Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

basit html sorusu

Trans

Öne çıkan mesajlar

selamlar

şimdi benim yapmak istediğim resimdeki gibi siyah alanlar sabit fakat kırmızı ile çizdiğim yerler değişken bir sayfa,sol taraf menu,üst header,aşağısı footer.o kırmızı olan yer horizontal bir şekilde ilerliyor.yani content im orta kısım.bunu en basit yöntemle nasıl yapabilirim? iframe olarak düşündüm fakat başka bir yolu var mı merak ettim

Sosyal ağlarda paylaş

şimdi yeni bi çizim daha ekledim,daha güzel anlatayım derdimi.üst ve alt kısımlar(turuncu renki alanlar) daha öncede söylediğim gibi header ve footer.
sol taraftaki(sarı olan) kısımda menum var,içerikler dynamic olduğu için uzunluğu belli olan bir div koyamıyorum.saçma sapan width vererek işi çözmek istemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

iframe mi o da ne,

normal bi div elementi icine ekle ne ekleyeceksen gugil sallamasin onemli degil diyorsan ajax ile cek guzel guzel o footer ve menu falan birdaha gereksiz bi sekilde cekilmesin sunucudan

bu arada en son google javascript leri sallamiyordu, son durum hala oyle midir?
Sosyal ağlarda paylaş

soru html olduğundan html olarak cevap veriyorum ben. cevap: "div"

lorem ipsum dolor sit amet

Sosyal ağlarda paylaş

hayır div degil. en azından senin belirttigin sekilde div degil.
overflow: auto ile div kullanılabilir. ancak bu sekilde menude bir linkte tıkladıgında o sayfa yeniden yuklenecek. menu de, header da, footer da.

adamın istedigi, benim anladıgım, bildigin iframe (simdi iframe kalmadı pek, ajaxla hallediliyor). header, menu ve footer sabit kalırken contentini koydugu div'in degismesini istiyor menuden yapılacak seceneklere gore. su anki eksisozluk gibi (yemeksepeti'nin eski sitesini hatırlayanlar varsa o da iframe kullanıyordu).

iframe kullanarak hem bw'den az yersin hem de sitede gezinme hızını arttırırsın ama iframe artık cag dısı ve kullanılmasını kesinlikle onermiyorum. ajax'ı incele. ya da bunun icin bazı jquery scriptleri bulabilirsin. farklı scriptleri bu amacla kullanmak icin yeniden duzenleyebilirsin de.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...