Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mesai 06'da başlayacak, cumartesi mesaisi geliyor

BiTcH_oFBaT

Öne çıkan mesajlar

Bende diyorum ki adamlar 'en baştan' sana söylüyorlar; bizim çalışma şartlarımız bunlar bunlar. Sen kabul edersen bu abuse olmuyor. Tatsız da olsa bu ülkenin mevcut durumu oluyor. Ben kazandığımdan fazlasını devlete veriyorum, doğal olarak bana ve çalışanlara devletten daha az para kalıyor. Verebileceğim bu, işin şartları da bu diyorum kabul ediyorsa bunun neresi abuse oluyor? Sen rahat çalışıyor olabilirsin de biz zor kazanıyoruz o senin hiç umrumda olmaz diyipte kazandığın parayı.

Rewendor said:

bişiler bişiler

hah işte sen de olmaz diyosun orada şartları söylediğinde.

insan haklarına göre maksimum seni çalıştırma süresi haftada 45 saat. Kendi isteğinle mesaiye kalırsan 60 saate kadar, 60tan sonra istesen de izin vermemesi gerekiyor. Ayrıca fazla mesaiyi ya başka zaman erken çıkarak falan ya da maddi olarak ay sonu görüyor olman gerekiyor.

Kanun bu. Ama millet işsizlik korkusundan sonuna kadar her şartı kabul ettiğinden her türlü abuse ediyorlar.

Sosyal ağlarda paylaş

e işte o yüzden kendini geliştirmen gerekiyor, yeri doldurulabilir eleman olma. Bi de firmaların bu kanuna aykırı tavırlarının denetlenmesi için baskı yapmak gerekiyor hükümete. Fiat mı artık örnek o olduğu için yazdım ya da X mi Y mi hangi firma yapıyosa gidip hükümete "denetle" diyeceksin.

Bunun dışında 6 güne çıkarma değil de tatil günlerini değiştirme güzel bir uygulama olabilir, mesai saatleri özel sektörle örtüştüğü için çalışan insanın devlet dairesinde iş yaptırması resmen imkansız gibi. Bir gün izin alıp gidiyosun hem izninden yiyosun hem de genelde tek günde olmuyor. O yüzden atıyorum mesela c.tesi-pazar değil pazar-pzt tatil yapsınlar, c.tesi çalışsınlar o sayede özel sektördeki de gidebilsin. Ya da cuma-c.tesi yapsınlar tatillerini, pazar günü özel sektördeki adam işini yaptırabilsin.
Sosyal ağlarda paylaş

wastyrx said:

Bende diyorum ki adamlar 'en baştan' sana söylüyorlar; bizim çalışma şartlarımız bunlar bunlar. Sen kabul edersen bu abuse olmuyor. Tatsız da olsa bu ülkenin mevcut durumu oluyor. Ben kazandığımdan fazlasını devlete veriyorum, doğal olarak bana ve çalışanlara devletten daha az para kalıyor. Verebileceğim bu, işin şartları da bu diyorum kabul ediyorsa bunun neresi abuse oluyor? Sen rahat çalışıyor olabilirsin de biz zor kazanıyoruz o senin hiç umrumda olmaz diyipte kazandığın parayı.

yasa dışı bir şartı öne süremezler, sürerlerse yine abuse olur. Adam seni 45 saatten fazla çalıştıramaz, kendin istersen 60a kadar çıkarsın, haftada 70 saat mesai yaptıramaz. Yasak. Bizim şartımız bu diyemez. Derse abuse. "Biz adam öldürürüz, banka soyarız işimizin şartları böyle, kabul edersen" demesiyle senin söylediğin gibi "yoğun çalışırız, pazar bile gelirsin saat takmayız" demesi arasında fark yok, yasal olarak geçerlilikleri de aynı düzeyde.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

xyz

wastyrx said:

yasa dışı bir şartı öne süremezler, sürerlerse yine abuse olur. Adam seni 45 saatten fazla çalıştıramaz, kendin istersen 60a kadar çıkarsın, haftada 70 saat mesai yaptıramaz. Yasak. Bizim şartımız bu diyemez. Derse abuse.

Bugün hangi şirkete gidersen git - en küçüğünden, en büyüğüne- hemen hemen hepsinin hafta içi 8:30-18:00 ya da 9:00-19:00 dır çalışma saatleri. Anlıyorum anlatmak istediğini ama seninkisi mevcut şartlarda ütopya ve bunu biliyor olman lazım. Bende diyorum böyle böyle olmalı bu ne lan diye ama olmuyor işte öyle. Biraz gerçekçi olmak herkes için en iyisi. Ki şöyle diyim çalışanlara kahvaltı alan/hazırlayan bir insanım ben ve bunları diyorum. ^^
Sosyal ağlarda paylaş

wastyrx said:

Rewendor said:

xyz

wastyrx said:

yasa dışı bir şartı öne süremezler, sürerlerse yine abuse olur. Adam seni 45 saatten fazla çalıştıramaz, kendin istersen 60a kadar çıkarsın, haftada 70 saat mesai yaptıramaz. Yasak. Bizim şartımız bu diyemez. Derse abuse.

Bugün hangi şirkete gidersen git - en küçüğünden, en büyüğüne- hemen hemen hepsinin hafta içi 8:30-18:00 ya da 9:00-19:00 dır çalışma saatleri. Anlıyorum anlatmak istediğini ama seninkisi mevcut şartlarda ütopya ve bunu biliyor olman lazım. Bende diyorum böyle böyle olmalı bu ne lan diye ama olmuyor işte öyle. Biraz gerçekçi olmak herkes için en iyisi. Ki şöyle diyim çalışanlara kahvaltı alan/hazırlayan bir insanım ben ve bunları diyorum. ^^

Tamam 8:30-18:00 diyorsun, zaten günde 9.5 saat ediyor, yarım saat yemek molası desen (ki genelde 45dk falan olur) 9 saat. 5x9=45 saat. Bu yasalar dahilinde zaten.

Benim kastım 8:30da mesaiye başlatıp da akşam 8e 10a kadar çalıştıran ya da c.tesi de çalıştıran firmalar zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

haftasonu da çalışıyoruz işte..

Yeri geliyor seve seve 12lere kadar da kalıyoruz mesela

edik2: Bir de ben çalışanlardan çok çalışıyorum akıllı olsunlar sızlanmasınlar yani sdf
Sosyal ağlarda paylaş

Abi adam ne diyor sana, herkes bunun farkında ama yapılmıyor, uygulanmıyor diyoruz.Neden ısrarla anlamıyorsun bizde biliyoruz 45 saat mesainin oldugunu kalanın fazla mesai oldugunu 60saati geçince ölsen çalıştırılmıyacağını ama yok öyle bir dünya.

Bunlara itiraz için odaların sendikaların eskilerde oldugu gibi grevler yapmalı ama hükümet bu olanakları kaldırdı sen istediğin kadar itiraz et parmakla aranmadığın sürece kimse seni tınlamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

45 i geçince fazla mesai ücreti alıyosun işte. ayrıca o 45 öyle hesaplanmıyor.

8.30 - 18.00 olan çalışma saati. 9.5 - 1 (yemek) - 15x2 (mola) = 8 x 5 = 40 saat + 5 saat cmt = 45 saat oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

cumartesi çalışmanın olayı su
normalde iş kanununda çalışma süresi haftalık 45 saat
8 12 + 1 5 seklinde gunde 8 er saat
cumartesi gunude 8 1 seklinde yarımn gun olması lazım

ama biz mesela 5 saati hafta içine yaydık cumartesiler mesai
Sosyal ağlarda paylaş

haftada 100 saat çalıştığım oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

fedeyle kabaca aynı seyi yazmısız
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

Gereksiz ve verimsiz olacaktır.

Katiliyorum. Aciklama klasik turk patron mantalitesiyle yapilmis. Ayni maas, daha cok calisma suresi daha fazla is seklinde dusunuyorlar. Kimse verimi hesaba katmiyor.

Ayrica 6 gun calisan insanlar(kendimde dahil olmak uzere) zihinsel olarak daha cok yoruluyor, daha asabi oluyor. Ileride stres kaynakli ortaya cikacak olan saglik sorunlari da cabasi.

Eger haftalik calisma gunu ve suresi ayni olacaksa, calisma saatlerinin degismesi ne fayda getirir, ne goturur onu dusunmek lazim.
Sosyal ağlarda paylaş

6 gun çalışmak ömür törpüsü
tatil olayı haftasonu olayı ortadan kalkıyo
cuma akşamı cıkamıyosun cumartesi iş war
cumartesi çıkamıyosun sabah işe gitmişin yorulmuşun
pazar günü pazartesi sendromu
normalde cuma uyuyup cumartesi patlayı pazar dinblenmek lazım
Sosyal ağlarda paylaş

tbmm yaz tatılı var anasının nıkahı gıbı
onu da kaldırsınlar
hem ona gelene kadar eşek gibi tatil var ramazan kurban vs dını bayramları kaldıralım
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:

45 i geçince fazla mesai ücreti alıyosun işte. ayrıca o 45 öyle hesaplanmıyor.

8.30 - 18.00 olan çalışma saati. 9.5 - 1 (yemek) - 15x2 (mola) = 8 x 5 = 40 saat + 5 saat cmt = 45 saat oluyor.

e tamam o da olur işte, sonuçta demek istediğim o ama, yasal durum. Bizde mesela 7.30 mesai başı 17:!5 bitiş, arada 45 dk yemek molası var, geriye 9 kalıyor. Artık nasıl hesaplarlarsa. 45i geçen durumlar için benim söylediğim.

+15 saat mesai hakkın var "isteğe bağlı", 60ı geçememen gerekiyo ama teoride.
Sosyal ağlarda paylaş

45 i geçen durum yok. yok öyle bi durum. haftada 45ten fazla çalışamazsın. fazlası fazla mesaiye giriyo. onun da ücreti farklı. 45ten fazla olan durum diye bahsettiğin şeyde de kuralına uyduruyolar merak etme. 45 dakka değildir o yemek molaso mesela 1 saattir
Sosyal ağlarda paylaş

e onu dedim ben de.

45 saat normal mesai haftada

15 saat de fazla mesai yapabiliyorsun kendin de istersen. Onun da ücret veya başka zaman erken çıkma vs olarak karşılığı olması gerekiyor.

60ın üstüne istesen de kalamıyo olman gerekiyo.
Sosyal ağlarda paylaş

sektöre göre de değişiyor olması lazım o fazla mesai olayının.
Sosyal ağlarda paylaş

işçiye 45, memura 40 saat işte
Sosyal ağlarda paylaş

Memura da 45 değil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...