Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstanbul Acemisi. Vol. 1

Soimyr

Öne çıkan mesajlar

Yeni bir yol sorma topicine hoş geldiniz bu akşam İstanbual gidiyorumda, avruapda alibeyköy istasyonudna ineceğim, oradanda ortaköyde Sarıali sokağa gitmem gerekiyor.

1. Direk istasyondan oraya nası lgidebilirim (akbil vs yok)

2. Kamil Koçun servisleri barbaros Bulvarında kamil koç şubesine akdar bırakıyorlarmış oradan nasıl giderim?

Su İstanbul noobuan hafiften açıkalrsanız çok sevinirim.

not: hani taksi miktarı az tutar- şu kadardır falan derseniz takside düşünebilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

ortaköy çok yakın beşiktaşa. servisten inince sahile doğru yürü. sol tarafta kalıyor ortaköy denize baktığında. ordan 10-15 dakika sürer yürüyerek en fazla. taksiye bineceksen de yine yürü sahile doğru, ordan bin taksiye. çok fazla tutmaz zaten denildiği gibi, 10-15 lira falan anca.
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

ortaköy çok yakın beşiktaşa. servisten inince sahile doğru yürü. sol tarafta kalıyor ortaköy denize baktığında. ordan 10-15 dakika sürer yürüyerek en fazla. taksiye bineceksen de yine yürü sahile doğru, ordan bin taksiye. çok fazla tutmaz zaten denildiği gibi, 10-15 lira falan anca.

hmms alurie ibr sonraki istanbual gelişimde sana dürüm borcum var :D
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Dürüm isteyenelr toplaşın. Bu hafta tekrar gitmem gerekecek, elimde 2 opsiyon var, a) gene alibeyköy santralinde inip servis beşiktaş- oradna rotaköyde arkadaş gidip eşyalarımı bırakıp (sabah 6-7 suları) saat 10 da Kadıköy evlendirme dairesidne olacak şekilde oradan ayrılıcam.

b) direk sabahtan kadıköye yakın otogarda inip oradan servisle kadıköy oradan evlendirme dairesine gidip ardından gene ortaköyde arkadaşın evine gidicem.

Hani b) opsiyonu çok sıcak gelmiyor, 5 te araba sitanbulda oluyor 5 saat napıcam zati parada yok ^^ her türlü (akbilsiz) kadı köy evlendirme dairesine prtaköy (olmadı beşiktaş) nasıl gidip gelinir öğrenmem lazım.

Hadi dürümseverler göreve ^^

dip not: geçen hafta yürüdüm o sahil yoludna cidden bayağı güzeldi, geçen ahftanın dürüm isteyeni bana ulaşsın bu haftasonu ^^)
Sosyal ağlarda paylaş

Ben sana rotanı komple çizeyim :

1. Servisle Barbaros a gel.
2. Sahile doğru yürü bahçeşehir uni'nin yanından otobüse bin (deniz arkandayken , sağa doğru gidicen)
3. 3.-4. durak falan ortaköy merkezi ,sorarsın ztn . Orada in otobüsten , 50 mt yürü , sola doğru bi cadde görücen Dereboyu Caddesi adı , oradan da bi 100 mt yürüyünce Şehit Pamir Sokaktan gir , senin aradığın yer orada.

Eşyanı bırakıtığına göre artık Kadıköy

4-a)Şimdi eğer 1.5 saatin falan varsa yetişmene , geldiğin yoldan geri dön Beşiktaşa , ilk bindiğin durakta in . Barbaros'tan yukarı giden minibüs ya da otobüse bin 10 dk sonra metrobüs Zincirlikuyu dasın . Karşıya geçenlere bin , son durakta in evlendirme dairesindesin.

4-b) Bjk ye gelince vapurla 30 dk da Kadıköye geçebilirsin , ama evlendirme dairesi biraz yukarda , yürüyebilirsin (ya da otobüs minibüs var mı bilmem , Anadolu yakasında bitiyor benim pilim :) )
Sosyal ağlarda paylaş

yok beşiktaşa gittimmi yürüyerek arkadaşın eve gideibliyoum canım :9 daha ziyade ortaköy-kadıköy dü sorunum, ama saol kithnos. ta oradkai toobüsler geçen hafta bindigimde hep akbilliydi, o barbarosun ordan düz paralı minibüs/otobüs kalkıyor mu?
Sosyal ağlarda paylaş

sora sora gidicen gene yürücen. ben direkt evlendirme dairesinin oraya gideceğini bilmiyordum. o zaman metrobüse bin gerçekten. biraz ıkış tıkış olur ama yapcak bişi yok. bi de böle tam binecekken insanlar kapıların önünde birbiriyle güreşir. metrobüsün kendine has block/dodge mantığı var ztn.
Sosyal ağlarda paylaş

Soimyr said:

yok beşiktaşa gittimmi yürüyerek arkadaşın eve gideibliyoum canım :9 daha ziyade ortaköy-kadıköy dü sorunum, ama saol kithnos. ta oradkai toobüsler geçen hafta bindigimde hep akbilliydi, o barbarosun ordan düz paralı minibüs/otobüs kalkıyor mu?

Barbaros'tan Zincirlikuyu'ya giden minibüsler paralı , akbil istemez . Ya zaten 2 TL versen birine rica eder basarsın , otobüs şoförleri de akbil veriyordu nakit karşılığı en son ztn.

Vapurdan sonra yürüme mesafesi ne kadar bilmiyorum ama metrobüs tam yanında indirir .

Saat 7-7.30 da acayip dolu olmaz köprü de metrobüste . Tabi 10'da orda olman gerekiyorsa çok erken olur bu seferde :)
En iyisi metrobüse 9.20 de binmiş olmak.

Vapurdan , daire 1.6 km imiş bu arada . 20 dk da falan yürüyebilirsin yani . Havanın durumuna göre tercih et bence işte o sabah
Vapur , Evlendirme Dairesi Yürüyüş Güzergahı
Sosyal ağlarda paylaş

en son acemi sorumuda sorayımda yarın akşam gitmeden, kadıköeye giden vapur google maps te hayrettin iskelesi olarak çıkan iskeleden mi kakıyor (vikipediden baktım hani kadıköy seferlerinin yapıldığı iskeleyede benzettim hani mimari olarak (tepeden görünümü en azından) ginede emin olayım sorayım dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

direk evlendirme dairesine gideceksen vapuru salla, metrobüsün son durağı evlendirme dairesi zaten, ben yine de vapurla gidicem diyorsan da unuttum iskelenin adını ama üsküdar motorlarının kalktığı yerin yanında
barbarostan sahile inerken aşağıda ışıklar var, ışıklardan geçince sahil tarafında otobüs durakları var
ordan üsküdara motorlar kalkıyor hemen yanından da kadıköy vapuru kalkıyor
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...