reampage Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 Evet kapanmis resmen zaten epey olmustu kapanali ama resmi olarakta bitmis Scalar Federation Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Ferhan ve Ahmet abi'ye en icten tesekkurlerimi sunarim ne denirse densin benim icin oldukca keyifliydi Scalar bunyesinde olmak ya da disarida da olsa Scalar icin birseyler yapmaya calismak. Birde Bahattin abi var tabiki onlar degerli buyuklerimiz. Scalar doneminden cikarilmasi gereken teksey bir hedef ugruna herkesin ama ya da neden demeden hedefe uygun davranmasi yani fikir butunlugunun olmasi gerektigi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DERT3 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 + Scalardaki gibi birilerinin daha fazla ISK uğruna iş ve yetki bölümü yapmayı reddetmemesi gerektiğini öğretmesi. Scalarda D2-HOS daki günlerimi özlemiyor değilim AlpTuncer ile rat yaparken dünyanın malzemesini toplamak maut dan geçerken yusuf yusuf etmek falan güzeldi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
megetege Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 DERT3 said: + Scalardaki gibi birilerinin daha fazla ISK uğruna iş ve yetki bölümü yapmayı reddetmemesi gerektiğini öğretmesi. Scalar dönemi yapılan isk vurgunu taxlerden ve onun dısında aylık toplanan paralardan yapıldı. İş bölümü reddedilmesi zaten kimseye isk kazandırmazda, yetki bölümü alliance içinde şeffaflığı sağlayabilirdi. Bu yüzden yetki bölümü iyi olurdu ama yinede unutmamak lazım, yetki bölümüde olsa sonunda herşeye en son bir kişi karar veriyordu. Scalar dönemi yapılabilecek en güzel isk plexlerden sağlandı. O da herkeze açıktı. (üye bazında) Onun dışında benimde en güzel günlerim Scalardaki günlerimdi. Ama içindeki güzel arkadaşlarım abilerim yüzünden :) Güle güle scalar :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sethlor Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 guzel gunlerdi hakketen guzel bi yonetim olsaydi su anda oyunu birakan bircok kisi hala devam ediyo olurdu yazik oldu mete siz oynuyomusunuz hala Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
megetege Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 3-4 gündür giriyorum oyuna. Şu yeni gelecek patch sonrasında belli olacak devam edip etmeyeceğim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DERT3 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Valla eskisi kadar oyuna girmiyorum ben de. Scalar süperdi hele RQH-MY ile D2-HOS u kamplamak daha bir eğlenceli idi ama ne hikmetse gelenlerde hep electron bomb oluyordu havamızı alıyorduk :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Moss Mesaj tarihi: Kasım 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2011 konu scalar ve kavga yok bu cekisme bitmis : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tiwele Mesaj tarihi: Aralık 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2011 R.I.P. Üzüldüm ne diyim. Cubor char'ı hala Ferhan'da mı bilmiyorum ama sanki devretmişti. Telefonuna da ulaşılamıyor (her zamanki gibi). Bir baş sağlığı dilemek lazım =) Güzel günlerim olmuştu Scalar'da. TR corp/alliance'larında süreklilik sağlanamaması hep üzmüştür beni. Sadece EvE'de değil nedense hiç bir oyunda sağlam bir birlik olamıyoruz. En son WoT'da TR platoon olayına girmeye kalktım küfürün bini bi para, herkes kral sen palyaço. Saygı göstermeyi öğrenemiyoruz nedense. Hep bir "ağır abi" modudur gidiyor. Scalar'ı ayrı tutuyorum, zira herşeye rağmen belli bir saygıyı, seviyeyi korumayı başarmıştık. Her zamanki gibi, yazık oldu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GokTuRK Mesaj tarihi: Aralık 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2011 scalara selam unutulur mu d-2 günleri rqh da gate camp ler :D :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DERT3 Mesaj tarihi: Aralık 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2011 D2HOS ve RQH günleri unutulmaz abi. Onlar nacizane EVE hayatımızdaki güzel anılarımızdandır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tradermax Mesaj tarihi: Şubat 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2012 Ben bu konuyu yeni görüyorum biraz geçmiş üzerinden ama görünce dayanadım, üzüldüm ya... 2 yılım geçti rqh'da :) kimlerle dalaşmadık ki... zevkli zamanlardı... hydra vardı o zaman Zamolxis (Ali) ile sabah'ın 3ünde kamp kurar onları beklerdik, amerikalılar o saatlerde geçiyor diye.. ben n00b'dum o zamanlar dandik bi maelstrom'um vardı herşey T1, Ali devoter falcon ile cift hesap giderdi ben de ağır ağır peşinden koşardım :) Ahmet abi milyarlık fitli sleipnir, artı kargosunda deadspace item'ları unutup patlardı sonra vent'de bağırışlar olurdu :) büyüdük zamanla güzel zamanlarımız oldu... altın cağı bado'ların katılmasıyla oldu, fleetlerimiz büyüdü daha organize oldu... yanlış kararlar verildi, yanlış kişilere güvenildi... ama bunlar boş, eve'in doğasında var zaten bu olaylar sahip olduğu sayının hep 4'te biriyle savaştı scalar, hatta belki daha az... plex farmlamak için girip alliance için kılını kıpırdatmayan oyuncular vardı, bu oyuncular ahmet abi günde 2 saat pos'ların yakıtlarını doldururken "abi yardım lazım mı" diye bile sormuyolardı.. yani ISK konusunda herkese eşit ve adil şartlar dağıtılmıştı ve insanlar fazlasıyla yararlanıyodu bundan... milyarlar yapan vardı her hafta yani.. parayı yapıp karakter alanlar varken, ben patladığımda yeni gemi alacak param olmuyodu ahmet abi veriyodu bana gemilerin parasını :) ama bunlar da geçti tabi.. güzel zamanlardı... ferhan abi, ahmet abi çok çaba gösterdiler o zaman alliance ı orda tutmak için... çok destek oldular herkese o yüzden herkese teşekkürler, çok dağıldık belki ilerde yine bi scalar çıkarır bu topluluk :) - KeLLaX Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
megetege Mesaj tarihi: Şubat 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2012 tradermax said: güzel zamanlardı... ferhan abi, ahmet abi çok çaba gösterdiler o zaman alliance ı orda tutmak için... çok destek oldular herkese Çok çaba gösterdikleri doğruda, gösterdikleri çabanın yöntemleri çok yanlıştı, ayrıca allianceı orda tutmak istemek sebepleride biraz kendi çıkarlarını düşündükleri içindi. Destek olduğu kişilerde genelde kendine yakın sevdikleri kişilerdi. O yüzden sana destek olmaları normaldir :) Aylar sonra oyuna giren adamın elinde kalan tek gemisini "aylık corp ücreti" adı altında aldıklarını gördükten sonra kimse inandıramaz bana isk peşinde olmadıklarını. P.S. Sen hep iyi davranışlarına denk geldiğinden düşüncelerinde samimi olduğunu biliyorum. Ama o zamanlardaki mükemmel grubun dağılmasında büyük rol oynayan kişilerin adı geçtimi, özellikle iyi şekilde, tutamıyorum kendimi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Şubat 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2012 aylık corp ücreti efsaneymiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
megetege Mesaj tarihi: Şubat 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2012 Bide tax %0 değildi hani, yani taxden de para geliyodu corpa. Verginin vergisi gibi düşün işte. Tam türk mantığı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Şubat 10, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2012 Moon gelirleri felanda varmiydi scalarin ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
megetege Mesaj tarihi: Şubat 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2012 Vardıda değersiz moonlardı hep. 1 tane değerli moon (Promethium) vardı TFA0-U sisteminde (o zamanlar tech değil, başka moonlar değerliydi). Sistem bizimken bile moon hep başkasındaydı, bize yar etmediler hiç :) Nedense bir çok üye scalardaki moon gelirlerine kafayı takmıştır. Oysa scalardaki corpların gelirlerinin büyük kısmı "aylık corp ücreti" (hoş sadece bir corpta vardı bu) ve corp taxlerinden olmuştur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tradermax Mesaj tarihi: Şubat 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2012 Valla ben işlerin hem içinde hem dışındaydım abi... PB scalar için her zaman gurur/namus meselesi olmuştur.. yoksa ferhan abi nin gelir kaynağı zaten hiçbi zaman alliance ücretleri olmadı... alliance kirası sonradan çıkan birşeydi... onun üzerine de tartışmalar yaşanmıştı.. kurunun yanında yaş da yanar misali olaylar dönmüştü orda. Ama dediğim gibi ben olayların hem içinde hem dışındaydım. Diplo'luk yapıyodum orda ve dış alliance'ların idaresinde yardımcı oluyodum Ferhan abiye ve Ferhan abinin ordaki herkesi idare etmek için verdiği çabayı görüyodum RQH constellation ı elde tutma adına. Bir de ben ilk geldiğimde ahmet abi bana corp wallet'i açmıştı, mal getirip götürmeye yardımcı oluyodum, bi de patladığında burdan al gemileri diyodu bana saolsun (2 yada 2 defa kullanmışımdır bu şekilde bunu, sonrasında gerek kalmadı). Ordan izliyodum her hafta ferhan abiye corp wallet'a 3-5b atıyodu kendi cebinden ve siz de biliyosunuz RQH plex / mining yapmayan birinin haftada 3-5b çıkarabileceği bir yer değil.. yani adam cebinden çok para koydu oraya ve geliri tamamen kendine ait olan yöntemlerdi. Yani corp kirası tamamen prosedür itibariyle getirilen bişeydi çünkü sayımız artıyodu ve arttıkça zaten kısıtlı olan imkanlar azalıyodu. Bu konuda nasıl yaptırımlar yapıldı bilmiyorum, dediğin gibi bişey olduysa ayıp edilmiş. Moon gelirleriyle kimse uğraşmadı son zamanlara kadar. Onlara da Erhan bakıyodu yüzde 80, yğzde 20 de ben yardımcı oluyodum resource'ların toplanıp satılmasına. Tüm alliance'ın kullandığı topwer'ların yüzde 70'ini de hunlar dikip support etmiştir. İnsanlar rat yapsın rahat diye sağa sola tower attık ama bu tower'lara fuel getirmeye gelince iş kimse gelmiyodu. Erhan'la ben çoğu zaman 2 kişi orvolle'dan freighter getiriyoduk RQH a, 7 jump yapıyoduk lowsec'de yusuf yusuf. Çok irdelemeye gerek yok çünkü suçlanabilecek tek bir kişi yok aslında. Bir sürü etken vardı, ilgisizlik bunların başındaydı. Alliance'ın parçası olanlardan çok azı sahip çıktı alliance'a. Her anlamda. 0.0'dayız, orayı korumak gerek mesela, 3-4 gün öncesinden anons ediyoruz kimse ortada yok. Kuzeyde yer kiralama çok yanlıştı mesela. Adamlar rqh ı almak için mante'ye tower atıyolar carrier subcap getiriyolar operasyon büyük, kendi adamlarımız kuzeyde rat yapıyo. Adamlar saldırmak üzere, millet bana yukardan convo atıyo abi 24 jump ötedeyim, geliyorum ne getireyim gemi. Gelme kal olduğun yerde diyodum doğal olarak. Ben o sırada koşuşturuyorum etrafta Cry Havoc'la bağlantı kurup destek istiyorum, bado'lar diğer tarafta fleet i organize etmeye çalışıyo ama bu alliance nüfusunun yarısı yanı bunu yapanlar, geri kalanı kayıp. Benim alliance'dan çıkma sebebim buydu yani, biz çırpınıyoruz diğer taraftan birileri başka işler peşinde. NC ye yardım edelim dedi Ferhan abi, o da hataydı. Bize carebear gözüyle bakıyodu adamlar, biz de yalaka gibi peşlerinde. giden de tek tük'dük hani. Çoğu kişi hala rat yapıyodu. İnsanlar çok dağıldı yani, sahiplenmeyen yerlere göz dikildi, zayıfladıkça daha fazla dağıldık ve öyle gitti işte. Eski konuları açmak ne kadar doğru bilmiyorum ama anlatmamın sebebi, alliance olmak üstelik bu grupla sistemler topluluğunu tutuyor olmak özveri isteyen bişey. Sahiplenilmesi gereken sorumluluklar var. Yeri gelcek ISK'inden geminden zamanından ödün verceksin. Çünkü ideali olan bir topluluk içindesin artık ve bundan sonra kişisel oyun zevki milimetre farkıyla geride kalması gerekiyor tüm grubun toplu oyun zevkinden sonra. Bence çıkarılması gereken en önemli ders bu Scalar'dan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
