Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Starcraft II Milli Takım Meselesi


crasher

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar Selam,

Bildiğiniz gibi yakın zamanda ESL üzerinden ülkeler arası bir turnuva gerçekleştirilecek. Bu kapsamda EU bizden rica etti ve bizde kendi takımızı turnuvaya kaydettirdik.
http://www.esl.eu/eu/sc2/country_championship/news/178178/Country-Championship-2012/
Şu an yakın zamanda İtalya ve İspanya hazırlık maçı oynayacak. Bende gerekli ve ilgili yetkililerle temasa geçtim, bu tarzda hazırlık maçları ayarlamaya çalışıyorum. http://www.esl.eu/eu/sc2/country_championship/showmatch_italy_spain/match/24824799/

Ancak gördüğüm kadarıyla Milli Takım'da bir düzensizlik, inaktif ve iletişim sorunu var. Eski Paticik Mill Takım başlığı: http://forum.paticik.com/read.php?39,5588815,page=21

Bu konuya bir dur demek için adım atmak istiyorum. Özellikle milli takım oyuncularının yeniden seçilmesi ya da düzenlenmesi için çalışma yapmamız gerekiyor.

Ben her ne kadar bu community'de yeni olsam da, bu camia'nın geliişmesi için elimden geldiğince yanınızda olduğumu bilmenizi isterim. Bu nedenle bu forum başlığı altında yapılacak olan köstek amaçlı hiçbir yanıta cevap vermeyeceğim. Amacımız SC2 ve diğer espor oyunlarını daha üst seviyeye getirip, international çapta işlere imza atmak. Bunun adımlarını son zamanlarda attık ve sizi temin ediyorum, 2012'de çok daha iyi bir konuma geleceğiz. Oyuncu olmamdan ziyade ben olaya profesyonel olarak yaklaşıyorum ve koordinasyonu sağlamak için uğraşıyorum. Siz oyuncular ve deneyimli arkadaşlardan da aynı yapıcı tutumu göstermenizi bekliyorum.

Birçoğunuzla gerek Internet, gerekse offline olarak konuştuk, fikir paylaşımı yaptık. Gerekirse konuyla ilgili arkadaşlarla offline bir toplantı da yapabiliriz. Yorumlarınızı bekliyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer milli takım yeniden seçilecekse bence eleme turnuvaları vs. yapmaya hiç gerek yok. Kim kimin ne kadar iyi olduğunu biliyor zaten aşağı yukarı. Turnuva ve ladder başarısına göre bir takım toplanır, belki sınırdaki isimler birbiriyle oynar ve takım böyle seçilir. Hem daha kolay olur hem de daha doğru bir takım seçilmiş olur. İtirazı olan olacaktır ama onların ne dediğini umursamayarak bu sorun da çözülebilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

_Spartacus_ said:

Eğer milli takım yeniden seçilecekse bence eleme turnuvaları vs. yapmaya hiç gerek yok. Kim kimin ne kadar iyi olduğunu biliyor zaten aşağı yukarı. Turnuva ve ladder başarısına göre bir takım toplanır, belki sınırdaki isimler birbiriyle oynar ve takım böyle seçilir. Hem daha kolay olur hem de daha doğru bir takım seçilmiş olur. İtirazı olan olacaktır ama onların ne dediğini umursamayarak bu sorun da çözülebilir.


Bende senin gibi düşünüyorum Seçkin. High-Master'lardan başlamak üzere, ladder puanı, turnuvalardaki başarı ve aktifliğe göre iyi bir takım belirlemek ve oluşturmak gerek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar bende konunun fitilini ateşlemekten ziyade tüm tartışmaların sonunda varılacak malesef nihai noktayı söyleyerek açıklık getirmek isterim.

Şu anda bir federasyon olduğunu (?) ve dolayısı ile bir gün bir milli takım seçilecekse, bunun MGSB ye bağlı bir kurum tarafından olası süreçlerden (üyelik > takımlar > elemeler > Sağlık ve Koç onayı vs.) sonra seçilmesi gerektiği, aksi takdirde kurulmuş ve kurulacak tüm takımların Gayri Resmi bir milli takım olacağını da unutmamak gerekir.

Ha kişisel düşüncem, şu andaki gibi hiç olmamasından iyidir. En azından camiamızda destekleyeceğimiz bir takım olur. Zaten yine kişisel düşünceme göre de, yukarıdaki olası diğer süreçler olsada, yine bu takımın %90'ı kalır. Ama dışarıda kalıcak arkadaşlar bütün bunları bilerek katılım yapsın. Daha sonradan üzülmenin gereği yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

resmi kurumlar çalışmaya başlarsa olay onlara geçer tabiki de, o zamana kadar böyle takılcaz ilk seçmelerin ne kadar başarılı olduğu ortada zaten :P

silip müfdü sparta swarm beeswax enjiin yvz snail sea

aklıma ilk gelen tayfa bu şu an bnette online olarak sıksık gördüğüm ve oyunda aktif olan, oyuncu sayısı sınırı var mı bilmiyorum yoksa alınır daha 3-5 daha belki sonuçta cupta herkes her an müsait olmayabilir onun dışında +- oyuncu olması gerektiğini düşünüyorsanız yazalım ortak bi kanaat oluşsun böyle veya anket tadında bişiyle >.<

ya da seçmeler serisi başlasın :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O listeye uliking ve untouchapple'ı da (ve turnuvanın ne zaman olacağına baağlı olarak Tempest da olabilir) eklerim ben. Kimsenin de "şu niye girdi/girmedi" falan diyeceğini sanmam öyle bir takım kurulursa. Oyuncu sayısına göre sınırda olanlar birbiriyle yapar (GSL Up & down tarzı). Bu turnuva için böyle belirlenebilir bence takım. Seçme serisi zaman kaybı ve önceden de görüldüğü üzere saçma sonuçlara neden olabiliyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yani bu kadar üzerine düşüosunuzda ben suana kadar bitane nation war streami acıpda izlemedim
clanwar arada sırada denk geliorum ama nation 0..
hani olsa zaten terrör estircek oyuncularımızda yok
s.edin, zamanında bi gaza geldik taylanla bayraklar falan ama yok bi numaramız

fakat

ülke + starcraft'ı harmanlamak istiosanız bukadar;
elimizde bi ülke var ama starcraftımız yok, önce bu sorunu çözmemiz lazım.
benim aklıma ilk gelen huun operetörlüğünde bi banka hesabı olusturmak, gerekli yerlere hesap bilgileri verilir, isteyen, gönül verenler bagıslarını yapar 3milyon 5milyon
granmastera ilk çıkan türk oyuncusanada bu para verilir
hem spartacus gibi HIGHER-MASTER bi oyuncumuzu granmastera cıkmak için teşvik ederiz
belki umutların cogu pro oyuncu için tükendigi, ve kırılma noktasında olanlar için son bi çırpınma olr
belkide bakarsın bitane nur topu gibi granmaster oyuncumuz olr

sezon sonundada baktık hiç kimseden bi b0k olca yok, huunda bi aksam bizden olr veya paranın miktarına göre bagıslar biyere
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gidişat ne olur bilmiyorum ama Memphis çok doğru bişi demiş, ben teamliquid müptelası ve sc2 alemindeki her türlü yayını izlemeye çalışan biri olarak. Nationwar bir kez bile izlemedim , reklamını görmedim. Bunun için belli başlı çok takip edilen / önemli bi lig de yok. Kimseyi küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın; "bunca süper oyuncu olur da nasıl milli takımımız olmaz yav" şeklinde bir durum da söz konusu değil. O yüzden boş verin milli takımı filan her şey lafta kalıcak. İster dünyanın en adil seçmeleri yapılsın, ister "HIGH-MASTER" larımızdan kurulsun, 40 yılda bi NW olcak diye bu kadar kasmaya gerek yok. Madem bu kadar ülkemizi dışarda temsil edilirken görmek istiyoruz, en iyi oyuncuları toplayın bir clan kurun türk klanı olarak en iyi klanlara karşı ClanWar yapalım, becerikli ve bağlantısı olan arkadaşlar sponsor vs. ne gerekiyorsa ayarlasın, hem uluslar arası arenada ismimiz duyurulmuş olur... Belki aradan 1 kaç kişi sıyrılır da bi kaç kişiyse sponsor bulunur onlar da daha çok emek verir ve morrow gibi GSL için mücadele eden arkadaşlarımız olur. (örnek üzerinden dırdır olmasın lütfen :D en son GSL up/downda onu izlediğimden onu yazdım)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Önceden nation war olmaması bundan sonra da olmayacağı ya da olacaksa da önemsiz olacağı anlamına niye gelsin ki? Nation war konsepti ilginç bir konsept ve epey ilgi göreceğine, zevkle takip edileceğine eminim. Evet, çok üst düzey oyuncularımız yok ama Avrupa'da bile yenebileceğimiz ya da rekabet edebileceğimiz bir çok ülke var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

esl'e kayıtlı türk oyunculardan ladderda en üstteki 5-6 tanesini alın bitsin bu dava gerçekten.

fenerasyon pardon federasyon geldiğine göre bu konuda adım atılır zaten. o zamana kadar dediğim şekilde hareket edilirse, hem nw'de ufak tefek adımız duyulur, hem de kimsenin itiraz edecek bir sebebi yok sanırım bu şekilde seçilecek bir takıma.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dünya kupası ve Avrupa Şampiyonaları da 40 yılda bir yapılıyor ancak hiç kimse, milli takımı kurmayalım; boş işler demiyor.

SC2 bireysel bir oyun olduğu için National bazda eventler olmaması gayet normal. Biz şu an için güzel bir oluşumdayız. Amaç, takım için koordinasyonu sağlayıp iyi bir proje yönetimi ile doğru noktalara gelebilmek.

Zaten öyle yapılacak gibi Huun, bu konudaki başlıca amaç sadece farklı yapıcı görüşleri alıp, değerlendirmek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Bence Nation maçlarının izlenmesinin yada izlenmemesinin fazla önemi yok nede olsa elle tutulur bir maddi getiri uzun süre daha olmuyacak. Eğer milli takım oyuncuları azda olsa böyle bir organizasyonda yer alıp tecrübe edineceklerse bence kesin katılınmalı.
Ayrıca fazlada ciddiye alınıp çok iyi dereceler beklenmemeli. Başarı gelse bile devamlılığı önemli olduğu için bunu zaman göstericek.
Şimdiden milli takıma bol şans..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...