Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

NVidia dan 1000 yeni beta account

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ya bu esas blizzard'ın kendi avrupa betası kayıtları olayı ne oldu? iki ay geçti tık yok. bir şirket ancak bu kadar laubali olur, herifler bütün çabalarını da bu oyuna yöneltmiş durumda güya.. patlasın betaları eşşeklerin, sağa sola karaborsa bilet satarmış gibi 7 günlük beta oynama hakkı satıyorlar.. ben bekliyorum dergilerden 10 saat beta oynamak için kupon vermelerini de artık..

betaya kabul ederlerse de inadına oynamayacağım herhalde, nasıl bir kepazalik bu böyle..[signature][hline]Deekin - Level 4 Kobold Bartman vs Raistlin - Level 41 Demi-Goth
*Raistlin casts Haxxored Hantergranate of Doom 3*
*Deekin plays Kalashnikof*
*Raistlin dances to the rythym of the drums and afterwards the lead*
*The party gains experience: IDKFA XP*
*Deekin gains new character level: Über-Char of TSR Writer*
Mesaj tarihi:
oyun çıkmadan suyuna kadar yararlanıyorlar işte[signature][hline]tksmtr!
BladeSinger, bir tarihte olympos forumlarında demiş ki:
elinde benim kryss of vanq imla dolaşan yada herhangi bir kryss of vanq la dolaşan bütün herkezi kesicem
Mesaj tarihi:
Sam o betadan ümidini kes sen, yüz yıl açıklanmaz daha. Hatta oyun çıktıktan sonra bile açıklanmaz. Ben biliyorum... Ama olurda önümüzdeki hafta açıklanırsa ve sana acc çıkarsa seni bu yükten kurtarmak ben en büyük zevktir benim için..;)[signature][hline]There is a void in my chest where I once had a heart, and from this emptiness springs all the sufferings in the Multiverse . . .
Mesaj tarihi:
said:
Sam, 21 Eylül 2004 20:28 tarihinde demiş ki:
ya bu esas blizzard'ın kendi avrupa betası kayıtları olayı ne oldu? iki ay geçti tık yok. bir şirket ancak bu kadar laubali olur, herifler bütün çabalarını da bu oyuna yöneltmiş durumda güya.. patlasın betaları eşşeklerin, sağa sola karaborsa bilet satarmış gibi 7 günlük beta oynama hakkı satıyorlar.. ben bekliyorum dergilerden 10 saat beta oynamak için kupon vermelerini de artık..

betaya kabul ederlerse de inadına oynamayacağım herhalde, nasıl bir kepazalik bu böyle..

Belki secilmemissindir onun icin tik yoktur? Ayrica laubali olduklarini pek sanmiyorum. Herifler oyun yapiyolar yani; normaldir. Aceleye gelmesindense adam gibi olmasi daha iyi.

Beta acc satma olayini anlamadin yanniz? ne zaman sattilar?

Ayrica adamlarin amerika'daki server'lari kac gundur calismiyo kasirgadan dolayi. mazur gorun...
bakin yeni server acmislar hem, yeni adamlar aliyolarmis beta icin...
Mesaj tarihi:
bu tip nvidiaydı fileplanettı derken sağda solda çıkardıkları beta accountlarına söylemiş Sam onu

yani oyunculara satılan bişe yok ama dolaylı yoldan nvidia ve fileplanet satılmış oluyor mesela bu iki örnekte[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Mesaj tarihi:
nvidia ve fileplanetın bunun için blizzarda ödediği paralarında önemi yok tabii[signature][hline]tksmtr!
elinde benim kryss of vanq imla dolaşan yada herhangi bir kryss of vanq la dolaşan bütün herkezi kesicem
Mesaj tarihi:
axe beta acc çıkarsa heriflere mail atıcam "alın bunu müshil ilacı niyetine" diye.. :)

riglo black'in dediği gibi heriflerin beta'yı (bakın beta daha, ortada oyun olsa taş gibi hadi neyse) böyle abuk sabuk şekilde pazarlamaya çalışıp üstüne de beta tester olmak isteyen milletle böyle alay etmesini laubalice buluyorum. pekçoğunuz alpha bile olsa amuda kalkar oynamak için ama esasen beta testinde yarar gözeten taraf kullanıcı değil şirkettir. bedavaya gerçek ortamında oyunu test ederler, normalde binlerce profesyonel tester tutmaları gerek tonlarca para ödeyerek böyle bir olayı gerçekleştirebilmek için..

"Aceleye gelmesindense adam gibi olmasi daha iyi."

böyle bir olay sözkonusu olamaz zira adamlar oyunu test ettirmek için bu kayıtları başlatmış, trial hesabı dağıtmıyorlar millete. insanlar kendileri özveride bulunup test edecekler adamların oyununu, böyle parayla partner şirketler üzerinden beta hesap dağıtmak laubalilik de değil şerefsizliktir. evet aynen böyledir. oyunun son hali trial olarak sunulmuyor, yapılacak karakterler muhtemelen silinecek, insanların emekleri heba olacak ve insanlar bug bildirmekle, test etmekle yükümlü olup üstüne para verecek? başka bir oyun hatırlıyor musunuz böyle? bu kadar utanmazlığı yapan hiçbir şirket görmedim henüz..

amerika'daki sunucuyu napayım ben avrupa betası diyorum..

yani daha oyun ortada yokken çevirdikleri bu işler para kazanma hırsının insanı ne seviyeye düşürdüğünün üzücü bir görüntüsü.. bundan ötesi herhalde oyunu oyunculara yaptırıp üstüne para almak olacak..[signature][hline]Deekin - Level 4 Kobold Bartman vs Raistlin - Level 41 Demi-Goth
Mesaj tarihi:
said:
Sam, 21 Eylül 2004 22:40 tarihinde demiş ki:

amerika'daki sunucuyu napayım ben avrupa betası diyorum..

yani daha oyun ortada yokken çevirdikleri bu işler para kazanma hırsının insanı ne seviyeye düşürdüğünün üzücü bir görüntüsü.. bundan ötesi herhalde oyunu oyunculara yaptırıp üstüne para almak olacak..

eğlence,oyun falan güzel şeylerde birde madalyonun öbür yüzü para var,adamlar onuda düşünmek zorunda kalıyorlar,hemde bayağı bir :)[signature][hline]tksmtr!
Mesaj tarihi:
apache bak anlatmışım neden böyle şerefsizlik, utanmazlık, laubalilik gibi sözleri kullandığımı. beta teste katılmak için para verilen bir tek oyun olmadı yeryüzünde. bu tanıtım standında verilen eşantiyondan para almaktan daha öte bir olay, ürün de tam değil..[signature][hline]Deekin - Level 4 Kobold Bartman vs Raistlin - Level 41 Demi-Goth
Mesaj tarihi:
beta test'e katilmak icin kimse para falan vermedi...
ha adamlar para kazanacaklar tabi niye kazanmasinlar ki? bundaki hatayi anlamadim. adamlar sirf daha fazla para kazanmak icin beta'yi mi uzatiyolar diyosun? hic sanmam, duzelmeyen hala bi kac sey kalmistir. avrupa betasi oyle uzun surmeyecek zaten, yani acc olup olmamasi cok da bi sey farkettirmez; avrupa betasinin tek amaci server'larin stabil olup olmadigini kontrol etmek. e bu surede adamlar amerika betasini kapatacak degil ya.. simdi blizzard'i size savunmak bana dusmez ama nerden biliyosunuz blizzard'in satmak icin kapi kapi dolastigini? bence nvidia boyle bi teklif yurutmustur.

amerikadaki server seni gayet de etkiler cunku yapan sirket tek basina yapiyo. blizzard north'a yaptirmiyolar diye biliyorum. haliyle amerikadaki aksaklik o adamlarin hardware icin buraya yogunlasmalarina yol acmis olabilir. Ayrica dikkatini cekerim bu sure icinde oyunu yapan insanlar kodlamaya devam ettiler ve gayet de patch'i cikardilar... savsaklamak yok isin icinde bana kalirsa. sahsen diablo'yu 2 sene bekledik, bu oyun kasimda cikacak dendi ve hala o sekilde devam ediyo. su noktaya kadar aksaklik olmadi bence buna dua edelim.

ayrica yineliyorum para kazanmak kotu bi sey degildir. blizzard'in pazarlama bolumu de var, adamlar haybeye para almiyolar... col. ed.di bilmem neydi. dusunmek zorundalar bunlari. herif dunyadaki onlarca mmo'ya bi yenisini eklemek icin bi tarafini yirtmiyo, kodlayanlar para kazanmak icin yapiyolar bu isi, sirket para kazanmak icin o kadar insana para veriyo...
Mesaj tarihi:
urunun tam olma konusundaysa, biri soolemisti, adamlar tam oyunu beta tester'lara oynatirlarsa nolur? oynayan insanlarin bicogu hevesini aldigi icin orjinal oyunu almaz...

blizzard hakettigi noktada, eger insanlar beta test icin kuyruga giriyosa bunu sonuna kadar da kullanirlar...
Mesaj tarihi:
said:
riglous, 21 Eylül 2004 23:38 tarihinde demiş ki:

fileplanettaki stress test clientını indirmek için bu forumdan bile insanlar (birkaç kişi de olsa) 1 aylık da olsa üyelik alıp para ödediler, ki bu sadece buradaki insanlar, kim bilir toplamda kaç kişi para ödemiştir...

ha diyeceksin ki bu onlarınn problemi ödemeselerdi, doğrudur tabi ki ödemeselerdi, silah dayanmadı kafalarına, ama bu şuna benzer, bir kutuyu çatal bir dal parçası ile yarım kaldırıp altına ekmek kırıntısı atarak serçelerin kutuya doğru yaklaşmasını izlerken ıslık çalmaya :D[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Mesaj tarihi:
said:
riglous, 21 Eylül 2004 23:38 tarihinde demiş ki:
...ayrica yineliyorum para kazanmak kotu bi sey degildir. ...

doğru ama beta aşamasındaki bir oyundan kazanmak bence pek hoş değildir, buna bir başka örnek de (her ne kadar Sam yoktur demişse de) SWG'dir, onun da beta CD'leri için ben şahsen para ödedim, başka insanlar da var o cdleri alabilmek için para ödeyen, internetten download ediliyordu sözde ama pratikte mümkün değildi

dolayısıyla bazı firmalar var ki bunu ciddi ciddi bir gelir kapısı olarak kullanabiliyorlar

fileplanetta defalarca beta client indirim betalara girdim ancak nedense hepsi üyelik istemiyordu, diğer mmo'ların nesi eksikti veya diğerlerine emek veren, çalışan insanlar yok muydu da blizzard bu yolu seçerken onlar başka bir yol seçtiler?[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Mesaj tarihi:
dedim ya ne biliyosunuz belki teklifi yapan fileplanet'ti. yani dedi ki blizzard'a biz sana para verelim su kadar, sen de bize beta acc. sat. Eh kardesim eger boyle bi teklif gelirse orda yetkili sizseniz ve geri cevirirseniz, sacmalamis olursunuz...

ayrica stress test'e illa oyle girmek zorunda diildiniz yani. gayet de normal basvurudan insanlari aldilar. basta en yakin arkadasim var, acc. verdiler beta test icin. dl link'ini de verdiler...
Mesaj tarihi:
said:

ben bu nvidia ve fileplanet'tan verilen hesaplar için söylüyorum, beta hesabı için doğrudan para istense zaten birileri dava filan açar donuna kadar soyarlardı adamları. beta tester burada hizmet veren kişidir, tersi değil..

said:
amerikadaki server seni gayet de etkiler cunku yapan sirket tek basina yapiyo. blizzard north'a yaptirmiyolar diye biliyorum. haliyle amerikadaki aksaklik o adamlarin hardware icin buraya yogunlasmalarina yol acmis olabilir.

fileplanet'tan filan beta hesap alanları da etkliyor mu bari? aylar sonra açıklanacak sonuçlar için önceden niye başvuru topluyorlar madem arada 100000 kişiye parayla beta hesap satacaklar? sırayla yapsalardı hani belki..

said:
Ayrica dikkatini cekerim bu sure icinde oyunu yapan insanlar kodlamaya devam ettiler ve gayet de patch'i cikardilar...

yapmasınlar onu da biz yapalım? :)

said:
ayrica yineliyorum para kazanmak kotu bi sey degildir. blizzard'in pazarlama bolumu de var, adamlar haybeye para almiyolar...

pazarlama birşey üçkağıtçılık başka şey. ben şirketin fanatiği olmadığımdan bu kadar utanmazca hareketlerini görmezden gelmeden edemiyorum. yoksa böyle parayla beta hesap dağıtmak nasıl bir rezillik rüsvalıktır, utanmazlıktır. hem de 7 günlük müydü neydi yani, diş kovuğuna dolgu niyetine..

said:
urunun tam olma konusundaysa, biri soolemisti, adamlar tam oyunu beta tester'lara oynatirlarsa nolur? oynayan insanlarin bicogu hevesini aldigi icin orjinal oyunu almaz...

yahu böyle bir saçmalık var mı? tonlarca oyunun ücretsiz trial'ı var en son sürümleriyle, düzgün çalışan, işleyen sunucularla. yaptığın karakterle de devam ediyorsun hem. beta diyorum burada, herkes biliyordur sanırım beta test ne maksatla yapılır, o ya da bu denenmiş. madem yapmak istemiyorsun o zaman başvuru toplayıp da böyle ucuz reklamlara girişmezsin, cem uzan taktikleri uygulamazsın reklam yapacağım diye..

said:
doğru ama beta aşamasındaki bir oyundan kazanmak bence pek hoş değildir, buna bir başka örnek de (her ne kadar Sam yoktur demişse de) SWG'dir, onun da beta CD'leri için ben şahsen para ödedim, başka insanlar da var o cdleri alabilmek için para ödeyen, internetten download ediliyordu sözde ama pratikte mümkün değildi

şimdi orada bir cd masrafı var en azından, hani bedava gönderememelerini normal karşılayabilirim. net'ten indirilememesini kasten mi ayarlamışlardır bilemiyorum ama bu wow örneğinde zaten 7 günlük beta için 2gb indiriyorsun bir de net'ten. hem para veriyorsun hem elektrik yakıyorsun hem beta hem de 7 günlük. cidden kepazelik bu, para kazanacağım diye böyle maskaralıklar yapılmasın elbette..

ben bekliyorum ki bu kampanyayı da değiştirirler "geforce 6800 alana karakter yaratma ekranı betası" diye..[signature][hline]Deekin - Level 4 Kobold Bartman vs Raistlin - Level 41 Demi-Goth
Mesaj tarihi:
ehaehaea koptum valla son sooledigine...

blizzard'in bi reklama ihtiyaci yok acikcasi...

ayrica sen dedin, beta test etmek test edenin bi hizmeti diye. e kardesim etme yani... niye zahmet ediyosun ki? oyun ciktigi zaman alirsin o zaman...
Mesaj tarihi:
eh ne desem ki artık şu son dediğinden sonra.. sırf söylemiş olmak için bişi düşündün de ancak bu kadar mı çıktı ortaya? :)

"onlar niye beta tester arıyor" sorusunun cevabına ne yanıt verebiliyorsan bunun yanıtı da odur..[signature][hline]Deekin - Level 4 Kobold Bartman vs Raistlin - Level 41 Demi-Goth
Mesaj tarihi:
acikcasi boyle bi oyunum olsun
blizzard gibi firmam olsun
ben de satardim.
hatta sen bile satardin...

"sırf söylemiş olmak için bişi düşündün de ancak bu kadar mı çıktı ortaya" bu dedigini anlamadim

[Bu mesaj riglous tarafından 22 Eylül 2004 04:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
hayır, şirketimi hayranlarının gözünde düşürecek, prestijini olumsuz etkileyecek böyle üçkağıtlara girişmezdim. herşey para değil. kaldı ki prestij parayla da satın alınabilen birşey değil.. sen ne yapardın orası sana kalmış..

ben demişim ki "adamlar neden beta test hesaplarını dolaylı yoldan satarken aylar önce başvuru yapmış milleti bekletiyor" sen de dedin ki "beta teste katılma sen de niye katılıyorsun". şimdi bir daha düşün bakalım ben ne diyorum ne diyorsun, nasıl bir alaka kurdun da bunu dedin..[signature][hline]Deekin - Level 4 Kobold Bartman vs Raistlin - Level 41 Demi-Goth
Mesaj tarihi:
Fileplanet ın dağıttığı stress beta acc larını hiç bir ücret ödemeden de alabiliyordunuz. Dolarları ödeyip üye olanların yeri kesin diyordu fp, ama 100k kişi alınacağı için gerek de yoktu bence üye olmaya. Ben para vermeden üye oldum, 2 arkadaşıma da acc aldım hepbirlikte oynadık negzel. Oyun da baya eğlenceli olmuş, resmen bi haftamı ona ayırdım bağımlılık yaptı :) Neyse, bu bi stress testti, yani olayı serverların aşırı yüklenmesi karşısında ne olacağını test etmekti. Fileplanet sırf bu testte paralı kullanıcılarına (ki fp üyeliği sadece wow betayla ilgili diil bildiğiniz üzere, beklemeden download, özel oyunlar vs. de veriyor -$multimilyarderi olsam üye olmam o ayrı) kesin katılma garantisi verdi. Lafın özü olay birileri para kazansın diye beta acc satmak değildi. Ha fp deli gibi reklam yaptı, baya da bi paralı kullanıcı kazanmıştır o ayrı. Ama para falan vermek gerekmiyordu, ortada sömürülen fanboylar da yok. Misal ben sömürülmedim :)

Gelelim nvidia ya. Reklam geliri dışında başka hiç bir olayı yok, nvidia wow sayesinde reklamını yapıyor. Ne bi yere para ödemek ne de bi ürün almak zorundasınız. Nvidia nın sitesine girmek yeterli. Eh bence makul bi olay.

Ayrıca bir daha yazayım. Nvidia acc larının açıklanacağı tarih 1 Ekim

edit : euro betanın bu kadar geç başlamasının sebebi bu stress test veya nvidia nın verdiği acclar değil avrupada yerel desteğin ancak oluşturulabilmesi.
edit2 : eheh bide o aylar önce başvurmuş milletin bu stress teste falan girmemesi lazımdı çünkü us only bi testti. Proxy kullandık hallettik:) [signature][hline]There is a void in my chest where I once had a heart, and from this emptiness springs all the sufferings in the Multiverse . . .

[Bu mesaj axedice tarafından 22 Eylül 2004 05:42 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj axedice tarafından 22 Eylül 2004 05:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
tamam da senin sörülümüp sömürülmemiş olman sonucu değiştirmiyor, diyosun ki beklememek gibi bir avantajları vardı fp üyesi olanların, acaba kaç tane fanatiği vardır wow'un da sırf "beklememek" nedeniyle hızlı indirmek için üye olmuştur fp'a?

senin bunun dışında kalman sonucu değiştirmiyor, ben sömürülmedim kardeşim banane, insanlar da sömürtmeseydi, kendini diye bir savunmanın ancak sana tesellisi var, şu forumda bile proxy'nin ne demek olduğun bilmeyen yüzlerce insan vardır yani herkesin herşeyi bilmesi mümkün değil

bu, benim verdiğim örnekte tuzağa düşmeyen kuşa benzer, tuzağa düşenler de vardır ama, ki zaten amaç da bu olsa gerek.... "nvidia reklam gelirinden başka bir şey elde etmemiştir" e zaten daha ne elde edecek ki? bilet kesecek değillerdi zaten, amaçlarına da ulaşmışlardır, insanları wow oynatmak için sadece ve sadece 1 kere nvidia sayfasına sokmak bile bir şeydir, günümüzde tek bir "tık" üzerinden para kazanma diye bir sektör var biliyosunuz (bundan 10 sene önce yoktu hani)

fp sadece wow beta için account dağıtmıyor, son 1 ay içinde bile bi ton mmo betasına girdim ordan aldığım accountlarla, bunların hepsi wow gibi değildi, giriyosun üye olsan da olmasan da download ediyosun ve bir takım bilgileri doldurduktan sonra (oyun firmasının istediği) key veriyor ve oynuyosun, wow öyle değildi ama, fp üyelerine özeldi, bizim bu durumu aşmak için ne yaptığımızın ne yapamadığımızın önemi yok burada, önemli olan karşıdan gelen talebin içeriği, adamlar insanlardan üye olup teste katılabilmelerini istediler mi? evet... bitmiştir o zaman, istediler ama biz bi yolunu bulduk kısmı bizim becerimizdir, bu onların niyetini örtbas edemez

ayrıca ben de katılıyorum blizzardın buna ihtiyacı yok, zaten göze batan kısım da o ki? ihtiyacı yokken buna başvurması.... ama mesela nvidia'nın buna ihtiyacı var, bir grafik kartı firması için birkaç oynanıp bırakılacak bir single player'ın üzerine gidip onun vasıtasıyla/promosonuyla kendini öne çıkarmaktan çok daha iyi bir şeydir belki de yıllarca oynanacak bir MMO'nun üzerinden bunu yapması

@sam: SoE yolladığı CD'lerin parasını aldı haklısın ama o CD'lerden çıkan client ile internetten tam 2.5 GB daha dosya indirtti bana 56k ile ;) işin rezil yanı da ordaydı, ve açık açık alın burdan indirin demediler başta, yani CDlerin içeriğini tamamen yeniden indirdik ve boşu boşuna onları almış olduk[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
  • Yeni Oluştur...