Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ABD veya İngiltere Master + Doktora için MEB Bursu aldım

nutella yerim

Öne çıkan mesajlar

Uşak üniversitesi Makina Müh. Bölümü termodinamik/enerji anabilim dalı adına milli egitim bakanlıgı tarafından dönüşte uşakda min 10 sene zorunlu hizmet vermek koşulu ile ABD veya İngilterede master + doktora bursu aldım arkadaşlar,burs 7-8 sene ayda yaklaşık 2000 tl,üniversitelerin senelik yaklaşık 20.000 $ kayıt ücretinden ucak biletlerime kırtasiye masrafına kadar bakanlık karşılayacak ama kafama takılan bir kaç soru var ve beni bunlar öldürcek ;

1 - Üniversiteden yeni mezun oldum,akademisyen mi yoksa iş hayatında mühendis mi olcam/olmam gerekiyor kararsızım

2- Ailem ve kız arkadaşımdan ayrı kalmak istemiyorum ve burs 7-8 sene,kız arkadaşla aram cok acılcak bundan korkuyorum

3- Uşak gibi bir yerde min 10 sene zorunlu hizmete katlanabilir miyim gercekten bilmiyorum,hayatımda hic anadolu sehrinde yaşamadım.

4- Bir yandan bakılınca gercekten cok iyi fırsat benim gibi memur cocugu icin London Imperial College,UCLA,MIT vb. gibi yerlerde master + doktora yapma imkanı bulmak sanırım bu burs haricinde imkansız olur.gercekten kafam cok karısık

5- Döndügümde yaklaşık 30 yaşında olcam ve 1-2 sene içinde doçent olcagımı dusunursek 3500 lira alcam döner sermaye ile birlikte,bu para yeterli olur mu bilmiyorum

22 ekime kadar kararımı vermek zorundayım,su an %50 %50 dusunuyorum.bir de kız arkadaşım ben orda okurken yanımda uzun sure kalmak icin vize alabilir mi ? kalma vizesi ve calısma vizesi nasıl farklı oluyor bir fikrim yok.abd mi ingiltere mi olcak o da belli degil.
Sosyal ağlarda paylaş

benim arkadaşım bu şekilde amerika'da yaptır master ve doktorayı. 1675'e tabi mi ne bişey oluyordu da pek hatırlamıyorum. Bütün masrafları karşılandı. Şimdi balıkesir üniversitesinde zorunlu görev yapıyor. Eğer bırakırsa 350bin dolarlık tazminat ödemekle yükümlü.

Mutlu mu? değil, sabrediyor sadece ama geçirdiği günler ve edindiği tecrübe için bi 10 sene daha zorunlu görev yaparım diyor.

böyle bir şey işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Zorunlu görev olayı sakatmış ama devleti takdir ettim valla burs konusunda, akıllı bir hareket .

İngiltere ABD nasıldır bilemem ama Almanyada doktora yaparken zaten ayda 2000 euro kadar maaş alıyorsun onun için o burs biraz doktora kısmında yalanlaşıyor.

uşak uniden nasıl burs aldın hiç orda yaşamadan ?
Sosyal ağlarda paylaş

GEd said:

Zorunlu görev olayı sakatmış ama devleti takdir ettim valla burs konusunda, akıllı bir hareket .

İngiltere ABD nasıldır bilemem ama Almanyada doktora yaparken zaten ayda 2000 euro kadar maaş alıyorsun onun için o burs biraz doktora kısmında yalanlaşıyor.

uşak uniden nasıl burs aldın hiç orda yaşamadan ?

meb aracılıgı ile başvuruyorsun,izmirliyim,uşak izmire 2 saat mesafede yakın diye tercih ettim.
Sosyal ağlarda paylaş

2000 tl yeter öğrenci hayatı için ama döviz artarsa fena patlarsın bursu döviz üstünden versinler :)

Doktorada da standart öğrenci hayatı yaşamak ağır koyar ama söyliyim.

Ben olsam kaçırmazdım fırsatı, master doktora eğlenceli şeyler ama parada döviz üzerinden anlaş ^^
Sosyal ağlarda paylaş

GEd said:

2000 tl yeter öğrenci hayatı için ama döviz artarsa fena patlarsın bursu döviz üstünden versinler :)

Doktorada da standart öğrenci hayatı yaşamak ağır koyar ama söyliyim.

Ben olsam kaçırmazdım fırsatı, master doktora eğlenceli şeyler ama parada döviz üzerinden anlaş ^^

para döviz üzerinden zaten abi :D
Sosyal ağlarda paylaş

o paralar ne yazıkki ne imperial i ne mit i ne de ucla i karsılar.. belki ucla i ucundan tutar 27k diye hatırlıyorum ucla i. ohio state 22k falandı yanlıs hatırlamıyorsam bakalı baya oldu.

eger bu bursu kabul ediceksek kız arkadasını unutucaksın zaten. amerikaya gidiceksen o bursu zaten 5 sene kullanıcaksın 1+4 amerikan sistemi master+doktora icin. ingilterede 4 sene.

burs aldın ama okullarla durumun ne toefl ini gre ni aldın mı okullarla iletisime gecmeye basladın mı bunlar onemli.

eger bu yolu seciceksen akademisyen olucaksın sanırım adamlar 10 sene usakta muhendislik yap demiycekler. gel cocuklarımızı falan egit diceklerdir.

usakta 10 yıl calısmak dısında mukemmel bi sans ama okul acısından cok ucma 20k cok yuksek bi okul ucreti degil
Sosyal ağlarda paylaş

ya bu bence senle alakalı, uzun süre belli bir yerde zorunlu kalabilir misin, sen kendini daha iyi bilirsin, ben de bu sene son sınıftyım işte düşündüm meb bursunu ama yok yani,, dönüş hiç çekilmez ya orada abd de kalmak istersen, ya da başka bir ülkeye gitmek, "ortalama" 70 yıllık ömrünün 1/7 sini belli bir yerde zorunlu geçirmek bence..ımm bilmiyorum bana gelmedi o yüzden bir sene de sabrediyorum abd için GRE TOEFFL bla bla sınavlarına giricem seneye başvurucam teaching asistance veya research asistant veren çok ünv var abd'de...hatta ciddi çok varr... iyi bir toefl ve gre, tabi referans yeterli... ama dediğim gibi ben işimi garantiye alıyım diyenlerdensen, iyi bir seçenek olbilir kabul etmen bu bursu.
Sosyal ağlarda paylaş

screwy said:

o paralar ne yazıkki ne imperial i ne mit i ne de ucla i karsılar.. belki ucla i ucundan tutar 27k diye hatırlıyorum ucla i. ohio state 22k falandı yanlıs hatırlamıyorsam bakalı baya oldu.

eger bu bursu kabul ediceksek kız arkadasını unutucaksın zaten. amerikaya gidiceksen o bursu zaten 5 sene kullanıcaksın 1+4 amerikan sistemi master+doktora icin. ingilterede 4 sene.

burs aldın ama okullarla durumun ne toefl ini gre ni aldın mı okullarla iletisime gecmeye basladın mı bunlar onemli.

eger bu yolu seciceksen akademisyen olucaksın sanırım adamlar 10 sene usakta muhendislik yap demiycekler. gel cocuklarımızı falan egit diceklerdir.

usakta 10 yıl calısmak dısında mukemmel bi sans ama okul acısından cok ucma 20k cok yuksek bi okul ucreti degil

20 k dedigim ortalama bir rakamdı yoksa ben hangi üniversiteyi secersem meb eyw diyor,bunlara mit ucla da dahil.

toefl ve gre icin de meb bana 2 sene süre tanıyor,2 sene icinde alabilecegin top puanı al başvur diyor,bu 2 sene icinde de aylık 500 tl harclık ve girecegim 5 er gre ve toefl sınavlarının parasını veriyor
Sosyal ağlarda paylaş

Sırf master için alabilsen aslında çok daha iyi olurdu bence. Yurtdışında doktora programlarında öğrencilere para veren yerler var. Tabi asılmak lazım derslere falan.

Benim okuldaki hocam Japonya'yı bırakıp Türkiye'ye zorunlu hizmet için dönmek durumunda kaldı. Belli bir ülkede düzen kuracak kadar uzun süre yaşadıktan sonra biraz eziyet oluyor haliyle.
Sosyal ağlarda paylaş

dusuncelihayvan said:

Eğer bırakırsa 350bin dolarlık tazminat ödemekle yükümlü.

Adam gibi bir okuldan doktor olursan ödersin aslında bu tazminatı :)

Bursu al, doktorada kas. Tazminatı krediyle öde, sonra bankaya geri öde. Zaten hayvani kasarsan doktarayı iyi bir maaşla işe girersin el diyarlarında.

win win
Sosyal ağlarda paylaş

sana bağlı.
ufak şehirde sıkılmam diyorsan ve akademisyen olmak istiyorsan kaçırılmayacak fırsat.
ama bu 2'sinden 1'ini bile hayatta yapamam diyorsan bulaşmaman hayırlısı.

ha bir de öyle git sonra kredi al öde ile olacak şey değil bu işler. adamın hayatı kayar. 350,000$ kredi verecek banka bulacak, faiziyle ayda 10,000$ a yakın rakam çıkar ortaya. Hangi işle maaşla karşılanır o.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi bunlar nasıl sorular? It's obviously a trap. Bırak Imperial'ı, MIT'yi falan. Türkiye'de bir yerde yapsan bile master'ını doktoranı, sektörde de çalışırsın, istersen paşa paşa akademisyenlik de yaparsın. Buralardan başka şekilde burs bulamayacaksan, başka üniversiteleri zorlarsın abi. 10 sene zorunlu hizmet ne demek?

Şirket tarafından MBA'e yollanıp köle olmaktan bile beter. Devlete emek üzerinden borçlanılır mı abi? Saçmalama.
Sosyal ağlarda paylaş

sesu said:

Abi bunlar nasıl sorular? It's obviously a trap. Bırak Imperial'ı, MIT'yi falan. Türkiye'de bir yerde yapsan bile master'ını doktoranı, sektörde de çalışırsın, istersen paşa paşa akademisyenlik de yaparsın. Buralardan başka şekilde burs bulamayacaksan, başka üniversiteleri zorlarsın abi. 10 sene zorunlu hizmet ne demek?

Şirket tarafından MBA'e yollanıp köle olmaktan bile beter. Devlete emek üzerinden borçlanılır mı abi? Saçmalama.

DAS!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...