Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

arabanin klimasini her daim acik birakmak

reyou

Öne çıkan mesajlar

kis aylarinda bole orta sicaklikta, yazinda serin ayarinda surekli acik duruyo,
yani araba calisir calismaz basliyo calismaya,

tabi mesela kis aylarinda ilk basta biraz serin ufluyo ama o kadar rahatsiz etmiyo, acikcasi klimayida pek sevmiyorum, o nedenle yaz kis dusuk ayarda bole az az ufluyo.

bi sorun olur mu?
Sosyal ağlarda paylaş

r134a kullaniliyor klima gazi olarak.

Oyle kafasina gore, veya sureye gore, hatta kullanima gore kacip gitmez bu. Sistemde ozellikle borularda kondansor de falan bi catlak patlak varsa oradan eksilir ki cok ciddi bi catlak degilse genelde kullanilmayacak kadar eksilmesi 3-4 ayi bulur. Araclarin hemen hepsi bi min 650-800g gaz aliyor.

Bide kompressorun yagi eksilmis olabilir sistemde dolasan yagdan oturu; onu da 100ml koyunca klima bakimi dedigin sey bitiyor iste.

geriye periyodik olarak polen filtresi kaliyor.

Hicbirinin de bir masrafi yok diger arac organlarina kiyaslarsak.

Sahsen benim klimam 23.5 derecede otomatik modda yaz kis ayni olmak uzere sabit calisiyor. Senelerdir de hic bir problem yasamadim, klimanin acik olmadigi kisa sureli kullanim dahi hayal edemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Benimde aynı şekilde klima sürekli açıktır, arabanın 8. senesinde ilk defa gaz değiştirdik.
Birde klimanın çok kullanılmadığı Grand Cheeroke var, onun 2 senede bir değişiyor.
Servis klimayı kullanmazsanız gazı biter dedi. Genellikle de kışın bitermiş, insanlar açmadığı için. Günde 10-15dk açın dedi servisteki eleman.
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Hadi klima motordan kayış alıyor ekstra bir yük diyeceğim ki böyle olmayacak bi ihtimali söylerken bile kendime gülüyorum da. Hadi yani en azından bi bağı var. Radyo ne alaka sfgsfgs

Şarj dinamosuna fazla yük bindirdiği için miymiş sdgfhd

Her arabanın kliması motordan beslenmez Seaglecığım.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Klimanın açık kalmasından kasıt klima kompresörünün devamlı suretle çalıştırılması mı?

Bende Auto modunda duruyor. Araca ilk bindiğimde 26°-27°C ayarına getiriyorum ki içerisi çabuk ısınsın. Sonra yavaş yavaş 22°-23°C seviyesine indiriyorum. Eğer dışarısı çok soğuksa ve camlarda buğulanma başlarsa klima kompresörünü elle devreye alıyorum. Güneşli günlerde kendisi otomatik olarak devreye giriyor zaten.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...