aente Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 exodus da epik feyilmiş. zaten adam içeriğe hakim değil diye bir ton laf yedi daha ne diyelim eleştirmek için. hayır genel oyun mekaniklerini bile bildiğinden şüphe ettim. 1 shot mob kille akıcı kombat demek. mmfssss. kk bb. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Hakareni bende gördüm bu sabah Sith Academyde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 hamsilipilav said: lore bilgisi -1 okuyan adamın telafuza girmiyorum bile fizban said: çok merak ettim ne kadar kötü diye comic sans ms ekont inküsütör sit variyor imperyıl egınt jagırnt (juggernaut) herkesin çok iyi ingilizce bilmesini, lore'a hakim olmasını beklemiyoruz elbette. ama bu ikisini yapamayan kişilerin "inceleme videosu" hazırlaması anlamsız oluyor. bi de comic sans :( http://i.imgur.com/riDLt.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
alkansas Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Vallahi benimde ingilizcem kötüdür,o yüzden adamın telafuzuna hiç bir eleştiride bulunamam.Amma lakin,sw evrenini severim.O yüzdende ikide bir yok wow oynuyorsan oynama,yok wow ile aynı... Abi wow nerenin köyü,sw nerenin köyü.Birde 1,2,3 tuşlarına basarak(gerçi videoda 3 tuşunu pek kullanmadı),kombat sistemi hakkındaki yorum gerçekten abes. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Exodous said: Geçenlerde buralarda bir yazı okumuştum, belki de başka bir forum sitesindeydi hatırlamıyorum. Bizde niye lets play türü videolar yapılmıyor diye. Sonunda anladım niye yapılmadığını. çünkü yapılanlara okadar ağır eleştiri geliyor ki, insan yaptığına yapacağına pişman olur. Telaffuzla, şiveyle onunla bununla dalga geçeceğinize, içeriğini eleştirin. Yada ne bileyim video kalitesini eleştirin. Yada ne bileyim işte niye daha detaylı anlatmadın diye eleştirin. Yada oturun kendiniz yapın da daha kalitelilerini görelim. Yabancıların hazırladığı pek çok lets play.... videosu izledim. Daha kötülerini de gördüm daha iyilerini de. Ama biliyorum ki bu kadar acımasız eleştiri anca bizde olur. Biz kıçımızı kıpırdatım bir şeyler yapmayı sevmeyiz, elimizi taşın altına sokmayı sevmeyiz. Anca tu kaka demeyi biliriz. Not: Sakın kalkıp da bu videoyu yapan kişiyi tanıdığımı falan sanmayın. Hiç tanımam. Ama en azından ortaya bir emek koyulduysa, zaman harcandıysa ona hakkını teslim etmek isterim. Keşke hepimiz böyle yapsak. ben yazmıştım o yazıyı. let's play değil zaten bu. let's play olsaydı "eveeet, gideelim, yürüyelim, bakalım" gibi "captain obvious" vari çok düz şeyler konuşulmazdı, öyle bariz laflar bayar let's play'i. inceleme videosu olduğundan daha da bayıyor. inceleme videosu ama onu da pek başarılı yaptığı söylenemez, "ver canceydanı ver canceydanı" gibi abuk sabuk yorumlar yapıyor. mesela isterdim ki loot ışığı çıktığında "dandik itemlar düşüyor" demek yerine trash itemların, paranın ve beyaz itemların çıktığını söylese, itemın renginin ne anlama geldiğini açıklasa orda. "wow gibi olmuş" diyor her şeye ama mesela neden? wow'daki sistem nasıldı, burdaki sistem oraya neden benziyor vs. lore hakkında çok tuhaf şeyler söylüyor. mesela "jediler taş toprak atar mı kardeşim, basar laytiningu, kızartır adamı" felan diyor. adam jedi ile sith tarafı eş tutuyor, karıştırıyor, jedi orderın mantığını kavrayamamış bir dövüş sistemi öneriyor felan. dialog opsiyonlarının tek olayının "dark side puanı almak" olmasından bahsediyor. "biz sith inküsütoruz, yani jedilık yolunda... ilk aşamadayız..." bizde niye let's play videosu yapılmıyor sorusunun cevabı "eleştiri oluyor qq" değil. emin ol ki yabancı let's play'lerde de eleştiriler oluyor. ama bu eleştirileri değerlendirip kendi çizgilerini oluşturup kendi tabanlarını biçimlendirebiliyorlar. bak mesela oyunhabercisi videolarında daha önce eleştirmiştik comic sans kullanmasını, video boyunca altta 1995 siteleri edasıyla gözüken o eğreti yazının kalkması gerektiğini de söylemiştik. ama değerlendirmediler bi türlü. çünkü bizim türklerde şöyle bir mantık var, "övüyorsa yapıcı eleştiridir yoksa yıkıcı eleştiridir". bir de bir iş yapılcaksa detaylara dikkat edilmesi gerekli. mesela burtonesk'in sürekli koyduğu bir video inceleme tayfası vardı. tamam onların da benzeri saçma muhabbetleri olunca onu da eleştiriyoruz, ama en azından uğraşmışlar çok güzel bir intro hazırlamışlar. kendileri yapmamıştır belki de, işi bilen birine yaptırmışlardır, ama önemli olan da o. illa "videoyu senin kaydettiğini" belirtmek istiyorsan alta kocaman comic sans fontlar yapıştırmaktansa, o bahsettiğim ekip gibi birisine jenerik introsu hazırlatsınlar, videolardan önce onu girsinler. gametrailers gibi siteler de yapıyor mesela o yöntemi. ayrıca oyunhabercisi videoları hep "ayrı topic" açılıp konuluyor. maksat reklam yapmak. e insanları da rahatsız etmiş bu, "viral" diye laf etmişler. bak mesela o ekibin videoları zaten oyunun tartışma topiğine konuluyor, her seferinde kendine topic açılmıyor. bu tip şeylere dikkat edilmesi lazım. sonra "ya sürekli eleştiriyorsunuz, biz bırakıyoruz bu işi" denmesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 şu durumda sürekli eleştirdiğimiz için bırakmaları en sağlıklı yol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deady Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 Hazır yeri gelmişken ,Video hakkında yapılan eleştirileride okuduktan sonra ileriki günlerde gerçekleştireceğimiz proje için inceleme videosu hazırlayacak kişiler arıyorum . Örneğin Swtor inceleme videosu ile başlıyabiliz.Yapılan videonun süresi 55 dk olacak ve bu başlık altından yayınlanacak, paticik ahalisi tarafından beğenilecek videoyu yapan arkadaşın 1 yıllık swtor ödemesini karşılayacağım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeviantSun Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 Eski bir editörden sana tavsiye. 55 dk'lık inceleme videosunu kimse izlemez. İzlese bile atlaya atlaya izler. Tavsiyem 15-20 dk'yı geçirmeyecek, oyunun kilit noktalarının altını çizecek bir videoya odaklanman. SWTOR MMO masasına ne yenilikler getiriyor, neleri aynı kullanıyor. Tabii grafik, ses gibi teknik şeyler temel, onları başta hızlıca geçebilirsin. Böylece hem izleyicileri sıkmamış bir inceleme olur, hem de 55 dk'yı dolduracak konu yaratmaya çalışırken kendini tekrardan kurtulabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deady Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 Tamamen hakılsın ,yukarıdaki video için o kadar yazılan cizilenden sonra en yapıcı eleştiri .Gelelim benim olayıma tamam 20 dk olsun :D teklifimde gayet ciddiyim ,burada beğenilecek inceleme videosun yapan kişinin 1 yıllık swtor ödemesi benden :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 İçerik sağlam olsa telaffuz gözardı edilebilir diyeceğim ama daha sw evreninden bile bihaber duruyor anlatıcı. Okulda 20 kişiye şöyle bir sunum yapsak millet memnun kalmaz, internette binelrce kişiye sunup nasıl iyi yorum bekleyebilirsin ki. İnsan azıcık sw evreninin tarihine falan bakar. videoda söyleyeceği lafları toparlar, her alına geleni söylemez. Şu haliyle komik yani. Ayrıca nefes sesi of Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seru Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 "vaay yanımızdan bir artiz geçti, biz bunu keseriz arkadaşlar" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 şu videonun savunulcak yanı yok ki eleştiriyorsunuz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar