Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dövme caiz midir?

arian

Öne çıkan mesajlar

Dövmenin kişinin dini inancıyla bağdaştırılmasını yanlış buluyorum..Tamam dövmeli ve piercingli birinin camiye gitmesi çevresindekilere garip gelebilir ama herkes dövmeli olsaydı o zaman da dövmesi olmayanlar garipsenirdi..Bu tamamen çoğunluk azınlık olayı..Ve 2. sınıf damgası yeme olayına katılmıyorum bunu artık doktorlar avukatlar bi çok insan yaptırıyo son 1-2 yıldır daha da yaygınlaştı, bi zevk olayı bu.Fakat elinde dövmesi olduğu için bi banka müdürünün bankacının kovulduğunu biliyorum.Çok görünen biyere (ele-yüze) yaptırmak mantıksız tabi..Askere gelince:Askerde artık dayak atma, ana avrat füz gitme , ezme olayları yokmuş eskisi gibi.Dövmesi olanlara da böyle bi muamele yok(gidenlerden biliyorum).Sadece dövmesi olanlardan kan alınmıyomuş askerde.Bi de gözükebilecek yerde dövmesi olanları pek göz önünde nöbet tutturmuyolarmış.Topkapı sarayının girişindeki nöbetçi askerlerden birinde vardı ellerinde dövme olduğu için bi süre sonra içerde nöbet tutturmaya başladılar..[signature][hline]I'm not here...This is not happening...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Absolut, 29 Eylül 2004 11:18 tarihinde demiş ki:
Yalan söylemek, zina yapmak, iftira atmak, hırsızlık (her türlüsü), kul hakkı yemek bunlarında hepsi yasak ama nedense millet dövmeye takmış kafayı.

bu konu icin tek gerekli mesaj
ve turkiyenin aci gercegi ayni zamanda[signature][hline]...valla!
Sosyal ağlarda paylaş

Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir...
Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman...

Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :)[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

Ya müslümanlık adına herşeyi kuralına göre yaptınız da dövmeye mi geldi sıra?

Ha herşey tamam bi o eksikse eyvallah o da eksik kalsın: Dövme yaptırılabilir.
Yok başka şeyleri es geçip burda müslüman olduğunuz aklınıza geldiyse zeten iş işten geçmiştir: Dövme yaptırılabilir.
Aklın yolu birdir! :)[signature][hline]Cennette huriler varmış, kara gözlü
İçkinin de oradaymış en güzeli
Desene biz çoktan cennetlik olmuşuz;
Bak bir yanda şarap bir yanda sevgili

Ö.Hayyam

[Bu mesaj Nartanesi tarafından 29 Eylül 2004 13:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

kul ile allah arasinda olan bir seydir.

sahsen eger benim hosuma gidiyorsa bir sey istedigi kadar caiz olmasin yaparim sonra eger denilenler dogruysa ahiret'de hesabini veririm.cunku ortada bir cok sozler geziniyor ve her gecen gun yenileri ekleniyor iyice din'i yalan ruzgar'ina cevirdiler.[signature][hline]inanilmaz olana inan....
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Angelfire, 28 Eylül 2004 18:08 tarihinde demiş ki:
hiç şaka havamda değilim
kendi çapımda yanlışlıklara karşı bi tavır takınıyorum
varmı bi sorun
absolutun ne demiş
yiyişme hakkımız elimizden alınıyo diye bas bas bağırınıpta
dövme caizmidir diye soran toplumla bir tutamıyorum kendimi
tamammı ?
Katılıyorum kardeşim :D +999[signature][hline]a lot of people ask me...
dont leave
me a heart beat away...|mmm fucker..

Adamı keep inden alırım.Haberi olmaz !
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle bi düsünmek lazim cenabetlik nedir...abdest neden alinir boy abdesti neden alinir??..temizlik icin mi acaba?..öleyse neden abdest alirken malum yerleri yikamiyoruz?...
ya da neden su olmiyinca toprakla aliyosun abdesti dövmen olursa derinin altina toprak mi gecmicek?...
son soru da dövme bunlarla gercekten ilgili mi?[signature][hline]Is There Anybody Out There??
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki:
Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir...
Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman...

Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :)

zuahahahah
ulen ne adamsın yaa
arkandan gelemıycem ben :([signature][hline]Ne sen Leylasın
Ne de Ben Mecnun
Ne Sen Yorgun Nede Ben Yorgun
Kederlı Aksam İcmışız Hepsı Buu...
Sosyal ağlarda paylaş

bu hafta din dersinde hoca kalıcı dövmelerin direk dri içine işleyecek şekilde yapıldığından abdest almaya engel olmadığını söyledi ve bütün sınıfa şok etkisi yarattı...[signature][hline]herkes,
düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür..(chE)
I'm not fat;I'm big boned(obeLix)
Üstüne Şehir Örten Şehir

www.heavymetaltr.com/forum

En uzağa ben işeyecem!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
driftintosin, 28 Eylül 2004 23:21 tarihinde demiş ki:
asıl döwmeye gnah dienler yanacak cayır cayır..insanları kandırmanımn cezası büyüktür allah katında.. yok abdest kabul olmazmışta yok cinler seni bırakmazmış ta .. al işte ben de war simdi günü gelince orucumu da ttrım namzımıda klarım ..ee ne yani kabul olmuo mu şimdi bunlar .. bi kere bu vücud bana mı ait? .bana ait .. o zaman ister deldiririm ister çizdiririm.. o kadar...

son mesajları okuyamadım ama buna cevap vermek istiyorum. islam dinine göre o beden senin değil. bedenin sadece sana dünyada ödünç verilmiştir ve ona iyi bakmak senin vazifendir. (emanete iyi bakma meselesi)
ama tabi bu dünnyada bunu kimse sana soramaz, sormamalı.

ayrıca bir arkadaş da diyanetin cevabını yazmış, ama yeterli değilse bi sürü dini konuların tartışıldığı site var; onlara da sorabilirsiniz.

bir de abdestin geçerli olması için illa bütün vücuda su değmesi gerekli değil. en basidinden ayağın alçıda, kolun sargıda falan ise o kısımların üzerini gusl edersin. eğer o bakımdan bir sorun varsa gusl yöntemiyle giderilebilir.

ha ben dövme yaptırmaya katılmıyorum, sonuçta vucüudun deforme olmuş oluyor.[signature][hline]oasisoyun.net | Mancınık'ı Yükle | Oasis Forum
Mail/MSN:[email protected] , ICQ:6254196
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...