Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ivanov said:

Bu arada yararlı olabilecek bir link
http://www.torstatus.net/shards/eu

serverları sıralayabiliyosunuz pop'a göre ya da son haftadaki, 24 saatteki hareketliliği görebiliyosunuz.

Çok güzel bir site. Kaydedin.
Mesaj tarihi:
yeni server acmiyolarsa oyle de, ben tek serverdan bahsediyorum. low pop server varken, millet gene gidip high popa girmeye calisicak. bi sekilde dengelemeleri lazim oyunun basinda, o yuzden limiti kisiyolar genelde, sonra yavas yavas yeni server acip nufusu dagitiyolar. su an oyunda durum nasil bilmiyorum tabi, o yuzden spesifik yorum yapamam, genel konusuyorum. 100 server acip, 10 tanesi high pop gerisi hayalet kasaba olunca, iyi olmuyo pek.
Mesaj tarihi:
2/3'ünde 1-2 saat arası sıra var, geriye kalanların %80'i high. 2 tane server standart.

Öyle düşündüğün gibi bir kısmı dolu, gerisi boş değil. Alayı dolu.
Mesaj tarihi:
yeni bir serverda karakter açmak da çok zor geliyo, beta dahil 5 kere ord-mantell geçtim. şimdi düşük poplu serverda açarsam bi daha ord-mantell olacak.

ilerde character transfer planlıyolar mı bilgisi olan var mı?
Mesaj tarihi:
AmoRPHouS said:

Bariz yalan söylüyorlar , tek tek üşenmeyip who 1 , 2 ,3 ... 50 şeklinde tüm levellerde ne kadar adam varsa saydım Tomb of Freddon Nadd serverında. 10 , 11,12. leveller harici hiçbirinde 100 sayısı çıkmadı, diğer levellerdeki adamların da toplam sayısı 1100-1200 civarıydı. Who sistemi 100den fazla kişiyi göstermiyor. Bu mantık ile 10 , 11 , ve 12 level olanların sayısı 300 er bile olsa toplam sayı 2000 kişi. Bu mudur o kadar pohpohlandıkları hatta röportaj yaptıkları botlarla serverları test ettik 200k kişi kaldırdı söylemleri. Hatta stress testte 80k-100k kişi denedik tek serverda diye . Bariz bir şekilde bilerek cap i 2000 de tutuyorlar ve millete yalan söylüyorlar yada diğer seçenek içler acısı eğer server 2000 kişiyi kaldırıyorsa. Üşenmezseniz siz de deneyin who olayı ile herkesi kontrol etmeyi.

Buyrun bu da röportaj linki http://www.buffed.de/buffedde-Brands-143860/News/buffedShow-271-WoW-Patch-43-Kriegsfuerst-Zonozz-in-der-Drachenseele-und-SWTOR-Interviews-mit-den-Bioware-Entwicklern-858928/ sitedeki videoda 19 uncu dk dan itibaren dinleyebilirsiniz.

o stress betada bile 200k kişi olmadı bi serverda
serverın ağzına kadar dolu olduğu zamanda başlangıç zonunda 150 kişi maksimum vardı, 6 instance ile. hadi hepsi o kadar olsun diyelim 900 kişi

2 tane starting zone 1800
bi o kadar da republic olsa 3600

stress betada bile bir serverda 4k dan fazla kişi olduğuna inanmıyorum ben

bu oyunda dungeon finder / battlegroup kafasında birşey getirmezlerse çok erken çok fazla oyuncu kaybedicekler
Mesaj tarihi:
http://www.swtor.com/community/showthread.php?t=43370 official foruma da konu açtım bunla ilgili en azından baskı oluşturulabilir , böyle böyle dediniz şimdi ne iş diye. Her yolu deneyelim abi her türlü zorlıyalım adamları, sallarlarsa ne ala sallamazlarsa da yapabilcek bişi yok :D
Mesaj tarihi:
Kaede bu arada , stress testteki serverımı hatırlıyorum , korribanda 15 channel vardı , ve benim channelimdada 100 civarı kişi vardı, gruba giriodum channel deiştiriodu falan o gittigim channelda adam doluydu. Şu an giriosun 2 tane korriban channel var. Yani bariz bir şekilde server cap aşırı düşük şu an.
Mesaj tarihi:
kimse kusura bakmasın ama izledikleri yöntem gayet mantıklı ve normal. adamlar oyunun genelini ve geleceği düşünüyorlar. diğer mmolar gibi ilk ay dolu sonra bomboş serverlar olsun istemiyorlar.

Görüyoruz diğer mmoları. 30 serverı aynı anda açıp ilk hafta belli 3-5 serverın tıka basa dolduğu ve insanların dolu diye oralara hücum ettiğini.Sonra diğer serverlar boş kalıyor, çoğu kapanıyor dolan serverlardan migrate başlıyor bu sefer herkes orayı boşaltıp başka servera hücum ediyor. Ne popülasyon dengesi kalıyor ne başka birşey. 3 aylık oluyor sonra o oyunların ömrü.

İlk günler tabi serverlarda que olacak bu kaçınılmaz bu ölçekte bir oyun için. İstediğiniz gibi serverın kapasitesini bir anda anormal derecede arttırmak yangına körükle gitmek gibi.

Bizim server da full çekiyor akşamları ama ne DC oldun, ne lag oldu ne başka lag ve aşırı yüklenme kaynaklı sorun. Bir tek Warzonelara girerken bi ara karakter ekranına düştüm okadar. O da olacak okadar. Biraz sıkın dişinizi.
Mesaj tarihi:
Yoda: Everything! Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering. I sense much fear in you.

Anladım ben. Bioware = Sith. Bizi bu yola sürüklemeye çalışıyorlar.
Mesaj tarihi:
AmoRPHouS said:

Pff saniyesinde kitlediler açtıgım konuyu :S

Yönlendirdikleri başlığa mesajımı attım. 3 defa oyundan düştüm/makine kilitlendi. 1000-1500 kişilik sıralarda bekliyorum. Hala de bekliyorum.

http://www.swtor.com/community/showthread.php?p=428221&posted=1#post428221
Mesaj tarihi:
abi rezalet kısmı guild deployment hedesini becerememeleri, hem guild deployment'ı adamlar yaptı, biz server seçmedik, hem de adamların bizi oynamaya yönlendirdiği server'da 1-1.5 saat sıra bekliyorum oyuna girebilmek için
Mesaj tarihi:
3 saattir sıra bekliyorum uykum geldi gidip yatıcam lan.
beklemekten gözlerim kapanmaya başladı.
film açıp izlemek lazımdı aslında.

Kanuni said:

eu icin ayip yaptiklari, usa de bok gibi server var hepsi low medium bok pusur.

cok az bence avrupa sunucu sayisi.

saatlerce bekleme bu sekilde 1 ay devam eder en az hatta BL gibi 5-6 server olacak devamli Q olan.

betada da böyleydi gerçi. avrupada saatlerce sıra bekle, amerikaya gir hiç sıra yok, gece gündüz farketmiyor. bioware'in avrupayı sallamamasından dolayı olsa gerek.

bu arada aklıma wow'un ilk ayları geliyor. çok fazla müşteriyle karşılaşacaklarını tahmin etmemişlerdi felan daha sonra server arttırımına gitmişlerdi. o zamana kadar servera girerken 3000 kişi sıra beklerdik.
Mesaj tarihi:
çok geç olmadan amerikanya serverına gelin :p
gemimi de aldım of yeter bugünlük, ölcem yoksa lol

sabah 10 gibi bi 40 kişi sıra beklemiştim bide 7dk :( :( :(
  • Yeni Oluştur...