Bone Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 RRa said: uo uo diyoruz hep dimi? neden diyoruz? uo da adam öldürmek için skill sahibi olmak, item sahibi olmak şart değildi. zeka sahibi olmak yeterliydi. tuzak ve pusu çok atılırdı uo da. peki bu pusu birtek uo da mı atılır? neden bıraktınız wow'da, aoc'da, rift'de pusu atmayı? kündeye getirmeyi? siz kendiniz bıraktınız bence bu işleri, oyunlarda bir sorun yok - uo uo diyoruz çünkü uo'da dünyayla etkileşim çok iyiydi. mesela gidiyorsun koyunun üstünden yün topluyorsun, yünü götürüp iplik yapıyorsun, bu iplikten giysi üretiyorsun. kendine bir bahçe hazırlıyorsun, tohum ekiyorsun, suluyorsun, zaman geçiyor, bir süre sonra fidan veriyor, daha sonra ağaç oluyor ve meyve veriyor. aynı ağaç belirli periyodlarla sana meyve sunmaya devam ediyor. bir ev inşaa ediyorsun, içine çiçek koyuyorsun, sandalye koyuyorsun, masa koyuyorsun, arkadaşlarını davet ededebiliyorsun. bunun gibi bir sürü şey var yapabilecek ve bunların hepsini içiçe yapabilmen de mümkün. hani diyceksin "crafting wow'da da var". var da, onda şöyle oluyor, gidiyorsun koyun öldürüyorsun içinden yün çıkıyor. o skilli geliştirmek için sonra daha güçlü yaratıklar kesmek durumunda kalıyorsun. bir quest oluyor, tohuma çift tıklıyorsun bir ağaç animasyonu izliyorsun sonra quest tamamlanıyor. yani dünyayla bir etkileşim içinde olmuyorsun. koyunun yününün kırpılmış olduğunu, veya ağacın zaman içerisinde yetiştiğini göremiyorsun. housing gibi diğer şeyler zaten wow'da yok. - tuzak ve pusu diyorsun da, uo sadece pusu'dan ibaret değildi. hani pusu üzerinden konuşucağız diyelim. pk olmak istediğin zaman yarım yamalak skillerinle, skillerini maxlamış adama saldırıp öldürmen mümkün oluyordu. wow'da ise senin hp 100, adamın hp'si 10.000. nereye öldürüyorsun bu adamı? saldırıların hep missliycek zaten. birilerini öldürebilmek için illa eş levelda olmak gerekiyor. öyle olunca da öldüremiyebiliyorsun. mesela lvl 80'ken dışarda dolaşırken bi death knight görmüştüm. herif salak salak yürüyor. uyuz oldum daldım. adam doğru düzgün karşılık veremedi, ama her şeyi denememe rağmen bir türlü de ölmedi. büyük ihtimalle instance'çı bir adam, inanılmaz item kasmış, levellarımız eşit olsa da onun gücü benim 4 katım felan. wow'da pvp'nin olayı şu, lvl 80 rogue oluyorsun, level kasmakta olan 20-30'luların arkasana stealthle geçiyorsun, one-shot atıyorsun, sonra da "o yeah süper pvpciyim lan ben" moduna giriyorsun. (bkz: foreveralone.jpg) Kanuni said: konu neden wow a takili kaliyor tek mmorpg oymus gibi ? çünkü çoğu firma wow-killer yapma telaşında, ve aynı formülü getirip kendi oyunlarına koymaya çalışıyor. soe mesela, swg çok iyi bir oyundu, kendi tadı vardı. ama "daha çok müşteri çekerim" umuduyla gitti nge diye bir patch çıkardı, sonra kendi ayağını vurmuş oldu, yeni müşteri kazanacağına eski müşterilerini kaybetti, 10 bin subscriptiona mı ne düşmüş diyolaaa. Kanuni said: eve online i gec bir kere, nasil istedigim olabiliyorsun o oyunda bilemiyorum. daha kafadan bir istasyonda bar acip bar sahibi olamiyorsun bunla baslarim yuzlerce ornek veririm yapma etme. hadi su sizin unlu uo, teknolojiyi gelistirebilirmiyim ? ornegin baslasam kucuk bir bilim adami olarak barutu bulabilirmiyim ? ya da bir otel acip kisileri icinde konaklatabilirmiyim, bir kervan sahibi olsam sehir sehir gezsem deli gibi kervanlarimi koruyan adamlarim olsa, onlari yonetsem olabilirmi ? bir kral olabilirmiyim sehirleri yoneten, ya da harac alabilen. "wow'da fighter olarak fireball atamıyorum" ile "wow'da minecraft gibi yeri kazamıyorum" ifadelerini eş tutmuşsun direk. imkansızı istiyorsun çünkü content'te yok. sandbox'un esprisi şudur kanuni, sana legoları sunar ve bu legolarla istediğin şeyi yapabilmene imkan verir. wow gibi theme park denilen oyunlarda şöyle oluyor, sana legoları sunuyor ama sadece belirli kombinasyonları yapmanı sağlıyor. sen diyorsun ki "burda kırmızı lego yok, her şeyi yapmama izin veriyorsa neden kırmızı lego yok?" bar açıp bar sahibi olamıyorsun çünkü eve online sadece uzay'a imkan tanıyan bir oyun. uzay üstünde istediğini sınırsız bir şekilde yapabilirsin. istersen arkadaşlarını çağırıp ortaya bir masa atıp piknik bile yapabilirsiniz. ama ne biliyim, şehirlere girip bar açamazsın, şehirlerde yürüyemezsin, şehirlerde araba kullanamazsın, şehirlerde tavla oynamayamazsın. ultima online'da "barut icat etmek istiyorum ben, icat edemiyorsak ultima online da her istediğimi yapamıyor demektir" gibi bir hükme girmişsin. barut üretilememesi üstte dediğim gibi content'e dahil olan bir mevzu olmadığı için barut üretemezsin. hani bir freeshard'a gireceksin, adamlar barut'u modellemiştir, o zaman barut da üretebilmiş olursun. ama o iş o freeshard'a yönelik olmuş olacak. öte taraftan diğer dediklerini ultima online'da yapabilirsin. mesela bir bina dikersin bir yere. birkaç katlı birkaç odalı bir şey olur. kapısında durup hotele girmek isteyenlerden para alırsın, kapıyı açarsın girerler. hatta bu hizmeti geliştirmen de mümkün. pk'ların veya yaratıkların çok olduğu ama playerların geçmek zorunda kaldığı bir yere bu hoteli yaparsın. birkaç arkadaşını da guard olarak dikersin. "içeri girip para verirseniz sizi koruruz" dersin, o da para verir, pk'lara dalarsınız adamı korursunuz felan. ya da han gibi açarsın, içerde yiyecek içecek satışı gerçekleştirirsin vs. bir kervan sahibi olup şehir şehir gezip kervanlarını koruyan kişilere sahip bir adam da olabilirsin. buna benzer işler yapanlar görmüştüm wow'da. bir kaç crafterı alıyorsun yanına, işte yük katırlarınız felan da oluyor. tehlikeli bir yere gidip maden kazacaksanız yanınıza dövüşçü arkadaşlarınızı da alıyorsun. birlikte gidip maden kazıyorsunuz, sonra güvenli bir şekilde geri dönüyorsunuz felan. o sırada sıkı bir grup pk kafaya koyarsa size saldırıp öldürüp üstünüzdeki eşyaları lootluyup geri kaçabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 go go uo o zaman ne duruyorsun :) ne de olsa bitmez content, mis iste ne kastin bre, bosuna arar durursun mukemmeli, yaratilmis duruyor demek ki. isin sakasi bir yana, sandbox bir yalandir bana gore, oyle her istedigini contentin izin verdigi legolarla yapabilmek anca bir yere kadar, zaten mukemmel olsa idi hala oynuyor olurdunuz. ben hala oyunun icindeki oyuncularla basarili olduguna inaniyorum. uo yu sun bakalim simdi gelismis grafikle, f2p ciler, rus corplar, wow bebeleri, cinliler dalsin o oyuna gorurum sizin rp nizi ve eski hatiralarinizi. bakalim o uo general chatten kufurleri ile 1000 kisilik guildlerin herkesin agzina sictigi serveleriyle, rp yapmaya calisan ama sex manyaklarinin izin vermedigi sanal sex alemleriyle, satmaya calistigin seyi %1000 daha ucuza satan cinlileriyle, ya da yillarini verip satin almaya calistigin bir seyi 10 dolar verip aldigi gold ile satin alip o itemin icine eden oyunculariyla, pvp de gankin dibine vurup ustunden gecen manyaklariyla ne kadar zevk verir. uo zamaninda eq cular ve uo cular vardi :) biz eq cular uo culara kahve kosesindekiler derdik kendi aramizda, capulcularin toparlandigi belese sunulan serverlerle oynanan bir oyun olarak bakardik, hic oyle sandboxuymus bokuymus pusuruymus umursamazdik bile, cunku eq icersinde yasadiklarimizi bir bok sanirdik.. sizlerde eq culari malin onde gideni pvp nin olmadigi bir oyunda mal mal 72 kisi birlesip saatlerce item icin mob kesen danalar olarak gorurdunuz herhalde ne biliyim. orneklemeler sallamadir tabii. her oyun turunde uo, her rpg de baldurs gate her fps bilmemne su bu gibi orneklere ve size guzel hatiralar sunan su oyunlari temcit pilavi gibi onume getirmenizden biktim usandim yahu. tamam anliyorum pati uo oyuncularinin toparlandigi bir forumla baslamis ama allah icin yenileyin az biraz. zaten oyun bilgimiz o kadar sig ki hepimizin genel bir topicde konusup konustugumuz sey eve uo eq. bu yani. resmen sinir oldum lan. siz oyunun ben oyuncusnun gucune inaniyorum bu kadar. ister uo ya koy o adamlari ister esek online a, elite oyuncu kitlesi her zaman ne kadar sig ve dar olsada bir oyunu, sinirsiz kilmaya, hayal gucleri ve olusturduklari arkadaslik cevresi ve gorunmez kurallari ile bambaska bir hale cevirebilirler. ot yolacakmis, suluycakmis, ektigini bicecekmis gakmis gukmus bu ne lan :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thermo Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Bone said: second life halen oynanıyor. tibia ve mu online da popüler olması lazım. second life oyun değil. mmorpg hiç değil. bunun altını çizmek istedim. mu online halen oynanıyor. kemikleşmiş bir oyuncu kitlesi var. insanlar o oyunu bırakıp başka oyunlara yönelip gene o oyuna dönüyorlar. tibia da zamanında sayısı belli lmayan sunucularıyla tam bir cash cow'du. bugün ise halen yeni patchlerle yoluna devam eden bir oyun. sdf en son takip ederken binek gelmişti oyuna. : D oyuncu kitlesine sahip yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 bak simdi demissin ki : otel dikersin uo da istersen, daha dogrusu bir ev, icine de isteyen para verip girer.. bunu o oyuncular yapar. sen istedigin kadar kicini yirt dik oraya oteli bakalim oyuncu o atmosferi sana yasatip yasatmayacakmi. bunu kasit ediyorum ben. uo da kral oldun, hadi diyelim oldun yalandan, o serverdekiler seni gormezse nah olursun o sekilde, cunku oyunun dinamiklerinde o yok. ama sen diyorsun ki bana evet olursun ve destekte gorursun cunku uo nun oyuncu kitlesi sana o hazzi yasatir, senin dediklerini yapabilir. gene oyunla alakali degil oyuncularla alakali. bunlarin hepsini herhangi bir oyunda da yaparsin yeterki senin ongordugun seyleri destekleyecek ve seninde destekleyecegin kisilerin olusturdugu bir oyuncu surusu olsun. eve online da bar acamam, bilmiyorum oynadinmi eve online ? ben bayagi oynadim oyle sand box falan degil o oyun, ekonomisi cok gelismis olan bir tur mmo. gene uo daki serbestlik yok diyelim. a tale in the desert de de var dediklerin ? hayirdir neden olmuyor o oyundan bir nane? esasinda cok guzel oluyor millet cayir cayir oynuyor oyle bir bagli communitysi var o oyununda ama bi haberiz tabii. wurm online uodan kat be kat sandbox duruyor hani nerde ? kimsenin yuzune baktigi yok. cunku grafik kotu ses kotu animasyon kotu, ama o oyununda bir seven kitlesi var ve gene o oyuncularda bitiyor hersey oyundan bagimsiz. swg uo ya cok yakindi diyelim , ne oldu nge diyorsun patlatti, hic de bile sen hic geri donup baktinmi o oyuna ? inanilmaz guzeldi eskisi gibi duruyordu orada herseyiyle dibine kadar uo ya benziyor hatta sw evreni inanilmaz bir craft, sehirlesme, vali atama pvp, uzay savaslari vs de vs. ne oldu ? oyunculari bir anda oyunu yerin dibine soktu, destek olup yaninda durmak yerine agzina sictik oyunun. gene oyunculariyla yerine dibine girdi ama oyuncularin sayesinde duzelebilirdi de. sonucta oyunlar server uzerinde duran dunyalar ona canlilik getiren ve yasatan icindeki oyunculari. bu oyuncular ne kadar kulturlu egitimli ve bagli bir kitle olursa developerlarida bir o kadar onlarin yaninda durur ve o dunyayi beraber sekillendirirler. gecmiste uo zamaninda belli bir kitlenin ustundeki insanlarin interneti vardi ve bu yuzden lord british kalkar oyuna girer ve onlarla beraber takilirdi .. simdiki kitleye bak bir de o kadar karisik ve birbirinden farkli ki olay sirf paranin ustunde ilerliyor. simdi her yerde internet her evde bilgisayar herkesde kredi karti var gecmis gibi degil ki. bu yuzden dir ki bir oyun artik asla uo veya diger eski kitlelerin oynadigi bir havayi bize sunamayacak cunku buna biz izin vermeyecegiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 bir baska ornek , wow da benim tavernam olabilir ornegin, nasilmi ironforgedaki tavernalardan birini ustume alirim, her giren insandan kalmalari icin para alirim, onlara kendi hazirladigim craft yiyecekleri satarim, bu kafada olan insanlar beni oranin sahibi olarak da gorur isterlerse para da verirler, ama yok su anki gibi olursa siktir lan ceker giderler. yani bu seni destekleyen oyuncu kitlesi ile hic de olmayacak bir sey degil. tabii bu saatten sonra mumkun gorunmuyor. bunun en buyuk ornegini archeage de gorecegiz, sunmak istedikleri seyler inanilmaz gercekten hos da gorunuyor oyun ama ciktiginda gorecegiz oyuncularin neler yaptiklarini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternal Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Lan olm..Sizin hiç işiniiiz gücünüüüz yani yapıcak,uğraşıcak ne bileyim bi geliştiricek bi fayda üretecek bi meşgaliniz yok mudur arkadaş ya..bu ne lan böle bu..Saatlerce sayfalarca satırlarca yazı. Neyi tartışıyosunuz olm siz.Hastamısınız siz..Çıkın bir hava alın bi dolaşın falan bi kız peşinde koşun, iş peşinde koşun film izleyin, kitap okuyun sinemaya cafeye gidip sohbetleyin onunla flört edin bununla için, arabayla gezin,ananıza babanıza yardım edin kardeşinize ödev yaptırın falan yani. Siz neyi tartışıyosunuz abi burda.Hayretle ve korkarak ve şaşırarak ve üzülerek tanık oldum bu durumunuza. bu ne biçim bir wall of text'tir olm.Hangi jenerasyon yapar bunu artık. Kendinize gelin.Kendinize gelin.Kendinize gelin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 utandim nan. hakkatten ne kadar uzun bir sayfa olmus. bone yuzunden herif boyle arada damarima basiyor gecenlerde de oldu, ne ara girdim neden yaziyorum bilemedim. bittim tamamim ben. cikiyim bir seyler kesif edeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternal Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 aynen kardeşim ya..Hadi dikkat et kendine.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Kanuni said: zaten mukemmel olsa idi hala oynuyor olurdunuz. mükemmel olduğunu iddia etmedik, sadece oyuncuya daha çok imkan sağlıyor dedik. hala oynuyor olurdunuz diyorsun, halen eve oynayan var mesela. swg nge'ye çevrilmese halen swg oynuyor olurdum. uo oynamam, çok eskidi. şurda mesela "neden wow'da housing yok, neden wow'da sandboxvari özellikler yok, çünkü sandbox mükemmel olsa halen uo oynuyor olurdunuz" düzeyine mi indiriyoruz meseleyi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 bosver eternale soz verdim, gereksiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chris_Metcalf Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 adam gerçek ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 o zaman şu var: Kanuni said: swg uo ya cok yakindi diyelim , ne oldu nge diyorsun patlatti, hic de bile sen hic geri donup baktinmi o oyuna ? inanilmaz guzeldi eskisi gibi duruyordu orada herseyiyle dibine kadar uo ya benziyor hatta sw evreni inanilmaz bir craft, sehirlesme, vali atama pvp, uzay savaslari vs de vs. ne oldu ? oyunculari bir anda oyunu yerin dibine soktu, destek olup yaninda durmak yerine agzina sictik oyunun. gene oyunculariyla yerine dibine girdi ama oyuncularin sayesinde duzelebilirdi de. bu yuzden dir ki bir oyun artik asla uo veya diger eski kitlelerin oynadigi bir havayi bize sunamayacak cunku buna biz izin vermeyecegiz. abicim nge'den bahsettiğinin farkında mısın? oyunun eski skill based sistemi kalktı. gidip de bir teras kasi master olamıyorsun mesela. class sistemi koydular, jedi, bounty hunter, smuggler, officer, commando, spy, trader, medic, entertainer olabiliyorsun. eskisi gibi kendi classını yaratamıyorsun. illa soe'nin sana dayattığı kalıplara girmek zorundasın. wow gibi level sistemi koydular. questlerin sana gösterdiği çizgide ilerliyorsun. öyle gidip de kendi başının estiği yerlere gireyim, benden yüksek levellı adamlarla ava çıkayım tarzı aksiyonlar yapamıyorsun. o an oyun sana hangi görevi verdiyse onu üstleniyorsun. sonra fps vari saçma bir sistem getirdiler. oynaması daha sıkıcı hale geldi. bir de jedi meselesi var. eskiden jedi olmak "vay anasını lan jedi herif" denilecek bir işti. şimdi önüne gelen herkes jedi. bu oyunu mu savunuyorsun, oyuncuları suçlayarak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 yazdigimdan baska seylerde anlasiliyor olsa gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Kanuni said: utandim nan. hakkatten ne kadar uzun bir sayfa olmus. bone yuzunden herif boyle arada damarima basiyor gecenlerde de oldu, ne ara girdim neden yaziyorum bilemedim. bittim tamamim ben. cikiyim bir seyler kesif edeyim. lol :)-D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Bone said: Vingthor said: BON Bİ SUS Bİ SUS ARTIK LAN AMMA ÇOK FİKRİN VAR SÖLİCEK ŞEYİN VAR LAN Bİ SUS ARTIK Bİ SUS YA Vingthor said: bon gerçekten çok bilgilisin vingthor canım ciğerim, hani trolleme çabanı takdirle karşılıyorum, "insanlara laf sokarsam belki birileri de beni sever, beğenir" felan diye düşünüyor olabilirsin, ama şurda insanlar gayet ilginç fikirler öne sürüp tartışıyorken, dönüp dolaşıp aynı topicte anlamsız laflar sarfediyor olmanın, buz üstüne yazı yazmaktan [1] bir farkı yok. senin ağzın ne diyi ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lorrotar Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 bone arkadaşın veya bi yakının değilim ama çok samimi söylüyorum bunu,allah aşkına git bi uzmandan yardım falan al. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 lorrotar vingthor'un arkadaşı herhalde, heyecanlanmış durduk yere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lorrotar Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 ya tamam abicim senin yaşam stilin bu no lifer değilsin falan filan o 2 sene onceki topik işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 şekerparem, vingthor'a yazdığım mesajı okumadığını düşünerek farklı bir post atmak istedim. kokain felan mı kullanıyorsunuz siz de, durduk yere "VLURGHL GRULHGL" felan diye bağırıp çağırıyorsunuz? şurda insanlar tatlı tatlı sohbet etti, tartıştı, fikir alış verişi yaptı da, bir tek size mi battı bu topic? hani en çok kızacak kişi Kanuni idi çünkü karşıt fikirleri savunduk, ama adam gayet samimi bir şekilde karşılık verdi. sevecen bir tonda söylüyorum, bu şekilde durduk yere atarlanacak şekilde bir stres probleminiz varsa, doktora görünebilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 bone seni anlamıyor bunlar sorsan steamlerinde 100 oyun bile yoktur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Bunları söylemelerinin nedeni neredeyse aynı konsept ile açtığın 123124. topic olması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 analiz yetenegi 3. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Red said: bone seni anlamıyor bunlar sorsan steamlerinde 100 oyun bile yoktur bir mahalle bakkaliyesinde cs oynamışlıkları bile yoktur, di mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lorrotar Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 dreagloth said: Bunları söylemelerinin nedeni neredeyse aynı konsept ile açtığın 123124. topic olması. bitek bu degil abi yani.memleket meselesi gibi oturup tartışması falan bide.yahu akıl sağlığı yerinde yaşını basını almıs kaç adam sunu tartışır ya bu kadar?ben 20 yasındayım ekmek elden su golden yasıyorum okula gitmekten baska hiçbir görevim yok.ben wowda spell power ın verdigi dmg ın hesaplamasını veya ne bileyim sc2 de spend quotient hesaplamasıyla falan ugrasirsam kimse bana bisi demez ugrasmiyorum da nitekim ama arkadasım senın ısın gucun yok mu ya.ben hiç reröre etmedim yani belirttiğim üzere geldim samimi bi sekilde uzmana gorun falan dedim yani.27-28 yasında oldugunu dusunuyrum bilmiyorum tam ama bu yasta bi insanın bunlara bu kadar kafa yorması sağlıklı değil.gerçekten degil yani.git iş güç derdine düş kariyer derdine düş askerlik derdine düş ne bileyim bi sorumlulugunla ilgili derdin olsun ya.he eğer sen bunları bu yasında dert etmiyosan bunun sayılı acıklamaları vardır ve bunlardan birisi de sen ailenin gotune güvenen ve 25 üstü bi yaşta hala ailene yük olan bi adamsın net.neyse abi ben acil şifalar diliyorum baska bisi demiyorum yanı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 hehehe, karşıdakinin ne yaptığını kim olduğunu bilmeden karşıdaki üzerinden ahkam kesmek, priceless. for everything else, there's mastercard. bu yüzden diyorum, gereksiz sinir stress var sende, karşıdakiyle kavga ederek bunu gidermeye çalışıyorsun. bunun yerine git bir doktora görün. ya da şu cihaz da olabilir, bak relaxation özelliği felan varmış: http://i.imgur.com/khtXt.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar