paparnoz Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 Siz hangi kafalarda yaşıyorsunuz bilmiyorum,2008 verilerine göre 3 milyon 925 bin 698 kişi asgari ücretle çalışıyor. http://www.gazete5.com/haber/asgari-ucretle-calisan-sigortali-sayisi-kac-6-aralik-201-64677.htm şurada verilen kaba bir hesapla 10 milyon insan asgari ücretle yaşama çalışıyor. Daha bunun asgari ücretin altında çalışan insanı var,3 milyon 44 bin işsiz insanı var.Çiftçisi var,adam gibi kazanamayan esnafı var,vs. Öğretmen maaşı 1500 tl mesela,düz memur 1200 tl maaş alıyor. gerçekten çok komik yaaa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 Aynı mantıkla parası olmayan herkese Boyner kapılarını açsın, bedavaya giydirsin. Toyota araba versin. Ev sahibi kira almasın. İnsanaların parası yok demek, hem de 20-30 liralık bir haracama için bile insanalar fakir savunması yapmak dürüst değil o insanları düşününce. Asgari ücretle yaşayan insanaları görmüyor değilim, harcadıkları sıgara parası dediklerimden daha fazla.Nasıl buluyorlarsa bazıları ayda 4 kişinin geçindiği 700 TL ile, büyük rakıları devirip duruyorlar. Korsan CD'ciden 15-20 lira harcama yaparlar. Bir de 700TL ile 4 kişi geçiniyor, öyleyse herşey beleş olsun ne biçim argüman yahu? Üniversitede hiçbir şey mi öğretmediler size, dersi asıp solculuk mu yapıyordunuz yoksa? Emek değerlidir arkadaşım, o emeği çalmanın haklı bir eylem olacağını bu tarz şekillerle gösteremezsin.Bundan sonraki adımın sanırım parası olanlar da çalsın olacak? O konuya hiç değinmiyorsun ama. Sanki ekmeğinden çalıp korsan kullanmasınlar demişiz gibi burada 30 TL'yi çok bulmuş, saldırıyorsun. Anlayamıyorum bu kafayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 abi yakalanmak zor degil mi? insanlar o riski alip korsan kullaniyor.boyner falan da 10 liralik mali 40 a satmasin o zaman. yok mantik yok bu mantikmis. abi maddi imkani olmayan adam korsan kullanmaya devam edecek ta ki bu ise ciddi anlamda yaptirim uygulanana kadar. bosa tartisiyoruz burda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 sigara almak yerine orjinal al demek duyduğum en saçma mantık sonra tayyip ferrari yerine forda binin deyince kızıyorsunuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 GERGE said: Aynı mantıkla parası olmayan herkese Boyner kapılarını açsın, bedavaya giydirsin. Toyota araba versin. Ev sahibi kira almasın. İnsanaların parası yok demek, hem de 20-30 liralık bir haracama için bile insanalar fakir savunması yapmak dürüst değil o insanları düşününce. Asgari ücretle yaşayan insanaları görmüyor değilim, harcadıkları sıgara parası dediklerimden daha fazla.Nasıl buluyorlarsa bazıları ayda 4 kişinin geçindiği 700 TL ile, büyük rakıları devirip duruyorlar. Korsan CD'ciden 15-20 lira harcama yaparlar. Bir de 700TL ile 4 kişi geçiniyor, öyleyse herşey beleş olsun ne biçim argüman yahu? Üniversitede hiçbir şey mi öğretmediler size, dersi asıp solculuk mu yapıyordunuz yoksa? Emek değerlidir arkadaşım, o emeği çalmanın haklı bir eylem olacağını bu tarz şekillerle gösteremezsin.Bundan sonraki adımın sanırım parası olanlar da çalsın olacak? O konuya hiç değinmiyorsun ama. Sanki ekmeğinden çalıp korsan kullanmasınlar demişiz gibi burada 30 TL'yi çok bulmuş, saldırıyorsun. Anlayamıyorum bu kafayı. İşte bizde bundan bahsediyoruz emek değerlidir arkadaşım,asgari ücretin 700tl olduğu bir sistemde game developerların milyor dolar kazanmasını emek hırsızlığı görmek,dağıtımcı sistemlerin milyor dolarlar kazanmasına da destek sağlamak asgari ücretle çalışan adama adeta hakarettir. Asgari ücretle canını dişine çalışarak adamın hakkını savundun mu hiç ? Yok,Kot taşlama işçilerinin haklarını savundun mu hiç ? Yok,Tuzla'da ölen işçiler için şu korsan'a karşı yürüttüğün cabanın onda birini gösterdin mi ? Hayır. Madenciler ölürken,şu forumda kısa bir kelime yazdın mı ? Hayır. Tabi bunlar solculuk oyunu efendim. Milyonlarca insanın emeğini çalmak suç değil hatta sistem tarafından destekleniyor ama Trip Hawkins'in milyor dolarlarına milyor dolar katamayan insanlar emek hırsızı oluyor,sizde bunu destekliyorsunuz ve üstüne destek bekliyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 bu ne mantik ya? maden iscisi icin internette yapilacak birsey varsa onu da yaparsin. var mi? yok. ama insanlarin emegine malvarliklari oraninda deger bicmek ahlaksizligin onde gideni degil de nedir? o cok para kazaniyor, o yuzden surunsun. bu mudur soldan anladiginiz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 ahahahahah herkes nasıl anlamak istiyorsa öyle anlıyor olayı. boşverin arkadaşlar, sizin burda yazdığınız yazıyla korsandan vazgeçecek kişi sayısı 1-2 dir benim tahminime göre. boşa yoruyosunuz parmaklarınızı. ortada bir düzensizlik/adaletsizlik (ya da her ne derseniz diyin) var. bunun sonucu olarak da korsan ya da diğer şeyler ortaya çıkıyor. balık baştan kokuyor yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paradox oyununu yapmış, 29$ fiyat biçmiş, oyunu yapan programcılık işçilerinin de sigortasını ödemiş, ceplerini düzgün yaşayabilecekleri bir para koymuş. Oyunu aldıktan sonra yıllarca oynayacaksın üstelik. Ama biçtikleri değer çok diyorsun kaç yıl uğraşarak hazıladıkları oyun için. Hırsızlık diyorsun hatta! Kimden ne çalıyorlar? İstemiyorsan oynama, adim bir fiyatı var mesela Sengoku'nun bence. Yok, anladım ben meseleyi. Sosyalist emek sadece az para kazananların emeği ortada olduğu sürece var olan bir kavram. Kar arttıkça emek de yok oluyor. Birde bu sosyalizm emek üzerine kurulu diyorlar ya... gerçekten aklım almıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 o oyunu yapanlara sirket parasini guzel veriyor belki ama belki orda calisan hizmetliye de asgari ucreti cok goruyor olabilir. yukardaki maddeyi bosverelim.adamin parasi yok ve korsan olarak da almadi.sirket bu olaydan ne kadar kar etti? 0 dimi. adamin parasi yok ve korsan indirdi oynadi.sirket bundan ne kadar kar etti? aa yine 0. sirket sadece alim gucu olup ta korsana yonelen kisilerden zarar ediyor.onlarin pesine dusulsun. sosyallik, solculuk nerden ciki bu arada ya.birazdan politika konusulacak herhalde :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 paparnoz said: Asgari ücretle canını dişine çalışarak adamın hakkını savundun mu hiç ? Yok,Kot taşlama işçilerinin haklarını savundun mu hiç ? Yok,Tuzla'da ölen işçiler için şu korsan'a karşı yürüttüğün cabanın onda birini gösterdin mi ? Hayır. Madenciler ölürken,şu forumda kısa bir kelime yazdın mı ? Hayır. Tabi bunlar solculuk oyunu efendim. Buradaki mantık beni aştı abi. Association fallacy mi desem, ad hominem abusive mi desem... Kot taşlama işçileri hakkında bir bilgim yok ama konumuzla bir ilgisi de yok. Durumu kötü olanlar dururken durumu iyi olanların hakkının aranması ötekilerin haklarını mı çalıyor yoksa? Ya da Paradox oyunlarını programlayanları bu Kot işçileri gibi mi yaşatıyor da hırsızlık diyorsun? Ya da Blind Guardian ses müzisyenlerine asgari ücret mi veriyor? Kurban kim burada da Paradox haksız? Belirtebilir misin bunu lütfen? "Karnını zor doyuran işçi son model bilgisayar gerektiren oyunu para vermeden edinip oynamak istiyor, o kurban" mı olay? Sengoku yarine EU3 oynasın eğer bilgisayarına 1000$ verebiliyorsa, geçen indirim vardı, 1.75$'a satıyorlardı. Dediğin olay prensipte şunla aynı: Ben deli gibi oynamak istememe rağmen hala Skyrim alamadım, o kadar param yok. İndirime girmesini bekliyorum, 39$'ı kaldırır bütçem zorlanarak. Şimdi Bethesda Softworks benim eğlence hakkımı mı çalıyor? Ama ben asgari ücretle geçinmiyorum değil mi? Öyle paradigma yok benim için. said: Milyonlarca insanın emeğini çalmak suç değil hatta sistem tarafından destekleniyor ama Trip Hawkins'in milyor dolarlarına milyor dolar katamayan insanlar emek hırsızı oluyor,sizde bunu destekliyorsunuz ve üstüne destek bekliyorsunuz. Senle aynı yöntemi uygulamaya karar verdim. Uzun bir süre solcu ortamlarda yaşadım, bir ara direk örgüt evinde, hukuk bürosunda filan kaldım birkaç ay. Bir sürü solcuyla iletişime girdim (Cephe, DHKP-C taraflarından). Neredeyse hepsinin lisanslı Grup Yorum koleksiyonları vardı, korsan satılmasını da istemiyorlardı. Tam ad hominem tu quoque yapılacak olay, değil mi? Müziğiyle geçinen ve zengin olmayan bir sürü müzisyen var, hatta biri şurada bir şeyler yazmış korsan için: http://www.guardian.co.uk/music/musicblog/2011/dec/12/grooveshark-music-site Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 kozalak said: sirket sadece alim gucu olup ta korsana yonelen kisilerden zarar ediyor.onlarin pesine dusulsun. Ben de bunu gidip mamak mahallerinde söylemiyorum abi, Paticik'de söylüyorum. İnsanalar doğru, kullanmamam lazım demek yerine oralara çekip kendi korsan kullanımlarını haklı göstermeye çalışıyor sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 ben patiden cok, genel konustugunu anladim yazdiklarindan. son cumlendeki gibi bi durum icin haklisin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 o cok apra kaznaıyo surunsun ne demek abiş bi sarkıcı bi muhendis olan benden daha cok ne sergiliyo abiş neden daha cok para kazanıyo asıl soru o ben yıonetiyo olsam ulkeyi ilk yapacagım sey sporcuların ve sozde sanatcıların gelirini limitlemek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 ayrıca ben soluyorum zaten insannar para kazanmaya basladıkca korsandan uzaklasıyo ama hala soluyorum denemek amaclı oyunu korsan cekip begenmesse insan almaması cok sasırtıcı deil her sey icin dogru hatta bu mesela ben metallicanın son albumunu almıs olsam gider james hetfiedi dove dove paramı geri isterdim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 GERGE said: paparnoz said: Asgari ücretle canını dişine çalışarak adamın hakkını savundun mu hiç ? Yok,Kot taşlama işçilerinin haklarını savundun mu hiç ? Yok,Tuzla'da ölen işçiler için şu korsan'a karşı yürüttüğün cabanın onda birini gösterdin mi ? Hayır. Madenciler ölürken,şu forumda kısa bir kelime yazdın mı ? Hayır. Tabi bunlar solculuk oyunu efendim. Buradaki mantık beni aştı abi. Association fallacy mi desem, ad hominem abusive mi desem... Kot taşlama işçileri hakkında bir bilgim yok ama konumuzla bir ilgisi de yok. Durumu kötü olanlar dururken durumu iyi olanların hakkının aranması ötekilerin haklarını mı çalıyor yoksa? Ya da Paradox oyunlarını programlayanları bu Kot işçileri gibi mi yaşatıyor da hırsızlık diyorsun? Ya da Blind Guardian ses müzisyenlerine asgari ücret mi veriyor? Kurban kim burada da Paradox haksız? Belirtebilir misin bunu lütfen? "Karnını zor doyuran işçi son model bilgisayar gerektiren oyunu para vermeden edinip oynamak istiyor, o kurban" mı olay? Sengoku yarine EU3 oynasın eğer bilgisayarına 1000$ verebiliyorsa, geçen indirim vardı, 1.75$'a satıyorlardı. Dediğin olay prensipte şunla aynı: Ben deli gibi oynamak istememe rağmen hala Skyrim alamadım, o kadar param yok. İndirime girmesini bekliyorum, 39$'ı kaldırır bütçem zorlanarak. Şimdi Bethesda Softworks benim eğlence hakkımı mı çalıyor? Ama ben asgari ücretle geçinmiyorum değil mi? Öyle paradigma yok benim için. said: Milyonlarca insanın emeğini çalmak suç değil hatta sistem tarafından destekleniyor ama Trip Hawkins'in milyor dolarlarına milyor dolar katamayan insanlar emek hırsızı oluyor,sizde bunu destekliyorsunuz ve üstüne destek bekliyorsunuz. Senle aynı yöntemi uygulamaya karar verdim. Uzun bir süre solcu ortamlarda yaşadım, bir ara direk örgüt evinde, hukuk bürosunda filan kaldım birkaç ay. Bir sürü solcuyla iletişime girdim (Cephe, DHKP-C taraflarından). Neredeyse hepsinin lisanslı Grup Yorum koleksiyonları vardı, korsan satılmasını da istemiyorlardı. Tam ad hominem tu quoque yapılacak olay, değil mi? Müziğiyle geçinen ve zengin olmayan bir sürü müzisyen var, hatta biri şurada bir şeyler yazmış korsan için: http://www.guardian.co.uk/music/musicblog/2011/dec/12/grooveshark-music-site İlk önce konumuzla mevzunun çok ilgisi var,insanların emeğinin önemsenmediği,umursanmadığı bir sistemde yaşıyoruz. açık ve net soruyorum,asgari ücret'in bu denli düşük olması insan emeğine saygısızlık değil midir ? Yani bir insanın 700tl maaşla eşşekler gibi çalışması düpedüz hırsızlık değil mi ? Ücretli kölelik değil midir ? Veya çinli bir işçinin günde 4 dolara çalıştırılması düpedüz soygun değil midir ? Bunun ad hominem bir tarafı yok sen böyle bir adama korsan kullanırsan hırsızlık yapmış olursun dersen ne anlamı olur bunun ? Bir anlamı var mı ? Eğer hukuksal zeminde bu adamın hakkı yokken Ea gibi tekel bir şirketin hegemonyası olursa ne anlamı var ? Olacak şey mi ? Onun dışında Gerge,Senin korsana karşı savaş açman bir hayli tuhaf kaçıyor,sen değil miydin başkalarının şiirlerini copy-paste yapıp,kendin yazmışın gibi gösteren ? GERGE said: Günün birinde herkes torrentçi olacak! Diye mesaj atan ben miydim ? senin verdiğin adreslerden az albüm indirmedim yani hacca gittin de tövbe mi ettin,ne oldu ? GERGE said: private torrent + encryption + blocklist feriştahı gelse anlayamaz. hala tırsıyorsan tor kullan bir de üzerine. J.K Rowling'i bile soydun soğana çevirdin,e-book linki bile gönderdin insafsız. GERGE said: Yasal değil elbet, ama istediğin bilimkurgu, fantazi kitaplarında yardımcı olurum, 9000 kitap var arşivde sırf bu konularda. Duruyor mu arşivde 9 bin kitap ? Şu mesajlara bak allasen,ben bu denli korsan için uğraşmadım. Onun dışında Dhkp-c ve grup yorum olayında benim açımdan bir ad hominem tu quoque yok Dhkp-c i savunuyor olsaydım,tartışabilirdim ama savunmadığım için es geçiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Sana n'oldu dersen, ergendim, hatalıydım, aptaldım biraz da; büyüdüm. Bu sefer tam ad hominem tu quoque oldu ayrıca. Anladığım kadarıyla argümanın şu ama: Asgari ücretle yaşatmak insanları emeğe saygısızlık, bu durumda asgari ücretle yaşamayan herkesin - ki bu kişilerin öteki insanları asgari ücretle yaşatıp yaşatmadığı önemli değil - emeğine saygısızlık gösterebiliriz. EA nasıl tekel bu arada? Son 4-5 yıldır iki tane EA oyunu oynadığım sadece, onlarda Burnout Paradise ve Dragon Age: Origins. İlerde çıkacak oyunlarından Kingdoms of Amalur'u almayı düşünüyorum. Pek tekel görünmüyor bu taraftan.Ayrıca hukuksal nasıl bir hak olabilir korsan oyun oynamak ya da müzik dinlemek istemek? Olmamalı elbette böyle bir hak. Ben nerede asgari ücret doğru ve yeterli bir miktar dedim, onu düşünüyorum şu anda. Konuyla da ilgisi olduğuna hala inanmıyorum. Geçen yıla kadar kalacak yer ve yemek dahil ben de ayda 700-800 TL ile geçinen bir üniversite öğrencisiydim yani, korsan oyun kullanmayı ve e-book okumayı da bırakmıştım, arşivlerimi silmiştim. 3-4 ay önce korsan müzik kullanıp film izlemeyi de bıraktım, arşivlerimi de sildim. Bak Mum ne demiş: Mum_Chamber said: kimse cocugunun riskini dvd'ye yatir demiyor. ama sigaraya keyfine ayda 50-100 lira veren adam kalkip korsani savunmasin. Ben ne demişim: GERGE said: Sengoku yarine EU3 oynasın eğer bilgisayarına 1000$ verebiliyorsa, geçen indirim vardı, 1.75$'a satıyorlardı. Asgar ücretle geçinenler bu tartışmanın kapsamında değiller ayrıca. Eğer satın alacak paraları yoksa dediğin gibi, korsan da alacak paraları yoktur. Yine de asgari ücretle geçinen birinin korsan kullanmamasının maddi olarak ek bit yük getirmeyeceğini hatta duruma göre daha hesaplı olacağını göstereceğim. Bakalım: EA'nın 59$'lık AAA oyunları 1000$'lık bilgisayar olmadan çalışmıyor. Eğer asgari ücretle o bilgisayarı alabilmişse oyunu da ya alsın ya da oynamasın ama, evet. Zaten kotalı internet kullanıyor ve 6-7 yıllık oyunları oynayabiliyorsa o internetin aylık kaldıracağı oyun ve eğlence masrafı zaten 10TL'yi ancak bulur. Gidip korsan oyun alabilir ama onlar bilgisayarın kaldıracağı oyunlardar ya da internetten kiralanacak filmlerden daha pahalı, DVD başına 5TL alıyorlar. Oyunu alıp, internet cafede indirip, evine getirmesi daha ucuza gelir. Örneklersek: Alpha Protocol mesela, 5 yıllık teknoloji'ye sahip, ekran kartlı bir PC'nin çalıştırabileceği en iyi oyunlardan biri. Adam kotalı, anca alabilmiş ayda 700TL ile bilgisayarı. Kota ile zaten indiremez. Gidip satın alsa 15TL korsan DVD parası verir. Steam'den alıp internet kafe parası verse 1TL(sabah 16Mbit ile bağlanan bir yere gider), 3TL oyun parası verse (Steam'de o fiyata satmışlardı), 1.5TL de DVD parası verse; toplam 5.5TL'ye oyun lisanslı olarak elinde. Ayrıca korsanının yaması yok, 100 küsür buglı oynanıyor sadece. Müzik böyle değil diyebilirsin. Kotalı internetle normal kullanımı, YouTube'u, Facebook'u filan düşününce müzik indirmeye sadece 1GB filan kalır. Bu da 5 kadar albüm eder, 7digital'dan aldığım 3 albüme baktım da şimdi, 750MB yer tutuyor. Korsan mp3 CD'si alacak öyleyse ya da ayda 3-4 albüm indirip dinleyecek. TTnet Müzik var: Yerli yabancı bir sürü albüm; yerli neredeyse her şey var, yabancı Blind Guardian, Pink Flody filan, bir sürü grup var. 3.000.000 şarkımız var diyorlar ve ADSL üyeleri hepsini bedavaya dinleyebiliyor. Ben konusunu açayım bunun hatta, haberi yok insanların. Zaten korsan müzik kullanan işçimizin milyonlarca şarkıya yasal erişimi var yani. ADSL üyesi değilsen de siteye üye olup dinleyebiliyorsun sanırım ayrıca. Onun dışında indirmek istiyorsan albümleri stream etmek uygun olmadığı için, ne de olsa kotalıyız, 10 albüm 3TL ile indiriliyor. mp3 CD'si fiyatından daha ucuz. Orada olmayan şeyler istiyorum diyorsa da dürüstlük ilkesi dahilinde dinlemesin ya da satın alsın 7digital'de biraz daha para vererek. Ben streaming servisimde olmayan her şeyi satın alıyorum gidip dinlemek istiyorsam