megetege Mesaj tarihi: Şubat 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2012 Tabiki zamanında iyi şeylerde yapmışlardır. Zaten yapmasalar o kadar süre durmazdı alliance. Ayrıca senin yazdıklarında samimi olduğunuda biliyorum ama senin olmadığın dönemde öyle şeylere şahit oldum ki tahmin bile edemezsin. Gördüklerim şeyler yüzünden de zamanında yaptıkları iyi şeylerin hepsinin altında bir şey ararım artık ben. Dediğin gibi eski konular artık, burda tekrar konusunu açmaya gerek yok her ayrıntının, ama istersen oyun içinden falan paylaşırım senle bu bahsettiğim olayları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Şubat 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2012 burdan paylaş drama dönsün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
megetege Mesaj tarihi: Şubat 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2012 Dramalık bi olay kalmadı ya artık. Zamanında çok oldu çünkü :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Şubat 10, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2012 Bana artik bu scalar mevzulari felan oyuna dahil feature olarak geliyor, her corpun alliancein, felan bole ortak mali paylasimi olan parasini yiyen birileri arkasindanda dramasini yapan birileri var ingame hersey. Oyunu domine eden en buyuk koalisyonun liderinin bile RMTden ev aldigini filan soyluo millet ben inaniorum valla almistir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tradermax Mesaj tarihi: Şubat 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2012 drama falan yok ya :) mete beni bilir ben mete yi bilirim ne draması :) ben ders çıkarılması gereken yerler vardı diye yazdım... benim de onaylamadığım şeyler oldu zaman zaman, ama oluyo işte yapacak bişey yok.. geriye dönük tartışılabilecek bişey yok.. bahsettiğin şeylerden benim pek haberim yoktu mete, önemi kalmamış olsa da meraktan ötürü bi ara laflarız vent'de. neyse giden gitmiş kalan sağlar bizimdir. topic i dağıtmak istemiyorum, iyisiyle kötüsüyle birçoğumuzun uzun zamanını geçirdiği bir topluluktu. bugün oyun içinde olan ve hatta bazıları oyun dışına da taşmış olan tüm arkadaşlıklarımı o topluluğun içinde kazandım... güzel günlerdi yani herşeye rağmen :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
megetege Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Dediğin gibi iyisiyle kötüsüyle çok anımız var orda. Ventte yaptığımız muhabbetleri, saatlerce yaptığımız rqh kamplarını, Baltanın fail fleetlerini ( :) ) falan özlerim hala. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Şubat 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2012 vergi verilen yerde kim farm yapiyordu gercekten cok merak ediyorum, ama corpun istedigi bir para varsa ve ben bunu karsilayabiliyorsam cekinmeden veririm, kimin cebine giderse gitsin farketmez, mevcut ortamda eglendigim surece onemsizdi bu benim icin. Zaten 0.0 da plexlerden kaldirdigimiz para hayli hayli yetiyordu, rqh ve cevresi yeterliydi. Alliance da sadece pvp yapan insanlar vardi, bu insanlar icin kaybettikleri t2 geminin yenisini almak kulfetti, bu insanlar icin gemi yenileme programi olsun dedik, kavga gurultu cikti. Sabah aksam plex yapiyorsunuz pvp de igrencisiniz dendi. Kimseyi savunmak gibi bir amacim yok olmadida zaten, olaylari yasayan insanlari cogu zaten kuzeydeki bolgede sabah aksam kimlerin mercoxite kazip, uretim yapip, alliance a 1 isk bile vermeden, islerine baktigini biliyor, cok da onemi yok bunun, egleniyordum, isk sikintisi cekmiyordum, insanlarin isk kavgasini izlemekte bir o kadar eglenceliydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar