Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Köpek silah sayıldı

Myshkin

Öne çıkan mesajlar

thecure said:

ooo çok sevindim çok güzel oldu.acayip gıcık oluyodum ztn köpek sahiplerinin milleti umursamayıp köpekleri salmalarına.
örneğin, sabah işe gideceğim, adam köpeği salmış sanki koskoca park onların gibi koşturuyo köpeği. ulan yaklaşamıyorum kocaman köpek dikiliyo bana bakıyo.napayım yani nasıl geçeceğim sonuçta tehlikeli hayvan.

sonuçta tehlikeli hayvan.
aman diyim uzak durun köpeklerden, çakı çıkarır bıçak çıkarır felan. uzaydan inmiş canavarlar hepsi zaten...
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

peki ben süper bi soru sorim mi

köpekler akıllı hayvanlar mı değiller mi şimdi onu bi diyin bana

Suark said:

madem bu kadar süper akıllı, saldırmayıversin. değil mi =) saldırırsa onun suçu, hatta madem insandan daha akıllı, daha ağır cezalar yesin.

Suark said:
akıllıysa köpeğe ceza vericeksin

köpekler akıllı hayvanlardır,
ancak hayvanların zekası yaşama içgüdüsü ve sosyalleşmekle alakalıdır.
etrafındaki olan bitene tepki verip duruma göre kendini adapte edebilirler.
bu konuda maymun, köpek, karga gibi hayvanların insandan daha pratik çözümler yaratabildiği bilinmektedir.

ancak "köpekler zekidir" denildiği zaman mutlaka birileri çıkar
"ehe ehe ehe madem zekiler o zaman otobüs kartıma kontör yükleyip gelsin ehe ehe ehe" gibi şeyler söyler.
çünkü "zeka" ile neyin kasteddiğini anlayamazlar.
elbette bir köpeğin insanın yarattığı yaşam biçimine uyması mümkün değil. "abi şu integrali çöz" diyemessin mesela o hayvana.

köpeği eğitmemiş ve herkese saldırtan bir kişiyi görüp de "köpek suçlu" damgası yerleştirmeyi seviyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

zeka demedim ki zaten ben, akıllı mı dedim.

köpekler salaktır genellikle, yani bi insana o şekilde sadakatla bağlanıosan salaksın. Kedi olcan keddii şu hayatta :).

nese geyiği bırakayım,
Akıllı dediğiniz anda hayvanın kendisi suçlu konumuna girer, çünkü akıl olayının içinde bilinç falan var.
Yani şimdi ben silah aldım, silahı ateş ettim. Silahın aklı var mı? yok, tercih hakkı var mı? ben ateş etmicem diebilio mu? diyemiyo ondan o suçsuz ben suçluyum,
ama sen köpeğe akıllı dediğin anda tercih edebilite yerleştiriosun;
eğer akıllılarsa onlar suçlu,ceza verilmeli
eğer değillerse sahipleri suçlu, sahiplerine ceza + bu tür köpeklerin beslenmesine izin verilmemeli.

Yani aslında akıldan kastım şu, ben daha hayatımda sahibinin "tut oğlum" diyip böle kahramanca uçuşan bi kedi görmedim. Zaten kedi dediğin o işi sana yaptırır ki akıl da burda başlıo biraz bence :)
Sosyal ağlarda paylaş

marksman said:

@Karea
hayatında gördüğün en saldırgan kopek havlayan fino heralde ? Suan şömine karsısında ki ceylan postunun üzerinde, bir elinde viski diger elinde buzlu baden oldugunu düsünüyorum.
öyle böyle degil yani

hayatımda çok köpek gördüm bazıları da yeterince saldırgandı, emin ol karşısında durmak istemezsin

sorun şurda , o köpekler nasıl eğitim aldılarsa öyle davranıyorlar

hani köpek sahibine çeker diye bir laf vardır , emin ol o doğru bir laftır
çünkü köpek denen mahlukat her canlı gibi izleyerek taklit ederek öğrenir
köpekler sahibine aşık olur genelde, anne baba yerine sayarlar sahibini çünkü çoğu ufakken anne memesinden koparılıp sahibine verilmiştir

bir köpeği bu saldırgan diye önyargıyla direk yargılayacağınıza önce bir sahibine bakın diyorum ben

redline denen birşey var köpeklerde , eğer bir agresiflik çizgisini geçtiyse ve geri döndürülemeyecek derecede agresif olmuşsa artık bütün dünyada uyutuluyor köpekler
bu iki durumda oluyor ya genetik ( buna çare yok - bir nevi kuduz gibi zaten bikaç aylıkken belli ediyor kendini ) diğeri eğitim zayıati

sadece sahibi öküz diye direk köpeği yargılamayın diyorum ben
yoksa sokaklarda ki öküzleri biliyorum , asıl yanlış olan o öküzlerin köpek sahibi olabilmesi burda

yasak koyarak demin de dediğim gibi ertelersin sorunu

burda çözüm eğitim , köpek eğitimi nedir biliyormusunuz
köpek eğitiminde asıl eğitimi sahibine verirler genelde
nasıl davranırsan bir köpeğe o nasıl karşılık verir bunun eğitimidir, yoksa otur kalk vs bunlar basit şeyler 3 aylıkken öğrenir bir köpek ama sahibi öküz olursa lan nasılsa iplemiyo şuna sariim buna saldirim moduna girer köpek, özgürlüğünü ilan eder

ilk sayfadan itibaren anlatmak istediğim bunlar ama sanırım sadece naptığını bilen köpek sahipleri anladı beni sadece
Sosyal ağlarda paylaş

AtlaraFisildayan said:

bilader sen köpeği çağırda o okusun/yazsın.

golden retriever la sen nasıl manyak bir köpek yaratabilirsin bunu söylesene.

golden retrieverlar da manyak olabilir, gördüm ondan biliyorum.

sokakta yaşamaya terk ettiğin zaman kendi başına yaşamaya çalışıyor. gördüğü insanları ve hayvanları birer tehdit olarak algılıyor, ve hayatta kalabilmek için onlardan daha baskın olmak için uğraşıyor.
gayet de agresif bir kangal kadar agresif olabiliyor bu köpekler.

hani golden retriever "trendy köpek" diye algılandığı için insanlar bunları "lawful good" gibi görüyor olabilir, ama köpek köpektir yahu. bir golden retriever ile german shephard arasında bir fark yok.
eğitirsen ikisi de çok uysal olur,
eğitmezsen ikisi de çok agresif olur.

ha dersen ki "pitbulların rottweilerların çene yapıları çok güçlüdür, o yüzden bunların iyi eğitilmiş olduklarının sıkı kontrolleri yapılması gereklidir" o zaman hak veririm. hatta bu fikri desteklerim.

ama "pittbullar doğuştan vahşidir, goldenlar doğuştan uysaldır" dersen o zaman eh...

bi de "insanlara saldırsın rahatsız etsin" maksatlı köpek alacak kişi gidip çivava almayacaktır herhalde? pittbul tercih edecektir haliyle.
bu yüzden köpek alacak kişilerin kontrolü daha önemli bir mevzu.

bu arada bir not olarak yazayım, bazı insanlar köpeklerine çiğ et yediriyorlar özel olarak,
ki kasten saldırgan olsun, gördüğü insanlara saldırsın, bahçesine girecek kişiyi yaralasın felan için.

mesela bak "düzgün eğitim"in önemi olarak aşağıdaki videoyu koymak istiyorum,
sokakta bulduğu bir çiğ et parçasını gören golden retriever agresifleşiyor,
ama doğru bir müdaheleyle çiğ et gördüğü zaman agresifleşmesi düzeltiliyor.

yani demek istediğim "kötü köpek, canavar köpek, yaratık köpek" yoktur, "iyi eğitilmiş - kötü eğitilmiş" köpek vardır. sahibi gayet önemli bir konumdadır burada...

http://www.youtube.com/watch?v=APHdNUKRWQ8
Sosyal ağlarda paylaş

abi wot yazıcam kusura bakmayın artık.

yıllardır köpek bakıyorum böyle saçma bir muhabbetin ortasında kalmadım afedersiniz.

pitbullar yasaklanmalı, neden yasaklanmalı? hayvanların bakıcısı kötü olabilir, şiddet eğilimli insanlar olabilir ama şiddet bu hayvanların kanında var. bu hayvanlarda bir şalter var, attı mı sapıtıyorlar. bunun sebebi herhangi bir şey olabilir. muhakkak araştırılıyordur zaten.

aslında şiddet her hayvanın kanında var. etrafınızda gördüğünüz çoğu hayvan türü vahşi hayatta yaşamış zamanında. burada yaşamak için binbir türlü savaş vermiş. ha neredeyse hayvanların tamamı evcilleştirilebiliyor. Özellikle insan işine yarayanlar. Bunun en güzel örneği şu herhalde;

hani diyorsunuz ya golden ne yapabilir diye. bilmemkaç ton basan çene her köpekte var. goldenı kızdırdığınız zaman golden da saldırabilir. ama hayvanın içinde yok böyle birşey. bebeklerin yanına koyuyorlar hayvanı daha ne olsun.

ama köpek korkusu apayrı birşey. hatta bana sorarsanız rahatlıkla hastalık derim. bu yüzden küçük yaşta insanlara hayvan sevgisi aşılanmalı bana göre. koskoca insanlar birbirini sevemiyor hayvan mı sevecekler?

herneyse, adamı ufak yaşta köpek ısırmış, her köpekten 3.5 atıyor adam. mesela golden yavşıyor adama korkutmadan, adam ayağıyla öteliyor köpeği. golden adamın korktuğunun farkında, ani korkutacak birşey yapmıyor, adam hala kaşınıyor. böyle saçmalık mı var? sen hayvanı bacağınla it it, sonra köpek ısırdı. ulan niye kızdırıyorsun hayvanı be salak?

5-6 yaşlarındaydım, bizim lojmanda sahipsiz bir terrier geziniyordu. aa ne güzel seveyim bir falan dedim hava da karanlıktı, hayvan yattı, hayvanın göbeğini kaşıyorum, hayvan birden bir acı sesle zıpladı yerinden... bacağımı ısırdı. bacağımdan oluk oluk kan akıyor ne biçim. Avaz avaz bağırıyorum tabi... annemler geldi yanıma, hemen hastahaneye tabi. iğneler sargılar falan... gece hastanede geçti, ertesi sabah eve geldim. ama kafa takıldı noldu acaba diye. hayvanı buldum daha sonra, beni görünce ağlamaya başladı hayvan yanıma koştu geldi, sev beniler falan tekrar, bir baktım, hayvanın yarası varmış, yarasının üstünü sevmişim, hayvan da tepki vermiş. şimdi söylesenize sizin yaranızı biri kaşımaya kalksa naparsınız?

sokak köpekleri de böyle. hayvanlara nazik olun, ters bir tepki yaratmayın ve en önemlisi korkmayın. onlar her ne kadar korkunun türünün farkında olsalar da, onlar makine değil.

hiç unutmam kışın yazlıkta sevdiğim bembeyaz bir köpek yavrusu vardı. yine yaşlar 6-7 falan... kışın sevdik biz bunu, sonra eve döndük tabi. yazın yazlığa geldik, bisikleti aldım geziniyorum. sahile geldim, anam! bembeyaz benim boyum yüksekliğinde bir şey bana doğru geliyor. adrenalin tavan yaptı tabi. bastım direk eve, hayvan kovalıyor ne biçim, dört nala geliyor pezevenk. aşağı yukarı 700metre sonunda evin önüne geldim, bisikletten attım kendimi eve girdim. bisiklet yolda devrildi falan, bu sırada babam görmüş beni gülmekten kırılıyor. meğersem kışın sevdiğim köpekmiş. hayvan hatırlamış, oyun oynuyormuş. babam sevmeye başladı hayvanı, beni çağırdı sonra baktım beni yalamaya başladı hayvan.

o an yaşadığım düşünce ulan bu hayvan bana niye saldırıyor oldu. ama hayvan oyun oynuyordu kendi çapında.

çoğu köpek kazası bu durumda oluyor zaten. hayvan da bir birey. size yaklaştığında eğer ters tepki verirseniz kusura bakmayın ama müstehak.

pitbull, dogo argentino falan özellikle saldırgan olan köpekler. bu hayvanlar direkman böyle olmaları için yaratılan hayvanlar. hatta değişik bir tanım;

viki said:
The dog was bred first to bait bulls and bears.

bu hayvanların yasaklanması gayet normal, ama normal köpek korkusu hastalık kesinlikle.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

yeterince köpeklere fısıldayan adam izledim

ve

köpek tehlikeli bir hayvan.

budur :D

@@@Bone cum

ben sana diyorum ki golden bana saldırsa, kendini parçalasa, ekstra güçlü bir golden bile olsa o hayvandan kendim kurtulabilirim, ya da kurtabilirler beni.

ama şu dogo nun saldırdıgı adamı düşünüyorum biz kurtarırmıydık diye yarım saat tartıştık. çünkü tutulan parçanın köpegin agzında kalma olasılıgı goldena göre baya baya baya fazla.

yine böyle geçen gün bir pitbul kahvehaneye saldırmış, oradaki köpegin daldıgı adamı kurtmaya calısan adam ciddi yaralanmıştı.

şimdi aynı şeyi bir golden la hatta k9 la filan hayal edebiliyormusun? kaldıki bunlar gayet geri vitesi olan hayvanlar. bu pitbull, dogo filan bu geniyle oynanmış köpekler sıyırttıgı zaman sahibi dinlemiyorlar ki sorun orda.

karea zaten sana cevap vermiyorum artık. sende bana verme. troll üm ben taam mı troll taam mı.
Sosyal ağlarda paylaş

MrLevie said:
ama hayvanın içinde yok böyle birşey. bebeklerin yanına koyuyorlar hayvanı daha ne olsun.

anlatamadım herhalde ama boşa uğraşmaya gerek yok.

"hayvanın içinde yok" diye bir şey yok.
saldırgan olup olmaması verdiğin eğitime bağlı oluyor.

"golden'ı bebeğin yanına koyuyorlar, o zaman your argument is invalid" demeye de gerek yok,
pitbull'u da bebeğin yanına koyabiliyorsun:

http://www.youtube.com/watch?v=_Nr2ObWODm0

http://www.youtube.com/watch?v=8IJscE94YBc

yukarda dediğim gibi
saldırgan bir pitbull saldırgan bir chihuahua'dan çok daha tehlikelidir diyebiliriz.
ancak "pitbullar doğası gereği saldırgandır golden retrieverlar doğası gereği uysaldır" dememiz mümkün değil.

şunları eğitimle yapıyor köpek, "doğası gereği" yapmıyor:

http://www.youtube.com/watch?v=AW_N-dujGXw
Sosyal ağlarda paylaş

MrLevie said:

abi wot yazıcam kusura bakmayın artık.

yıllardır köpek bakıyorum böyle saçma bir muhabbetin ortasında kalmadım afedersiniz.

pitbullar yasaklanmalı, neden yasaklanmalı? hayvanların bakıcısı kötü olabilir, şiddet eğilimli insanlar olabilir ama şiddet bu hayvanların kanında var. bu hayvanlarda bir şalter var, attı mı sapıtıyorlar. bunun sebebi herhangi bir şey olabilir. muhakkak araştırılıyordur zaten.