ya da bahtımda yokmuş diye dinlemiyorum param yetmiyorsa (fiziksel olarak varsa sadece yani). Albüm albüm değil, şarkı şarkı hesabı istersen; bir şarkı 10 kuruş. Kotalı işçi DVD de indiremez, korsan DVD alacak. Bir film digital olarak 2-4TL arası bir bedele kiralanıyor, DVD'si olan her filmi bu fiyata kiralayabilirsin, ücretsiz VPN'ler kullanarak izleyebilirsin sonra da. Bir korsan DVD 5 TL'ye satılıyor. Hangisini yapsın? VPN nereden bilsin diyeceksin burada; bilgi beleş, öğrensin. Evet yani; ya satın alsın hem etik olanı hem de mali olanı düşünüyorsa eski bilgisayarlı, kotalı internetli işçimiz ya da hem etik olmayana başvursun hem de 3 katı kadar para harcasın duruma göre. Obsidian'ın emeğine saygısızlık etmek ideolojik olarak daha önemli diyorsan ben bilmem ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 evet gerge, daha once korsan kullandigin icin hala korsana destek vermelisin. bir yerden sonra dogruyu anlamak diye birsey olamaz. bir fikrin varsa omur boyu onu degistiremezsin, hatalarini duzeltemezsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 korsan kötü bişeydir i bu kadar kötü savunma ya. savunman gereken yerlerde batırmışsın zaten önceki sayfalarda, işi asgari ücrete filan getirmişsiniz. parası varsa alacak tabi, yoksa almasın tabi mevzusu değil korsan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 İşi mali yöne çeken ben değilim abi; etik açıdan girdim hep, paramız yok diye geldi herkes. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 e tamam da konuyu açan sensin, onlar yanlış yerden mevzuya girdi diye sen de uymuşsun hemen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 abi adama alternatifini sunuyorsun ona da gelmiyor ki anlamak imkansız yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Dimi düz mantık kurmalıyız,Korsan=hırsızlık hırsızlık=suç bu yani. Hiçbir düşünsel sisteme oturtmuyorsunuz. Proudhon gibi asıl mülkiyet hırsızlıktır desem mesela ve asıl fikri mülkiyetin hırsızlık olduğunu savunsam.Bu benim yanlışlığımı mı gösteriyor ? Yoksa farklı görüşte olduğumu mu ? Anlamadığınız nokta zaten bu bende o yüzden ahlaksal ve sistemsel yönden düşüncemi savunmak zorunda kalıyorum. Mevzu o yüzden Asgari ücret'e geliyor çünkü asgari ücret gibi devasa bir hırsızlık varken korsanlık diye tabir edilen durum küçük bir noktadan ibarettir,en azından benim için. İsveç'te mesela refah düzeyi yüksek olduğu için düşünsel anlamda mevzu tartışılıyor ama bizde o bile mümkün değil. Zaten korsan mevzusuna karşı olanlar sadece hırsızsın,hırsızsınız,hırsızlar dan başka herhangi bir argüman sunmuyor.Düz kapitalist mantıktan bakma mecburiyetiniz var. Parası olmayan yaşamasın kardeşime geliyor durum.Fikri mülkiyet sadece demet akalın albümlerini veya oyunları kapsamıyor,bilgiyi de içeriyor,21.yy da evrensel olan bilgiye para verme mecburiyetimiz ortaya çıkıyor ve bu yüzden bilgiye herkes ulaşamıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Korsan=hırsızlık hırsızlık=suç degil ki korsan=suc Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 kime göre Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 kanuna göre.İlla birinin hırsızlık yapması için elle tutulur birşey mi çalması gerekiyor ? Bakkaldan 75 kuruşluk sakız çalınca hırsızlık oluyor ama internetten 1000 $ lık program indirince olmuyor mu ? Open office gibi open source programlar varken insanların sırf alışkanlıktan korsan ms office indirmeleri normal bişi mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar