Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 Mac OS hakkında bilgim sıfır olduğu için bir yorumum yok. Bilgi istiyorum daha çok. Windows hoşuma gitmiyor; tarzı, katılığı, sorunları, güvenlik... Linux süper ama DRM sorunları can yakıyor bazen. Mac OS ikisininde hatalarını barındırmayan bir sistem gibi görünüyor ama yaza doğru almak için kenara para koymaya başlamadan önce cevabını almam gereken bir kaç sorum var. Genel yorumlarınızı da yaparsanız aklımda bir şeyler oluşur zaten. [list=1] [*] Linux'de çok sık shell scriptleri kullanıyorum. Mac OS'da da kullanabilir miyim? Bash var, ama öteki araçlar filan ne durumda? Beni asıl çeken yanı Mac OS'un Linux DRM sorunlarının hiç biri olmaması ve shell scripting gibi şeylerin olduğunu düşüncesine kapılmış olmam bir yerden. Var mı? [*] Linux değil Mac OS ama ne kadar var Linux tarzı kullanıcı bazlı özelleştirme olanakları? [*] BSD kökenlerinden hala neler taşıyor? [*] POSIX uyumlu diye biliyorum, ne kadar derlenebilirlikleri var Linux programlarının? Scribes derlemeye kalksam mesela olur mu? Söyle depleri var Linux altında: dbus-python desktop-file-utils hicolor-icon-theme pygtk pygtksourceview2 python2-distribute python2-gtkspell pyxdg yelp [/list] Belirtmek istediğiniz, Mac OS kullanırken aradığınız şeyler filan varsa onları da söyleyin. Linux ile tek derdim DRM. Mac OS'a geçeyim dememin tek nedeni *nix kolaylığı + DRM olduğunu düşünmem sistemde. *nix kolaylığı hakkında yorumlar istiyorum işte.
ginaly Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 2 yıldır mac kullanıyorum, sorulardan hiçbişey anlamadım (:
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 Linux ya da BSD kullanmamışsın demek ki =)
Loxias Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 macde xcode var diğerlerinde yok. benim için xcode yazma aracı
El-Barto Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 Loxias said: macde xcode var diğerlerinde yok. benim için xcode yazma aracı aynen, hatta default haliyle o kadar saçma eksikleri var ki. insan şaşırıyo :)
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 istersen shell scripting'i kismen windows'ta da kullanirsin. ama yapmak istedigin tam olarak ne? ozellestirme mumkun ama kolay degil. gnome gibi kde gibi hazir toollar bekleme.
kertenkel Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 mac os en care-free isletim sistemi bence, al mac'ini icine linux da kurarsin. hackintosh falan kasma vs.
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 bisphenol a vs perran kutman gibi bişi olmuş sanki. not: ikisi de karbon bazlı
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 CPU governor değişiminden, basit matematik işlemlerine, sistem ayarlarına kadar çoğu şey için kullanıyorum. Temel araçlarımdanlar, tek bir şey için diyemem. Temel olarak sistem yönetimi ve arada sırada gerekli minik şeyler için. Mesela 3 yıl kadar önce 3000 küsür albümlük müzik arşivini düzene sokup albümlere artwork indirmek için kullanımıştım bir tane. Belli bir şey yok yani. Torrent için kullamıştım bir ara. Uyan, torrent indir rss ile, kapan. Gibi işte şeyler. Özelleştirme açısından epey kısıtlı ama sanırım.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 kertenkel said: mac os en care-free isletim sistemi bence, al mac'ini icine linux da kurarsin. hackintosh falan kasma vs. Bunu yaparsam Mac'i sadece DRM'li şeyler için kullanırım, değmez yani vereceğim paraya. Tek başına Linux'ün yerini alır mı benim için? Sorun bu.
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 osx bunlari dusunmeyelim diye var. ben sahsen ugrasmak istemedigim zaman kullaniyorum.
Laorx Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 ubuntu kur iste, xcode'la ugrasmicaksan gerek yok.
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 KHaRoN said: osx bunlari dusunmeyelim diye var. ben sahsen ugrasmak istemedigim zaman kullaniyorum. hakikaten öyle yani. babalar gibi keyfine bakıyorsun. ıvır zıvır içinde ömür geçirip debelenmek yerine iş yapıyorsun.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 o ıvır-zıvır kolaylık bence ya. Ubuntu'yu ne yapayım ben bu arada? Yaramaz bana =) Zaten kendi dağıtımım var yıllardır kullandığım.
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 abi debelenmek kolaylıksa mac os x sana göre değil o halde. yok çünkü. tıkır tıkır işliyor meret
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 Kendi kendini uykudan uyandırıp, RSS kontrol edip, torrent indirebiliyor mu işte? Linux'da oluyor bu. Var mı böyle Wndows'da beceremediğim (olur mu bilmiyorum) kolaylıklar?
kertenkel Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 kur bi time machine, "downtime" yasamadan calis 7/24 rss + torrent program bazli bisi bildigin gibi, yapan software vardir elbet
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 windows da da yapilir bunlar, ama server im 7/24 calistigi icin ihtiyac duymadim dolayisiyla cevap veremiyorum. Her makinede yapilir bunlar, soru niye yapmak istiyorum, ve hangisinde kolay yapiyorum olmali. osx bana bunlari dusunmeme gerek birakmadigi icin kullanmaya deger sadece.
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 abi rss kontrol edip torrent indirmeyi değil linux, windows, mac os x neredeyse çay içtiğim bardağım yapacak yalnız.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 Sleep'deyken uyanıp kontrol edecek, sonra uyuyacak ama. Windows'u hiç bilmiyorum zaten, rahat edemiyorum kendisini kullanırken. Sorun çıkınca ne olduğunu anlayamamak sinir ediyor. Mac OS'da öyle olur gerçi sanırım.
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 netekim benim ki onu da yapiyor. http://rlv.zcache.com/lcd_smartie_coffee_lcd_mug-p1689574830229599422l9gv_400.jpg
Mr_Hand Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 GERGE said: Sleep'deyken uyanıp kontrol edecek, sonra uyuyacak ama. Windows'u hiç bilmiyorum zaten, rahat edemiyorum kendisini kullanırken. Sorun çıkınca ne olduğunu anlayamamak sinir ediyor. Mac OS'da öyle olur gerçi sanırım. bütün derdin buysa win8'de tam da bu özellik olacak.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 Örnek olsun diye verdim onu sorulunca abi.
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 GERGE said: Sleep'deyken uyanıp kontrol edecek, sonra uyuyacak ama. Windows'u hiç bilmiyorum zaten, rahat edemiyorum kendisini kullanırken. Sorun çıkınca ne olduğunu anlayamamak sinir ediyor. Mac OS'da öyle olur gerçi sanırım. Herkes yapılır falan demiş de, şu nasıl olacak hakkaten ya? Belli aralıklarla uyku modundan ayarlayabilirsin ya da 3. bi pcden belli aralıklarla wol pakedi yollayıp uyandırırsın onu ya da 3. bi pcden rss kontrol etmesini isteyip yeni rss varsa wol pakedi göndermesini ayarlarsın ve bu işlemlerin ardından cihaz uyanıp rss de yeni torrent var mı kontrol eder indirir de, işte bu uyanma işi nası olucak ki?
hayspat Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 Bende merakimdan almistim ama pek kullanmadim MacOS'u Macbook Air ile. Linux dagitimlarini kullandim daha cok. Windows'dan guvenlik ve kolaylik olarak daha onde, karsilastirmak bile gereksiz. Ozellestirilebilirlik ise sikintili. Birkac ay kullandim gerci ama ozellestirme gibi bir olayim olmadi. Acikcasi ihtiyac da duymadim. Derine inecek kadar deneyimim de yoktu zaten. Unix tabanli diye aldanma gcc gibi temel seyler var ama herhangi bir sey derlemeyi birak bashi bile actigimi hatirlamiyorum. Sonucta Apple'den bahsediyoruz :p Program kurma mantigi windows ile ayni, paket deposu yok. Belki de kullanmama sebeplerinden birisi. Bir digeri cihazin donanimi pek guclu degildi ve arch ustunde daha iyi performans aliyordum. Kolay ve guvenli evet ama "rahat" edemedim nedense. Noktasina kadar kendim hazirladigim masaustunu kullanmak benim icin en buyuk kolaylik. Ondan daha rahatini da nasil bulabilirsin ki zaten. Birkac aylik mac tecrubemden sonra kullanmadim artik. Satana kadar bir yil falan linux kullandim hep. Yasadigim tek sorun batarya suresi oldu. Mac bariz sekilde batarya konusunda ustun.
Öne çıkan mesajlar