Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Acil ! Paypal hakkında


serjuhan

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar paypal hakında bilgi sahibi biri bana yardımcı olabilir mi?

Yurtdışından bir trade dolayısı ile bana para gelecek ancak ben parayı gelince online olarak ürün sifresini vs verecegim. Paypal'da ürünü aldıktan sonra sanırım tekrar parayı blocklama şansı var. Ama duyduğum kadarı ile gift olarak gönderilirse parayı bir daha blocklama veya geri alma şansı olmuyor adamın, bu doğrumudur?

Bir de adam gift olarak göndermeye yanaşmazsa ki, muhtemeldir, Paypal'dan adamın parayı blocklamasını engellicek bişeyler yapabilirmiyim acaba?

Yardımlarınız için şimdiden saolun. Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim acil olaraktan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Daha işlemi gerçekleştirmedik. Ama işte blocklama ihtimalini düşünüyorum.

Geçen bir arkadaş yaşadı aynısını, arkadaş parasını çekmişti paypaldan ancak ona rağmen adam gönderdiği parayı blockladı ve arkadaşın PP hesabı -250dolara düştü. Ha paypal arkadaşdan nası tahsil eder parayı bilmiyorum ancak paranın hesaba geçişi 5-7 gün diyor hali ile parayı hemen çekmek çokta mantıklı olmayabilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gift olarak yollamak iki taraf içinde sakıncalı aslında alıcı için olduğu gibi satıcı için de.

başta alıcıyı korumuyor, satıcıyı koruyor gibi görünse de;

alıcı gift olarak yolladığında paypal dispute yapamaz ama kredikartı ya da banka hesabından çekildiyse para banka yoluyla chargeback yapılabilir. böyle dolandırılanları duymuştum hatta bizzat alıcı öneriyordu gift olarak yollamayı.. dikkat edin yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sonuç olarak paypal ile güvenli bir satış gerçekleştirmek için yapmam gereken, gift olarak değilde normal satış yapıp Virtual Item diyemi söylenmesi lazım. Veyahutta Paypal'ın her türlü bir açığı olabilir mi güvenilirlik konusunda, bu şekilde tradelerde tabii.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

virtual item yazınca güvenli oluyor? yok öyle bi$ii

her türlü her şekilde istediğini yazsan da herhangi bir sorun olduğunda itemı bu adama ulaştırdığını ispatlamak zorundasın. ya da alıcı seni neyle suçluyorsa öyle olmadığını ispatlamak zorundasın. artık neyi nasıl yaparsın bu hayal gücüne kalmış.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...