ahmedinejad Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 sokaktaki başıboş hayvanlar kuduz olmadığı sürece kimseye saldırmaz. onlar alışkındır zaten insana vs. sahipli hayvan saldırır koruma içgüdüsüyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 saldırıp saldırmaması değil problem amaan neyse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thecure Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 ahmedinejad said: sokaktaki başıboş hayvanlar kuduz olmadığı sürece kimseye saldırmaz. onlar alışkındır zaten insana vs. sahipli hayvan saldırır koruma içgüdüsüyle. yapma işte bunu yapma nasıl saldırmaz ya. nerden biliyosun arkadaşın mı onlar senin tanıyo gibi konuşuyosun. trollemeye çalısıyosan da yapma çünkü bu söylediklerini gerçekten benimsemiş insanlar var.mesajından destek alacaklar. kadının teki her akşam yemek vere vere 10-20 tane köpek toplamış ananemin sokağına.köpekler orayı kendi alanları olarak öyle bir koruyolar ki, geçemiyosun. yıl 2011 şehrin ortasında ananeme gönül rahatlığıyla gidemiyorum. ama ne güzel dimi sokak hayvanlarını korumuş kadın.saldırmaz çünkü onlar. "ısırmaz o ısırmaz, oyun oynuyo, bişey yapmaz, korkmayın.." diyenler falan da bitsin artık nolur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 e o anlattıkların da bir nevi sahipli olmuş işte. kendin söylüyorsun. gecenin yarısı 20 tanesiyle yalnız başıma yürümüş biri olarak konuşuyorum, orada isteseler beni parçalarlardı. umurlarında bile olmadım. elbette sokakta hayvan olması çok kötü, keşke olmasalar. ama sahipleri tarafından hırçın yetiştirilen ve genlerinde de hırçınlık olan köpeklerden mevzuyu sokak köpeklerine çekmenin manası yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 20 senedir tanıdığın insanın günü gününe tutmazken, köpeğin huyu suyu diye tartışmak saçma. pitbull aşırı güçlü, çok çabuk sinirlenen, kolay kolay sakinleşmeyen bir hayvan. insan evladı olarak biz bile günlük hayatta bişelere çok sinirlenip, sağa sola saldıracak hale geliyoruz. iyi kötü kafamız eylemlerimizin sonuçlarını kestirdiği için bir noktada geri vites yapıyoruz. köpek dediğin köpek işte, ne zaman ne yapacağını kim bilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thecure Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 @ahmedinejad tamam haklısın zaten benim derdim köpek sahiplerinin insanlardan çok kendilerini, köpeklerinin tatminlerini düşünüp saygısızlık yapması. sokak köpekleri de tehlikeli illa sahiplerini değil, yavrularını, kendi bölgelerini korurken yine saldırır. benim anlattığımda kadını değil o bölgeyi koruyolar dedim. sana o gün saldırmamış olmaları bişey değiştirmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 huun said: köpek dediğin köpek işte, ne zaman ne yapacağını kim bilir. eğitim bu yüzden veriliyor köpeklere ne zaman ne yapmasını istersen onu yapar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thecure Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 eğitim reinforce yapmazsan sürekli zamanla söner. ayrıca reflekslerine her zaman engel olamaz hayvan.anlık bişey. sahiplerinin bile ellerini ısıranları yok mu hiç. o anda geliyor çünkü hayvana.mesela pitbull' um eğitimli de istediğin kadar hayatta kimse güvenmez. sen de küçük çocuğun olsa aynı evde bırakıp gidemezsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 hangi durumda ne refleks verebileceğini bile öğretebilirsin köpeğe pavlovun köpeğini okumadın mı hiç eğitim eğitim diye boşa söylemiyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
olorin84 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 yaw siz pitbull un neyini tartışıyonuz yasak zaten beslemek. 3434 tl cezası var hatta kanunuda vereyim: 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 14. maddesinde tehlikeli olarak sıralanan Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino, Fila Brasileiro cinsi köpekler ve bu cinslerin melezlerinin üretimi, sahiplenilmesi, satışı, reklamı, dövüştürülmesi ve takası yasak olacak. http://www.milliyet.com.tr/uc-bakanliktan-pitbull-genelgesi/guncel/haberdetay/27.06.2010/1255894/default.htm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thecure Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 eğitim şart.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 köpekler her geçen yüzyyıl daha da saldırgan oluyrolar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
loop Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Sahipleri öküzleştikçe onlarda saldırgan oluyor demekki.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AtlaraFisildayan Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Karea said: pitbull falan hikaye istersen kuzu gibi yapabilirsin o hayvanı , ama köpek piskolojisinden anlamayan insana bunu anlatamıyorsun işte golden ı husky yi de pitbuldan beter yapabilirsin tamamen sahibinin piskolojisine ve verdiği eğitime bakar eğitim şart arkadaşım peki biz bahçelinin göbeğinde otururken şunu hangi gerizekalı insan yapar. 2 tane velet caddenin girişine arabayı parkediyor. ikisine pitbulunu alıyor. aynı yerde oturuyoruz, caddede 1 tur atıp geri geliyorlar. ve arabaya binip gidiyorlar. aynı veletler köpeği zor tutuyorlar ve köpek sürekli birilerinin arkasında yanında koklama, yalama, arayış içinde. aynı şey bızım burda 50 kilo olup tahminen 60 kiloluk dogo gezdiren kız içinde geçerli. gecenin bir vakti köpek telefon kulubesındekı adama saldırdı. kız resmen köpeğe yalvarıyordu. aynı kızın facebookunda köpeğin ağzına kafasını sokmuş resmi var. ( aa görüyonmu dogo muz çok uysal kafamı soktum ağzına hayvan bişi yapmıyor) sorumsuzluktan başka birşey değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 @ AtlaraFisildayan ya o tipler var heryerde malesef , bende tasvip etmiyorum yukarda başka bi postumda dedim zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Dikkat ceken oldu mu bilmiyorum da; said: BREZİLYA'DA DA KÖPEK SİLAH SAYILMIŞTI Daha önce Brezilya’nın Rio de Janeiro Belediyesi de bazı cins köpekleri silah olarak kabul ederek, geceleri 22.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında dolaştırılabileceklerini bildirmişti. Bu yasağın çocuklar için ise geceleri de geçerli olacağı belirtilmişti. Pitbull cinsi köpekler için de 4 ayaklı silah benzetmesi yapılmıştı. CHP'li Rio de Janerio belediyesi falan deseymis bari. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 sorumsuzluk işte, benim pitbullum var iki kişiye saldırdı şimdiye kadar teki pkk sempatizanıymış teki de hırsız. teki evin içinde oldu, teki de bahçemizde. aynı köpek çocuklarla oynuo, eve gelen kimseye saldırmıyor. demiyorum ki normal köpek, çıldırdığı zaman gözü bir şey görmüyor. kötü niyetli birinin elinde inanılmaz bir silah. biz bu köpekle akşam beraber yatıyoruz, beraber yemek yiyoruz. beraber tv izliyoruz, beraber spor yapıyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 niye olm, istanbul belediyesi diyoruz rio de jenerio belediyesi neden olmasın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Pitbull, Dogo gibi 50 çeşidin kırmasından olmuş genetik ucubesi hayvanları bile savunan varya ilginç cidden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Jeeztro said: sorumsuzluk işte, benim pitbullum var iki kişiye saldırdı şimdiye kadar teki pkk sempatizanıymış teki de hırsız. teki evin içinde oldu, teki de bahçemizde. aynı köpek çocuklarla oynuo, eve gelen kimseye saldırmıyor. demiyorum ki normal köpek, çıldırdığı zaman gözü bir şey görmüyor. kötü niyetli birinin elinde inanılmaz bir silah. biz bu köpekle akşam beraber yatıyoruz, beraber yemek yiyoruz. beraber tv izliyoruz, beraber spor yapıyoruz. aynen benim de rottweiler ım var acaip oyuncu falan ısırmasını bile bilmez doğru dürüst ama kime ayar olsa hırsız uğursuz çıkıyor tipinden bile belli oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 "Tatar Ramazan" said: Pitbull, Dogo gibi 50 çeşidin kırmasından olmuş genetik ucubesi hayvanları bile savunan varya ilginç cidden. Her canlıyı savunurum ben şahsen gayet. Savunulmayacak bir durumu olsa soyu tükenirdi zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AtlaraFisildayan Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Karea said: Jeeztro said: sorumsuzluk işte, benim pitbullum var iki kişiye saldırdı şimdiye kadar teki pkk sempatizanıymış teki de hırsız. teki evin içinde oldu, teki de bahçemizde. aynı köpek çocuklarla oynuo, eve gelen kimseye saldırmıyor. demiyorum ki normal köpek, çıldırdığı zaman gözü bir şey görmüyor. kötü niyetli birinin elinde inanılmaz bir silah. biz bu köpekle akşam beraber yatıyoruz, beraber yemek yiyoruz. beraber tv izliyoruz, beraber spor yapıyoruz. aynen benim de rottweiler ım var acaip oyuncu falan ısırmasını bile bilmez doğru dürüst ama kime ayar olsa hırsız uğursuz çıkıyor tipinden bile belli oluyor maşallah köpekler sizden zeki nerdeyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geezus Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Rewendor said: Myshkin said: Rewendor said: Ama %50den fazlası pitbuldan gerçekleşen saldırıları tamamen sahibe bağlamak pek mümkün değil. Yukarıda trip atmasını biliyordun yok 2 kitap okuyundur vs. Onları söylemeyi biliyorsan gerekli araştırmayı yapmadan bu laflarının hiçbir anlam ifade etmediğini de bilmen lazım. Mümkün olup olmaması diye bir şey yok. Bu konuda bir araştırma var da mı konuşuyorsun, hayır. araştırma var, pitbul sorunu çok daha ciddi uluslararası bir sorun. ancak araştırmanın ötesinde istatistik diye bir bilim dalı var, olasılıkları, ihtimalleri, sebepleri inceliyor. bak üniversitelerde bölümleri falan var, dersleri var, mühendislik ve benzeri sayısal öğrencilere derslerini veriyorlar. gauss dağılımı falan var, standart sapma oranı var. aç biraz oku öğren. sebep sonuç ilişkilendirmesini, sayısal oranlardan çıkarıp yapmayı katarsın hayatına. istastikler sadece korelasyonel sonuçlar çıkartırlar, neden-sonuç bağlamında bir açıklamaya gitmezler, gidemezler. pitbulların yaralama ve öldürme vukuatlarının toplam vukuatlara oranla fazla olması illa ki pitbulların saldırgan hayvanlar olmalarını gerektirmez. köpek sahiplerinin pitbull cinsi köpek tercih etmelerinin temel sebebi zaten saldırgan bir köpek sahibi olmak istemeleridir. dolayısıyla bu şekilde yetiştiriyorlar hayvanları da, aç bırakarak, bağlayarak, zorla disipline etmeye çalışarak; sevgiyle ya da hayvan psikolojisi ile değil. pitbulların çok masum, sevgi dolu köpekler olduğunu söylemiyorum; ancak senin elindeki bilgilerden yaptığın çıkardığın sonuç yanlış. thecure said: Rewendor said: parktaysa açabilir bence gayet tasmayı. köpek sonuçta bu da, koşması bi kendine göre gezmesi gerekiyor, onun da ihtiyaçları var. rahatsız oluyorsan sahibine "tutabilir misiniz" dersin, tutar ya da takar tasmayı geri sen geçersin. ha sen dediğinde kaale almıyosa terslik çıkarıyorsa o zaman problem. abartayım biraz: kendime ev hayvanı diye bi ejderha alayım her gün her gün hayvanın ihtiyacı diye salayım parka oyun oynayayım. ancak bana söleyenler olursa tutayım. sölemek zorunda kalsınlar yani. söylemeyip geçenleri kazara yakıp öldürürse yaralarsa onların suçu olsun çünkü söylemediler bana tut diye. onların gerilmeleri, tehlike içinde hissetmeleri, söylemek zorunda kalmaları hiç önemli değil çünkü hayvanın ihtiyaçları var o daha önemli. korkup şikayet etmicek mi insanlar. izin vercekler mi öyle bi hayvanla şehir içinde yaşamama? köpeklere aşina olmamız onların korkutucu, tehlikeli olduğu anlamına gelmez.bi de bazı liseli kızlar pitbull gibi agresif köpekleri dolaştırıyolar. ya sanki tutabilecek köpek sinirlense bana.anlatamıyorum. bende köpek baktım bir hafta zamanında. bisikletlere kitlendi mi tutamıyordum.sahibin insiyatifinden çok hayvanın tehlike arz etmesi önemli. hayatında kaç kez köpek tarafından ısırıldın? kaç tane köpek sana saldırdı? köpeklerin insan içinde yaşamaması gerektiğini düşünecek kadar ne yaptılar yani sana? köpeklerle orta dünya sanal karakterlerini bir araya getirecek ne yaptılar? kimseye zararı olmadan çimlerde koşup koklayıp sağa sola işeyen köpeklerin orada "sırf senin korktuğun" için yaşamamasını savunmak, oldukça saçma ve haksız bir hareket, bir kılıfa sokamıyorum. ayrıca senin hiçbir korkun ya da zevkin bir hayvanın hayatından daha önemli değildir. sokak köpeklerine gelince, sokak köpekleri tüm hayatlarını insanlarla beraber geçirdikleri için ne zaman ne yapmaları gerektiğini iyi bilen, genelde korkak hayvanlardır, yavru iken kendini bilmez insanlar tarafından durup dururken dövüldükleri için. sokak köpekleri hatta tüm cinslere göre insanlarla en iyi anlaşan köpeklerdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 neden sonuç ilişkisine girmeyen istatistiğin kendisidir, istatistik bilimi o veriyi doğru anlamayı kullanmayı ve ona göre yorum yapma, neden sonuç da dahil çıkarımlarda bulunma yetisi kazandırmayı amaçlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 o resim ne ya, nasıl gazetecilik bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar