Myshkin Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Insanlara daha once cikan ayaklanmalar islam ayaklanmasi olarak anlatildigi icin millet o sekilde dusunmuyor iste. 80lerde pkk cikti ulkeyi bolmeye calisti, biz yuzyillardir kardesce yasiyorduk aslinda ayaginda millet hala. Once sorunu kabullenmek lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tinu Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 80 lerde pkk niye çıktı diye soran yok zaten. bakın kürtçe şarkı söyleyebiliyorsunuz artık, bakın artık kürtçe konusmanızıda kızmıyoruz bakın artık kürtçe tv nizde var. .... ... .. e kardeşim bunlar niye daha önce yoktu? niye sen yıllarca bu adamların kürtçe konuşmasını engelledin niye bu adamların kendi dillerinde şarkı söylediler diye hapse attın, niye köylerini yaktın, evlerinden sürdün, neden pkk nın oluşmasına zemin hazırladın... ta 1930 lu 40 yıllarda dersim isyanına kadar gidiyor bu düşmanlık, 2 tarafta nefretle beslene beslene , zaten türkiyeye saldırmak için yer arayan dış ülkelerin desteği ile 80 lerde çıktı pkk ortaya. bu tartışıldığında aynı söylem vardır her zaman, lazlar niye isyan etmedi neden lazlar devlet kurmak istemedi o zaman diye, kürtlere uygulanan baskının 10 da 1 uygulanmadı lazlara. Ama bizim halkımız her zaman olduğu gibi yine kendi devletine konduramaz böyle şeyler, yok biz yüce türk devleti böyle fenalıklar yapmayızdır her zaman. ama yaptık işte. pkk denen lanet terör örgütü bu gün bizim başımızda belaysa bu belanın en büyük sebebi biziz. bizim yıllarca beslediğimiz nefret, kürt kimliğini dışlama, yok sayma istediği. bunun en güzel örneğinide bu deprem ile yaşıyoruz tekrardan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hedehodohop Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 said: kürt sorununun temelleri üstüne getirilmiş en dahiyane açıklama. sadece tek insan beyninin böylesine karmaşık ve ferasetli bir teoriyi düşünmeye kapasitesi yetemez bence. demek ki türkiye'de bir yerlerde bir hive mind yaşıyor. kollektif bir beyin ağı, bir organik bilgisayar oluşturulmuş. evrenin ve hayatın tüm sırlarını afişe edecek o sorunun cevabını 42 bulmalarına ramak kalmış. ...ama bu da yeterince yakın. vay be. düşündükçe gözlerim kamaşıyor. ki görsel de bir tarafı yok bu cümlenin. "peki ya lazlar, peki ya çerkezler neden ellerine silah alıp dağa çıkmıyor" versiyonu da var. artık başım dönmeye başladığı için burada kesiyorum. stop. Lazlar lazlar deniyorda insanlar bütün doğu karadenizi lazlardan ibaret zannettikleri için kalabalık sanıyorlar.Lazca konuşan gerçek lazlar rize ile artvinin bir kaç köyünde ve göç ettikleri bazı marmara şehirlerinde kaldı sadece.MGKnın 2000 yılında yaptığı (tarihi yanılıyor olabilirim) türkiye etnik gruplar dağılım raporuna göre sayıları 80 bin falan bu gerçek lazların.15 milyonluk örgütlü kürt nüfusu nere 80 bin nere.Tabi ki devlet önce kürtleri gözüne kestirip baskı yapıcaktı ; çünkü asimile edemiyeceği kadar büyük bir nüfus ve pkk açısından da kendi örgütünü besliyicek onun savaşmasına izin vericek kadar büyük bir nüfus.İşte o yüzden lazlardan kimse böyle şeyler yapmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hedehodohop Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Suark said: hedehodohop said: düşüncesizhayvanın ego krizlerini bir kenara bırakırsak, Ermeniler zaten abdülhamit döneminden beri sistematik olarak sayıları ''azaltılan'' bir topluluk.Hamidiye alayları kuruldu sırf bunun için ; hatta kürt aşiretlerinden en zayıf olanları angaje edip ermenilere karşı kullandı bu birlikler ; zaten fransız devriminden sonra artan huzursuzluklarda osmanlıcılık politikalarının gayrimüslim oldukları için dışında kalarak direk kara listeye alınıyorlar. Soykırım dediğimiz olay da zaten oraya atom bombası atılması değil.Devlet yakıp yıktıktan sonra Techir dediğimiz naneyi yaparken , mesele başlıyor.Evet açlık,sefalet ve her türlü pislikte ölenler çok oldu bu sırada ama mesela sağ kalanların anılarına baktın mı ? Trenle giderken trenin iki dağ arasında durup birden çetelerin çapraz ateşle çevirdiklerini gördüler.Devlet kasıtlı olarak o insanların techir sırasında çetelere yem olmasına izin veriyor kendi yumruğundan sonra.Sonuçta 1.5 milyon insan yok ortada artık bi dakika burada bir sorum olacak, boldladığım kısımla alakalı, techir dediğimiz hede tc zamanında olan değil mi? Eğer öyleyse bunun gayri müslimlikle falan hiç alakası yok, yok eğer osmanlı zamanında olansa, bu zaten bizi bağlamıyor ki? ( ki bağlasa bile T.C nin kurulduktan sonra bu olayla ilgili astığı insanlar var, ceza kesilmiş yani ). Bi aydınlatabilir misin beniEvet T.C'yle alakalı değil hatta büyük bir kısmı da İttihad ve Terrakkicilerin işi.Sadece o toplumun yaşadığı coğrafyada T.C olsun Osmanlı olsun farketmez iktidar erkleri tarafından maruz bırakıldığı konjonktürün tarihi geçmişinin bir özeti olması açısından bir arada verdim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 beyler yeni rakı mı, tekirdağ altın seri mi alırsınız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 tamam da, o katliamın sorumluları cezalandırıldı zaten. soykırım denilen o değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nomak Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Esh said: beyler yeni rakı mı, tekirdağ altın seri mi alırsınız? Tekirdağ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Esh said: beyler yeni rakı mı, tekirdağ altın seri mi alırsınız? ala yi dene tam erkek içkisi yapmışlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 ala içince türkiyeyi kurtarmakla kalmayıp, yunanistana falan da el atıyorlar mantıklı olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 tinu said: pkk denen lanet terör örgütü bu gün bizim başımızda belaysa bu belanın en büyük sebebi biziz. bizim yıllarca beslediğimiz nefret, kürt kimliğini dışlama, yok sayma istediği.tam da bu yüzden pkk nin öldürdüğü insanlarin çoğu kürt zaten di mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 abi olayın etnik dışlama sosyal ayrımcılık hedesinden olmadığı yıllardır aşikar, bu sene İSPATLANDI. rant tatavası tamamen, umarım bu depremle iyice ışık yanar insanların kafasında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 hem de kesinlikle rant tatavası. türk kürt ayrımcılığını türklerden çok bir kısım kürtler körüklüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hedehodohop Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Allah allah ; sanki burda pkk devrim yaptıktan sonra iktidarı işçi sınıfa bırakıcak bir bolşevikler diyoruz.Elbet rantı vardır , savaş sonrasında siyasi ağırlık sahibi olmak istiyordur ; kendine göre bir hegemonya ajandası vardır. Mesele bu değil , mesele durumun doğuda yaşıyan dışlanmış bir kürt açısından nasıl göründüğü ; yani bütün bu geçmişteki kirli politikaları yok sayıp mesele sadece rantmış her şey çok iyidi demek , çok yanlış bir analiz.Ayrıca zorunlu askerlik sistemi olan bir ülkeden bahsediyoruz , bugün bdp eş başkanı askere gitse pkk onu da vurur.Askere gittin mi türkü kürtü kalmıyor orda devletin malısın ve devletsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 köyler de mi devletin mali içindeki köylülerle birlikte? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hedehodohop Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Sen bana pkknın bastığı 20 tane köy gösterirsin , pınarcık katliamından bahsedersin bende devletin yakıp yıktığı 100 tane köy gösteririm,birde üstüne yaptığı şiddet ve baskıdan bahsederim.Tekrar diyorum benim veya senin ne düşündüğün önemli değil doğudaki bir kürt için hangisi zihninde daha yer etmiş olur.Birinci mi ikinci mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 valla onla bunu karşılaştıracak olursak nicelik bakımından. "x adet Y ırkı mensubu "rahatsızız" diyor 4x adet Z ırkı mensubu "Y'den rahatsızız" diyor e ne yapalım?" gibi ebleh bi soruyu sorma hakkı da doğar. nicelik bakımından dünya... ne kadar kolay aslında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 şehirlerde ki esnaflarıda ekle listeye, pkknın onlara zararı daha büyük. Kürt sorunun temel bi iki nedeni var kendi zenginleirnin kendi kentlerine yatırım yapmaması, fazla emo olmaları, ben evimde çalışamazken herifin anasının dizinden ayrılmak istemeyip benimle aynı koşulda olmak istemesi;"ben buyum böyleyim değişmicem" mottosuyla değişik bir ortama girdikten sonra o insanların "biz dışlanıoz yea" tarzlarında ki yaklaşımları; televizyon, sanki batıda insanlar 7/24 sex yapıyorlar sanki dolarlar içinde yüzüyoruz anasını satim şeklinde göstermesi, o var olan azınlığı sanki kentlerin hepsi öylemiş gibi göstermeleri, ve geçmişte yapılmış ve sonu getirilmemiş askeri hareketler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 pkk ya katilan adamin ne düşündüğü kimin umurundaki? siğir çobani bile olamayip dağa çikan adama birak özerkliği bağimsizlik versen o mal gene bir şekilde kandirilip gene çikarilacak o dağa. ayrica kimse geçmişteki devlet politikalarini burada savunacak değil sanirim. herkesin yaka silktiği bir devlet anlayişi son 30 senedir ancak değişiyor işte türkiye'de. işin samimiyet testi kisminda bdp ve türevleri bu kadar ağir siçip sivamasalardi dediklerine belki biraz hak verirdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 BDP biraz tutarli takilsa oyu cok daha artabilir. cözüm cözüm diye popo yirtiriyorlar ama somut hicbirsey yok. hala pkknin saksakciligini yapiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hedehodohop Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 huun said: pkk ya katilan adamin ne düşündüğü kimin umurundaki? siğir çobani bile olamayip dağa çikan adama birak özerkliği bağimsizlik versen o mal gene bir şekilde kandirilip gene çikarilacak o dağa. Ha işte şu anlayışla kusura bakmada hiçbir bok olmaz bu ülkede.Millet akpye oy veriyor çünkü cahil beyni yıkanıyor.Dağdaki çoban pkklı oluyor çünkü cahil kandırılıyor beyni yıkanıyor.EE bir kürt çocuğuna senelerce andımızı okutmakta beyin yıkama değil mi ? Örgüte katılan insanlar uzaydan gelmiyorlar , sokaktaki halklar , sıradan insanlar ve o devlet baskısını görmüş insanlar da bu kitlenin arasında.Türkçe bilmediği için ilkokulda öğretmeninden tokat yiyen arkadaşlarım var ya vanda (ki bu bir filmden kare değil gerçek).Devlet adam gibi bir devlet olsaydı (adam diyerekte cinsiyetçilik yapıyorum)zaten toplumun her kesimini kucaklardı ve bu tür örgütler de kuruyup giderdi ; ama bana kalsa zaten problem kuruluşta.Ulus-devlet neymiş ya bütün dünya aynı hastalığa yakalanmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 tinu said: bakın kürtçe şarkı söyleyebiliyorsunuz artık, bakın artık kürtçe konusmanızıda kızmıyoruz bakın artık kürtçe tv nizde var. .... ... .. e kardeşim bunlar niye daha önce yoktu? doğru, yoktu. ama bunların dışında bir çok şey yok. bazıları yeni yeni yapılıyor, bazıları halen yok. mesela insanlar çıkıyor "KARDEŞİM! BU ÜLKEDE KÜRTLERE İŞKENCE YAPILDI! BOK YEDİRİLDİ! O YÜZDEN PKK BU MÜCADELESİNDE HAKLIDIR!" diyenler oluyor. iyi de bu ülkede ülkücüler de hapishanelerde süründüler, solcular da idam edildiler, düşünce suçlusu yapılan da sürgüne gönderildiler. bir tek PKK ezilmiş gibi davranılıyor. madem öyle niye şu diğer gruplar da PKK gibi dağa çıkmıyorlar? hani hatalar oldu, hatalar var, doğrudur. ancak bunların düzeltilmesi gereklidir, hatta düzeltilmesini de istemekteyiz. geçmiş hükümetlerin hatalarıydı onlar. o eski hükümetlerin hatalarını yeni hükümetlerin düzeltmesi lazım. "İLERLEMEK", "GELİŞMEK" bu demektir zaten. eski ezilen gruplar sistemi düzeltmek için uğraşıyor. çıkıyorlar ekranlarda tartışıyorlar, meclise giriyorlar orda konuşuyorlar. sistemi düzeltmek yerine sistemi yoketmek isteyen ise bir tek PKK var. ha bi de eski hataları düzelteyim derken PKK'yı ayrı bir devlet gibi muamele gösterirsen, o bambaşka bir hatayla sonuçlanır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 her biz ezildik, hakkımız yendi, devlet bize yardım etmiyor denildiğinde birer dolardan toplam 3$ alsaydım şimdi exxon+apple+google benim olabilirdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hedehodohop Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Baskı-----baskıya refleks geliştirebilicek şartlar Şu ikisini karıştırmayın.Her baskı gören refleks geliştirebilicek aynı şartlara sahip değil.Üzerinde 100 yıllık devlet baskısı ve buna karşı örgütlenebilicek kalabalık nüfusu olan kürtlerden başka var mı ? Olsaydı onlarda isyan ederdi.Bide şunlar niye ayaklanmıyor bunlar niye tepki vermiyor tarzı argümanlar için : said: burda kürtler bir sınıfın - bildiğin okul sınıfı , sınıfsal olarak adlandırmıyorum - yaramaz çocuğuna benzetiliyor gibi geliyor bana , bu lafı söyleyenlerse "lan mahmut azıcık anıl gibi olamıyosun baksana adamın hiç gıkı çıkıyor mu , ağzı var dili yok yavrucağımın. " diyen öğretmen gibidir aslında. mahmuttan hep anıl gibi olması beklenir , bir şeye itiraz ettiğinde " lan bak anıla örnek al dangalak ." denir. anıl da gariban genel olarak kendisinde o gücü bulamadığından laf edemez , bilir ki mahmut gibi davranırsa , mahmut gibi dayak yiyecek , mahmut gibi öğretmeni tarafından sevilmeyecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Konunun gidişatı çok komik yalnız. Önce birileri, "nefret kusan" insanlara nefret kustu. Birkaç sayfa sürdü bu. Sonra birileri ama böylesi de var dedi. Van != PKK diyerek linç edileyazdı. Şimdi PKK haklı gösteriliyor falan... 10 sayfa daha uzarsa çok enteresan şeyler okuyabiliriz, merakla takip ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 hedehodohop said: Baskı-----baskıya refleks geliştirebilicek şartlar Şu ikisini karıştırmayın.Her baskı gören refleks geliştirebilicek aynı şartlara sahip değil.Üzerinde 100 yıllık devlet baskısı ve buna karşı örgütlenebilicek kalabalık nüfusu olan kürtlerden başka var mı ? Olsaydı onlarda isyan ederdi.Bide şunlar niye ayaklanmıyor bunlar niye tepki vermiyor tarzı argümanlar için : said: burda kürtler bir sınıfın - bildiğin okul sınıfı , sınıfsal olarak adlandırmıyorum - yaramaz çocuğuna benzetiliyor gibi geliyor bana , bu lafı söyleyenlerse "lan mahmut azıcık anıl gibi olamıyosun baksana adamın hiç gıkı çıkıyor mu , ağzı var dili yok yavrucağımın. " diyen öğretmen gibidir aslında. mahmuttan hep anıl gibi olması beklenir , bir şeye itiraz ettiğinde " lan bak anıla örnek al dangalak ." denir. anıl da gariban genel olarak kendisinde o gücü bulamadığından laf edemez , bilir ki mahmut gibi davranırsa , mahmut gibi dayak yiyecek , mahmut gibi öğretmeni tarafından sevilmeyecektir. Mahmut, Anıl ve yaramazlık yok ortada. Ölen insanlar var. "Yaramazlık yaptım ama haklıyım" moduna sokmasan hoş olurdu. Zira ben Anıl'ı tanırım. Öyle mayınla falan hiç işi olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar