Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lastik Seçimi


baton

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar şu sıralar arabama 4 adet yazlık lastik almayı düşünüyorum. Arabayı çok fazla kullanmadığım için çok özel bir lastiğe ihtiyacım yok. Almayı düşündüğüm lastikler şunlar;

Continental
-ContiPremiumContact 2
-ContiEcoContact 3
Bridgestone
-Er 300
-Ecopia Ep100A
Pirelli
-Cinturato P1
-Cinturato P6

Bu lastikleri kullanan arkadaşlar varsa yorumları nelerdir. Ayrıca önereceğiniz başka lastikler var mı ? Sizce hangisini seçmeliyim ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Peki continental'ın hangi modeli sizce daha iyi ? Düz mantık şeklinde bakınca premiumcontact daha iyidir gibi geliyor ama emin olamıyorum.

4 mevsim lastik konusuna gelirse asla alınmaması gerek diye düşünüyorum. Bi ara goodyear vector5 ilk çıktığında şu testte şu notu aladı bu ödülü aldı diye vector5 aldık.Yol tutuşu ne yaz olsun kış olsun yol tutuşu yazlık bir lastikten çok daha kötüydü.Zaten sonra dişleri parça parça kopmaya başladı. 2 sene içinde yaklaşık 25.000 km gittikten sonra iyice yolu tutmaz oldu. Bende 4 mevsim lastikleri asla önermiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ozellikle runflat icin conti ye bakilmiyorsa gerek yok , desenleri lastik testlerinde genelde hayli geride, hem de ayni klasmanda burda ki daha genis dagiticilara gore pahali.

bridgestone potenza/turanza
lassa impetus revo
michelin energy (cok sessiz , usttekilere gore tutusu zayif, digerlerine gore yuksek)
bakardim ben.

bir de her lastik her olcude ayni desen performansini gosteremiyor olabilir. hizlica bi google search yapmak lzm karar verdikten sonra.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ContiPremiumContact 2 kullanıyorum ben.

195/55/15 boyutunda H tipini aldım önce. Tarif edilemez bir memnuniyet yaşadım kuru yolda da ıslak yolda da.

Bir süre sonra 205/65/16 ancak V tipinden aldım. Aynı memnuniyeti alamadım açıkçası. Şikayet edemem ama bir ufak beden, biraz daha yumuşak hamurlu lastiğin yarattığı kadar mucize etkisi yaratmadığı için içime sinmemişti ilk aldığımda.

Belki hamuru daha sertti. belki alırken dikkat etmedim (sonradan da moralim bozulmasın diye bakmadım), rafta fazla beklemiş bir lastik aldım. Bildiğim kadarıyla kullanılmasa bile rafta durdukça lastik sertleşiyor falan.

Özet: lastiği alırken üretim tarihine de bakmaya çalış. Üzerinden fazlaca mevsim geçmemiş olsun. Hız skalasına da aracına göre karar vermiş ol.

(100hp aracın fabrika çıkışı olarak üzerinde ve stepnesinde V tipi lastik bulunması saçmaydı bence.)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet haklısın lastikler rafta bekledikçe sertleşiyorlar, o yüzden alırken gerçekten dikkat edilmesi gerek.

Aynı lastik olsa bile farklı hissettirmesi hız endeksiyle alakalı olabilir. Sonuçta hız limiti daha yüksek olan lastiğin esneme açısından biraz daha sert olması gerek diye düşünüyorum. Ben H lastik almayı düşünüyorum T'ninde yeteceğinden adım gibi eminim ama öylesine bi istek işte H alacağım :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

4 mevsim lastiklerin de satılacağı pazarlar var; gereksiz demek yanlış olur.

Benim için kış lastiği ıslak performansının yüksek olması demektir. Ortalama üstü kuru performans da verdi mi tamamdır.

ADAC lastik testlerinde yakıt tüketimi, iç/dış ses ve aşınma gibi değerleri de kıyaslıyor. Ben oradan bakıyorum açıkcası ;)

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 6 yıl sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...