Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ekim 18, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2011 Canon'ci bablar agzinizin suyunu akitacak bi alet tanitildi yeni. Canon EOS-1D X 18-megapixel full-frame $6,800 (body). Dual DIGIC 5+ processors (17X the speed of DIGIC 4) ve ek olarak bir adet DIGIC 4 processor tek basina AF ve metering icin. ISO 100 - 51,200. Max limit ISO 204,800. 61-point High Density Reticular AF, intelligent tracking. Ayrica daha genis pixel'e sahip. EOS-1D Mark IV dan 1.25 micron daha genis ve EOS 5D Mark II'dan 0.55 micron daha genis. Yani dusuk isik da daha kaliteli fotograf ve daha yuksek ISO performansi mukemmel olacak demek. Kisaca OHA! 2012 de satilmaya baslanacak. TR satis fiyati ne olur bulasmak istemiyorum :p Nikon'dan yanit bekliyoruk! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2011 built in wifi, gps yok. ikisini ayni anda kullanamiyorsun da ayni yerden baglaniyor. fakat gigabit ethernet var. wtf hd cekim 29:59, avrupa bilmemne bisey bisey hedelerine gore hd kamera sayilyiormus yarim saatten fazla gecmesi, farkli vergilendiriliyormus. flagship makineye gore fazla crippled, buna ragmen de fazla pahali gibi geldi onceki 1 lere kiyasladigimizda. heralde tamamen sensore ve islemcilere para veriyorsunuz ona gore haaa demenin baska bi sekilde ifade edilisi. 5dm3 e kaldi canon fanboilarin umutlari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ekim 18, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2011 Zaten gps+wi-fi dahili gelen tam profesyonel kamera yok diye biliyorum. Koymuyorlar yani. Bu kamera ile daga cikip manzara fotografi cekmeyecektir alanlar. Buyuk ihtimal studyo cekimleri ve ayrica sokakta cekimlerde kullanilir. (fashion, wedding etc) Son zamanlarda dslr ile video cekim isi epey gelisti. Oyle ki Londra da cok siklikla sokakta cekim yapanlara rastliyorum. O baglamda evet 30dk olayi biraz sorunlu. Ama pro cekimlerde genelde 30 dk ustu araliksiz cekim olayi nadiren oluyor. Varsa da zaten ona uygun kameralar kullaniyorlar. Onun disinda bu kamerayi gunluk eglencesine takilan bir fotografci almayacak. Alanlar da 30dk ustu video cekimi ile ugrasmazlar bence. Bu alete lens de ekleyip 3-4kg olunca video kamera niyetine kullanmak sorun yaratir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2011 Anlatmak istedigim hadise o degildi. 1ds , 1d serilerini birlestirip tek full frame flagship makine yapip 1.5 dolarlik entegre koymamak (ki kasanin icinde inanilmaz yer var, agirlik da mesele degil ztn 1kg+ ustu tasiniyor kafadan) ustune alet cikar cikmaz press release fotolarinda external 2 adet unite duyurmak (gps+bt , wifi) , fakat gigabit ethernet koymak falan gibi stratejik olarak dusundurek seyler var. ha bunu senelerdir canon zaten beceremedi 5dm2 haric , o apayri. video olayina da katiliyorum, durmaksizin cekim diye bisey zaten olmaz da, sinir bozucu oldugu gercegi var. custom firmware falan olacaktir, hatta muhtemelen canon tarafindan el altindan surulecektir ortamlara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ekim 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2011 30 dakka video çekimi derken tek seferde 30 dakkadır heralde, zaten hiçbir profesyonel bir çekimde 30 dakka kullanılmaz? Önemli bir şey değil yani. 30 dakka ne çeker ki insan? Yani hiçbir olayı yok o sınırlamanın insanları etkileyebilecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ekim 18, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2011 30dk ustu spor karsilasmasi cekebilirsin. Canli yayinda kullanirsin. Tiyatro gosterisi cekebilirsin. Sunum cekersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Ekim 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2011 Şöyle manyak bir şey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Ekim 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2011 İyi de adamlar bunu video için üretmiyor. Satışa 2012 mart ayında sürüecek. Londra olimpiyatlarında görün hayvansı fotoğrafları şimdi. Bu yüzden saniye de 14 kare çekiyor. Bunu alan adamın ne taşıma derdi var ne de video çekim derdi. Tamamiyle doğa ve spor çekimleri için kullanılacak.Nat geo'dan gelecek fotoğraflar daha bir güzelleşecek. Gerçi onların muhabirler nikoncu =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ekim 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2011 mitralyöz gibi lan ahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2011 dusuncelihayvan said: İyi de adamlar bunu video için üretmiyor. Satışa 2012 mart ayında sürüecek. Londra olimpiyatlarında görün hayvansı fotoğrafları şimdi. Bu yüzden saniye de 14 kare çekiyor. Iddiali olduklari sey sensorleri, ki son senelerde hayvan butceli prime time dizileri bile dslr kullaniyor(hatta ozellikle 5dm2), bunda da farkli olmasi icin bi neden goremiyorum bu kadar iddiali low light performansi vaad ediliyorken. 14fps muhabbeti ise, "because we can" kafasi. Ne kadar aktif spor fotografcisi, kus, extreme spor vb fotosu cekersen cek istedigi karenin ne oldugunu bilen fotografci deklansore 1 kere basar. 7d nin 8fps bile fazlaydi o is icin bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ekim 20, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2011 KHaRoN said: dusuncelihayvan said: İyi de adamlar bunu video için üretmiyor. Satışa 2012 mart ayında sürüecek. Londra olimpiyatlarında görün hayvansı fotoğrafları şimdi. Bu yüzden saniye de 14 kare çekiyor. 14fps muhabbeti ise, "because we can" kafasi. Ne kadar aktif spor fotografcisi, kus, extreme spor vb fotosu cekersen cek istedigi karenin ne oldugunu bilen fotografci deklansore 1 kere basar. 7d nin 8fps bile fazlaydi o is icin bence. Bu konuda katilmiyorum ve sana laflar hazirladim. Ani hareketleri kacirmadan ve hizlica pozlamak istedigin kadar iyi fotografci ol yinede imkansiza yakin. Hali ile de eline cok nadir gecen bir firsati kacirma luksun olmadigi icin asiliyorsun deklansore. Ne kadar cok cekersen de istedigin pozu yakalama sansin o kadar yuksek oluyor. O nedenle de ciddi spor fotografcilari D700 yerine D3s aliyor. Yoksa D3s'in pek bir artisi yok fiyati da 2.5 kati. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2011 Buna cevap verebilecegim bisey yok, kisisel tercih meselesi elbette. Ben acikcasi 7-8 frame in yeterli oldugunu dusunuyorum, ki neredeyse tum semi-pro makineler cikartiyor bunu. Senin dedigin tarzda cekim yapan "garantici" ler icin mirrorless teknolojisinin 2 sene icinde cok sey vaad edecegini dusunuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ekim 20, 2011 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2011 NG fotografcilari mirrorless kullanmaya basladigi gun son dedigine katilirim. :) 7-8 fps ile 12-14fps arasi farki zaten cok spesifik cekimler icin ararlar. Tabanca'dan cikan mermiyi pozlarken mesela ise yarar :p Ya da bukalemunun avini yakalarken dilini firlattigi ani eksiksiz pozlamak icin mesela ise yarar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ekim 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2011 sana bana 3 frame de yeter de maç içerisinde en güzel ifadeyi gözün kafanın dirseğin en güzel yerde en kusursuz şekilde kavuştuğu anı adam gibi görüntülemen için lensi oraya tutup elini deklanşöre basılı tutman gerekiyor örneğin bir korner atışında. Burda da tecrübeydi, beceriydi, 6.histi falan fişman fasafiso yani. Veya bir boks maçında. Veya işte kuşlar göçerken... Because we can'den çok şu ilerki olimpiyatlara en iyi makineyi sunma dertleri var adamların. İş makinesi zaten bunlar. Pek öyle kişisel tercihlerden bahsetmenin matah olmadığı alanlara yönelik. Garanticiler için elbette, adamların ekmek parası bu sonuçta garantici olmaları zaten lazım =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Ekim 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2011 Peki şunu sorarım Teknoloji arttıkça fotoğraf sanatı ölüyor mu? Şimdi 14fps çeken bir kamera ile ne kadar sanat yapabilirsin ki? Kimin eline versen aynı pozu yakalayabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2011 Kotuye makine kar etmez bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ekim 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2011 dusuncelihayvan said: Peki şunu sorarım Teknoloji arttıkça fotoğraf sanatı ölüyor mu? Şimdi 14fps çeken bir kamera ile ne kadar sanat yapabilirsin ki? Kimin eline versen aynı pozu yakalayabilir. fotoğraf sanat mı dğeil mi onun tartışması bitmeden bu tartışmaya geçmek tehlikeli biraz =p valla bir şey anlatabilmekti, fotoğraftaki grafik,geometri öğeleriydi, lekeydi, ışıktı, dengeydi, tondu, ottu boktu.. bunların teknolojiyle çok fazla işi yok zaten aslında öte yandan daha az ışıkta daha parlak daha net daha keskin fotoğralfar çeken kameralar çıkabilir daha güzel görüntü elde eden lensler vardır vs. de önceki saydığım etmenler (ve çok daha fazlası) sıradan veya vasat oldukça ancak belki bilinçsiz göz bişi sanar o teknolojinin ürettiğini There is nothing worse than a sharp image of a fuzzy concept. demiş ansel adams işte, özetliyor aşağı yukarı bu durumu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esrk Mesaj tarihi: Ekim 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2011 yav said: sana bana 3 frame de yeter de maç içerisinde en güzel ifadeyi gözün kafanın dirseğin en güzel yerde en kusursuz şekilde kavuştuğu anı adam gibi görüntülemen için lensi oraya tutup elini deklanşöre basılı tutman gerekiyor örneğin bir korner atışında. Burda da tecrübeydi, beceriydi, 6.histi falan fişman fasafiso yani. Veya bir boks maçında. Veya işte kuşlar göçerken... Because we can'den çok şu ilerki olimpiyatlara en iyi makineyi sunma dertleri var adamların. İş makinesi zaten bunlar. Pek öyle kişisel tercihlerden bahsetmenin matah olmadığı alanlara yönelik. Garanticiler için elbette, adamların ekmek parası bu sonuçta garantici olmaları zaten lazım =) Tahmin ettigin kadar basit olmasinin sebebi bence o ntvspor ya da milliyet gibi salak sitelerde ki kandirmaca mac fotograflarina bakman sanirim :). Aslinda o kadar kolay bir is degil eger duzgun yapmak istersen. Ornegin, http://www.flickr.com/photos/ryusha/ Bence kurgusal birsey cekmekten daha zor cunku cok kritik bir ani bir an dikkatsizlikten veya elinin titremesinden kacirirsin, baskasi ceker. Mali o goturur. O yuzden yuksek hiz cok onemli ama yine de is makinayi tutanda bitiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ekim 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2011 yok ben o fotoğraflara da bakmıyorum bu verdiklerine şimdi baktım da bence büyüttüğün gibi bir numara yok bunlarda da 10 gram makinesi varsa adamın 1 gram da estetik anlayışı oldu mu bu flickr'dakilerde de çıkar ortaya bu sporla uğraşan fotoğrafçıların çok olmuyor heralde farklı bakış açısı azcık kasınca öne mi çıkılıyor yani bu mudur? yok mu daha farklı sanatsal spor fotoğrafları? :D said: Bence kurgusal birsey cekmekten daha zor cunku cok kritik bir ani bir an dikkatsizlikten veya elinin titremesinden kacirirsin, baskasi ceker. Mali o goturur. O yuzden yuksek hiz cok onemli ama yine de is makinayi tutanda bitiyor. Sonuçta yanlış anlama bu adamların yaptığı işi küçümsediğim falan yok yukarıda fotoğraf ve sanat muhabbeti geçmiş akabinde fps'nin önemi ile ilgili bişeyler geçmiş ben de tam bu senin dediğini savunmuştum zaten^^ adam gibi yayınlara iş gönderen spor muhabiri zaten işini bildiği için o işi yapıyordur ve adam gibi yayınlar da bu işini bilen adama en güzel makineyi verecektir böyle bir gerçek varken neyi tartışacağız ki?:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esrk Mesaj tarihi: Ekim 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2011 Sanmıyorum, yani denk gelmedim, maç içinde pek becerebileceğin birşey değil :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 canon eos-1ds mark 4 bekliyordum uzun bir süredir ama bu süre sırasında fotoğrafçılık hevesim de azaldı. daha çok fotoğraf çekiyor olsam alırdım öyle bir alet. ilginç özellikleri var 1dx'in http://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=canon_eos1dsmkiii&products=canon_eos1dmkiv&products=canon_eos1dx neredeyse her şeyi geliştirmişler ama mesela sdxc bellek şeysi göremedim. usb3 gibi yeni teknolojileri de eklememişler. bilemedim neden böyle bir taktik yaptıklarını. dusuncelihayvan said: Şimdi 14fps çeken bir kamera ile ne kadar sanat yapabilirsin ki? Kimin eline versen aynı pozu yakalayabilir. o dediğin imkansız bişi. ışık, gölge, renk ve sahne eğitimi almış birisinin çektiği fotoğrafla almamış birisinin çektiği fotoğraf arasında dağlar gibi fark oluyor, yani istersen 100000000 dolarlık makine yap yine de "aynı pozu" yakalamak mümkün olmayacaktır. öte yandan shutter speed ile nehir çekmek, yıldızları çekmek, şimşekleri çekmek gibi hadiselerde deneyimli kişiler güzel işler çıkartabiliyor. bu tip makineler ise o kişilere daha geniş fırsatlar sunuyor. bi de fotoğraflarda karıncalanma meselesi var tabii.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar