Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Wall Street İsyanı Tüm Dünyaya Yayılıyor...


Uzun

Öne çıkan mesajlar

said:
New York'taki Wall Street karşıtı eylem küresel isyana dönüşüyor. Sistem karşıtları 15 Ekim'de Londra, Washington, Tokyo, Sidney, Montreal, Dublin, Hamburg, Brüksel, Stockholm ve Hong Kong'ta sokaklara çıkacak

Kapitalist düzenin açlığa, yoksulluğa ve geleceksizliğe mahkum ettiği kitlelerin öfkesi büyüyor. Küresel ekonominin merkezi konumundaki ABD'nin New York kentinde ilk kıvılcımı atılan "Wall Street" eylemleri dünyaya yayılıyor.

Krizlerin ve yozlaşmanın sorumlusu olarak gördükleri Wall Street’teki New York Menkul Kıymetler Borsası’na karşı 17 Eylül’de başlayan ve kısa sürede ABD'nin 45 eyaletine yayılan eylemler, 15 Ekim’de küresel bir harekete dönüşüyor.

Dünyanın belli başlı başkentlerinde cumartesi günü eşzamanlı olarak sokaklara çıkılacak. Protesto gösterilerinin organize edileceği yerler arasında İngiltere'nin başkenti Londra, Japonya'nın başkenti Tokyo, İsveç’in başkenti Stockholm, İrlanda’nın başkenti Dublin, Belçika’nın başkenti Brüksel, Avustralya'nın Sidney, Kanada'nın Montreal, Almanya'nın Hamburg, Meksika'nın Tijuana kentlerinin yanı sıra Hong Kong’da protesto gösterileri düzenlenecek.

HAREKET KÜRESELLEŞİYOR
Wall Street'i İşgal Et (Occupy Wall Street) hareketinin internet sayfasına göre protesto gösterileri tahmin edilenden hızlı büyüyor. Ancak mevcut finansal sistemdeki yanlış ve taraflı işleyişe karşı çıkan grup için 15 Ekim, hareketin resmi olarak küresel platforma taşınması anlamına geliyor.

Göstericilerin, söz konusu kentlerin finans merkezlerine yakın noktalarda konuşlanması ve uluslararası bankaların merkezleri önünde eylemler yapması bekleniyor. Henüz eylem takviminde yer almasa da krizin girdabındaki Yunanistan, Portekiz ve İspanya gibi ülkelerde de Wall Street hareketine destek gelmesi bekleniyor.


Zeitgeist ; MOVING FORWARD in son 10 dakikası canlandı bi an gözümün önünde.. Hadi hayırlısı...

Haberin Tümü
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben bu dünya düzeninin bi yerden sonra tamamen değişeceğine eminim, ne kadar da insanların içinde korku olsada, aç ve işsiz kalan insanlar arttıkça, onların öfkelerininde beraberinden atıcağından süpem yok. bence değişim zamanı yavaş yavaş gelicektir.

http://www.facebook.com/photo.php?v=466024082608
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
"Yüzlerce protestocu sokaklara döküldü. Sonra binlercesi. Coplar ve bazen de mermilerle yüz yüze geldiler fakat evlerine gitmeyi reddettiler, günlerce, haftalarca... Değişim engellenemez!"

Adbusters Dergisi tarafından fitili ateşlenen ve yüzlerle başlayıp bugünlerde sayıları binleri bulan Occupy Wall Street göstericileri başkanları Barack Obama'nın Arap Baharı adı verilen orta doğudaki protestolar için 19 Mayıs 2011 de Washington da yaptığı bu konuşmayı dinlemiş olmalılar ki her şeye rağmen evlerine dönmeyi reddediyorlar. New York, Zuccoti Park'ta başlayan ayaklanma üçüncü haftasında ve artık göstericilerin sayısı binleri geçmekte.

Merak içindeyim; acaba Obama bu organizasyon için ne düşünüyor? Orta Doğu ülkelerindeki ayaklanmalar için haklı olarak yaptığı açıklamaları şimdi kendi ülkesinde yapılan protestoları izlerken hatırlıyor mu? Yoksa "protestocunun ayak" sesleri uzaktan mı hoş geliyordu?

Arap Dünyasında süregelen gösteriler ne kadar demokratik hak ve göstericiler ne kadar haklı ise, bugün New York, Boston, Los Angeles ve diğer eyaletlerde yapılan Occupy Wall Street (Wall Street'i işgal et) gösterileri de o kadar demokratik. Bu kez ayaklanılan diktatör bir lider değil belki, her gün milyonlarca insanı batağa sürükleyen bir ekonomik sistem.


Yazının devamı
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...