Exodous Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Suark said: bak şimdi, yetersiz diosunda ben bu adamlarla beraber uçtum yani. Tarafsız bi taraf olarak, yetersiz deiller hiçte. peki soru, 3-5 çapsız adam gidince neden dağıldı koca alliance? Ülen oğlum, çapsız dediğin adamlarla birlikte MM'ye girmek için az mı yalvardın be. Yuh be kardeşim, eşşek değil gergedan derisi mübarek... Çapsız adamlar gidince neden dağıldı koca alliance? Bu sorunun cevabını ben de çok merak ediyorum valla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 E sana göre yeterli olmayabilirler ama, o KB yi gören herhangi bi insan yeterli olduklarını anlayabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 malesef benim acimdan killboard en son kaygi, adamlar her yerde edep, adap ve egitim seviyelerini belli ediyor goruldugu uzere. Benim icin onemli unsur sahislarin terbiyesiz olmasi, gerisi tiri viri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 ha çapsız diyince yazının gidişatına göre pvp de çapsız adam olarak algılamıştım. oke öznel konuşuyoruz o zaman. ben izlemeye devam edeyim sizi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 troll beslemiyorum artik, fazla eglence cikmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodous Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Suark said: ha çapsız diyince yazının gidişatına göre pvp de çapsız adam olarak algılamıştım. oke öznel konuşuyoruz o zaman. ben izlemeye devam edeyim sizi :) Ne farkeder ki? Diyelim ki, gerçek hayatta çapsız insanlardı. Bu o soruyu yine değiştirmez ki. Madem çapsız insanlar alliancı bıraktı, iyi ya işte ozaman daha bir güçlenmesi gerekmiyor muydu? Ülen var ya, Anadolu'da bir deyim vardır,"Sazın sözüne uymuyor" diye. Sen de aynen öylesin. Elin başka çalıyor, bir yerlerin başka söylüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 ya quote altına yazıon bana yazılmış gibi oluo :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodous Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Yok merak etme. O cümleler sahibini tanır. >:D< Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tradermax Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Glatheros said: Suark said: ben bu oluşuma girmeyerek çok şey kaçırmışım zamanında anlamadığım şu, iki tarafta baya zengin olmuş, neden ayrıldınız o zaman? bir kac tane capi dar adam girmisti alliance a, biz buyuk alliance dan sikildik, artik kucuk gangler yapmak istiyoruz diye. Bunlar bir hisimla geldi, piz pvpnin kralini gorduk diye. fail fleet ustune fail fleet yaptilar, KB losslarla costu. Alliance daki pvp oyunculari oyundan baydi, o karisiklikta insanlari bolup, "hadi morsus mihi ye girelim, bakin bu sayilarla olmuyor, buyuk alliance soyle guzel boyle super" dediler. morsus mihi ye girdi insanlarin cogu, 1 ay gectikten sonra bu capsiz herifler morsus mihi den de cikti. Simdiler de Turkleri gene kendi corplarinda toplamaya calisiyorlarmis, essek cok olunca semer vurmaya calisanda cok oluyor tabii. hic bir zaman ISK degildi dert. Dedigim gibi sadece pvp yapan arkadaslar isk sikintisi cekerdi, onlarada mutlaka birisi fitli bir t2 gemi verirdi boyle durumlarda. Sadece bir kac tane yetersize inandi alliance in cogunlugu. yuhh :D küçük hayal dünyanda neler yaşamışsın deniz ya :) astral'ın gelişinden sonra biz çok eğlendik alliance olarak. En güzel fleet'lerimizi yaptığımız zamanlardı. Tanıdığım en eğlenceli FC'lerden biriydi bado. Tabi sen o sıralarda plex yapıyodun :) Killboard'umuz da harika gidiyodu. Patlıyoduk da tabi ama kill loss oranımız genelde hep yüksek oluyodu. Biz patladığımız zaman gidip yeni gemi alırken, sen patladığın zaman 1 saat söylenip sonra küsüp geri dönüp fleet'i bırakıyodun :) PVP cilerin oyundan baymasının sebebi milletin plex'lere sarıp fleet'lere gelmemesiydi. Hesapta 0.0 bölgesi tutuyoruz, düşman fleet geliyo, hadi toplanalım diyoruz max 8-9 kişi çıkıyo, ama alliance kanalında 50 küsur kişi var. Ben başta olmak üzere krize giriyodum :) Benim gitme sebebim, benim oyun anlayışımın ve oyundan aldığım zevkin başkaları tarafından hep baltalanıyor olmasıydı. 1-2 kez çıkıştım millete, sonra oyun alt tarafı ne gereği var dedim, kendim ayrıldım. Türkler arasında çok sağlam pvp'ciler var, bado, ali, mete, hüseyin abi, balta (scout olduğumda her ne kadar az küfür etmesem de ona :D), forgon, erhan, ediz abi vs vs gider böyle... daha çok var sayamadığım. Ama türk insanı duygusal. Rica edersin 1 gelir 10 gelmez, laf söylersin geri laf eder, yaptırım uygularsın küser gider... durum böyle olunca da bu tarz adamlar pvp'cileri bıktırır. Suark: Dağılmamızın sebebi biz 0.0 alliance'ydık ve plex yaparak o yerleri koruyamazsın abi. Korumak için de adam lazım. Hem koruyamadığımız gibi bir de etrafta avea reklamındaki sarı cip gibi "la la la la la la laaaa beep beep" diye gezen plexci ve dikkatsiz rat'ci arkadaşlar bol bol kill bırakıyodu sağa sola.. duyan gelir oldu. Geldikçe koruyamadık, koruyamadıkça sinirlendik, sinirlendikçe parçalandık :) özet bu :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Ben astral commanddan bahsetmiyorum, salih bosa konusmussun. Ne kadar cekissekte, ben onlari scalarin bir parcasi olarak gordum her zaman, yanlis olabilirler bana gore, baskalarina gore de dogru da olabilirler, ama alliance a dahil gordum onlari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
megetege Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Glatheros said: Bunlar bir hisimla geldi, piz pvpnin kralini gorduk diye. fail fleet ustune fail fleet yaptilar, KB losslarla costu. Alliance daki pvp oyunculari oyundan baydi, o karisiklikta insanlari bolup, "hadi morsus mihi ye girelim, bakin bu sayilarla olmuyor, buyuk alliance soyle guzel boyle super" dediler. morsus mihi ye girdi insanlarin cogu, 1 ay gectikten sonra bu capsiz herifler morsus mihi den de cikti. Bunlar diye bahsettiğn ekip kim? çünkü scalardan çıkıp MMye giden ekip scalara bir hışımla gelip biz pvpnin kralını yaptık diye gelen ekip olamaz çünkü zaten scaların çekirdek kadrosu bizle berber çıktı. Sonradan gelen bir grup falan değildi. Ayrıca scalardan ayrılıp MMye giren bizim grup 1 ay sonra falanda MMden çıkmadı. Ya kişileri yada bir kaç olayı karıştırıyosun. O bahsettiğin ekip kim burdan yazmak istemiyorsanda bana özel mesaj atarsan seni biraz daha doğru bilgilendirebilirim konuyla ilgili. Suark said: ben bu oluşuma girmeyerek çok şey kaçırmışım zamanında anlamadığım şu, iki tarafta baya zengin olmuş, neden ayrıldınız o zaman? Toplam 7-8 kadar plex yapabilecek sistem, 3 tanede rat maden için kira ödenen sistemi vardı Scalaraın. Aslında öyle herkez çok para kazanıyodu diye bir şey olmadı. Eldeki imkanları iyi kullanabilecek charları ve tecrübesi olanlar çok kazandı sadece. Dipnot. neyse bunu sileyim Dipnot2. Suark eve gidince sana güzel bir derleme yapıp scaların esas dağılma sebeini logları ile birlikte atayım. Burda yazılan sebeplerin çoğu kişisel husumetlerden gelen biraz alakasız şeyler. Dipnot3. Yukardaki bold olarak yazılmış sorunun cevabını cidden bekliyorum. Çünkü ya çok yanlış bilgilendirilmişsin yada çok yanlış hatırlıyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
megetege Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Yukardaki postumda olan bir kaç agresif yazıyı sildim, Şayet gören ve üzerine alınan varsa onlara cevap vermesin hiç. Üşendim şimdi tartışmaya :) Glatheros said: Ben astral commanddan bahsetmiyorum, salih bosa konusmussun. Ondan dedim ya kişileri yada olayları karıştırıyosun diye. Çünkü yazdıklarına göre ya ascom ya hunları kastediosundur. Scalardan çıkıp MMye geçenlerin neredeyse hepsi Ascom ve hunlar üyesiydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 adı niye scalar dı peki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
megetege Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Onu biz bilemeyiz, biz sıradan üyeydik scalarda :) megetege said: Bunlar diye bahsettiğn ekip kim? Bu arada deniz bu soruma cevap verdi. Sadece bir kişiden bahsediyo. Aklında birden fazla olarak kalmış ondan biraz yanlış anlaşılmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodous Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Ya abi ben niye dağıldı konusunda geyik yapayım dedim, siz ciddi ciddi yazmışsınız. neyse iyi oldu, Suark'ı da yanlış bilgilendirmeyelim tabii. Adı niye Scalar'dı'yı Ferhan ağabey'e sormak lazım. keza ben bu konuyu hiç sorgulamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodous Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 suark işin özü şu: Biz pvp takımı, farmerlardan bıktığımız için Scalar'ı bıraktık. Bizimle gelmek isteyen pek çok farmerı da eledik ve almadık. Bunlardan biri de, şu yukarılarda yazan arkadaştır. (Ben adını anmama konusunda yeminliyim). Gelmek için elinden geleni yaptı ama biz istemedik. Çünkü pvp'nin a'sını bile bilmiyordu. (Düşün a'sı diyorum, yani p'si değil. P'ye gelene kadar çok fırın ekmek yemesi gerekiyordu). hepsini bırak insan olarak bizim kriterlerimize uymuyordu. Doğal olarak, 0.0'da yaşayan bir alliance, ana askeri gücünü kaybedince de daha fazla dayanamadı ve yıkıldı. Yoksa gerisi hava civa... Yok madenleri sömürmekmiş, yok vergiymiş, yok isk satmakmış bilmem ne. Bunlar o yıkılma aşamasında ortaya saçılan pisliklerdi sadece. Ana sebep, tekrar söylüyorum, pvp'cilerin artık farmerları sırtlarında taşımak istememesiydi. Salih'in ve mete'nin yazdıklarının da altına imzamı atarım. her ikisi de çok doğru şeyler yazıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
megetege Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 tradermax said: duyan gelir oldu. Geldikçe koruyamadık, koruyamadıkça sinirlendik, sinirlendikçe parçalandık :) özet bu :D Bu kısım biraz oyuncuları scalar bölgesinden soğutan yavaş yavaş acaba başka yerlere gitsekmiyi sorgulatan şeylerdi. Esas olarak Scaları tamamen bitiren 2 olay oldu. Tabi sen scalardan çıkmıştın, gözünden kaçması normal. Suarka atacağım yazıyı sanada atayım eve gidince :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sethlor Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Scalarin dagilmasi hakkinda sadece 2 kisiden ayni seyi duysam disimi kiricam daha kimsenin dediginin birbiriyle alakasi yok :D Scalari ben dagittim arkadaslar metede oldukca yardim etti gercek budur canim sikildi boldum parcaladim yonettim isteyenler detaylari meteden ogrenebilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rexr0th Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Exodous said: Ana sebep, tekrar söylüyorum, pvp'cilerin artık farmerları sırtlarında taşımak istememesiydi. pardon, konuya tamamen dışardan bakıyorum ve konu hakkında hiçbirşey bilmiyorum da, birşey aklıma takıldı. Pvp'ciler, kazandığından çok para kaybetmesi muhtemel kişiler nasıl olurda, Farmer dediğimiz yan kaybettiğinden çok para kasması muhtemel olanları sırtlayabilir onu anlamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Babameal Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Sanırım Hikayenin Sonunda biz gelmiştik. HSKTR ( Kızmayın ama Corpun adı bu ) Geldiğinde Meteler ayrılmak üzere idi. MM ye geçiyorlardı. TS de fln fazla gaza gelip tartışmıştım Kubric le fln. Saçma saçma olaylar.. Sonra Anladık ki bu kadar gaza gelmek gereksiz.. Son dönemlerde 11 küsür Sistem sahibi idi Scalar. 9- 10 Sistemi Sadece Biz ( HSKTR ) tutuyorduk. Eski sistemde Pos önemli idi. Pos olmazsa sistemi tutamazdınız.. Yakıttır silahtır kurmak yıkmaktır, Pos diyince hala oyuna girmekten vazgeçiyorsam bu yüzdendir..Geldiğimizde Hüseyin Abi posları komple satıp bıraktı gitti.. O dönem De-Ja-Vu ve HSKTR oyuncu getirdi. Fleet düzenlemeye çalıştı. Failde olsa PvP yaptı.. Farm üretim hatta Posda malzeme bile erittik.. Zor günlerdi.. İçime dert olan Söz verildiği halde Outpos Atılmamış olmasıdır. Şayet en başlarda Çok çok en başlarda o kadar yatırım yapmak yerine D2 ye fln Outpos atılsa belkide Scalar hala orada olurdu. Orada olmanın zor tarafı pos hayatı idi. Malzemeni koyacak güvenli yer olmaması idi. Pvp için kenara gemi koyamamak idi. Patlayınca teeee Jitadan gemi alıp geitrmenin uzun sürüyor olması idi... Daha sonra Scalar dağılıp orayı bıraktıktan sonra oraya ilk yerleşenler Outpos attılar.. Ceremesini biz çektik keyfini adamlar :( Son bir kurtuluş olarak Herkes Hunlar a Geçiş yapmıştı. Alliance yönetimi Ustura Kemal e Bırakılacaktı fln fln derken Aslen bazı konularda o kadar istediğimizi gibi olmayacağını farkettik ve bizde MM ye gittik.. Neyse ilginç bir sayfa idi Scalar.. Baksana hala kavgası devam ediyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 bu tarz oluşumlar iidi, mete beni aydınlattı öm den saolsun ama güzel şeyler aslında bunlar. İdarecilik liderlik zor şeyler, hele ki oyun söz konusu olduğunda. Ortak çıkarlar, ortak amaçlar olmadıkça beraberlik zor. Babameal'in yazısına bakıyorum, logistik olarakta baya sorunlar yaşanmış demek ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
megetege Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 rexr0th said: Pvp'ciler, kazandığından çok para kaybetmesi muhtemel kişiler nasıl olurda, Farmer dediğimiz yan kaybettiğinden çok para kasması muhtemel olanları sırtlayabilir onu anlamadım. Para açısından değil. Bölgenin korunması açısından. Alliance saldırı altındayken yardıma gelmeyen farmer çok vardı. En güzeli, 1-2 gün önceden scalar bölgesine atılan bir posu patlatma opu belirledik. Gemiler mermiler falan hazırlık yapıldı. Op günü geldiğinde işte milleti fleete çağırmaya başladık. Scalardaki corplardan birinden gelen cevap süperdi. "Biz corp olarak kuzeye farm yapmaya çıkmıştık, o yüzden gelemicez". Bunu gibi sadece kendini düşünen çok adam vardı. Sethlor said: Scalari ben dagittim arkadaslar metede oldukca yardim etti gercek budur canim sikildi boldum parcaladim yonettim isteyenler detaylari meteden ogrenebilir Evet son darbeyi vuran arkadaş budur :) Konu biraz daha uzarsa Suarka ve bir kaç kişiye attığım tam anlamıyla esas dağılma sebebini burayada yazarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
megetege Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Babameal said: Neyse ilginç bir sayfa idi Scalar.. Baksana hala kavgası devam ediyor.. Yukarda "scaların dağılma sebebi benim" diyen arkadaş ve benim scaların dağılmasında katkımız büyükte olsa 2mizde hala özleriz scalar zamanlarını. Oyunu scalarda öğrendik, çok güzel arkadaşlıklar kazandık, scalar için sabahlara kadar pos vurduk ( sabah 6 ya kadar pos vurmuşluğumuz var hiç unutmam, tek postan bahsediyoruz bu arada :) ). Ama bir şeyler yanlış gidiyodu. Dağılmasını istemiyo olsakta artık yapacak başka bir şey kalmamıştı. Kavgasının hala devam etme sebebide budur muhtemelen. Dağılmasında etkisi olanlar bile özler o günleri, o yüzden kapanmaz konusu kolay kolay :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodous Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 rexr0th said: Exodous said: Ana sebep, tekrar söylüyorum, pvp'cilerin artık farmerları sırtlarında taşımak istememesiydi. pardon, konuya tamamen dışardan bakıyorum ve konu hakkında hiçbirşey bilmiyorum da, birşey aklıma takıldı. Pvp'ciler, kazandığından çok para kaybetmesi muhtemel kişiler nasıl olurda, Farmer dediğimiz yan kaybettiğinden çok para kasması muhtemel olanları sırtlayabilir onu anlamadım. Önce buna cevap vereyim. Eve oynadın mı hiç bilmiyorum? Oynamadıysan kısaca şöyle... Eve'de en iyi para kazanma yolu 0.0 denen güvenliği olmayan bölgededeki npc'leri öldürmek veya buradaki madenleri kazmaktır. Bu işleri yapabilmek için de o bölgeye sahip olman gerek, yoksa bölgenin sahipleri buna izin vermezler. O bölgeleri tutabilmenin tek yolu da askeri gücünün olmasından kaynaklanır. Askeri güç pvp demektir. Yani pvp'cilerin farmerları sırtında taşıması demek, pvp'cilerin o bölgeleri ellerinde tutmak için savaşırken, farmerların ha paso farm yapmasıdır. Scaları ben yıktım diye ortaya çıkan ardaşlara gelince... Haddinizi bilin len. Scalar, ben olmasam zor dağılırdı. Düğmeye basan kişi benim. Bakanlar çekilsin! Başbakan geldi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tradermax Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Babameal said: İçime dert olan Söz verildiği halde Outpos Atılmamış olmasıdır. Şayet en başlarda Çok çok en başlarda o kadar yatırım yapmak yerine D2 ye fln Outpos atılsa belkide Scalar hala orada olurdu. Orada olmanın zor tarafı pos hayatı idi. Malzemeni koyacak güvenli yer olmaması idi. Pvp için kenara gemi koyamamak idi. Patlayınca teeee Jitadan gemi alıp geitrmenin uzun sürüyor olması idi... Daha sonra Scalar dağılıp orayı bıraktıktan sonra oraya ilk yerleşenler Outpos attılar.. Ceremesini biz çektik keyfini adamlar :( outpost olayına en başta ben karşıydım. Nedeni ise şu: Daha biz POS'larımızı koruyamaz iken kalkıp da milyarlık bir yapıyı kurmak çok mantıksızdı. RQH tarafı sessiz diye oraya outpost atan adamlar 3 hafta sonra orayı kaybettiler. Outpost pahalı ve lüks bişey ve 0.0 da POS 1+1 daire ise outpost triplex villa abi. Mis gibi hazır platform var diyip gelip iki dakikada alırlardı bizden, sonra orada oluşacak kalabalık yüzünden 2. haftanın sonunda scalar orayı terk etmek zorunda kalırdı. Bizim orada o kadar süre kalmamızın sebebi RQH tarafının verimsiz gibi görünen bir alan olmasıydı. Bizim vur-kaç ya, nano ya da gerilla fleet'lerimiz sağlamdı eskiden ancak büyük bir fleet'e karşı bişey yapamazdık. Hatırlayanlar olabilir, Highlord Anubis diye bi adam dadanmıştı bir ara RZC ye pos atmıştı capital getirmişlerdi. Ben bizi yem yapıp, Cry Havoc'dan destek istemeseydim, verdiğimiz carrier'larla kalacaktık. Biz 3 verdik karşıdan 4 aldık. RQH tarafını kimse istemediği için bizim oradaki yaşam süremiz bu kadar uzun oldu ama outpost atsaydık bu durum çok farklı ve kaybımız çok büyük olurdu. Oysa biz çıkarken herşeyi söktük çıktık bavulumuzla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar