Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Van Depremi'nden sonra yapılması gereken tartışma

cetintas

Öne çıkan mesajlar

Fistan said:

GEd said:

Başta AKP değil CHP olsaydı hatta BDP olsaydı o vergiler gene başka lüzümsuz şeylere harcanmış olurdu.

?
dayanagin nedir onu anlamadım
sen öyle diyince öyle mi oluyor yoksa

Dayanağım ülke vatandaşlarının genelinin sahip olduğu zihniyet ve içinde bulunduğumuz coğrafya. Bir sonraki cümlede yazıyor orasını alıntılamamışssın ama.

Bunu bir bahane olarak sunmadım ayrıca. İsyan etmeyi iyi bilip çözüm sunmamayı seven bir ülkeyiz sonuçta.
Sosyal ağlarda paylaş

SenariouS said:

Ya bu sırada hangi aklı başında türk vatandaşı vergilerin deprem hazırlık için harcanmadığını biliyordu sanki. Hayır benim canımı sıkan konu Kadir Topbaşın çıkıp "2 milyon ev yıkılmalı" demesi... Be abi yaklaşık 10 senedir istanbul'un belediye başkanı sensin şimdi neden böyle bir demeç veriyorsun, neden daha önce yapmıyorsun...

(tu)

Mr_Hand said:

ayrıca "madem vergiyi de topluyodunuz, o parayı kullanarak 2 milyon evi yıkmaya kalkın." da derler adama.

(tu)

wastyrx said:

Biz büyük devlet değiliz ki yardım teklifini geri çevirme lüksümüz olsun. Büyük devlet olsak bile 'bir elin nesi var iki elin sesi var' diye sözlerimiz var.

(tu)

ascraeus said:

yardım taleplerine hayır dememiz saçmaydı
3 gün sonra "pardon hata etmişiz kabul ediyoruz yardımları" demek de rezillik
yahu olay zaten o ilk 2 3 gün

(tu)

vadaa said:

böyle konular depremden sonra değil önce tartışılır

Burada farklı düşünmüyorum, deprem sıcaklığını korurken ki tartışmayı kastettim ben.

SenariouS said:

öeh saçmalama abi...
Deprem kimse yüzünden olmadı. Ama insanların çektiği sefalet, koordinasyonsuzluk için bişeyler denebilir.
Böyle abartı laflar söyleyipte konuyu sapıttırmaya gerek yok.

Şu mesaj için de çok teşekkür ederim, bire bir konuşmak,tartışmak istediğim mantıklı insan yaklaşımı.İyiki varsın dost.
Sosyal ağlarda paylaş

İlk önce böyle tartışma başlığı gerekliydi çünkü şakirt trolleri yine vergi mevzusunu,koordinasyon eksikliğini bile çarpıtıyor.
Hayır yani trollüklerinden de değil adamlar ciddi inanmış ki böyle çarpıtıyorlar.

Cehape de aynısını yapardı diye bir savunma tezi var mı ? İnsanımız bu kadar gerizekalı olmamalı,her tarafta adamlar ciddi ciddi cehape olsaydı farklı mı olurdu diye saçma salak bir argüman sunuyorlar.(umarım başınıza bir deprem gelmez hani yaşayın depremi sonra aynı şekilde konuşun diyemiyorum zaten siz bu acıları yaşamadığınız için böyle gevşek gevşek konuşuyorsunuz)

Arkadaşım zorunlu deprem sigortası vergisi tuzla buz,bunun ötesi yok.Ben deprem mağduruyum biz marmara depreminde gram yardım alamadık,üstüne kıt kanaat çadır kurduk hop tüpraş patlayacak diye apar topar dağa çıkardılar,bildiğin bir şehir nüfusu dağda yaşadı.Sevdiklerini kaybediyorsun,tüm maddi varlığın yerle bir sonra devlet bu durumlar yaşanmasın,bir daha bu durumlar olmasın diye tüm insanlardan deprem vergisi alıyor.Çok güzel iyi hoş,sende her vatandaş gibi haliyle vergini veriyorsun sonra pat deprem ne adam gibi yardım ediyorlar insanlara yine ne de çadır sayısı yeterli.
Sonra gelmişsin Cehape'de aynısı yapardı diye gerizekalıca bir argümanla çıkıyorsun.
Bakan da pişkin pişkin duble yol yaptık diyebiliyor.Ulan duble yolu yaptık diye seçim kampanyası yaptınız mı yapmadınız mı ? Hadi onların ahlaki değerleri yok,vicdanları yok,şerefsizler.
Sende şerefsizliği destekleyecek kadar salak mısın ?

