Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Libya şeriat ilan etti!

saturn

Öne çıkan mesajlar

DoruK said:

tayyip pilot ülke olarak libyayı seçmiş. başarılı olursa 2023'te biz de bu sisteme geçecekmişiz.

http://www.bbc.co.uk/english/news/2011/10/313131_tayyip_declared_seriat_demo_v1.shtml

abi öyle bi link yok diyo, bizi yedin mi yoksa kaldırttılar mı acaba

gerci tayyip falan yazıyo linkte sffdf
Sosyal ağlarda paylaş

hedehodohop said:

Demokrasi,çağdaşlık ve sosyalizm geliceğini kimse düşünmedi ; ama sonucu ne olursa olsun milyonlarca insan kolektif hareket etmeyi , bir siyasi ideal için mücadele edebilmeyi tecrübe etti.Yeni gelicek düzen eskisinden kötü bile olsa bu devrim provası o toplum için önemli bir kazanımdı.

abi acıkcası ben böyle düşünmüyorum,yani cok kucuk bir grup libyanın nufusuna oranla kaddafinin gitmesini isteyen,natoyu destekleyen,natonun duzenli askeri harekatları (gerek havadan gerek karadan) olmasa zordu bu iş.
Sosyal ağlarda paylaş

Milyonlarca derken terazinin kefesini biraz kaçırdım ama Trablusta,Bingazide ve başka büyük illerde binlerce insan sokaklarda yürüdü.Cumhuriyet mitinglerinin hükümeti devirmek için ülkenin her yerinde yapıldığını ve bu insanların silahlı mücadeleye girdiğini düşün.Libyadaki ortamı biraz daha anlıyabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

tabiki haklısın ama benim olayı okumam şöyle ;

libya bir aşiretler toplulugu ve en büyük payı bu pastadan kaddafinin aşireti alıyordu,nato diger aşiretlere "hadi şu adamı devirelim hem sizin işinize gelir başa siz geçersiniz,ee bizim önümüze de 3-5 bir şey atarsınız ucuz petrol satıp,sen benim sırtımı kaşı ben senin sırtını kaşıyım." demesi,ve medyanın da bunu libya halkının özgürlük mücadelesi olarak göstermesi.
Sosyal ağlarda paylaş

Durumun özeti ne tamamen ''dış güçlerden'' ibaret ne de sadece özgürlük savaşıyla açıklanabilir.İki durumun karışımı bir konjonktür aslında.Libya halk tabanında radikal tepkilerin gelebiliceği maddi şartlar oluştuktan sonra koalisyon güçleri de bunu derinleştirdi ve kendi lehine kullandı diyelim ; ama NATO diye bir örgütlenme hiç varolmasaydı da libyada baskı ve şiddet olduğu sürece insanlar elbet bir gün ayaklanıcaktı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...