Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SGS2 Fotograf


di

Öne çıkan mesajlar

Selam,

SGS2 ile fotograf cekmek baya baya iskence gibi. Ekranda ne goruyorsam fotografta da onu goreyim istiyorum ama ne kadar ince ayar yapsam da fotograflar cok daha karanlik cikiyor.

Hani aletin CCD'si yetmiyor diyecegim de, e ekranda goruyorsam fotografini ayni cekilde cekebilmem lazim lazim mantiken ?

Var midir bunun bir ayari programi falan ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben baya başarılı buluyorum SGS2'nin fotoğraf çekimlerini, bi iki ipucu vereyim madem.

http://img.photobucket.com/albums/v616/axedice/pati/1.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v616/axedice/pati/2.jpg

Bu iki resmi arka arkaya aynı ışıkta çektim, ilkinde resimler anlamsız bir şekilde solukken ikinci resimde pasifik güneşinin yansımasını okayusun mavisinde ve tropik ormanların yeşilinde görmek mümkün (kızlar güzel değildi merak etmeyin). Bu iki resim arasındaki temel fark outdoor visibility. Onu açıp biraz da exposure yükseltince böyle sonuç verdi.

Ayarlar kısmında ilk göze çarpan ayar scene mode. Bu pek çok şeyi otomatik yapıyor ama ben gece çekimi haricinde bi numarasını görmedim. Özellikle dış çekimlerde renkleri olduğu gibi görebilmek için outdoor visibility ayarını açmak gerekiyor. Whitebalance yine gece ya da baya kapalı havalarda işe yarıyor, açık-parçalı bulutlu havada cloudy/daylight kullanmayın gereksiz yere. Exposuredır ISOdur bunların zaten her zamankinden farklı bi numarası yok.

Şu da teleskop mercek aracılığıyla çektiğim bi macro. Herşeyi autoya getirmiştim bi sorun yaşamadım.

https://lh3.googleusercontent.com/-lnrLa2sR2yE/TlFpUxViIsI/AAAAAAAAASk/60oPO98MFyg/s1024/2011-08-14%2B09.02.16.jpg

Gece çekimlerinde renklerin doğal görünmesini sağlamak için whitebalance ı ışık durumuna göre florescent-incandescent yapmak gerekiyor, flash yeterince güçlü patladığı için renklerde sorun yok.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
hehe :)

Samsung böyle popüler olmadan önce de söylüyordum burada yıllardır. Niye olduğunu tam olarak anlayamadığım bir önyargım var adamlara karşı. Ne yapsalar sevemiyorum. Madem böyle hissediyorum, vardır bir nedeni diyorum ama =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...