Toplanan maddi yardımların yüzde kaçı kullanılacak çok merak içerisindeyim açıkcası.

"roket adam" said:

"roket adam" said:

Bu arada yazdım mı bilmiyorum, Çorlu'dan Özdemir İnşaat diye bi şirketten Şenol Özdemir adlı biri 3 milyon dolar bağışladı. Adam çok utangaçtı ya da ismini pek vermek istemedi bilmiyorum ama bana kolpa gibi geliyor sdlkfjsdf. Yarın aricam bütün Özdemir inşaatları. Valla doğrulatıcam. İçime dert oldu.

Bana öyle geliyo ki Özdemir inşaat projelerinde çalışan işçinin biri bi güzellik yaptı kendince sdklfhsdf. Du bakalım mesai başlasın ortaya çıkar.

AŞLSDJAŞLKSJDŞALKSDJ

Az önce aradım Özdemir İnşaat'ın telefonunu netten bulup. Bayaa büyük bi firmaya benziyor. Santrale bağlandım dedim dün gece van'a yardım kampanyasında şirketinizden Şenol Özdemir diye biri 3 milyon USD bağış yaptı, tebrik ederiz ama ben bir arayıp doğrulamak istedim dedim. Kadın önce şaşırdı, yok bizimle alakası yok dedi, bir saniye bekletiyorum dedi bekletti durumu doğrulattı, açtı sonra dedi ki bizde Şenol Özdemir diye birisi çalışmıyor, haber yanlış.

Gelen bağışların yüzde kaçı böyledir acaba merak ediorum.

Şöyle roket adamın da bir tespiti var mesela,ki bu sadece bir örnek böyle yüzlerce fasarya dan yardım var büyük ihtimal.

Onun dışında tüm yardım paketleri merkeze yönlendiriliyor ve bu da çok ciddi gecikmeye neden oluyor.Paketlerin üstüne gidecekleri yerleri yazdık ama ulaşacağı ihtimali çok düşük geliyor şu son olaylardan sonra.Normalde direk olarak belli köylere gönderecektik ancak jandarma merkeze mecburi yönlendirme yapıyormuş.Bu da aslında tartışmalı bir durum ciddi anlamda yardımların ulaşmasını yavaşlatıyor.

Onun dışında tek sevindiren durum fakir halkın bonkörlüğüdür,hani şu faşist-ırkçı tayfayı saymazsak(oh oldu iyi oldu diyenler) ciddi anlamda vatandaşlar iyi ölçüde yardım gönderdiler.Bazı belediyeler artık kıyafet yardımı almıyor ki bu çok iyi bir durum çünkü yetkililerde yeterli miktarda kıyafet ve battaniye yardımının alındığını söylüyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

hayvanlık ya, nasıl böyle insanlar olabilir? adamlar üşenmiyorlar, neticede bir emek harcıyorlar, koli yapıyorlar, götürüp bir yerlere teslim ediyorlar...ve koli açıldığında içinden çıkanlara bakın yaaaa...
aşağılık insanlar, kullanılmış don, kirli kazak, lime lime olmuş tişört, parmak arası terlik, mayo...lan nasıl insanlar bunlar???
Sosyal ağlarda paylaş

cetintas said:

hayvanlık ya, nasıl böyle insanlar olabilir? adamlar üşenmiyorlar, neticede bir emek harcıyorlar, koli yapıyorlar, götürüp bir yerlere teslim ediyorlar...ve koli açıldığında içinden çıkanlara bakın yaaaa...
aşağılık insanlar, kullanılmış don, kirli kazak, lime lime olmuş tişört, parmak arası terlik, mayo...lan nasıl insanlar bunlar???

Zoru görmemiş, sıkıntı çekmemiş insanlardır onlar. Aile terbiyesi de baya bir eksik olsa gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...