Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Turk Devletinin Dolarla Savasi


Laurelin

Öne çıkan mesajlar

"yigit bulut" said:

DOLAR “1.85 olsa ne olur, 1.95 olsa ne yazar”! Devlet buna takılmaz! Böyle düşünenler ya piyasayı iyi takip etmiyorlar ya da ne olduğunu tam idrak edemiyorlar.

Sorun, “değer” üstüne bina edilmiş değil, sorun “birilerinin” Türkiye Cumhuriyeti’ne rağmen “içeride” dolar kurunu “belirlemek-belli bir noktada tutmak” gibi bir güçlerinin hâlâ olması ve bunu kullanmaları...

Sevgili dostlar, dün yazdım bugün de tekrar edeceğim: 2001 Türkiye’sinde olabilirdi ama 2011’in “yeni Türkiye” algılaması içinde “piyasası manipüle edilebilir devlet” detayı kabul edilemez ve en önemlisi “Türkiye artık 2001, 1994 ve daha öncesinde olduğu gibi” finansal manipülasyon sopasıyla “yola getirilemez”!

Sonuç: Dünya piyasalarındaki denkleme, Euro-dolar dengesine, DOW endeksine ve küresel denklemin geçmişteki değerlerine dikkatli bakınca; “Dolar-TL ilişkisinde anomali” olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz. Özellikle bazı yabancı bankalardan ve/veya onların vasıtasıyla “değeri 1.85 üstüne zorlayan bir talep” geliyor. Bunu yapanların mutlaka bir amacı veya bizim bilmediğimiz bir gerekçeleri var!

Sebebi ve amacı ne olursa olsun, “Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası kof çıktı, işte çaresizlik” yorumlarının ve algılamasının “aynen 2001 öncesi gibi piyasalara hâkim olmasına” asla izin verilemez! Verilmeyecektir! Türk devletinin hiçbir kurumu “kof” değildir ve zamanı gelince “birileri” bunu acı tecrübeyle anlayacaklardır!

Not: Dün yazmıştım, bugün özetini tekrar edeceğim. Dolarda çok sert müdahalelere hazır olun! 2001 Türkiye’sinde olsa, Merkez Bankası konuya girer, çok sert bir dayak yer ve “dışarı atılırdı”. Şimdi durum farklı. Daha açık yazayım, size şunu söylüyorum; Ortadoğu’ya, Balkanlar’a, Afrika’ya, İsrail’e müdahale eden Türkiye, şimdi aynı kararlılığı kendi parasının efendisi olduğu noktasında gösterecektir! Benden uyarması! Bana inanmayanlar ve “olmaz” diyenler, Erdem Başçı‘nın son açıklamalarını çok dikkatli okusunlar ve bunlar her zamanki laflar gibi bir “genellemeye” asla kapılmasınlar


joleli genci dinleyin, derhal dolara yatirin paranizi, yigit bulut 2 ay once "dolar kesinlikle 1.8 sinirini asmaz, bu guclu hukumetle 2001 e donmeyiz" yazdiginda gidip dolar almistim, allah ragzi olsun 300-400 lira kazandim sayesinde

zaten ekonomiyi yakindan takip edenler bilir, yigit bulut direk ters indiktor, nisanda "yilbasinda dolar 1 liraya dusecek!" diye iddea ettiginde yigit bulutun bu durumunu anlamayanlar vardi, yilbasina dogru dolar 2tl yi bulucak ve yigit bulutun ekonomik kehanetinin tam tersi cikmis olucak gene
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"yigit bulut" said:

sorun “birilerinin” Türkiye Cumhuriyeti’ne rağmen “içeride” dolar kurunu “belirlemek-belli bir noktada tutmak” gibi bir güçlerinin hâlâ olması ve bunu kullanmaları...



Küresel sermayenin bizim gibi sıcak parayla beslenen sığ bir ekonomi üzerindeki manipulasyonunu keşfetmiş arkadaş.

Böyle bir güçleri var ve bir de bunu kullanıyorlar haaaa ? Hem de kapitalistler ???
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de çok içten bir itirafta bulunucam. Ben bu yiğit beyefendiyi hakkaten aklı başında bir adam sanırdım. Sonra zaman geçtikçe o kadar da matah bir ademoğlu olmadığını anladım. Son zamanlarda utanarak soyluyorum biraz lümpen bulmaya başladım. Nasıl oluyor sormayın.

Bir de viktor'a ithafen. Abi bence o jöle falan değil. Adamın doğal hali o. Onun vücudu üretiyor bence gerekli salgıyı.

Saygılar sunuyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sevgili pek asaletli ve haşmetli ekonomist abimiz Yiğit Bulut beyefendi.

Abicim siz ekonomistler ne halta yararsınız? Neden kendinizden başka kimseye hayrınız yok? Zilyon tane kriz olurken sorunları çözemediğiniz gibi daha da bombok ediyorsunuz gibi geliyor bana.

Siz dokunmadan önce biz ne güzeldik. Ben topraktan kap yapar arkadaşa verirdim o da bana balık verirdi. Evet, herşeyimiz yoktu ama kendi yağımızda kavruluyorduk. Gül gibi geçinip gitmekteydik. Abi ne istediniz bizden? Niye rahat bırakmadınız bizi? Biz çok mağdur olduk burada. Lütfen artık biraz susun.

Saygılar Sunuyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Juzzam said:

...o değil de biri bana şunu hesaplasın.
Petrole %10 zam gelince enflasyon %7 cıktı simdi elektriğe %10 doğalgaza %15 zam geldi. Enflasyon kaça düşecek acaba?


Ekim ayı rakamlarına girecek onlar eylül rakamlarında yok ondan eheh zaten eylül 3. çeyreğin sonu oldyuğu için kritik bir ay yoksa bu zamların 2 ay önceden gelmiş olması gerekiyordu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Amerika'da da işler iyi gidiyo heralde, bi bakıyım ne var ne yok diye dedim az önce yurt içi araç satışlarını açıkladılar, bi önceki aya göre 1milyon artmış (10% civarı). Artış bekleniyormuş gerçi de bu kadar değil. Sabahtan beri bi kaç açıklama daha yapıldı, doların artmaması için bi sebep yok. Diğer taraftan TL'de değer kaybediyor sanki..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dolar 2 sene önce 1,8 olsaydı ben mesela çok para kzanmış olabilirdim.

hazirandan eylüle kadar eurodaki saçma artış yüzünden %28 (28 net rakam) aldığım kriyojenik tank (3 adet) ve pompalar ( evet ben tüpçüyüm) tam tamına 68k tl fazladan ödedim lan.

3-5 uruspu çocuğu para sahibi para kazanacak diye benim gibi reel yatırım sahipleri kaybediyor hep.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

japonlar yapıyor onu. üretimin her aşamasında herkes bir şekilde üretimde verimliliği arttırmak için çalışan herkes feedback veriyor.

hatta şöyle bir veri var. ortalama bir japon işcisi senede 1000(bin) feedback veriyor. üretimde şöyle yapak, bak burda şöyle yapsak mı acaba, şu kısımda şöyle daha iyi olur gibi.

bu rakam batı ülkelerinde 120'yi geçmiyo

üretim 2 dersinden aklımda kalan tek şey bu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...