Suark Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 suraya her gırdıgımde oncekınden farklı bısı ogrenıorm the fuck ıs thıs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 yağ yakılmaz vucut gerekliyse harcar karbonhidrat yardırın, et yiyin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Soris said: Abi zaten o yüzden fitness salonlarına gidip sonuç elde edebilen yok. Kişi kendi dikkat edene okuyana bilgilenene kadar birşey öğrenemiyor dolayısıyla uygulayamıyor. aynen. genelde universite okumus, biseyler ogrenmeyi seven 20-30 yas arasi kesim kendi cabalariyla gelisme elde ediyor. hele zaten diger insanlara misconceptionlarla ilgili konusmak dil ve cene kasi yaptirir, gereksiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Soris said: Şimdi bugün yine giderim salona herkes koşu bandında herkes bisiklet çevirip duruyor herkes izole makinelerde 1 yıldır gidiyorum ben salona daha gelişen veya zayıflayan göremedim. Ya çünkü onların çoğu haftada 3 kere bile spora adam gibi gitmeyen yediğine dikkat etmeyen insanlar. Haftada 2 saat spor yapınca göbeklerinin eriyeceğini sanıyorlar. Hem tıpta hem spor bilimlerinde genel olarak bilinen bazı şeyler var ve onlara aykırı argümanlar sunuyorsun ben de sana diyiorum ki söylediklerin bilimde genel kabule ters. Buraya daha önce koymuştum şimdi bulamıyorum herifler milyonlarca dolar harcayıp yığınla insna üzerinde deneyip makaleler yazmışalr süreye göre yağ yakılma oranı- nabız vs. Hepsi sabit şeyler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 tiLi said: . Bu yalan yanlış bilgiler de kulaktan kulağa miras olarak aktarılıp duruyor hangi bilgilermiş onlar bi yazsana buraya biz de öğrenelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Soris said: Egzersizin bu noktada yapabileceği şey vücut yağ yakarken ağırlık antrenmanı uygularsanız vücudunuz sarkmaz ve estetik durur. bu tam olarak dogru degil. yaglanma biciminizi de genetik faktorler belirlidiginden, kilo verirken yapicagin calisma kilo verme hizini belirler, sekil gene genetik faktorlere bagli. yanlis bi soylem de degil cunku daha once spor gecmisi olmayan biri icin genetikten bagimsiz olarak goruntuye pozitif katkisi da olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 valla hocam 1 ay normal diyet + düzensiz spor yapıp 10 kilo verdim aşırı rahatladım acıkmadan. diyetisyenime sordum bu yazılanları tatava dedi :). fırça yedim bide heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 başarısız bir diyetisyen bence. eğer hastanın vücut kitle indeksi 45 ve üstü insanlar için yapılması mantıklı çünkü bu insanlar risk altındadırlar ve kilo verirken kaybedilen kas dokusu neglect edilebilir. erkeksen ve diyetisyene gidiyorsan, amaç yağ vermek olmalı kilo vermek değil. bunun için varlar zaten çünkü her vücut ve yaşam tarzı için farklı besin kombosu düzenlemek gerek. yoksa kabaca herkes az yiyip spor yapsa kilo verir zaten. normalde bir erkek için ayda 3.5-4kg yağ 0.5-1.2kg su 0.1-0.2kg kas kaybıyla 5-5.5kg ideal rakamdır. gidip ayda 10 kiloyu 4-5kg yağ 3.4kg su ve 1-2 kg kas kaybı yaşayarak vermek normal bir erkek için kötü rakamlardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 valla bilemiorm hacı, bi verdim önce sonra hastalık endişesine kapıldım 3-4 haftadır domuz gibi yiyorum biraz kilo alabildim. şimdi yeniden başlicam çünkü çok rahattı valla diyet. günde 1800 kalori, her türlü şeyden var, hem lezzetli hem güzel hem sağlıklı. Düşün ki öğlen yemeğini yedikten sonra alışveriş yapabiliodum ^^. demek ki diyetisyenim başarılı. Ha bide kas kaybı olamaz zaten pelte gibi herifim yani lol, kas yok bende ( zaten en buyuk sıkıntım aslında o, ideal kilom 78miş, 79 ken bile göbeim var ). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Ya şimdi Myskin milyon dolarlık araştırmalar diyorsunda o milyon dolarlık araştırmaları o işten ticari kazanç elde edenler yaptırıyor. Bağımsız yapılan araştırmalarda ki bu her konuda böyle bizim söylediklerimiz çıkıyor. Mesela kolestrol ile ilgili araştırmaları kolestrol ilacı satan firmaların finanse etmesi gibi birşey. Adam tabiki üreteceği supplement ı veya dizayn ettiği fitness sistemini destekleyici türden antrenman önericek ki sana fitness endüstrisi dönsün. Bu tür araştırmalarda direk insan sağlığı baz alınmalı endüstrideki devlerin elde edeceği karlar değil. Adam sana spor salonuna gitmeden kilo verebilirsin hatta çok daha iyi verebilirsin derse adam senden nasıl para kazanıcak? Adam protein tozunun yararlı olmadığını vücudun zaten az bir protein ile kas inşa edebildiğini protein tozundan milyon dolarlık karlar ederken söyleyebilirmi? Veya fitness ekipmanları üreten bir şirket kas inşa etmek için barbell ve dumbell hatta bırak onları hiçbirşeye gerek olmadan bir kaya vb cisimlerle çok daha iyi vücut yapılabileceğini söylermi? Bunlar daha uzar gider. Bu gerçekleri herkes bilse endüstri bu kadar kar elde edemez. O yüzden yaptırdıkları düzmece araştırmaları temel alıp bol karlı bir iş kurdular. Bunu yaparkende bilimin gücünden yararlandılar. Bu sırf fitness için değil sağlıkla alakalı her türlü şey için geçerli. Diyetisyenlerde bu ortodoks tıpbın kar için üretilmiş bilgi havuzundan çıktıkları için onlarada fazla güvenmemek gerek. Benim şu bilgilerimle bir diyetisyenin bana en fazla yararı yağ ölçümü yapabilmesi çünkü bende yağ ölçümü yapan cihaz yok :) Spora öyle hayatını adamaya gerek yok haftada toplamda 4 saat adam akıllı çalışıp adım akıllı dinlenen ve adam akıllı beslenen birisi max kazanç elde edebilir her türlü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Makalelerden bahsediyorum arkadaş, ankara üniversitesinden, oxforddan spor bilimlerinden bahsediyorum. Bodybuilding dergilerindeki bunu kullandım 3 haftada arnold oldum araştırmalarından değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Tamam bende onlardan bahsediyorum zaten :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Myshkin gerçekten vaktim olsa da wotları döşesem şuraya. her fikir için ayrı ayrı makale linki yazsam... ama yok şu aralar üzgünüm. yukarda sana laf soktugum anlaşıldıysa kusura bakma farkında değilim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AtlaraFisildayan Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 nerde koşuyon la bende anıttepede yardırıyordum. yarın muhtemelen tekrar başlayacam. baya kilo verdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 şimcik; benim 240 dediğim aletler bariz yanlış ölçüyormuş ritmimi bunu öğrendim. 3-4 günlük gözlemlerime göre saatte 8km ile koşarken nabız 160-180 civarında, (bi kaç kere 195 fln gördüm o kadar) 5 ile giderken 120-140 çıvarlarında dolaşıyor. şimdi soris if'i okudum biraz, bilimsel makaleler değil de daha basit yazıları okudum bi kaç siteden. diyorlar ki sabah kahvaltısını es geç öğle ve akşam yemeğin arası 8 saat olsun. sen dediğinden beri böyle yapiyorum, sabah kahvaltısı yapmıyorum (ice tea içiyorum yarım bardak sadece) öğlen yiyorum akşamları da hafif yemeye çalışıyorum. ama bazı yerler diyor ki bu if'yi hergün yapmayın bir gün if bir gün normal şeklinde gidin. bu arada hepsi sakın susuz kalmayın bol bol sıvı tüketin diyorlar. bu ikinci kısmı da hallediyoruz. ama if'yi hergün mü yapmak lazım yoksa 1gün yap 1gün yapma şeklinde mi gitmek lazım bilemedim. 3gündür yapıyorum bir sıkıntım olmadı şimdilik, açlık olmuyor. ama öğle - akşam arası periyotta hiç mi bişi yememek lazım ofisteyken 1 kez de olsa şekerdir gofrettir fln yiyorum alışkanlık olmuş :) yine senin anlattığına paralel if ile spor yapmak iç içe değil diyor okuduğum yerler. yani sadece if ile zayıflamak gayet mümkün, zaten sen de sadece yürü onu da kafan dağılsın diye yap demişsin. yani ben gidince 15dakika 8de koşup 15 dakka 5te ilerleyip sonra yine 8de koşuyorum. 4km gidiyorum hergün. bu koşu kısımlarını tamamen kaldırmalımıyım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 oha hayatımın ilk wotunu yazdım sanırsam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 Ben if ile birlikte ağırlık antrenmanıda yapıyorum. Sabah kalkıp birşey yemeden antrenmana gidiyorum. Fakat antrenmandan döndüğümde biraz karb ı arttırıyorum o kadar. Yaklaşık 1 haftadır ifdeyim daha hiç çıkmadım dinlenerek yapmıyorum. If e başlamadan önce insülin değerlerini düzeltmek gerek bunun için glisemik indeks kavramını biraz araştır direk if olayına girme bence. Önce insülin seviyeni kontrol altına al. Sonra if i çok rahat yaparsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 en iyi IF leangains inki bence. IF ile ilgili çok güzel bi döküman var bi de John Berardi nin kendi üzerindeki deneylerini anlatan günlüğü gibi bişey. Sonuçları özetleri okusanız yeter zaten. Ordan çıkan sonuç da leangains tarzı IF yi gösteriyor http://www.precisionnutrition.com/intermittent-fasting Bu John Berardi denen adam eskiden IF nin tam tersi şeyler söylüyodu şimdi bükemediği eli öptü sdfds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 yalnız bu if'teyken insulin niye artıyor ya? azalması lazım değil mi? bide insulini arttıra arttıra karaciğerin eline vermeyelim? wiki de mesela 2gün yapma 1 gün yap diye tavsiye edilmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 Yok ya onu demiyorum. Şimdi if e direk başlarsan büyük ihtimal yapamazsın. Şu an nasıl beslendiğini bilmiyorum ama gofret filan demişsin. O tarz şeyleri tüketen insanların önce if den daha basit olarak taş devri diyeti karatay diyeti vb şekilde düşük glisemik indeksli ve düşük karblı diyetlerle 1-2 ay vakit geçirip daha sonra iyice insülini terbiye ettikten sonra if e geçmeleri gerek. Yoksa büyük ihtimal başarısızlıkla sonuçlanır. Çünkü if in işe yaraması için insülin seviyelerinin düşük olması gerek vücut yoksa if deyken yağlarını yakamaz. Yani özet geçelim. Yağ yakmak gerekli Yağ yakmak için if gerekli. If in doğru gerçekleşebilmesi için düşük kan şekeri gerekli. Düşük kan şekeri için düşük glisemik indeksli beslenmeli bunu hemen yapamazsın 1-2 ay uğraşmak gerek önce basitten başlanmalı. Birde düşük kan şekerine sahip olursan if i istediğin gibi yapabilirsin. Bak mesela kendimden örnek vereyim ben 6-7 aydır taş devri diyeti yapıyorum zaten belirli dönemler farkında olmadan if yapmıştım. 1 haftadır ifdeyim. Bugün mesela sabah 9 da kalktım 1 de yemek yedim. Eve 10 km yürüyerek geldim. 8 buçuk gibi evdeydim 9 da yemek yedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 max yağ yakımı için 140-150 arasında tutmak gerek 20li yaşlar için . sürekli koşan insanlarda bu değerler düşer örneğin 7km hızla koşarken 155 nabzın 2 hafta sürekli koşu ile 135lere kadar düşebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Soris said: Adam protein tozunun yararlı olmadığını vücudun zaten az bir protein ile kas inşa edebildiğini protein tozundan milyon dolarlık karlar ederken söyleyebilirmi? Spora öyle hayatını adamaya gerek yok haftada toplamda 4 saat adam akıllı çalışıp adım akıllı dinlenen ve adam akıllı beslenen birisi max kazanç elde edebilir her türlü. abi çok yanlış şeyler demişsin. Protein tozu neye göre kime göre yararlı degil ? Az bir miktar proteinle, haftada 4 saat calismakla max kazanc elde edilseydi herkes pro sporcu olurdu podyumda 3948394829834 tane adam görürdük. Ayrıca koşmanın %100 aneorobik oldugunu söylemekte yanlis olur. Yapılan 100 metre deparı gibi degil sonucta. 2. si glikojen depoları için 40-50 gr çok düşük miktar. Vücudun tüm glikojen depoları 1200-1500 kcal arasında kütleye baglı olarak tabiki degisecektir. yani bir gram karb 4 kcal civarında hesap edin işte. Yag yakmak isteyen kişi gayet koşabilir başarıda saglayabilir ki sağlanıyor bizzat kendimi gösterebilirim. Yanlız koşmanın dizlere bindirdiği kuvvetten dolayı sakıncası var. Bence en iyisi incline treadmill de koşmadan hızlı yürümek ve arada birkaç sn depar atıp yine aynı devam etmek. Yağ yakma sürecinde agirlik antrenmanı yapacaginiz kardiodan falan çok daha önemli. Kalori azaltımına gidip sadece cardio calisirsanız bir süre sonra mutlaka kas kaybı olacaktır. Heleki slim fat tipinde biriyseniz azcık göbegim var eriteyim falan diyorsanız agirlik calismadan imkansız gibi birşey. Çünkü kas dokusu çok fazla enerji harcayan bir doku. Siz kalori azaltımına giderken vücut fazla enerji harcamak isteyemecektir. Gerek BMR degerini düşürerek gerek kas yıkarak bunun önüne geçmeye kalkacak. BB+cardio beslenme = %60 protein + %35 karb + %5 yag spor günleri karb miktarı biraz daha artılır. bide günlük -500 kcal yag yakarsın böyle düzenli yaparsan. PS: Birde yaptıgınız dieti 2-3 ay aynı tutmayın. Azalan bir grafik yapın. Yani ilk hafta atıorum 2000 kcal alıyorsanız her hafta 100 kcal azaltın falan. 2-3 hafta bir bol kalorili yagli beslenmek de küçük önemli bir tip metabolizma hızını boost edersiniz hemde vücudun diete adapte olmasını engellersiniz işe yarar yani güzeldir hem öyle yemesi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Tamamde Nekro müsabık filan yokki burada. Protein tozuna cidden müsabık adamın ihtiyacı var bizim gibi sıradan sağlık için veya bir miktar estetik yapan adamlara gerek yok. Bodybuilder olupda podyuma çıkacak adama göre referans almamak gerek. Onlara göre referans alırsak işin içine birsürü legal illegal takviye girer ki onlardan hiç mi hiç anlamıyorum o konuda AtlaraFisildayan uzman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 2 üstteki post (tu) az proteinle kas yapmaya çalışmak sadece kendini yavaşlatmak olur. ama haftada 4 saatte kesinlikle yapılabilir zaten kaç saat gitceksiniz daha? kardiyo hariç, o zaten kas yapmaya girmiyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Soris bahsetmek istediğim hedefin müsabakalara hazırlanmak oldugu degil. Çok az miktar protein almak yetseydi eger herkes rahatca büyük hacimler kazanabilirdi. Kişi yarısmaci olmasa bile biraz bodybuilding gecmisi varsa günde agirlik x 1-1.5 gr protein ile anca olan kütlesini koruyabilir. Protein tozundan hacim artırmasını bekleniyorsa bir işe yaramaz tabi. Yani yumurta tavuk yiyim kas yapayım demekle aynı. Olay şu günlük protein ihtiyacını etten yumurtadan alamadıgın zaman takviye olsun diye kullanmak. Ben mesela bazen kahvaltıya vaktim olmuyor atlamak yerine sütle shake yapıyorum çok işime yarıyor hem pratik hemde kaliteli. Ama şart degildir ona katılıyorum. Yani whey kullanmadan vücut yapilmaz falan diye birşey yok. Ben hergün 1 kilo tavuk gögsü yiyemediğim için bana faydalı. Zaten podyumdakilerin yedigi kullandığı çok seviye şeyler. Yapılması zor. Günlük 500 gr+ protein almak mesela kolay degil.Dediğin gibi sürekli yapılan kürler vs lerde var masraflı şeyler yani. Bugün tr de yarışmacı olupda sezona böyle beslenemediği için giremeyen insanlar biliyorum sponsor bulamıyorlar. Demek istediğim buydu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar