Pha Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 650 dolar ev 150 dolar araba insurance 400 - 500 yemege icmeye 1300 dolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 harcamıyorum. havayla besleniyorum ve kakamı havaya yapıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 kakani mi yiyosun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 2000 liranın üstünde. Ama çok param olduğu için hiç detaylı hesaplamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 aquila said: kakani mi yiyosun? whatskenaydusamtaymz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 sen de haklisin kardse, neticede dunyada hersey donguyle. dongu dongu dongu dongu dongu dongu don Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 isin icine kira girince mecburen 900 TL üstü cıkıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 ne guzelmis seninki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 nesi guzel lan 1000 lira kira veriyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 tamam abi sakin değmez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 obur mesajda sanki hersey dahil 900 gibi olmus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 kirayı cıkartırsam aylık giderim 900TL altı oluyor yani her turlu. onu demek istemistim obur mesajda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 allah gani gani versin kardes. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 eyvallah kardesim sana da, amin insallah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 cetintas said: Rerore said: cetintas said: Kimya mühendisi olduğumu daha önce söylemiştim, kendi işimizde çalışırken 1 haftadır bir kimya firmasına yurtdışı satış için ülke müdürü olarak girdim. aylık giderimiz 7 bin Lira'nın üzerinde. neye gidiyor Burası İstanbul(yok,kot reklamı değil). Çocuğun okul taksidi, servis parası, evin mutfak masrafı, apartman aidatı, doğal gaz, elektrik-su, gezme-tozma harcamaları, araba yakıt masrafı, şirketimizin aylık rutin masrafları. Sen ne aldın yarım milyon dolarlık son 7 ayda, de bakem? test cihazı da şirket benim deil sen neden aylık harcaman şirketi dahil ettin ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 ogrenci,istanbul, 600-750 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 Şirket benim(daha doğrusu eşimin). Ayda 2-2500 Lira civarı masrafı var şirketin en az. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 Geliride vardır usta onun kişisele açılmış kişisel ev giderlerini yazmak lazım. Böyle dedigime bakmayın yanılmıyorsam çetintaşın bir küçük kızı vardı, dünyayı alsana bana baba dese alır kız babası o :D ama her türlü degiyodur bizim gibi boş boş harcamıyor parayı yani adam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 kira ve kredileri ekeyince 5000. bu da dursun burada, gerekirse kullanırsınız. http://i30.photobucket.com/albums/c344/ginaly/fakirspotted.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 Ben zaten alın teri ile para kazanan makine başındaki yağlı ellerini kirli beze silen emekçidir demedim ki. Elbette o adam da alınteri ile para kazanıyor. Ama benim kastettiğim sadece o değil tabi. Alın teri ile para kazanan benim. Bu forumun üyesi olan arkadaşların önemli bir kısmı alın teri ile paralarını kazanan insanlar,yani sizlersiniz. Yıllarca mühendislik,mimarlık,doktorluk,teknisyenlik,öğretmenlik,vbg. eğitimleri alıp aldıkları her kuruşu fazlasıyla hak eden insanlar alın teri ile para kazanan insanlar. Ya da çeşitli nedenlerden okuyamayan, emeği ile çıraklık,ustalık,kalfalık,seyyar satıcılık,hamallık,şoförlük yapan veya senin o örnek verdiğin makine başındaki yağlı ellerini silen adam vbg. meslek sahibi insanlar alınteri ile para kazanan insanlar. Esnaflıkla para kazanan insanlar alınteri ile para kazanan insanlar. Benim görüşüm tabi,kimseyi bağlamaz ama senin dediğin gibi bir şeyler rast gider de ben 2-3 milyon Lira kazanan bir adam olursam bile apartman dairesine 2 milyon Lira vermem,veremem. Ben çalışarak, hakkı ile vergisini ödeyerek, hiçbir çalışanının hakkını yemeyerek bırak Koç'u,Sabancı'yı şu ülkenin sıradan milyoner işadamı kadar bile para kazanılacağına inanmıyorum. Ancak kendi yağı ile kavrulur ne uzar ne kısalır öyle bir işadamı. goldbären said: çetin abi bence haksızsın alınteriyle kazanmak illa makine başında yağlı ellerini krili beze silen standart emekçi figürü değildir. sen bugün on sene kasar sizin firmayı bir kobi haline getirirsin eşinle. belki günde üç saat uyursunuz işlere yetişicez diye. sonra bir şeyler rastgider, belki ideal bi iş ortağı bulursunuz, habire büyük firmaya mal satar fasoncusu olursunuz. onunla beraber büyürsünüz falan. on sene sonra firma cirosu on milyon olursa, 3k kira da verirsin yani. bahçesini güvenliğini beğenirsin. her zorluktan gelen varlığa kavuşunca vehbi koç gibi zeytinlerin hesabını yapmaya devam edecek değil. köşe başına kebapçı açan, tesadüfen tutturan, sonra şubeler açan hatta franchise veren köylüler var bu ülkede. illa %100 vergi kaçırıyor, danışıklı dövüş yapıyor, rüşvet yediriyor değildir. hani daha lüks yerler için desen anlarım, safir, metrocitydeki bir daire için falan desen. geliri giderine denk yaşayıp sıfır birikimle 2-3k kiralarda 10k aylık giderle oturan bisürü insan var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 cetintas sirket giderleri sirketin giderleridir, senin ya da esinin giderleri degil. bu baslıkta sanırım kisisel giderlerimiz soruluyor. yoksa serbest calısan, kendi isini kurmus olan kimsenin 900 TL'den az gideri olamaz zaten. hesaba alınacak seyler kira, fatura, benzin, mutfak, gezme tozma vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 adamın şirketi küçükse kendi giderleridir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 toggie. valla şirketi ayakta tutmaya çalıştığımızı söylemiştim. yani şirket para kazanmıyor. bu nedenle kazandığımızı şirkete veriyoruz ve hatta yetmiyor birikimler seferber ediliyor. Hayır,ille de aylık kişisel harcama diyorsanız düşerim şirket masraflarını, eder 4500-5000 Lira ve üzeri.Bu olur yani. ayrıca baştan da belirtmiştim,patidaşların çoğu okuyan,yeni mezun ya da yeni çalışmaya başlayan ve hatta işsiz kişilerden oluştuğu için benim giderlerimin yaş ve tecrübe itibariyle pek çoğundan çok daha fazla olması normal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 bu kadar ağzı açlıktan kokan fakirin bulunduğu ortamda söylenecek şey mi bu çetintaş abi.. 5000 TL ye 10 fakir geçinir patiden !!!11 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 Öyle bir söylemiş ki her şirketi olan ailesi olan kişi 5k harcıyor gibi durmuş. Gayet doğal düzgün bir hayat için 5k fakat cidden 'asgari ücretle geçinenler var bu ülkede' geyigini yapmak ıstemıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar