Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fotoğraf Makinesi Alma Problemi

deadwoll

Öne çıkan mesajlar

2 saat öncesine kadar önümüzdeki hafta Canon 550D alacaktım ama babam sağolsun benim bulduğum fiyata Türkiye'de 10 taksite alabildiğini söyledi aleti. (576 euro - 65 euro vergi indirimi'ne buldum ben, babam da 1250 liraya 10 taksit alabiliyorum dedi...)

Her neyse, ben en erken şubatta Türkiye'ye gideceğim ve o tarihe kadar Avrupa'nın büyük bir kısmını gezmeyi planlıyorum, buradan alırım diye yanıma fotoğraf makinesi de almamıştım özellikle.

Ne yapsam bilemedim,

Buradan 511 euro gibi bir fiyata Canon 550D almak,
70 80 euro civarına dijital foto makinesi almak,
350 euro civarına Canon 1100D almak,
Hiç bir şey almayıp telefondan salak salak foto çekmek,
Hiç foto çekmemek

gibi opsiyonlarım var şu an.

Tabii bütçem dahilinde (580'den fazla vermek istemiyorum) olabildiğince iyi fotoğraf çekebilen (video çekmese de olur, hayatımda çektiğim tüm video kayıtları 3 saati geçmez toplu olarak) bir makine de önerebilirsiniz Almanya sınırları dahilinde bulabileceğim ve mağazadan alabileceğim (vergi indirimi <3 )
Sosyal ağlarda paylaş

Başlangıç için 550D öneririm.
Yaklaşık 6 ay önce 2yıl garantili 550D+ 18-55mm lens yedek bat + çanta + 8gb sdhc kartı 1990tl (kdv dahil) aldım.

Şimdi baktım fiyat :1,799.00 TL olmuş.:)
550d
Buda bugünkü kurdan 744 Euro yapıyor.

Bence 1100d ye hiç bulaşmadan 511 euroya paşa paşa 550d al.
gg deki en ucuz 550d bile 1500-1600 tl arasında.

avrupa mağaza fiyatlarıda 510-599 euro arasındaymış bu .arada
Sosyal ağlarda paylaş

Senin öteki topic'teki yazını okudum zaten, geçen hafta da Media Markt'ta bakmıştım biraz ama makineler çalışmadığı için sadece özelliklerini okuyup elimde tutabildim.

Bir de nikon d3100 de 100 euroluk fiyat avantajıyla iyi görünyor ve fotoğraf çekerken pratikte pek bir farkları olmamalı anladığım kadarıyla ama bilemedim. 100 euroluk fark neler getiriyor tam anlayamadım da çok bir şey bilmediğimden fotoğraf donanımları hakkında.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
d3100 mukemmel bir alet. pek cok pro fotografci da pro makine yaninda d3100 kullaniyor. en buyuk avantaji hafif olmasi.

ken'in sitesinde onerilen kameralar listesinde yer alan bir dslr.

ilk defa dslr alacak olsam ve param d7000 e yetmese d3100 alirdim. canon 550d'e gore daha yeni bir alet. Daha buyuk bir sensore sahip. daha hafif ve daha ucuz.

artan para ile hafif bir hafiza karti ve tripod al zaten d3100 hafif oldugundan 1.5kg - 2kg arasi tasiyabilen ufak bir tripod isini gorecektir. daha da paran artarsa filtre, yedek hafiza karti, canta alabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

550d aldım, 503 euro'ya gelecek bana tax refund alabilirsem sıkıntısız olarak. Açıkçası d3100'le 550d arasında sadece 50 euro fark olunca onu tercih ettim aklım sonra kesinlikle 550d'de kalacağı için.

Fotoğraflarım diye bir başlık açıp rezil rüsva fotoğraflarımı paylaşmaya başlarım yakında :P , herkese teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni topic açıp kirlilik yapmayayım,buraya yazayım,1.5 senelik falan nikon d3000 makinam var,iyi kötü zamanlar geçirdik,ancak artık yeterli gelmiyor,bodyde AF motorunun olmamasından dolayı takabilecegim lensleri hem kısıtlıyor hem de fiyatını uçuruyor AF motorlu lensler vs.

Şimdi sorum şu,canona geçmeyi düşünüyorum,kız arkadaşımla lenslerimizi ortak kullanabilmek için o yüzden nikonu eledim(çoook kafamı çelecek bir makina olmaz ise)Mid range birşey düşünüyorum 60D veya 7D gibi,gönül ister ki mark II ama ona gücüm yetmez gibi şu anda,son fiyatları bilmiyorum ama 5bini vardı yamulmuyorsam mark'ın.Şimdi ne dersiniz 60D+lens yapabilirim ,7D body alabilirim veya süreyi uzatıp mark II için sürünebilirim?

Mark II yi listeye kattım ama çok uzak bir opsiyon,yoksa tabi tartışılacak bir yanı yok ,60d veya 7d diyelim :)
Sosyal ağlarda paylaş

ya yok öyle bir sorun af motoru yok diye lens kısıtlaması falan. Yeni nesil lenslerin hepsi built-in-motor zaten. yani şunu söyleyenlere nerde hani hangi lensi kullanımıyorsun deyince abi eski 50 mm takamıyoruz işte demekten öteye gidemiyolar. Alacağın en fazla 1 tane lens zaten. Motorlu body alıp motorsuz tele lens falan kullanmayı düşünüyosan önce bir dene derim. ölüm gibi yavaş çalışıyor çünkü. Yani her türlü motorlu lens alacaksın.

60d daha yeni diye hatırlıyorum. Farkını bilmiyom arasındaki de 7D nin video kalitesi iyi onu söyliyim hani işine yarar mı bilmem.
Sosyal ağlarda paylaş

Motorlu body motorsuz teleobjektif kullandım 75-300,3-4 ay kadar kullandım,eğer çok seri çekim yapman gerekmediği sürece,birçok yerde çekmeme rağmen sorun yaşamadım.Yeni nesilden kastını anlamadım ancak ben yaklaşık 6 ay önce motorlu lens bulamamıştım kendi nikonum için,olanlarda dediğim gibi 2 katıydı fiyat olarak
Sosyal ağlarda paylaş

yeni nesil nikon lensler AF-S serisi.
geniş-dar açı, normal, tele aralıkların hepsinde motorlu af-s lensler var su an. hatta en son 50 mm motorluyu da cikardilar. şu an sıkıntı olmaz alacağın herhangi bir body. Ama yok ben 20 30 yıllık lensleri kullanmak istiyorum dersen sorun oluyor anca. Onlara da gerek duyar mısın bilmem. Anca lensin chromatic bozulmasının yarattığı efekti çok seven insanlar falan oluyor o şekilde kullanıyorlar genelde. Ama yeni nesil lensler hem hız olarak hem malzeme olarak hemde optik olarak daha kaliteliler.

Bu eski lenslerle karsılastirirsan yenileri daha pahali. Onu da artık lens terminatörlüğü yapanlar düşünsün.
Bende D5000 var bide af-s 35 mm var şahane kalitesi. Şu saatten sonra degiştirsem ya d700-d800-D3s ten birini düşürüm Fx in olayı ayrı.
Sosyal ağlarda paylaş

Seperate said:

Yeni topic açıp kirlilik yapmayayım,buraya yazayım,1.5 senelik falan nikon d3000 makinam var,iyi kötü zamanlar geçirdik,ancak artık yeterli gelmiyor,bodyde AF motorunun olmamasından dolayı takabilecegim lensleri hem kısıtlıyor hem de fiyatını uçuruyor AF motorlu lensler vs.

Şimdi sorum şu,canona geçmeyi düşünüyorum,kız arkadaşımla lenslerimizi ortak kullanabilmek için o yüzden nikonu eledim(çoook kafamı çelecek bir makina olmaz ise)Mid range birşey düşünüyorum 60D veya 7D gibi,gönül ister ki mark II ama ona gücüm yetmez gibi şu anda,son fiyatları bilmiyorum ama 5bini vardı yamulmuyorsam mark'ın.Şimdi ne dersiniz 60D+lens yapabilirim ,7D body alabilirim veya süreyi uzatıp mark II için sürünebilirim?

Mark II yi listeye kattım ama çok uzak bir opsiyon,yoksa tabi tartışılacak bir yanı yok ,60d veya 7d diyelim :)

bu soruyu soranlar genelde 7D'nin 60D'ye göre fazladan sunduğu özelliklere ihtiyacı olmayan insnalar oluyor o da ne işte yüksek hızda seri çekim ve body'deki fazladan sağlamlık ile yine 3-5 teknoloji......sonuç olarak 60D ve 7D aynı imajı üretiyor ama. Ben 60D öneririm.
Alternatif olarak 5D markI yani 5D classic'lere 2.el'de bakmanı tavsiye ederek full frame dünyasına adım atabileceğine dair ipucu&gaz vereyim. 5D'lerin 2.elleri ile 60D'lerin yeni body'leri aşağı yukarı aynı fiyatlara satılıyorlar. 5D'nin üstüne bir de ortalama prime uydurdun mu dünyan döner :P
ama 2.elle uğraşmam diyorsan 60D+lenslere giriş derim.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Kaçan balık büyük olurmuş.http://www.amazon.de/Canon-SLR-Digitalkamera-Megapixel-Live-View-17-85mm/dp/B000V9LEOG/ref=sr_1_3?s=ce-de&ie=UTF8&qid=1322665836&sr=1-3

Hatta iade şansın felan varsa gözünü kapatıp makineyi iade edip bunu almalısın.2. el demiş.Shutter countu yazmamış.10000 altındaysa kaçmaz bu alet.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...