aslında şiddet her hayvanın kanında var. etrafınızda gördüğünüz çoğu hayvan türü vahşi hayatta yaşamış zamanında. burada yaşamak için binbir türlü savaş vermiş. ha neredeyse hayvanların tamamı evcilleştirilebiliyor. Özellikle insan işine yarayanlar. Bunun en güzel örneği şu herhalde;

hani diyorsunuz ya golden ne yapabilir diye. bilmemkaç ton basan çene her köpekte var. goldenı kızdırdığınız zaman golden da saldırabilir. ama hayvanın içinde yok böyle birşey. bebeklerin yanına koyuyorlar hayvanı daha ne olsun.

ama köpek korkusu apayrı birşey. hatta bana sorarsanız rahatlıkla hastalık derim. bu yüzden küçük yaşta insanlara hayvan sevgisi aşılanmalı bana göre. koskoca insanlar birbirini sevemiyor hayvan mı sevecekler?

herneyse, adamı ufak yaşta köpek ısırmış, her köpekten 3.5 atıyor adam. mesela golden yavşıyor adama korkutmadan, adam ayağıyla öteliyor köpeği. golden adamın korktuğunun farkında, ani korkutacak birşey yapmıyor, adam hala kaşınıyor. böyle saçmalık mı var? sen hayvanı bacağınla it it, sonra köpek ısırdı. ulan niye kızdırıyorsun hayvanı be salak?

5-6 yaşlarındaydım, bizim lojmanda sahipsiz bir terrier geziniyordu. aa ne güzel seveyim bir falan dedim hava da karanlıktı, hayvan yattı, hayvanın göbeğini kaşıyorum, hayvan birden bir acı sesle zıpladı yerinden... bacağımı ısırdı. bacağımdan oluk oluk kan akıyor ne biçim. Avaz avaz bağırıyorum tabi... annemler geldi yanıma, hemen hastahaneye tabi. iğneler sargılar falan... gece hastanede geçti, ertesi sabah eve geldim. ama kafa takıldı noldu acaba diye. hayvanı buldum daha sonra, beni görünce ağlamaya başladı hayvan yanıma koştu geldi, sev beniler falan tekrar, bir baktım, hayvanın yarası varmış, yarasının üstünü sevmişim, hayvan da tepki vermiş. şimdi söylesenize sizin yaranızı biri kaşımaya kalksa naparsınız?

sokak köpekleri de böyle. hayvanlara nazik olun, ters bir tepki yaratmayın ve en önemlisi korkmayın. onlar her ne kadar korkunun türünün farkında olsalar da, onlar makine değil.

hiç unutmam kışın yazlıkta sevdiğim bembeyaz bir köpek yavrusu vardı. yine yaşlar 6-7 falan... kışın sevdik biz bunu, sonra eve döndük tabi. yazın yazlığa geldik, bisikleti aldım geziniyorum. sahile geldim, anam! bembeyaz benim boyum yüksekliğinde bir şey bana doğru geliyor. adrenalin tavan yaptı tabi. bastım direk eve, hayvan kovalıyor ne biçim, dört nala geliyor pezevenk. aşağı yukarı 700metre sonunda evin önüne geldim, bisikletten attım kendimi eve girdim. bisiklet yolda devrildi falan, bu sırada babam görmüş beni gülmekten kırılıyor. meğersem kışın sevdiğim köpekmiş. hayvan hatırlamış, oyun oynuyormuş. babam sevmeye başladı hayvanı, beni çağırdı sonra baktım beni yalamaya başladı hayvan.

o an yaşadığım düşünce ulan bu hayvan bana niye saldırıyor oldu. ama hayvan oyun oynuyordu kendi çapında.

çoğu köpek kazası bu durumda oluyor zaten. hayvan da bir birey. size yaklaştığında eğer ters tepki verirseniz kusura bakmayın ama müstehak.

pitbull, dogo argentino falan özellikle saldırgan olan köpekler. bu hayvanlar direkman böyle olmaları için yaratılan hayvanlar. hatta değişik bir tanım;

viki said:
The dog was bred first to bait bulls and bears.

bu hayvanların yasaklanması gayet normal, ama normal köpek korkusu hastalık kesinlikle.

ya şimdi bak biliyorum pitbull tarzı köpekler tehlikeli olabilir ama bunda sahibinin suçu %90 sa köpeğin suçu %10 dur emin ol buna

bu tarz köpek edinen insanların daha bir tecribeli olması lazım, mesela ilk köpeği olmaması lazım falan
bunlar dominant köpekler baskılaman lazım bunları
başarısız olursan da üzülürsün ve can da yakabilir
sosyal cana yakın oyuncu yetiştirmen lazım üstüne eğilmen lazım vs vs

ha golden alırsın eğitirsin eğitemezsen en fazla şımarık olur
pitbull alırsan da böyle olur
tabii ki bir sorumluluk gerekiyor bu köpeği adam edecek bir sahip gerekiyor ona sonuna kadar katılırım
ama bu köpek doğuştan böyledir deyip atmak saçmalıktır
doğaya aykırıdır birkere
sen doğasını anlamamışsındır köpeğin
al sana pitbull nasıl adam edilir
Sosyal ağlarda paylaş

AtlaraFisildayan said:
ben sana diyorum ki golden bana saldırsa, kendini parçalasa, ekstra güçlü bir golden bile olsa o hayvandan kendim kurtulabilirim, ya da kurtabilirler beni.

ama şu dogo nun saldırdıgı adamı düşünüyorum biz kurtarırmıydık diye yarım saat tartıştık. çünkü tutulan parçanın köpegin agzında kalma olasılıgı goldena göre baya baya baya fazla.

yazdıklarımı okusaydın onun da cevabı yazıyor orda.

dogo, pitbull, rottweiler gibi hayvanların çene yapıları daha güçlü olduğundan saldırgan bir golden retriever'a, husky'e, border collie'ye göre daha tehlikeli olabilir.
evet, bunu birkaç kere daha tekrarladım.
ancak "pitbullar default saldırgandır, golden retrieverlar default uysaldır" diye bir şey söylenemez.
Sosyal ağlarda paylaş

sezar milan'dan örnek verirsun sen de :D
dünya da kaç insan var bunun gibi.

şimdi köpekler hakkında gram bilgim yok ama düzgün eğitimle köpek zararsız olur diyorsunuz.

o zaman ya devlet bi şekilde köpek sahiplerinin köpeklerini düzgün eğittiğinden emin olacak kontrol edecek ki tahminimce müthiş zor ve külfetli bir iştir veyahut insanı yaralama potansiyeli yüksek olan köpeklerin yetiştirilmesi engellenecek ki diğer seçeneğe göre çok daha uygulanabilir bir yöntem.

ben her pitbulldur vs'dir köpeklerin yanından geçerken 3.5 atmak istemiyorum çünkü.

ha bide şey diyorlar bana abi köpekten korkma o senin korkutğunu anlar daha saldırgan olur.
böyle olunca lan korktuğumu anlayacak diye daha çok korkup recursive loopa giriyorum resmen sdf
Sosyal ağlarda paylaş

bir golden a boyuna saldırıp şah damarını kopartmayı öğretmek çok zor değil emin ol

zaten aslında doğasında var

ve av köpeği aslında golden lar yani kuş muş getiriyor sana

istersen katil yaparsın golden dan
agresiflikten bahsetmiyorum farkındaysanız direk adam öldürtmekten bahsediyorum

yaptırabilirsin bunu golden a da husky ye de finoya da
eğitimle hepsi olur kafaya taktıktan sonra
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...