Oski Mesaj tarihi: Kasım 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2011 masaüstüne bir 4 gb daha koyuyorum diyorum. şu an işteyim, bendeki ram'in modeline falan anca eve gidince bakabilirim ama Ocak 2009'da toplamıştım en son makinayı. hala aynı modellerden vardır herhalde piyasada? bir de aldım diyelim şimdi rami. kendi başıma takmam çok mu zor? bir tornavidayla halledebilir miyim? taktım diyelim, başka bir şey yapmam gerekicek mi? bios'tan ayar, şurdan bir bilmem ne falan. öyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Kasım 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2011 bi format şart Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oski Mesaj tarihi: Kasım 2, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2011 deme, yanarım. anakart DDR3'ü destekliyorsa herhangi bir DDR3 model takabilirim değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Kasım 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2011 Ram takmak için tornavida gerekmiyor. Ha kasanın kapağını açman için lazım olabilir :). Elinle rahatlıkla takıyorsun. Format felanda gerekmiyor. Ram driver vb. isteyen bir donanım değil. Takar ve kullanırsın direk. Ramler en düşük hıza sahip olan rame göre çalışırlar. Misal senin şu an taklı olan ramin 800mhz ise ona 1600mhz lik bir ram de taksan en düşük olan ram 800 olduğu için hepsi 800 e göre çalışır. Şu an kullandığın ramin bulabiliyorsan aynısını almak daha iyi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Kasım 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2011 atariye kaset takar gibi takiyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Kasım 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2011 kullandığın windows 64 bit değilse makine de ona uygun değilse alma hiç boşuna. win 7 32 3gb görüyor maksimum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Kasım 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2011 slota dikkat et ters takma yoksa elinde kalir ram, bir de iyice oturt yerine bazen takilmis gibi dursada iyi oturmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Kasım 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2011 makinana küçük sürprizler yap. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Kasım 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2011 çok aban ki anakart çatlasın bi de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Kasım 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2011 burda var: http://www.youtube.com/watch?v=69WFt6_dF8g Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oski Mesaj tarihi: Kasım 2, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2011 makine win 7 64 bit tabii ki. iyice fakir yaptınız beni de işten anlamıyorum diye. ati 4850 x2, amd quad core bilmem ne falan gayet sağlam hala makinam. bf3'te map loading timeları düşürsün diye, ayrıca çok ucuz diye alıcam ram eheh. o zaman bugün eve dönerken 2 adet 4 gb 1300 mü, 1600 mhz mi ne kingston alıyorum. akşam akarca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oski Mesaj tarihi: Kasım 2, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2011 çılgın bir soru daha o zaman. iki adet 1600 mhz 4 gb ram mi, yoksa iki adet 1600 mhz 4 gb ram ve bir adet 800 mhz 4 gb ram birlikte mi daha efektif olur? sonuçta 12 gb ram vs. 8 gb ram'den bahsediyoruz burda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
olorin84 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2011 madem ucuz 3 x4gb 1600 mhz ram al derim aksi takdirde 1600 mhz alacagın ramler 800 mhz de calısıcaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Kasım 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2011 Bence sen eve gidip önce takılı olan ramlerin MHZ ve tiplerine iyice bir bak. Anakartın özelliklerine bak neyi ne kadar destekliyor. Ona göre ram al. Pazardan domates alır gibi gidip ram alma :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oski Mesaj tarihi: Kasım 2, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2011 işte evet heyecan yaptım tabii kolay olduğunu görünce. yoksa her sağduyulu vatandaş gibi ben de gidip anakartımın maksimum desteklediği mhz'ye falan bakarım. DDR3 destekleyen kart her mhz'yi destekler mi diye ondan sorduydum zaten. cevap alamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Kasım 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2011 İşte o anakartın marka modeline göre değişir DDR3 olması yeterli değil. Ondan gidip bir bakman gerekiyor. Biliyorsan da hemen netten sitesinden öğrenirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oski Mesaj tarihi: Kasım 2, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2011 valla hatırlamıyorum ne yalan söyliyim. yarına kalır benim iş. Asus ama eheh. M4V gibi bişeydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oski Mesaj tarihi: Kasım 3, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2011 oha hayallerim yıkıldı ya. Asus M3N78-VM nForce 720a chipsetli anakartım varmış. ddr3 desteklemiyor bile. her şeyi unutmuşum. ben şimdi ne ram takıcam buna yahu. ddr2 ram'ler ddr3 lerden pahalı ne hikmetse. işlemcim de AMD Quadcore 9950. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2011 ddr2 ramler artık üretilmiyo pek, dolayısıyla az bulunuyolar. ondan pahalı. ddr2 ram takman gerek tabii... (bence hiç kasma sistemi yenile derim eheh) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oski Mesaj tarihi: Kasım 3, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2011 bu işlemciyle ekran kartını napıyım peki? daha gider diyorum onlar en az 1 sene amd quadcore 9950, ati radeon hd 4850 x2 yanılmıyorsam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2011 ekran kartını istersen kullanırsın da anakart ve işlemci işi sıkıntılı. daha performanslı bilgisayar istiyosan illa değiştirmen lazım. (ya da DDRII ramleri toptan değiştir yüksek kapasiteli al, ama bence ölü yatırım. zaten anakart ne kadar ram destekliyo bilmiyorum çok yüksek de olmayabilir.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oski Mesaj tarihi: Kasım 3, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2011 pöff tövbe etmiştim bir daha bilgisayar toplamıycam diye, çok pis bir bağımlılık bu. şimdi win 7'nin performans değerlendirmesinde falan her şeyim 7 küsür alırken hdd'm 5.4 alıyor. 250 gb lık dandik bir şey. ram'lerden vazgeçsem, şöyle bir sağlam 1.5 - 2 tb'lık bir şey alsam, nispeten rahatlatırım herhalde makinayı 1 sene daha değil mi? hdd'de de sata-2, sata-3 uyumu, intellipower, standart bilmem ne uyumu boku var mı? şimdi bakıyorum netten de. şunlar nasıldır mesela da şunlardan hangisi benim anakarta uyar: http://www.bimeks.com.tr/urun/112373/western-digital-2-tb-64mb-sata2-caviar-green-intellipower-wd20ears-.aspx#comments http://www.bimeks.com.tr/urun/118474/western-digital-1-5-tb-3-5-64mb-sata3-6gbit-s-caviar-greenpower-wd15earx-.aspx#specs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Kasım 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2011 Anakartın; - Max 8gb olmak üzere en fazla DDR2 1066 MHZ yi - Sata 2 - işlemci olarakta AMD Phenom x4 965 ( 3.4 Ghz )-- ( seninkisi 2.6 ghz ) destekliyor. Yapabileceğin upgradeler bunlar. Bunlardan ötesine gidemezsin. 4850 piyasadaki oyunları oynamak için hala yeterli bir kart ( birde Crossfire yapmışsın ) Ekran kartını değiştirmeye çok acele etme. Ondan öncelikli parçaların var. HDD yi değiştirmen sadece seni rahatlatır. Ha tabi C'deki boş alana göre windows performansıda artabilir ama öyle ahım şahım Performans farkı bekleme. Sata 2 alacaksın ( sata 3 de alırsın ama performansını alamazsın ) birde cavier greenler çok sessiz genelde de depolamak/yedeklemek amacıyla kullanılıyor. Yüksek performans için Cavier Black lere bakabilirsin ama dediğim gibi anakartından dolayı çok birşey farketmeyecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oski Mesaj tarihi: Kasım 3, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2011 rehber gibi yazmışsın, çok çok teşekkür ederim. o zaman ben kendimi rahatlatmak için cavier black sata-3 alıyım şimdi. bf3 ü de medium ayarlarda oynayayım bir sene. önümüzdeki sene komple sıfırlarım makinayı stajyer mayışından kurtulunca. edit: sata-3 alayım dedim ki önümüzdeki sene de kullanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Kasım 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2011 ramleri takarkene anakarta alttan destek ver, zottarak diye çatlarsa bantla yapışmaz:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar