Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Keyifli sürüş rotaları

synthesizer

Öne çıkan mesajlar

Başlık açık,

Türkiyede, kolay ulaşılabilecek yakınlıkta, şehirlerde veya şehirlere yakın yani, asfaltı olsun, virajları olsun, manzarası olsun, trafiği olsun, size keyif veren, araç kullanmaktan hoşlandığınız rotaları paylaşın bakalım.

Hacıosman bayrının üstünden bahçe köyden geçip sarıyere giden orman yolunu severim.
Asfaltı maslak-bahçeköy arası gayet güzeldir, çok yoğun trafiği de olmaz, yemyeşil sıkı bitki örtüsü arasından güzel bi rotadır.
baheçköy-sarıyer arası da daha rallivari, bozuk asfaltlı, tehlikeli eğim ve virajlı ve kötü asfaltlı bi şekilde devam eder.

Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle Istanbul'a yakın haftasonu gidilip balık malık yenilebilecek yerleri yazsak ya..

Ben pek bilmiyorum ama bu yaın yerlere gitmeyi çok istiyorum bu sene.

@synth, bahsettiğin rotadan gidersek ulaştığımız son noktada yiyecek içecek güzel bir yerler de tavsiye eder misin?

Kıstaslara bunu da eklesek olur mu, sadece rota değil de hani mutlu sonla biten :)
Sosyal ağlarda paylaş

Hayatım o mavi hat üzerinde geçiyor, nasıl baydım artık anlatamam. Sadece Acarlar'a gelirken kısa bir aralık var, panaromik boğaz manzarası var, o noktayı çok seviyorum gece/gündüz. Bahçeköy'den sonraki kısım özellikle karlı havalarda muazzam bir haz veriyor. Şiddetle tavsiye.
Restoran içinde R.Kavak'ı iyidir. Nokta atışı yaparsam iskelenin ilersine doğru devam ediyorsun, solunda Kahraman fln var onun ilersinde 2-3 tane yan yana mekan var deniz kıyısında. Ayder, Nokta fln. Benim sürekli gittiğim yer Süper Yedigün. İsimden kaybediyor ancak mutfağı muazzam. Lüks değil ancak çok temiz ve düzgün bir aile yeri. Sezgin ve Birol var orda, muhabbetleri çok güzeldir. Fiyatlar çok ucuz değil, Kahraman kadar da pahalı değil.
R.Fener'ini, Garipçe'yi ben sevmiyorum artık, Koç çok bozdu oraları.
Daha fantastik bir yer istersen Kilyos yolu üzerinde sağ tarafta Demirciköy var. Onun ilerisinde Uzunya ve Dalya plajları var. Uzunya'nın mutfağıda fena değil. Kahvaltı fln veriyorlar, haftasonları kalabalık oluyor, bulunduğu koy çok güzel.
Sosyal ağlarda paylaş

synthesizer said:

Argue said:

ümraniyeden sonra son şile sapağı var oradan şileye kadar yol çok keyifli ^^
mesela bu tarz kastediyodum :)

o yolda bir de istanbul parka giden bi sapak var, o da pek leziz, tarlaların arasından tek şerit gidiş geliş bi yol, asfaltı çok iyi degil ama etraf nezih

Şile'den Ağva'ya otobana çıkmayıp, orman yolundan giderseniz yol müthiş. Yazın camlardan giren kuş sesi çam kokusu bir yana, virajlar inanılmaz keyifli. Zemin çok iyi değil ama yine de çok keyifli.

Benim favorim Çanakkale-İzmir yolundan Behramkale'ye inen yol. Tek gidiş geliş, bayağı dar, iki araba yavaşlayarak geçmek gerekiyor. Asfaltı iyi, virajlar ise rüya gibi. Sanki roller coaster rayları gibi bazı bölümler, yokuş aşağı 90 derece sağa dönerken virajın ortasına eğim birdek dik bir şekilde tırmanmaya geçiyor ve aynı viraj tepenin yamacından 90 derece sol viraja dönüşüyor vs. Sert frenajla biraja girip, ortasında 2 hatta 1. vitese düşüp yardırarak çıkmak inanılmaz. O anda araba taşıma aracı olmak çıkıyor gerçekten. Başka birşey oluyor.

Mersin Antalya yolu da müthiş manzara eşliğinde sağlı solu bitmek bilmeyen virajlarıyla tam bir challenge. Çünkü hakikaten yol bitmek bilmiyor, tek başınızaysanız işkence oluyo bir süre sonra :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...