Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gemlik, olağanüstü güvenlik


SeaGle

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Haberlere ve gazete sayfalarına pek yansımadı sanırım, gerçi gazetelere yarın yansır zaten de, çok garip bi hava hakim burada.


Öncelikle biliyorsunuzdur, bu Apo tayfasının avukatları gemlik jandarma komutanlığının binasından gemiye binerek imralıya gidiyor. Hatta zaman zaman bazı olaylar yaşanıyor bu gidiş dönüş sırasında, arada haberlere konu oluyor.


Herneyse, geçtiğimiz günlerde avukatlarla görüştürülmeme olayı nedeniyle Gemlikte yürüyüş yapacaklarını belirtmişti bdp tarafı. Daha sonra yapılır yapılamaz diye falan tartışma dönerken geçtiğimiz günlerde valilikten izin çıkmadı yürüyüş konusunda. Öbür taraftan bu yürüyüş konusu alevlendikten sonra milliyetçi hareket partisi ilçe teşkilatı da şehit aileleri ile birlikte bir yürüyüş düzenlemek istediğini belirtti geçen gün. Fakat kaymakamlık hemen harekete geçip mhp tarafını sükunetli davranmaya davet etti, karşılıklı görüştüler falan sanırım. Mhp de anlayışlı davranarak olayları alevlendirmemek adına bugün yapmak istedikleri yürüyüşü iptal ettiğini açıkladı.




Herneyse, bdp tarafının yürüyüş yapmak istediği tarih 9 ekim, yani yarın. 9 ekim öcalanın yakalanma sürecinin başlangıcı olarak kabul edilen bi tarih onlar tarafından. Fakat yapmak istedikleri yürüyüşe izin çıkmadı az önce de söylediğim gibi. Ama onlar yürüyüşü iptal etmediler ve hazırlıklarına devam ettiler.


Gelelim buradaki havaya,


Hazırlık yapmaya devam ettikleri için emniyet aşırı derecede güvenlik önlemi aldı. Gemlik'e 3 giriş var mümkün olan, İstanbul tarafı, Bursa tarafı ve sahil yolundan Armutlu tarafı. Bu 3 yol da inanılmaz derecede kontrol altına alınmış durumda. Çevik kuvvet belirli km aralıklarında arama yapıyor her 3 yolda da. Belediye otobüslerini dahil durdurup kimlik kontrolü yaptılar bugün. Bütün nakliye araçlarının evraklarını didik didik inceliyorlarmış, şüpheli durumlarda falan direk alıyorlarmış kenara. Yollarda trafik yoğunluğu var bu yüzden çok fazla. İlçe içinde de adım başı sivil polis, çevik kuvvet vs.



Asıl tehlikeli nokta ise insanlar bu arada. Çok fazla bilenmiş durumda insanlar. Genel düşünce "Gösteri yapıp adam gibi gideceklerse söyleyecek birşey yok ama herhangi birimizin dükkanına malına bi zarar verirlerse durmayız" tarzında. Bugün 2-3 yere gittik iş yapmaya, yarın için olur da bi durum olursa diye tüfek hazırlayan adam var sdf. Direk ateş ve barutun yakınlaşması gibi bi durum var anlayacağınız. Genel olarak saldırgan bi halkı yok Gemlik'in, zaten doğu batı karışımının çok yüksek olduğu bi bölge maddi fırsatları nedeniyle. Böyle olmasına rağmen bu güne kadar 1-2 ufak olay dışında birşey yaşanmış değil, bi husumet yok. Ama eğer herhangi bi şekilde olay çıkar da iş cana ve mala zarar vermeye gelirse çok kötü karışacak ortalık tahminim, haberlerde de görürsünüz zaten.


Konuyu niye açtım, yarın burda ya dananın kuyruğu kopar ya da güvenlik önlemleri sonuç verir. 2. durum yaşanırsa güncellenmeden sayfalar arasına karışır konu muhtemelen ki umarım öyle olur. Ama ilk durum yaşanırsa enine boyuna tartışılır burada. Hatta direk fotoları ve haberleri paylaşırım ben sizinle eğer bir durum olursa.


Yarını bekliyoruz,
Gemlik Haber Ajansı, SeaGle Tentecan bildirdi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

http://gundem.milliyet.com.tr/gemlik-yuruyusu-icin-yola-cikanlar-polis-engeline-takildi/gundem/gundemdetay/08.10.2011/1448382/default.htm


http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1188372&title=polis-gemlikte-kus-ucurtmuyor


http://www.haberler.com/polis-gemlik-teki-onlemlerini-artirdi-3042098-haberi/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ben alıcam makinemi yarın eğer bir engelim olmazsa, direk foto çekmeye inicem. Bugün de aslında çok fazla fotoğraflanacak şey vardı, direk polis çemberi var heryerde, onları göstermek isterdim ama iş güç falan derken hiç vaktim kalmadı. Asıl muhabbet yarın zaten, bakalım.


Esnaf kendini koruyacak gibi gözüküyor eğer bir durum olursa. Açıkçası benim dükkanıma ya da arabama da bi zarar vermeye kalkışırlarsa direk combat moduna giricem de hoş dükkan kapalı yarın pazar. Yine de herşey olabilir dükkan kapalıysa araba var, ne bileyim direk kendime de bi saldırı gelebilir, biliyosunuz molotof atan kişilerin insanlıktan nasibini almışlıkları yok. Canımı ya da malımı korurum sonuna kadar.


Ama ciddi ciddi tüfek hazırlayan falan insanlar var burda, o da çok tehlikeli bi nokta. Bi kıvılcım yakarlarsa berbat olucak ortalık. Umarım hiçbirşey olmaz. Polis çok sıkı çalıştı çünkü, hakkını yememek lazım. İlçe içinde zaten olay çıkaracak bi kesim yoktur, çünkü burası ne olursa olsun küçük bi yer ve yerli ya da yabancı herkes birbirine bi şekilde ekonomik olarak bağlı. Kim ne yaparsa kendi ekmeğine yapar yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya az önce dedim, saldırgan değil buranın insanı öyle. Yürüyüş yapıp gidecek adama kimse birşey yapmaz, kimse olay çıkartmaz. Ama asıl sorun, yürüyüş yapmakla kalacaklar mı?


Bir taş bile karmakarışık yapabilir burayı, o derece sakat bi durum. Yahu ben bugün meydanda yürürken gerildim, her taraf polis zaten, insanlar da gergin acaba birşey yaşanacak mı falan diye. Diyorum ya barut var şu an bayaa, bi ateşe bakar.


Bu arada sabah evden çıktığımda direk dumur oldum, her gün asayiş polisinin durduğu yerde koca çevik kuvvet arabası vardı sadfasfa. Nooluyoruz lan diye sorunca anladım durumu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Ya az önce dedim, saldırgan değil buranın insanı öyle. Yürüyüş yapıp gidecek adama kimse birşey yapmaz, kimse olay çıkartmaz.


o yuzden escinseller yuruyus yapicaz dediklerinde ISTANBUL VARKEN BURDA NIYE YAPCAKSINIZ diye ayaklandilar adsffd

illerin fikirtepesi iste

gerci ben bile artik uyuz olmaya basladim, hani bi donem cidden davalarina isinmaya baslamisligim var, taleplerinin cogunuda mantikli buluyorum ama bes kurus faydalari olmadigi gibi zarar ziyan vermek disinda bi boka yaramiyorlar

hani kurt olsam cidden elime sopayi alir agizlarini burunlarini kirardim, turk oalrak yapinca irccilik gak guk oluyo cunki

iyice bokunu cikardilar su donem
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

calimero said:

Viktor said:

hani kurt olsam cidden elime sopayi alir agizlarini burunlarini kirardim, turk oalrak yapinca irccilik gak guk oluyo cunki


ama değilsin, bu yüzden de kılıf altına gizlemeye çalıştığın şey ırkçılık ve ırkçısın evet...


terörist yancısı dövmekle kürt dövmek ayrı şey. şiddeti destekleyen kürtleri sopaya yatırmakta şahsen bir sakınca görmüyorum ben de. ama diğer kürtler incinmesin diye yapmamakta fayda var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

calimero said:

Viktor said:

hani kurt olsam cidden elime sopayi alir agizlarini burunlarini kirardim, turk oalrak yapinca irccilik gak guk oluyo cunki


ama değilsin, bu yüzden de kılıf altına gizlemeye çalıştığın şey ırkçılık ve ırkçısın evet...


eglem yapmayi beceremeyip eylem diye hicbi gunahi olmayan esnafin camini cercevesini indiren, butun halkin vergisiyle yapilan kaldirimlari levhalari sokenlerden, halkin aprasiyla alinan otobusleri yakanlardan tiksinmek, agizlarini burunlarini kirmak istemek irkciliksa gayet irkciyim ve irkciligimla gurur duyuyorum

aptal solcu fraksiyonlar icinde gecerli bu, bi eylem yapiyorlar bankamatik filan yakip araba kundakliyorlar sonra FAK YEEEE KOMUNIZM

kamu malini tahrip etmenin sosyalizm, gunahsiz esnafin camini cercevesini indirmenin baris yuruyusu oldugu bir toplumda irkcilikta olsa olsa moral faggotry olur iste bole
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...