Ardeth Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 fenn said: Evet anladım mantıklı yeterince derine inersen fizigin hic bir mantigi yok. sıfır. isik neden her referansa gore sabit hızla hareket eder hadi aciklasana bunu mantikla? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 bi an kendimi kaybettim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 yarin ben de bulgularimi aciklayacagim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Ardeth said: fenn said: Bunu tahmin ediyordum. nereye tahmin ediyosun lan insanlar 400 senedir bunu anlamak icin ugrasti Tamamda sen hiç iki mıknatısın aynı kutbunu bir araya getirmedin mi? Çocukken Orada ki itmeyi hissetmedin mi? Aynı mantıkla uranyumun gibi ağır atomların çekirdeğinde Bir sürü artı yük ufacık bir yerde ve bunları burada sürekli tutan enerji ne kadar çok olduğunu tahmin edemez misin liseli zamanında ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Ardeth said: yeterince derine inersen fizigin hic bir mantigi yok. sıfır. isik neden her referansa gore sabit hızla hareket eder hadi aciklasana bunu mantikla? hakkaten lan niye böyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 fenn said: Tamamda sen hiç iki mıknatısın aynı kutbunu bir araya getirmedin mi? Çocukken Orada ki itmeyi hissetmedin mi? niye itiyorlar birbirini bunu acikla bana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 size hesap mi vericek lan isik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 önce adam olsun sonra ışık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Ardeth said: fenn said: Tamamda sen hiç iki mıknatısın aynı kutbunu bir araya getirmedin mi? Çocukken Orada ki itmeyi hissetmedin mi? niye itiyorlar birbirini bunu acikla bana Kıvırma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 evde strong force interaction kitin var galiba lisede atom mu parcalattılar size Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Çöplüğünde ötmemeyi tercih ediyorum. Gayet açık yazdım yukarda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 fizige biraz tepkiliyim ote yandan fiziksel sistemlerin özellikleri matematiksel sorular cevaplamak icin kullanılabiliyor mesela termodinamiksel kavramlar (entropi vs gibi) abstract uzayların uzerindeki haritaların istatistiksel ozelliklerini calismak icin falan kullanilabiliyor. hem mantikli hem mantiksiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 fenn said: Çöplüğünde ötmemeyi tercih ediyorum. Gayet açık yazdım yukarda benim coplugum degil parcacik fizigi bilgim gayet kittir sacma sapan seyler de yazabilirim halktan biri gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 bazen sigaranın ucundan minicik bir kül parçacığı ayrılıp kafasına göre dolaşıyo odanın içinde. tam duvara yatağa felan yapışacakken ufacık bir parmak hareketiyle yönünü değiştirip hayatını kurtarıyorum. modern fiziğin bir açıklaması varsa bu konuda bilmek isterim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Fiziği severim fakat aynı zamanda da korkuyorum bu yüzden pek derine inmemek için uğraşıyorum. -Yoksa big bang te o ufacık ilk ne gibi birşeydi ve nereden geldi. -Yerçekimi var ama ne gibi birşey -uzayın sonu olabilir mi? karadelikler -Zamanda yolculuk mümkün mü? .......... Böyle soruları çoğaltabiliriz. O yüzden fiziğin yanında matematik+kimya+biyoloji daha insaflı geliyor bana. Tabi bana göre Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Korax said: Ardeth said: yeterince derine inersen fizigin hic bir mantigi yok. sıfır. isik neden her referansa gore sabit hızla hareket eder hadi aciklasana bunu mantikla? hakkaten lan niye böyle kuranda var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Ardeth deştin çıkardın ben bu gibi şeylerden kaçınırken @zeper şu sorulara kısaca değinebilirsen sevinirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 galiba, ateyis aciklayamadi bak sordum cevap yok tik yok noldu ateyis? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 ardeth niye shell açmış zeper'e? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Therru Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 zeper sağlam biliyo bilimi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 fenn said: Fiziği severim fakat aynı zamanda da korkuyorum bu yüzden pek derine inmemek için uğraşıyorum. -Yoksa big bang te o ufacık ilk ne gibi birşeydi ve nereden geldi. -Yerçekimi var ama ne gibi birşey -uzayın sonu olabilir mi? karadelikler -Zamanda yolculuk mümkün mü? -nereden geldiğini bilseydik zaten...ohoo=) ama sanırım evrenin yaşındaki hesaplamada olan hata düşmüş geçen gün açıklanan bulgulara göre.Gene bilmiyoruz. Teori dolu. benm favorim: aslında evrenler hücreler gibi yanyana sralanmış ve birbirlerinden zarla ayrılmış,bunların herhangi bir t anında çarpışmasıyla...big bang=) -yerçekimi ne gibi bişi,zayıf bir kuvvet en azından yakın cisimler için,ama gezegenler gibi daha büyük kütleli ve daha uzak aralıklı cisimler için çalışan bir kuvvet.Bunu formullerden gösterebilrsin bir boş vaktinde:P -Uzayın sonu olabilir mi, hım evren şuanda genişliyor hatta ivmelenerek genişliyor,o genişledikçe ısı düşüyor,şuanda 2 kelvin civarında.Isı sıfıra düştüğünde,hareketsiz kalmasını beklersin atomların,o zaman durabilir mi evren ve sonu olabilir mi?bilmiyorum cosmologist değilim=) -Zamanda yolculuk mümkün mü? B,z geçen dönem geçmişe yolculuğun mümkün olmayacağını electromagnetic dersinde ispatlamıştık,teorik olarak Einstein'nın o çizdiği meşhur koni de c.t(ışık hızı çarpı zaman) yi geçemeediğin bir ye var, geçmiş oluyor.Gelecek ise? muamma.Ben bilmiyorm Ardeth'in de vardır matematiksel yorumları:P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 aynı okulda okuduğumuzdan?asistanımdı kendisi ben lisanstayken.Hem de matematiksel methods in physics gibi zor bir dersin asistanı;)Kimse vermek istemezken o almıştı asistanlığı,hey gidi... escape said: ardeth niye shell açmış zeper'e? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 hmm.. oke tenisçi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 bu arada ardeth şunun tarihini 14 mart 2013 diye değiştir istersen.;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 @Zeper Gelecekten daha çok geçmişe yolculuk hayallerim arasındaydı buna üzüldüm. Yerçekimi Elektriksel bir şey mi? Kütleye bağlı ama kütle var olan ne çekiyor? Gerçi seni sorularımla iyice yorduysam kusura bakma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar