senko Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 ya siz allah aşkına şu butonları formları panelleri tabloları nasıl ayarlıyorsunuz? hepsine ayrı ayrı css sınıfı yazıp .css dosyanıza sağdan 10px git sağdan 50px git diye değer mi veriyorsunuz? yok mudur bunun kolay bir yolu ne bileyim bi swing uygulaması yazar gibi sürükle bırak olayı? canım çıktı abi butonlar formlar düzgün gözükcek diye. bide böyle tek tek pixel verince firefoxta ayrı opera da ayrı ie de apayrı gözüküo bu meretler? bunun sync'ini nasıl yapıyoruz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 işte tam da bu yüzden front-end developer diye bir kavram oluştu ya =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 nası bişi oluyor o açsana biraz? napiyorlar yani. ankara'ya gelene kadar bir gram dahi web development tecrüvem vs yoktu, yeni yeni oturtuyorum işte hoş ankaradan gidince bi işe de yarmayacak ama olsun bi framework bi frameworktur sfd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 dreamweaverda tut at mantığı var galiba bde joomla.com.tr die bi zımbırtı var sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 ya dreamweaver da tut at olayı var ama ben jsf'te çalışıyorum şimdi nası yapcam bulamadım ben onu. ui'yi primeface ile hazırlıyorum, tut at yaptığımda dreamweaver kafasına göre kodlar generate etcek primeface'ten alakasız. acaba butonları önce dreamweaver ile koysam sonra onların css'lerini alıp netbeans'e geçirsem olur mu acep... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 bi front end developer alın işe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 hakketen front-end developer diye bi kavram varmış :D ama nasıl çalıştıklarını anlayamadım daha, makale vs okuyayım. galiba düşündüğüm gibi pixel pixel ayarlıyor css ile :/ abi şu an front-end'te back-end'te benim projede :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 front-end client side kodlamaları yapar iste. temel olarak html + css + js diyebiliriz. butonları surukle bırak ile yapamazsın, 10 sene onceydi o :) css'ten anlayan biri, id ve class taglerini verimli kullanarak minimum kod ile maximum getiriyi saglar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arlooax Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Normal sartlar altinda aradigin: 1. Grafik Designer'lar, web arayuz tasarimi uzerine tecrubeli. 2. Slicer'lar - Grafik tasarimlarini HTML/CSS/JQUERY gecirmek ile sorumlu. 3. Slice lanmis sayfalari yazilima giydirecek takim. Genellikler server tarafindaki muhendislerin. Bu durumda anlattiklarindan sen madde 3 teki roldesin. Madde 1 ve 2 bir arada barindiran front-end developer lar var. Hatta 3 unu bir arada bulunduran da bedelini vermeye hazir oldugun surece var, tekil veya ekip olarak, outsource durumunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 ya yapacğaım ve yapiyor olduğum şeyler öyle mütthiş süslü püslü bir görselliğe gerek duymuyor. zaten sadece gerekli operatörler tarafından kullanılacak, end-user'lık bir tarafı yok. Hani onlara siyah beyaz versem de kullanacaklar da yine de hafif bir görsellik olsun istedim, primeface fln o yüzden kullandım yoksa h:commandbutton ile hallederdim herşeyi :) tek sorunum butonların irili ufaklı gözükmesiydi bide sağa sola kaçmalarıydı. onu da sanırım dreamweaver ile çözecem. orda bir buton yaratıp istediğim boyutta css bilgilerini alıp direk kendi css dosyama koyacam. Pratikte denemedim ama işe yarayacak umarım. dreamweaver ile sürükle bırak yapınca kendi css'ini kendi generate ediyor çünkü. Özellikle div'lerde fln bayağı işime yarayacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 en iyisi notepad'de düz html kodlamak aslında. dreamwaver'de "preview"de "olmuş" gibi gözüken şey aslında browser üstünde bozuk gözüküyor felan. bide css'de düzeni oturtturmak epey zor olabiliyor hele ilk yaptığın bir siteyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arlooax Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 senko said: ya yapacğaım ve yapiyor olduğum şeyler öyle mütthiş süslü püslü bir görselliğe gerek duymuyor. zaten sadece gerekli operatörler tarafından kullanılacak, end-user'lık bir tarafı yok. Hani onlara siyah beyaz versem de kullanacaklar da yine de hafif bir görsellik olsun istedim, primeface fln o yüzden kullandım yoksa h:commandbutton ile hallederdim herşeyi :) Bu tip eli yuzu duzgun olsun seklinde bir ihtiyac var ise, hali hazirdaki template leri modifike edebilirsin kanimca. Theme Forest dan aradigin sektore ait guzel templateler bulabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Abi C++'çı adamım, derine inmeyi severim ama web olayında front end programlama bana çok çok daha zevkli geliyo server side'dan. Yetiştirmen gereken bi şey varsa eyvallah da, boş vakitlerinde birazcık heves ve CSS + jQuery ile harikalar yaratabilirsin. Edit: Bi yerde web development tecrübem yok, kitap okumadım, tutorial okumadım, hep kendim uğraştım bi şeylerle. Şu ana kadar yer aldığım projelerde de genellikle siteyi piksel piksel kontrol ettim tasarımcıdan aldığım PSD'ye aynen uyuyo mu diye. Yani evet, piksel piksel uğraşıyorum. Hakikaten izlenen yol bu mu bilmiyorum ama benim yolum bu. Biraz yavaş olabiliyo gerçi development :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Bone said: en iyisi notepad'de düz html kodlamak aslında. dreamwaver'de "preview"de "olmuş" gibi gözüken şey aslında browser üstünde bozuk gözüküyor felan. bide css'de düzeni oturtturmak epey zor olabiliyor hele ilk yaptığın bir siteyse. En az 5-6 projede 1000 kusur satir CSS yazip gelmeden su yorumu yapmayin abi. Hayir notepad daha iyi degil. En iyisi hic degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 CSS yazarken bana en kolayı Visual Studio geldi aslında. Ha kontrolleri browserdan yaptım ama olsun sdfjhds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 senko said: hakketen front-end developer diye bi kavram varmış :D ama nasıl çalıştıklarını anlayamadım daha, makale vs okuyayım. galiba düşündüğüm gibi pixel pixel ayarlıyor css ile :/ abi şu an front-end'te back-end'te benim projede :) n00b'larin sahisin lan su yorumlarinla. Oturup adam akilli CSS2 ogrenmen ve hangi elementle ne yapabilecegini kesfetmen gerekiyor rahatca calisabilmek istiyorsan. Tasarima gore degismekle birlikte cross-browser yapi zor bir sey degil. Browser'larin huyunu suyunu ogrenmen gerek sadece. IE surumleri icin kulagini baya baya tersten tutman gerekebiliyor kimi zaman icin ama surukle birak ile yapilacak islerden bahsettigin icin zorlanacagini dusunmuyorum pek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Kojiroh said: CSS yazarken bana en kolayı Visual Studio geldi aslında. Ha kontrolleri browserdan yaptım ama olsun sdfjhds Gecenlerde tum developer'lari bu dertten kurtaracak bir proje cikardim abi. Bir grup back-end developer ve designer agizlarinin suyu akarak dinledi ama hic birinin gotu yemedi girismeye. Yalnizim dostlariiim yalnizim yalniiiiiz. adsadas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Sen gitmiş 3 yıllık proje çıkarmışındır şimdi adamlara Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 6 ay icinde kullanilabilir hale gelebilecek bir proje cikardim esasen. Sonrasinda gelistirilmeye devam edilecek tabiki ama 6 ay'dan itibaren getirisi olabilirdi hani. Yurt disi muhabbeti olursa kendim girisicem sanirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Toplam çalışma süresi saat bazında nedir. Sene 2011 hala saat bazlı çalışmayanlar var fsdfs :D Eğer tahmin ettiğim gibi birşeyse canavar olurdu aslında Nöt: benimm konuyada ilişiversene be Tim ayak üstü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Arlooax said: Normal sartlar altinda aradigin: 1. Grafik Designer'lar, web arayuz tasarimi uzerine tecrubeli. 2. Slicer'lar - Grafik tasarimlarini HTML/CSS/JQUERY gecirmek ile sorumlu. 3. Slice lanmis sayfalari yazilima giydirecek takim. Genellikler server tarafindaki muhendislerin. Bu durumda anlattiklarindan sen madde 3 teki roldesin. Madde 1 ve 2 bir arada barindiran front-end developer lar var. Hatta 3 unu bir arada bulunduran da bedelini vermeye hazir oldugun surece var, tekil veya ekip olarak, outsource durumunda. slicer ne abi ahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Slicer ne harbiden, front-end developer dedigin slice isini de yapacak. Ya da designer da yapabilir. Cok muhim bi konu degil o, 10dk'lık tutorial ile ogrenirsiniz nasıl slice yapılacagını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 zaten slide işi front end in en çabuk biten kısmı. devasa imaj barındırmayan sitelerden 15-20 dk da biter en fazla. asıl iş css ve cross-browser hedeleri bide varsa jqueryler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Slays işini front-endci elemanlar yapmıyor mu? Designer yaptıkdan sonra nerde kaldı front-endcinin front endciliği nasıl cümle olduysa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Abi front-endci adam slicingi tasarımcıdan bekliyosa daha çok bekler. Çoğu tasarımcı nah çeker, ya da en azından ağız yapar yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar