Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

3DMAX İçin grafik kartı

Wolas

Öne çıkan mesajlar

4Ever said:

alma Quadro felan işine yaramayacak.

CUDA yazabiliyorsan al o kartı ama yazamayacağın için sadece RealTime Render'da sana katkısı olur onunda normal bir grafik kartı ile yapabilirsin.

Zamanında Max için Quadro FX 5800 Kullanıyordum ve boşa aldığımı farkettim.

yazdırma imkanım var açıklarmısun biraz tam ne olduğunu.

birşey daha 2milyarlık bi ekran kartı mı alayım yoksa 1 er milyarlık dual kart mı kullanayım

edit: ha cudo sandığım şekilde bi yazılım değilmiş bi baktımda wikiden :p
Sosyal ağlarda paylaş

Ben geçen sene topladım, hatta forumda topiki hala vardır :)

11.600 TL para harcadım sadece kasaya, üstüne Quadro FX 5800 koydum ama çok yalnış yapmışım. I7 Extreme 980X vardı 12 Çekirdek

Render sırasında tüm yük zaten işlemcide oluyor o yüzden o parayı işlemci için kullan alabildiğin kadar yüksek çekirdekli saglam işlemci al.

Hatta uygunsanız render boxlar felan var onlar bir araştırın ama dikkat edin CUDA istemeyen teknoloji olsun.

Vray Render'ın RealTime Render olayı var modelleme yaparken sana ışıkları,gölgleri hesaplayarak örnek bir render frame oluşturuyor o sırada ekran kartını kullanıyor ve çok faydayı birşey. Onun için bile güzel bir oyun kartı çok rahat yeterde artar bile.

Dediğim gibi CUDA yazabilecek tanıdık yoksa (türkiyede olduğunu zannetmiyorum zaten.) O ekran kartı hiç işinize yaramaz.

ama ilerdei Vray ve Mental Ray, CUDA ile Ekran kartını kullanarak render almak için geliştirme yapıyorlar ne durumda, ne zaman çıkar bilemiyorum.

Benim yaklaşık 2 yıl önce topladığım sistem,

i7 980X Extreme işlemci
Gigabyte GA-X58A-UD7 anakart
12 GB Crosair 2000Mhz 2GB * 6 Ram
128 GB SSD.
Quadro FX5800

Ekran kartı fiyatı, diğer parcaların fiyatına eşit ama keşke almasaydım
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi şöyle bişey var..
real time render için tamam quadro ama daha büyük avantajı viewportta milyonluk polygonlarla takılmadan çalışabilme..

bilmiyorum herhangi bi ekran kartı bu işin nasıl üstesinden gelir..

komik olabilir ama 230M ekran kartımla 2 katlı bi binada viewportta kasım kasım kasılıyorum.. wireframe de bile kasılıyor.. 50mb lık bi max dosyasında..

Ha yinede oyun oynayan biri olarak quadro almam geforce tek geçerim..

ayrıca geforce'un benchmarkları radeonlara göre daha iyi 3ds maxte.
Sosyal ağlarda paylaş

viewport olayı kişisel tercih biraz. eğer çalışma her açıdan temiz ve düzenliyse, viewportu iyi organize edebiliyosun.

Fakat benim hiç vaktim yok mesela, dışarıdan öğrenci projesi geliyo onlarla uğraşamıyorum, hatalı modeller, gereksiz yüksek polygon derken arkadaşın söylediği gibi 50 mb'lık max dosyası ölümcül oluyo.
Sosyal ağlarda paylaş

yoo gayet her şeyi kendim modelliyorum..

evermotion nın sadece archmodellerini kullanıyorum arada mobilya falan..

230m 2 yıllık kart ama dediğim gibi şimdi alacağı kartta 2 yıl sonra 2 yıllık kart olacak.

eğer quadro alırsa ve oyun oynamayan bi şahsiyetse max 3.5 sene kullanır bilgisayarı ama tekrar söylüyorum ben olsam... (arada oyun oynadığımdan) gtx 580 ya da dual gtx460 falan alırdım.. bilmiyorum.. bütçeye bağlı..

ama en azından bit değeri ne kadar yüksekse polygon sayısında o kdr yararlı oluyormuş diye bişey duymuştum... ne kadar doğru tartışılır.
Sosyal ağlarda paylaş

evet bit sayısı önemli poligonlarda rahat çalışmak için.

evet asıl amacım tasarım yapmak fakat oyun da oynamıyor değilim ben bu pc yi yapıpta uzun yıllar boyunca tüm oyunları full ayarlar ile oynayamaz isem biraz koyar.

2x 250 Gb SSD
1tb seagate harddisk
kıngston 24gb ram 2133mhz
gigabyte G1.Assassin Intel DDR3 2200MHz SATA Anakart
intelcoree i7 3960X Extreme Soket 2011 3.3GHz 15MB işlemci

bunlara garanti gözüyle bakıyorum

tek kafama takılan grafik kartı 2x 1 milyarlık kartmı çaksam yoksa quadronun son nesi çıktıysa onumu alsam
Sosyal ağlarda paylaş

dün renderı iş yerindeki pc ile 2.5 saatte aldım 22milyon poligon vardı projemde. şu cuda işini çok merak ediyorum yeteri kadar da şey öğrenemedim okuduklarımdan bizaat birinin anlatması lağzım çevremde iyi yazılımcı tanıdıklarım var fakat onlar yapabilirlermi bilmiyorum ne sorusu sorayım onlara da yapıp yapamayacaklarını anlayım
Sosyal ağlarda paylaş

burdaki işlemciler eski kalmış artık..

[hr]

ekran kartı olarakta 2x580 3x560 falan da olabilir.. bakmak lazım testlere hangisi daha iyi fiyat performans açısından.

ben yinede über bilgisayar yerine iyi bilgisayar toplamayı tercih ederdim 2-3 yıl sonra yine değiştirirdim.

onun dışında 2x250 gb ssd ye ne gerek var?

bitanesi yeter. artar win 3dsmax autocad gibi programları kurmak için
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...