Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şampuan harammış zaaa

Myshkin

Öne çıkan mesajlar

yapısını bozarsan bi bok olmaz ondan.

onu geçtim yapısı aynı kalsa bile yerine göre değerlendirecek beyin yoksa zaten gidip de bi dine inanmaya kasmasın. gerek yok keza.

mesela domuzda insanla %100 uyumlu organ yetiştirsinler, adam da desin ki, "ben haram olduğu için bu çok ihtiyacım olan karaciğeri kabul etmeyip ölmeyi tercih ederim fetva kongresi toplanır da izin verirse ama ne ala. o zaman bi düşünürüm operasyonu."

hah bu adam dini inançtan değil, gerizekalılıktan ölecektir çok net bi şekilde.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

yapısını bozarsan bi bok olmaz ondan.

onu geçtim yapısı aynı kalsa bile yerine göre değerlendirecek beyin yoksa zaten gidip de bi dine inanmaya kasmasın. gerek yok keza.

mesela domuzda insanla %100 uyumlu organ yetiştirsinler, adam da desin ki, "ben haram olduğu için bu çok ihtiyacım olan karaciğeri kabul etmeyip ölmeyi tercih ederim fetva kongresi toplanır da izin verirse ama ne ala. o zaman bi düşünürüm operasyonu."

hah bu adam dini inançtan değil, gerizekalılıktan ölecektir çok net bi şekilde.

Olayın tıbbi boyutu ayrı dasaa, daha demin konuyla alakalı fetvanı kendine verdin, şimdi nerden yine buraya girdin anlamadım =)
Sosyal ağlarda paylaş

Benim dine inanıp inanmadığım yargısına nereden vardın ki?. Birşeye inanıp doğru olduğunu bilmek için başkasının "bunu bunu yapmalısın veya bunu bunu yapmamalısın çünkü bu böyle" demesine ihtiyacım yok o kadar. Şampuanı kafana sürmek için birinden onay alman gerektiğini düşünüyorsan o senin bileceğin iş, ama bunun inanmakla veya inanmamakla bir ilgisi yok...
Sosyal ağlarda paylaş

Sotto said:

Öeh be. Şu domuz olayını da bi anlasam. Afedersin löpür löpür hayvanın bağırsağını, kafasını, ayağını, pankreasını yerken sorun yok da domuzun etinin ne günahı va

"Maide Suresi" said:

Ölmüş hayvan, kan, domuz eti, Allah'tan başkası adına boğazlanan, (henüz canı çıkmamış iken) kestikleriniz hariç; boğulmuş, darbe sonucu ölmüş, yüksekten düşerek ölmüş, boynuzlanarak ölmüş ve yırtıcı hayvan tarafından parçalanmış hayvanlar ile dikili taşlar üzerinde boğazlanan hayvanlar, bir de fal oklarıyla kısmet aramanız size haram kılındı. İşte bütün bunlar fısk (Allah'a itaatten kopmak)tır. Bugün kafirler dininizden (onu yok etmekten) ümitlerini kestiler. Artık onlardan korkmayın, benden korkun. Bugün sizin için dininizi kemale erdirdim. Size nimetimi tamamladım ve sizin için din olarak İslâm'ı seçtim. Kim şiddetli açlık durumunda zorda kalır, günaha meyletmeksizin (haram etlerden) yerse şüphesiz ki Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

Bakara said:

Allah, size ancak leş, kan, domuz eti ve Allah'tan başkası adına kesileni haram kıldı. Ama kim mecbur olur da, istismar etmeksizin ve zaruret ölçüsünü aşmaksızın yemek zorunda kalırsa, ona günah yoktur. Şüphesiz, Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.

Enam said:

De ki: "Bana vahyolunan Kur'an'da bir kimsenin yiyecekleri arasında leş, akıtılmış kan, domuz eti -ki o şüphesiz necistir- ya da Allah'tan başkası adına kesilmiş bir (murdar) hayvandan başka, haram kılınmış bir şey bulamıyorum. Fakat istismar etmeksizin ve zaruret ölçüsünü aşmaksızın kim bunlardan yeme zorunda kalırsa yiyebilir." Şüphesiz Rabbin çok bağışlayandır, çok merhametlidir.

Nahl said:

Allah size ancak leş, kan, domuz eti ve Allah'tan başkası adına kesileni haram kıldı. Ama kim mecbur olur da istismar etmeksizin ve zaruret ölçüsünü aşmaksızın yemek zorunda kalırsa şüphesiz ki Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.

Dine bu gördüğün gibi net olarak yasak. İnanırsan inanırsın böyle bir şeye, inanmazsan inanmazsın. Sen buna saçma diyorsan, dinen ayeti reddedersin. Kur'an'ı Kerim'e göre bir ayeti inkar ediyorsan, Müslüman değilsin. Bak bana göre değil bu, bu dine göre.
Sosyal ağlarda paylaş

O günün şartları nasıl bilemiyoruz. Belki o zamanlar için böyle bir kural gerekliydi evet, ancak senin şu hayatında birşeylerin doğru olup olmadığını anlayabilmen için illa kitapta bu yasaktır yazması mı gerekiyor?
Eğer hırsızlık günah değil denseydi hepimiz birşeyler çalacak mıydık, hayır demekki bu hayattaki herşey bir kitap ve belli kurallar üzerine dönmüyor.
İslam dünyasının en büyük hatası dünyanın kendi etrafında döndüğünü sanmak. Bugün domuz eti hiçbir yerde yenmeseydi bir sürü insan belki de en basit protein ihtiyacını karşılamayacaktı,çünkü domuz en ucuz ve ulaşılabilir protein kaynaklarından birisidir. Eğer bizim ülkemizde yeniyor olsaydı belki insanlar hayatlarında et yiyebileceklerdi, bak bu açıdan bakınca domuz hala çok mu kötü bir varlık?...
Ülkemizde domuz eti yenmiyor ama, hayvanın bağırsanından, ayağına, midesinden, pankreasına herşey yeniyor, sence sağlık açısından hangisi daha kötü.
Sen hala domuzun aslında çok da kötü birşey olmadığını anlamak için bir peygamberin gelip "Bakın aslında bu böyledir, yiyebilirsiniz" demesini mi bekliyorsun.
İşte bu yüzdendir ki konu ne din veya inanç da olabilir, bu hayatta herşey asgari düzeyde bir akıl ve mantıkla halledilebilir. Cevabı her zaman dışarıda aramayın...
Sosyal ağlarda paylaş

Bu dinin kuralları değişmez dostum. Bu yüzden İslamiyettir bu din. Bu dinin kuralları zamanla daha iyi anlaşılıyor diye bu dine inanırlar. Buna da inananı ve yaşayanı anlar ve bilir. Bu senin yorumundur. İnanıyorsan inanırsın, inanmıyorsan da saygı duyarım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...