nutella yerim Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 sivil halka yapılan zulüm her zaman için zulümdür ve bunun bedeli varsa,bir şekilde ödenebiliyorsa / özür vs. diye / bunun elbet yapılması gerek ama bu adamlar ordaki yaşantılarını korumak istedi,gitti devlet bombaladı diye cumhuriyetin degerlerine karşı çıkan ayaklanan agaları da aklamak cok komik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Sufi said: ben türkiyeliyim'e itiraz eden çok kişi yok zaten. amerika vatandaşına amerikalı denir. amerika ırkına da amerikalı denir. türkiye vatandaşına türk denir türki devletlerde yaşayan ırka da türk denir. şimdi anlaşılmayan ya da insanların işine gelmediği nokta türkiyeli diye bir kelime yok. japonya'da yaşayan adama japon denir, japonyalı denmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Bone said: "diyarbakır'a temizliğe gidiyoruz" diye bir manşet atılmaz mı bugün de? bone pardon ama itin götüne sokup çıkarırlar bugün o manşeti atanı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Sufi said: nutella keşke savunmasaydın şu gazete küpürünü keşke adam gibi okusaydın sen de ne yazdıgımı,savunmuyorum cunku Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 cinde yasayana ne deniyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 nutella öyle okudum böyle okudum ama her seferinde o başlığın atılması için gerekçe yazdığını gördüm. adam gibi okumak çok subjektifmiş demek ki, senin adamınla benim adamım farklıymış. eğer öyle anlaşılmasın istiyorsan: keşke adam gibi* yazsaydın da yanlış anlamasaydık. *sadece iade, tarzım değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 pkk ya operasyon yapıldı mı da aynı tarz baslıklar hep atılıyor,temizlik başladı,leşleri toplatılmadı vs. diye. simdi orda isyan eden insanlar kültürümüzü,gelenegimizi koruyacagız diye mi isyan ediyor yoksa zaten malı oldukları agaların feodal cıkarlarına ters dusuyor diye onların emirlerini mi dinliyor,bunu tartısmak gerek surda tırnak icine alsana o baslıgı savundugum yeri nereyi adam gibi yazmamısım göreyim bi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oski Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 aga almanya'da, bir irish pub'da barmenlik yaptığım zamanlar. mekanı kapattıktan sonra takılan, tanıdığımız amerikali bir müşteri vardı. 15 senedir almanya'da yaşıyordu. karısı yüzünden gelmiş, sonra boşanmışlar ama çok sevmiş almanyayı kalmış falan. kendisinin acaip fikirleri ve farklı bakışları vardı olaylara. amerikan bakış açısıyla ırak, afganistan olaylarını falan anlattırırdım hep. bir keresinde Pentagon'un, ikiz kulelerin yıkılmasından beri 3. dünya savaşının başladığını düşünüp buna göre politikalarını düzenlediğini; bu sebeple iran, ırak, afganistan'a girip enerji kaynaklarını ele geçirmeye başladıklarını, düşündükleri gibi olaylar patlak verdiğindeyse en güçlü konumda olacaklarını planladığını söylemişti. çok da muamma bir husus değil tabii ama, adamların gerçekten "3. dünya savaşı" adı altında faaliyette olduklarını düşünmek oha dedirtmişti o günlerde. konuyla daha ilgili bir hususa gelirsek. bir gece yine takılırken o adam avrupalılarla ilgili şöyle bir eleştiri yapmıştı. siz demişti, sınırlarınız açık, hepiniz aynı parayı kullanıyorsunuz, hepiniz birbirinizle anlaşabiliyorsunuz ama hala ait olduğunuz etnisiteyle, milletle kendinizi tanımlamaktan gurur duyuyor; avrupalılığınızı ön plana çıkartmıyorsunuz. aynı ilk zamanlarda amerika'da olduğu gibi, nasıl irlandalılar bir bölgede, meksikalılar bir bölgede, italyanlar bir bölgede, uzakdoğulular bir bölgede yoğunlaşıp daha sorna yavaş yavaş etkileşime girerek amerika'yı oluşturmuşsa sizin de böyle olmanız gerekirdi uzun müddette demişti. biz amerikada birbirimizi tanıtırken nereli olduğumuzu sormayız, biri bana amerikalıyım derse amerikalıdır, muhabbetin ilerleyen kısımlarında "ailem zamanında şurdan gelmişti" derse sadece yeni bir konu açmış olur. ben de isveç asıllıyım misal. (sarı çiyan bir herif düşünün). adam şöyle demişti, bize zenci başkanınız var demeyin, o da sadece amerikalı. bizim için başkanın meksikalı veya çinli veya italyan olmasının önemi yok. amerikalı hissedip amerika için çalışan herkes benimle aynı insandır. ama avrupa'da hala birbirinizi gruplara ayırmaya devam ediyorsunuz. sonuç olarak düşünüyorum ki, amerikalı olmak, british olmak hagaden çok farklı. adamlar evrimlerini öyle bir geçirmişler ki; biz burda hala antin kuntin işlerle uğraşırken, şurda güya okumuş etmiş adamlar deli saçması şeyler üstüne tartışmaya devam ederken, bir ömür boyu, bu ülkenin o seviyelere çıkmasını görmek için çok çok kısa. umarım bir gün uyanır çoğunluk. napsak ne etsek bilmiyorum. bu yazıyı yazarken amerika'nın halis mulis redneck halkını tenzih ederim. Fokin Paki's r comin and takin our jobs diyen kanları beyaz - kırmızı akan halis mulis ingiliz kardeşlerimi de tenzih ederim. allahtan onlar azınlık orda. fark o herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 dikkatli bak alıyorum tırnak içine: " Wispy said: Bone hangi belgeye inanacağız demiş güzel bir nokta. İdeolojinin gazetesi ağrı harekatı manşeti ve haber içeriği. Yeterince geçerli bir belge mi ? http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ec/Zilanmassacre.jpg "Ağrı Dağı tepelerinde kovuklara iltica eden 1500 kadar şaki kalmıştır. Tayyarelerimiz şakiler üzerine çok şiddetli bombardıman ediyorlar. Ağrı dağı daimi olarak infilak ve ateş içinde inlemektedir. Türkün demir kartalları asilerin hesabını temizlemektedir. Eşkıyaya iltica eden köyler tamamen yakılmaktadır. Zilan harekatında imha edilenlerin sayısı 15.000 kadardır. Zilan Deresi ağzına kadar ceset dolmuştur... Bu hafta içinde Ağrı Dağı tenkil harekatına başlanacaktır. Kumandan Salih Paşa bizzat Ağrı'da tarama harekatına başlayacaktır. Bundan kurtulma imkanı tasavvur edilemez."" pkk ya operasyon yapıldı mı da aynı tarz baslıklar hep atılıyor,temizlik başladı,leşleri toplatılmadı vs. diye. simdi orda isyan eden insanlar kültürümüzü,gelenegimizi koruyacagız diye mi isyan ediyor yoksa zaten malı oldukları agaların feodal cıkarlarına ters dusuyor diye onların emirlerini mi dinliyor,bunu tartısmak gerek " şu gazete küpürüne bahane, gerekçelendirme, mazur gösterme var mı yok mu bu yazıda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 neyse,kavga cıkmasın,evet savundum ben o küpürü güzel kardeşim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 algın kıt hakaretini yuttun ama olsun, cevap vermiyim madem ben de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 ühühühüüh madur durumuna dustun simdi de mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 yok beni mağdur edebilmek için önce mağdur yazabilmeyi becermen lazım. seviye ilkokula inecekse evet ben de yaşadım o yılları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Oski said: "amerikalı" ile "türk" aynı şey değil zaten? biri ırk ifade ederken, diğeri vatandaşlık, millet ifade ediyore. amerikalı vs. türkiyeli desen bir derece. ahmedinejad said: amerikalı diye bir etnik grup yok, türk diye var ama. ve o etnik grup üzerinde yürütülen ırkçılık da var. onla o aynı mı? amerika ırkı var. http://en.wikipedia.org/wiki/Native_Americans_(disambiguation) american yani amerikalı bir devletin vatandaşını belirtir aynı zamanda (native) american yani amerikalı (amerika yerlisi) de amerika kıtasındaki bir ırkı belirtir. "türkiye-türkiyeli" ile "amerika-amerikalı" kelimesini eş tutan var, ama "amerikan" denmemesinin nedeni türkçede "-can" takısın olmaması. bu yüzden "amerika'da amerikalı diyorlar, biz de türkiyeli diyelim olsun bitsin" demek mantık hatasına gider. japonya'daki ırka japon, japonya vatandaşına gene japon deniyor. azerbeycan'daki ırka azeri, azerbeycan vatandaşına gene azeri deniyor. türkiye'de de orta asya türki devletinde yaşamış ırka türk, türkiye'deki vatandaşlara da türk deniyor. bunun sakıncalı bir tarafı yok, sadece birileri özerkleşmek, bölünmek için sanki "türkiye'de yaşayan vatandaşlara türk denmesi" olayını entisiteye çekmeye çalışıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Sufi said: algın kıt hakaretini yuttun ama olsun, cevap vermiyim madem ben de. güzel arkadaşım,beni ordaki katliamı yapan adamları savunur pozisyonuna dusuruyorsun,bunu iddia ediyorsun,bunu iddia etmene neden olan postumu koyuyorum,neresinden bunu anladım diyorum,işgüzarlık yapıp butun postu kopyalıyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 hah typo dan laf sokcak seviyeye inen sensin,klavyenin azizliginden dersim konusunu harmanlayıp laf sokman gercekten hoş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 katliamı yapan adamları savunduğunu söylemiyorum, atılan manşeti savunuyorsun dedim. yazdığın şey onu gösteriyor. şimdiki atılan manşeti örnek gösteriyorsun, bugünkü maşeti kastederek: "pkk ile ilgili böyle manşet atılıyor bunu normal buluyoruz çünkü bu manşeti atmayı haklı yapacak gelişmeler var, o zamanı bilmiyoruz, belki o zaman da böyle gelişmeler vardı ki gazete bunları yazdı" demek istediğini düşünüyorum ben bu kıyaslamayı yaptığın zaman. şunu demek istiyorsan özür dilerim: "bugün de pkk operasyonları için buradaki gibi manşetler atılıyor, onları da bunları da lanetliyorum" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 evet onu demek istedim iyi de sen lafımı niye cımbızlıyorsun o postun tamamı şu pkk ya operasyon yapıldı mı da aynı tarz baslıklar hep atılıyor,temizlik başladı,leşleri toplatılmadı vs. diye. simdi orda isyan eden insanlar kültürümüzü,gelenegimizi koruyacagız diye mi isyan ediyor yoksa zaten malı oldukları agaların feodal cıkarlarına ters dusuyor diye onların emirlerini mi dinliyor,bunu tartısmak gerek arkasından attıgım post da şu sivil halka yapılan zulüm her zaman için zulümdür ve bunun bedeli varsa,bir şekilde ödenebiliyorsa / özür vs. diye / bunun elbet yapılması gerek ama bu adamlar ordaki yaşantılarını korumak istedi,gitti devlet bombaladı diye cumhuriyetin degerlerine karşı çıkan ayaklanan agaları da aklamak cok komik bunlardan orda yapılan şeyi savundugumu cıkarıyorsan dicek bi şeyim yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 typodan laf sokacak seviyeye falan inmiyorum, benzeri bi postuna karşılık cevap o neyse ikiliyi hiç tasvip etmem konu tartışmalarında ama illa ki birisi çıkar ve konuyu yazayı yazan kişinin aklına zekasına getirir kendi durumuna bakmadan. herkesten özür diliyorum, ikili atışmaya devam etmeden devam edeceğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Sufi said: Bone said: "diyarbakır'a temizliğe gidiyoruz" diye bir manşet atılmaz mı bugün de? bone pardon ama itin götüne sokup çıkarırlar bugün o manşeti atanı "kürt" meselesi üzerinden örnek verdiğim için böyle bir yorumda yapmışsın sanırım. tamam örnek sana çok sıradan geldiyse şöyle bir örnek vereyim. malatya el-kaide tarafından işgal edilir. bölge halkından olan kişiler el-kaide tarafından infaz edilir. 20 kişi yakılarak, 20 kişi kurşuna dizilerek, 10 kişi işkenceyle öldürülür. devlet buna karşı oraya tankla, uçakla, helikopterle ateş açar, el-kaide'lerinin hepsini temizler. ertesi gün gastede manşet çıkar "büyük temizlik gerçekleşti" diye. peki yine o manşeti atan kişi dediğin tarzda bir muamele görür müydü? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 o hakde özürü zaten dilemiştim, hakaret etmeden kastının o olduğunu söyleyip konuyu saçma bi yere çekmeseydin keşke. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 konu nerelere geldi kendimide bu konuda suclu buluyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Bone said: Sufi said: Bone said: "diyarbakır'a temizliğe gidiyoruz" diye bir manşet atılmaz mı bugün de? bone pardon ama itin götüne sokup çıkarırlar bugün o manşeti atanı "kürt" meselesi üzerinden örnek verdiğim için böyle bir yorumda yapmışsın sanırım. tamam örnek sana çok sıradan geldiyse şöyle bir örnek vereyim. malatya el-kaide tarafından işgal edilir. bölge halkından olan kişiler el-kaide tarafından infaz edilir. 20 kişi yakılarak, 20 kişi kurşuna dizilerek, 10 kişi işkenceyle öldürülür. devlet buna karşı oraya tankla, uçakla, helikopterle ateş açar, el-kaide'lerinin hepsini temizler. ertesi gün gastede manşet çıkar "büyük temizlik gerçekleşti" diye. peki yine o manşeti atan kişi dediğin tarzda bir muamele görür müydü? bu malatya temizliği değil el-kaide temizliğidir bone. senin söylediğin diyarbakır örneğinde (senin öyle bir kastın olmasa bile) diyarbakır'In kirli olduğu anlamı çıkar mevcut durumdaki önyargılardan birikimden vsden dolayı. itiraz ettiğim nokta burasıydı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 "nutella yerim" said: arkasından attıgım post da şu sivil halka yapılan zulüm her zaman için zulümdür ve bunun bedeli varsa,bir şekilde ödenebiliyorsa / özür vs. diye / bunun elbet yapılması gerek ama bu adamlar ordaki yaşantılarını korumak istedi,gitti devlet bombaladı diye cumhuriyetin degerlerine karşı çıkan ayaklanan agaları da aklamak cok komik bunlardan orda yapılan şeyi savundugumu cıkarıyorsan dicek bi şeyim yok arkasından attığın post benim tepkimden sonraya rastlıyor. öncesinde olsaydı zaten "adam gibi" okumuş olurdum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Pkk da bugun kendi yayin organlarinda kandil daginin bombalanmasini siviller olduruluyor olarak duyuruyor ve AB ye sikayet ediyorlar Turkiyeyi. Bundan 60 yil sonra bugunun gazetelerinin attiklari basliklari tartisiriz artik. Tunceli olayi ile ilgili bir yorum yapmiyorum, olayin ne oldugunu bilmiyorum, ilgilenmiyorum acikcasi. Ama bu gaze basligina benzeyen bir durum var aktüel yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar