elazulruby Mesaj tarihi: Ekim 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2011 Fransa'dan 20-10-2011'den 14-11-2011'e kadar schengen vizesi aldım. bu tarihlerin hemen altında da açıklamasının üzerinde tarihler olduğundan anlayamadığım 2 tane sayı var. Birisinde 1, diğerinde ise 10 yazıyor. Şimdi benim merak ettiğim şey şu: Ben Fransa'da 22'sinden 31'ine kadar kalacağım. 31'inde ise İspanya'ya gideceğim, 7'sinde de tekrardan İtalya, oradan da Türkiye'ye geri uçacağım. Ben elimdeki bu vize ile, yazılmış bu bilgilerle, istediğim seyahati gerçekleştirebilir miyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gosser Mesaj tarihi: Ekim 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2011 evet C Tipi zaten turistik vize demek aynı şeyin laciverti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ekim 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2011 1 ve 10, tek girişlik 10 günlük vize anlamına gelmiyorsa yaparsın dediklerini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elazulruby Mesaj tarihi: Ekim 15, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2011 Büyük ihtimalle 1 ve 10 o anlama geliyor herhalde, yoksa gelişigüzel neden 1 ve 10 yazsın adamlar. Kısacası gerçekleştiremeyeceğim demek oluyor bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Accolade Mesaj tarihi: Ekim 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2011 gıcıklığına yazdılar belki, merak edip dursun pezevenk diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elazulruby Mesaj tarihi: Ekim 15, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2011 01 demek tek giriş demek onu anladım, ama araştırdım ki bir kere schengen ülkesini terk ettikten sonra giriş yapamıyorum, schengen ülkeleri arasında giriş yapabiliyorum. Ama 10, sadece 10 gün kalabiliyorum demek büyük ihtimalle her ne kadar 20 ekim 14 kasım arası vermiş olsalar da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ekim 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2011 o vizenin geçerli olabileceği tarihler. o tarihler arasında giriş yapınca da süren başlar, bitene kadar da çıkman gerekir. sen vizeye başvururken nasıl başvurdun? sadece fransa giriş-çıkış tarihlerini ve fransada kalcağın süreyi yazdıysan sonraki planlarını yapamazsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elazulruby Mesaj tarihi: Ekim 15, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2011 Haklısın. Tek giriş vize istedim ama sadece uçak biletlerimi göstermiştim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
logtrig Mesaj tarihi: Ekim 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2011 ben de 19 ekim giriş, 2 kasımı çıkış olarak gösterip 15 gün istemiştim, 1 yıllık şengen vermişler. ama tarihler şöyle vizede, from: 7 ekim 2011 to: 6 ekim 2012 from'daki tarihin illa 19 ekim olması gerekmiyor dimi, yani bu 7 ekim heralde vizenin kabul edilip verildiği tarih mi? bir de bende öyle tarihlerin altında 1 ve 10 falan yazmıyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ekim 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2011 elazulruby said: Fransa'dan 20-10-2011'den 14-11-2011'e kadar schengen vizesi aldım. bu tarihlerin hemen altında da açıklamasının üzerinde tarihler olduğundan anlayamadığım 2 tane sayı var. Birisinde 1, diğerinde ise 10 yazıyor. Şimdi benim merak ettiğim şey şu: Ben Fransa'da 22'sinden 31'ine kadar kalacağım. 31'inde ise İspanya'ya gideceğim, 7'sinde de tekrardan İtalya, oradan da Türkiye'ye geri uçacağım. Ben elimdeki bu vize ile, yazılmış bu bilgilerle, istediğim seyahati gerçekleştirebilir miyim? o bir tek giriş hakkın olduğunu gösteriyo, yani şengen sınırlarından çıkıp tekrar girmeye çalışırsan giremezsin. 10 da girdikten itibaren kalabileceğin gün, yani planını gerçekleştiremezsin. Ama bi hafta falan kaçak kalmak o kadar sorun olmuyor, yani 22sinde girip 7si gibi türkiyeye dönersen sadece (o da belki) çıkışta niye geç kaldın falan derler, sen de dersin işte uçağı kaçırdım bla bla. Sorun olmaz yani edit: sorun olmaz demiyim de olan duymadım diyeyim, sonra birşey olursa üstüme kalmasın sfd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ekim 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2011 logtrig said: ben de 19 ekim giriş, 2 kasımı çıkış olarak gösterip 15 gün istemiştim, 1 yıllık şengen vermişler. ama tarihler şöyle vizede, from: 7 ekim 2011 to: 6 ekim 2012 from'daki tarihin illa 19 ekim olması gerekmiyor dimi, yani bu 7 ekim heralde vizenin kabul edilip verildiği tarih mi? bir de bende öyle tarihlerin altında 1 ve 10 falan yazmıyor? vize 1 yıllık değildir, 1 yıl geçerliliği olan 2 haftalık veya 3 haftalıktır. Ben de 20 haziran 20 temmuz arası 30 günlük istemiştim, bana 15 haziran 15 ağustos arası 35 günlük vermişlerdi. Elbet vize de biyerlerde "duration of stay" yazıyodur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
logtrig Mesaj tarihi: Ekim 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2011 evet duration of stay 90 gün diyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ekim 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2011 tamam işte 7 ekimdem itibaren istediğin tarihte girip 90 gün kalabiliyosun, eğer multi giriş ise o tarihler arasında istediğin kadar girip çıkabilirsin 90 günü aşmamak koşuluyla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
logtrig Mesaj tarihi: Ekim 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2011 multi giriş evet. e iyiymiş gayet. fakat başka bir ülkeye gitmek istediğimde direk mesela italyaya uçamıyorum değil mi? fransaya girmem mi gerekiyor ilk? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ekim 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2011 yok şengen kabul eden istediğin ülkeden girebilirsin, benim vizem italyadandı yunanistandan girdim sorun olmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Bazı ülkelerde biraz laf ediyolar başka yerden aldığın Schengen'i onlara açtırırsan ama alıyorlar sonuç olarak. Geri çevirdiklerini duymadım hiç. Dönüş biletin, kalcağın yer falan yanında olsun giriş yaparken. Onları sorarlar genelde. Ama en fazla biraz sinir bozup sonra onay verip geçirirler.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Ben amsterdam'dan geri dönen biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 duration of stay bir girişte maksimum kalabileceğiniz gün sayısını belirtir. toplam kalma gününüzü değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
logtrig Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 xaty said: Dönüş biletin, kalcağın yer falan yanında olsun giriş yaparken. Onları sorarlar genelde. ben rezervasyon yaptırım iptal ettirdiydim vizeyi aldıktan sonra. booking cancellation yaptıydım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gosser Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 abi kafalar mı iyi schengen aldıysa istersen F tipi olsun schengen geçen büyün ülkere girer kütür kütür ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Giriyosun da kütür kütür olmuyor işte. Dediğim gibi şimdiye kadar geri çevrileni görmedim ama can sıkıcı bi muhabbet geçiyor farklı ülkenin Schengen'ini açtırmaya çalışınca. Çok ufak bi ihtimal de olsa tedbirli olmakta fayda var, oradaki memurun senin Schengen'in var diye seni içeri alma zorunluluğu hiç bir şekilde yok. Potansiyel olarak yasalara karşı bir şey yapacağını düşündüğü an seni almayabilir. Schengen'i aldığın ülkeye girerken bile yapabilir bunu ki farklı ülkenin Schengen'iyle farklı ülkeye girerken dikkat çekiyorsun doğal olarak. Memurun görevi orada ileride çıkabilecek sıkıntıları erkenden önlemek. Kalacağın yer belli değil mi rezervasyonu iptal ettirdiysen? En azından dönüşünü ayarlamış olursun heralde, onun fotokopisi falan bulunsun yanında. Arkadaşında kalcaksan falan da anlatırsın orada, çok sıkıntı olmaz. Ben geçen bayramda gidişimde bavulumda belgelerim diyip lafla anlatmıştım herşeyi. 15dk falan bi muhabbet olmuştu gereksiz yere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 ya ben arkadaşımda kalacam, rezervasyonu iptal ettim o yüzden. arkadaşımın belediyeden yazı falan alması çok uzun sürecek diye böyle yaptıydık. sorun çıkmaz gibime geliyo ama kısfmet. görecez lol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 eldar said: Ben amsterdam'dan geri dönen biliyorum. Öyle bi durumda dönüşünü kim karşılıyor? Nasıl bir durumda ne sebeple geri gönderildi? Çok tartışılan bi konu bu, vize varsa alırlar mutlaka diye düşünenler var da öyle olmadığını düşünüyorum. Çok seyahat eden biri olarak da çıkabilen problemleri merak ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
logtrig Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 tamam fotokopisini buldum, çıktısını aldım.. ben zamanında estonyadan 1 aylık şengen almıştım. ilk girdiğim ülke letonya'ydı. kontroldeki kadın aldı pasaportumu. gezinin amacı ne dedi. eğitim dedim. burada ne kadar kalıcaksın dedi. bi gece kalıcam ertesi gün de otobüsle estonyaya geçicem dedim. mührü bastı yolladı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 estonya letonya eskişehir-ankara gibi bişi abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar