Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Apple Enterprise?

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
http://www.zdnet.com/blog/virtualization/apple-converting-the-enterprise-it-could-happen/4288?tag=mantle_skin;content

Sızmak üzereyim şu anda, nedense arkadaşalrdan ayrıldıktan sonra bilgisayarı açtım bir ayılayım diye, bunu gördüm.

Okuduğumu pek anladığımı söyleyemem ama enterprise olarak kullanılmıyor mu zaten Apple? İlk Apple'ın Apple II bile (süper aletti ya, kullandığım ilk bilgisayar aynı zamanda, Commodore ile başlamayan nadir kişilerdenim) web server olabiliyordu.

Yani büyük oranda masaüstü işletim sistemi ama yine de BSD kökenli bir *nix yani MacOS, niye data centerlarda kullanılmasın ki? Hatta bildiğim yıllardır kullanılıyor.

Neyse, konunun raison d'être'sine gelirsek: Apple'ın ayrı bir server versiyonu çıkarabileceğine ya da bunun gerekli olduğunu inanıyor musunuz? Şu anki hali sunucu kurmak için uygun bence. Bir Red Hat ya da Debian değil ama Windows Server kadar iyi sunucu olur yani.

Şiir iyiydi bu arada, perchance to dream diyesim geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

apple'dan server olcak potansiyel var unix tabanlı olduğundan ama niye yapiyim ki

böyle bir olaya giriyorlarsa tutmaz zaten, enterprise'taki adamlar zeki insanlar, apple aman çok estetik, çok şık gözüküyor diye almazlar.

kaldı ki hp ibm oracle gibi firmaların eşşek gibi deneyimleri var. ms'in bile payı küçükken nerde kaldı apple...
Sosyal ağlarda paylaş

pek iş yapacağını sanmam.

bir IT ci olarak sistem odama da sokmak istemem şahsen. piyasada yeterli miktarda ve yeterli güçte sağlayıcı var zaten.
mis gibi AIX/linux olmadı win sunucumu kurar geçerim. niye mi?
en basitinden söyleyeyim: desteği çok, döküman çok.
bi sorun yaşasan google dan hemen buluyorsun. olmadı ticket açıyosun adamlar hemen hallediyolar problemi(tabi çok ciddi sorunları saymıyoruz burda). şimdi apple bu işe girdi diyelim. destek ekibi ne kadar iyi olacak? her seferinde destek mi alacan vs vs vs vs vs

özet geçim: gereksiz buldum.
+not: i am drunk. saçmalamış da olabilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi bir kere Apple'ın çook uzun zamandır bir Mac Server ailesi var, hatta son dönemde sanırım eol olacak o aile. Mac Server / xServe ailesinin Final Cut Pro vb. işlem gücü ağırlığı isteyen uygulamalar dışında ne işe yaradığını şahsen bilmiyorum.

Yorumlarınız doğru, fakat şunu düşündüm ben: büyük şirketlerde o kadar çok insan sıkıcı IBM/Lenovo'lardan kurtulup birer Mac sahibi olmak istiyor ki, belki bu tarz bir toplu geçişi çok daha hızlı hale getirebilir kendi Mac'ini getir/ağımıza bağlan olayı.

Diğer yandan, daha iOS için VPN desteği bile vermeyen, iPhone'dan "güvenli değil" gerekçesiyle maillere ulaşmana izin vermeyen şirketler de var, o nası olcak bilmiyorum ben.

Bilmiyosam niye yazıyorum onu da bilemedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Bilmiyorum açıp yazıyı okudunuz mu ama, yazıda şurada konuşulanların hiçbirisinden bahsedilmiyor bile.

Adam adım adım anlatmış, baya açık bir dille. Belli savları var. İlki "şu anda firmalarda zaten Apple yer etti". İnsanlar BB'nin yerine iPhone'u tercih ediyorlar çünkü kullanımı daha kolay. Consumer oriented bir ürün olduğu için çok rahat bir şekilde corporate consumer'a da adapte olabiliyor.
Bence haklı. TR'de bile bu çok rahat hissediliyor/görülüyor.

İkinci savında ilk olarak fact vermiş: Apple'ın kullanıcılarına sunduğu iCloud hizmeti bulunuyor. Bunu iPad'de de sağlıyor, iPhone'da da. Savı "Haliyle hizmeti sağlayabilmek için bir data center'ları olması gerekir bu adamların". Bu konuda da haklı görüyorum.

Sonra da demiş ki eğer kullanıcıların iCloud kullanımı artarsa, Apple kendiliğinden, ekstra çaba harcamadan corporate'lara hizmet etmeye başlayacak. Yani corporate düzeyinde bir cloud hizmeti vermeye başlayacak.
Bence bu konuda ahkam kesmek kolay değil. Hani bu konuda çaba harcarlar muhtemelen. Özellikle Google'ın gmail sistemini corporate düzeye çekmesi gibi Apple'ın da bu taraftan avantajlı hizmet sunması olası. Üstelik şu an bu hizmeti consumer oriented bir sistem dahilinde sağladığı için biliyoruz ki oldukça yüksek müşteri memnuniyeti var (yoksa sistemi iptal ederlerdi zaten). Bu kadar yüksek memnuniyet olan bir hizmeti gayet iş kullanımına uygun hale getirip pazarlayabilirler gibi geliyor (örnek olarak yine gmail'ı kullanabiliriz).

Sonrasında da biraz uçup demek istemiş ki bu işin altından kalkarsa Amazon'un cloud hizmeti gibi bu adamlar da hizmet sağlayabilir. Ha nasıl yaparlar vs. bilinmez ama olasıdır böyle bir girişim.

Adamların pazarlama konusundaki başarılarını benim anlatmama gerek yok heralde. Her şeyin ötesinde adamlar piyasaya bir ürün sunacaksa, bunun pazar araştırmasını vs. yaparlar ve bunu avantajlı kılacak belli promosyonlar da öngörüyorlardır zaten; telaş yapmayın :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...