Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Excelde if mifli biseyler yapmaca

aquila

Öne çıkan mesajlar

Dasaanın örneğinden yola çıkarak, bide çirkeflik yaparak bişi yaptım ama önce anlatayım.

t1 ve t2 değerlerini biz giriyoruz assume ettim,

f0 değerini 1 le 100 arası random attırıyoruz.
sonra gelen f0 değerine göre bir f1 değeri yapıyoruz ( randbetween(1,f0) şeklinde )

sonra gelen f1 değerinden; f2 değeri çıkarıyoruz.
formüle göre -t1+f1> f2 f1 den büyükse - veriyor, bu durum için bitane if koyuyoruz, if ( t1>f1,randbetween(1,t2+f1),randbetween(-t1+f1,t2+f1)) dedim ben. negatif gelcekse gelmesin 1 den başlasın. ( bu kabul deilse başka çözümde buluruz).

sonra en sona f3 kalıyor. Burda aşırı çirkef ötesi oluyorum ve 100 - diğer üçünün toplamı diyorum :). sonuçta diğerleri random olduğu için buda random olmuş oluyor. Ha f1 > f3 cıkarsa patlarız bu noktada baştakileri hatalı almışız veya t lerimiz abuk subuk demektir :p

ya f3 bazen küçük gelebiliyor f0 çok büyük geldiyse, ona da manuel error check koyman gerekicek çünkü loop yapamıyorum excel sheet de.

sheetteki sarı kısımları ignore edive

da nere uplod etcez ya bunu
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

xaty said:

dasaa'nın koyduğu excel her seferinde toplam 100 olcak şekilde 4 sayı bulmayabiliyor

senin grafiğini çıkarmak istediğin kısım bunun neresi? ne kadar data istiosun? ayrıca threshold kısmı nedir?

500, 1000 filan, bi yerden sonra zaten tekrara bagliyo haliyle. threshold benim gotumden uydurucam herhangi bir sayi, 3-5 filan cok buyuk olmicak bisey. dagilimin 3d plotunu seedicem iste.

tek satırda tek deneme olcak şekilde yaz sayıları, f'leri, hesaplamaları, treshold'ları. son sütuna da sayıların toplamı 100 oluyorsa ve treshold muhabbetini sağlıyorsa 1, yoksa 0 koymasını iste.

auto refresh'i kapat.

filter uygulayıp son kontrolün 1 olduğu satırları listelet.

sonra oradan istediğin değerleri alabilirsin.

akşam evde yapmıştım da senin cevabı yeni görüyorum, 500-1000 tane falansa yapılır yani. (ilk sütuna numaralandırma yap, 1-2-3 vs. sonra artıdan tutup sürükle aşağıya (gerekirse mouse'a kağıt sıkıştır bi su iç gel). 1 numaralı satıra formülleri vs. yazıp köşedeki +'ya çift tıklayıp hepsine yerleştirirsin otomatik)
Sosyal ağlarda paylaş

bitti mi süresi bunun?

olmadıysa akşama matlab ile bakayım. bir de şimdi düşünüyorum da ikinci treshold değerlerimde benim f1 f3 karıştırmış olabilir miyim?
bi kontrol edersiniz. bunda excel yok, bakamıyorum şimdi.
dün çok ilgilenemedim bununla :/
zaen pc başından gözlerimi dinlendirmeye koltuğa yatıp orada uyumuşum
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...