Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sonradan kazanılan vatandaşlık

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

almanya doğumluyum , 6 yaşındayken türkiyeye gelmişiz.bu durumda benim alman vatandaşlığına başvurma şansım var mı türkiyede ikamet ederken?bir de herhangi bir avantajı var mı herkes sorup duruyo niye almıyorsun alman vatandaşlığı diye bişi de diyemiyorm bilen varsa şeettiriversin =)
Sosyal ağlarda paylaş

annen baban alman vatandasi olsaydi direkt sen de alman vatandasi olurdun zaten.
eger türk vat. olarak dünyaya gelmissen öle bir hak talep edemiyorsun maalesef.
ve öle bir hakkin olsa bile, zamaninda kac sene kalmis olursan ol, almancan mükemmel olsun basa döndürüyor almanlar bu süreci.
8 sene almanyada yasamis olma sartini kosuyorlar mesela su siralar.
sonra tamamlaman gereken bir sürü kosul var.

bir de sana tek getirisi eger almanyada okuyorsan, yurtdisi icin kredi/burs alabilme imkanin ve tabi ki vizesiz dolasma imkani.
o ülke sinirlari icinde bir yabanci olarak yasayana göre cok daha kolay erisebilme sansi var bisilere.
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:

sonradan kazanılan vatandaşlıklar gelecek nesillere geçmiyor diye biliyorum ben. lamarkın o teorisi çürütüldü

ya simdi soyle bir durum var.
orda dogmus annem, oranin vatandasiydi, 17 yasinda buraya goc ediliyor vs ama yunanistan sorgusuz sualsiz sebepsiz siliyor aradan gecen 4-5 yil sonra gitmeye kalktiginda farkediyor vs.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu sonradan kazanılmış bir hak değil ki, annen yunanistan vatandaşıysa, yunan kanunlarınında belirtilen gereklilikleri yerine getirerek yunanistan vatandaşı olabilrsin.
Burada Yunanistan'ın vatandaşlık bağını nasıl kurduğunu incelemek lazım.

Şöyle bir bakındım, annen yunanistan doğumluysa vatandaşlık alabilrsin ancak annen yunanistan doğumlu değilse kolay kolay alamazsın gibi duruyor. Bir de vatandaşlığa geçtikten sonra yunan ordusunda askerlik hizmetini tamamlaman gerekiyormuş. Nasıl olur bilmiyorum, burada askerlik yaptıktan sonra milli güvenlik sebebiyle orada orduya almazlar sanki.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben araştırma yaparken sen yeni mesaj atmışın annen orada doğmuş. Fakat vatandaşlığının alındığını öğrendikten sonra buna itiraz etmemiş. Bu kısmı tamamen atıyorum soruşturmak lazım ancak annen belirli bir süre boyunca itiraz etmediği için vatandaşlık hakkını yitirmiş olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

eldar said:

Ben araştırma yaparken sen yeni mesaj atmışın annen orada doğmuş. Fakat vatandaşlığının alındığını öğrendikten sonra buna itiraz etmemiş. Bu kısmı tamamen atıyorum soruşturmak lazım ancak annen belirli bir süre boyunca itiraz etmediği için vatandaşlık hakkını yitirmiş olabilir.

bilmiyor cunku duyurulmuyor haberi yok. gitmeye calistiginda ogreniyor.
dava zaten acildi ve sonuclanmak uzere, avukat cok buyuk ihtimalle aliriz diyor, emsalleri varmis baya.
ama iste o vatandaslik uzerinden ben de yararlanabilir miyim sorum o fgd.

annem zaten yunanistan dogumlu. biz sildik demelerine ragmen yasadigi bolge belediyesinde ismi carti curtu duruyor normal hicbir sikinti yok adamlar da sasirdi niye silmisler herseyin hala yazili burada diye lol. random atmis cakallar mass bana gitmis artik. kendisinin ne cikma talebi var ne bisi.

askerlik sikintisi olmuyor. turk ordusunda yapip belgeyi basiyosun oraya ben yaptim diyorsun tamam diyorlar. onu biliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Eh avukata sorman daha uygun olur o zaman. Bana göre annen vatandaşlık alacağı için senin de alma hakkın doğacak. Gerekli şartları yerine getirerek vatandaş olabilrsin. Yalnız askerlik yapman gerekicekmiş o kısım sorunlu olabilir.

edit: askerlik sorun olmaz demişsin. O zaman neden olmasın diyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

Annen vatandaşlığını bir şekilde geri kazandıysa , sen de vatandaş olabilirsin . Hak kaybı yok , BG göçmeni olan arkadaşlarımdan öğrendiklerim bunlar.

Annen aldı mı GR vatandaşlığını ? Aldıysa , hem Yunan kons ile konuş , hem de orada citizenship konularıyla ilgili bir hukukçudan da yardım alırsan biraz paraya kıyıp , kesin hallederler bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Masquerade said:

askerlik sikintisi olmuyor. turk ordusunda yapip belgeyi basiyosun oraya ben yaptim diyorsun tamam diyorlar. onu biliyorum.

Doğru sanırım , Almanya'da askerlik yapmış bir arkadaşım burada yapmadı . NATO birliği dahili herhangi bir ülkede yapınca , diğer NATO ülkesi yerde yapma yükümlülüğün kalmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

kithnos_1 said:

Masquerade said:

Doğru sanırım , Almanya'da askerlik yapmış bir arkadaşım burada yapmadı . NATO birliği dahili herhangi bir ülkede yapınca , diğer NATO ülkesi yerde yapma yükümlülüğün kalmıyor.

oha mükemmelmiş bu. gidip linçenştayn vatandaşı olup orda yapayım askerliği
Sosyal ağlarda paylaş

Liebe said:

almanya doğumluyum , 6 yaşındayken türkiyeye gelmişiz.bu durumda benim alman vatandaşlığına başvurma şansım var mı türkiyede ikamet ederken?bir de herhangi bir avantajı var mı herkes sorup duruyo niye almıyorsun alman vatandaşlığı diye bişi de diyemiyorm bilen varsa şeettiriversin =)

abi doğum yoluyla direk vatandaşlık kazanılır zaten. türkiye vatandaşlığına geçizleyeyim derken alman vatandaşlığından çıkarttılarsa seni çocukkene o zaman sakat bence durum.

eve gidince bir MÖHUK'a bakayım, bilahere açıklamasını yaparım allahın izniyle.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...