir.[signature][hline]Prima, Quae vitam dedit,hora carpsit Nascantes morimur,finisque ab orgine İnşallah bende yardım severlerin melek kanatlarından alıcam inşallah inşallah inşallah...:-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 Benim dediğim (x+4)! değil ki? Yazsan yazsan (x+3)!/(x-1)! olarak yazabilirsin. Ha bu arada (x+4)!+1 her zaman tam kare olur diye birşey yok ki? x yerine 2 koydum 6! oldu 721 bir tam kare değil? Senin dediğin yalnızca 1-2 değer için çıkıyor tanımdan dolayı.[signature][hline]"Mph Rmph !!" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
YSidiousY Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 doğrudur deniim bi dedim bi ipucu ver bare de bidaha deniyelim :)[signature][hline]Prima, Quae vitam dedit,hora carpsit Nascantes morimur,finisque ab orgine İnşallah bende yardım severlerin melek kanatlarından alıcam inşallah inşallah inşallah...:-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 Yahu ben yapamadım ki kanıtı. Ne ipucu :) Bir hayli zor bir kanıta sahibe benziyor.[signature][hline]"Mph Rmph !!" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
YSidiousY Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 ohooo sen kaçınc sınfsan o bilgiyle yapamıosun benden pes yane :)[signature][hline]Prima, Quae vitam dedit,hora carpsit Nascantes morimur,finisque ab orgine İnşallah bende yardım severlerin melek kanatlarından alıcam inşallah inşallah inşallah...:-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar