Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yerli malı yurdun malı herkes bu FERRARI'yi kullanmalı!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Biz burda el emeğiyle Mercedes SLR yaptıkları forumları okurken ağzımız açık kalmıştı geçen sene. Buyrun yerli versiyonuna..

Nedir bu Ferrari'nin Türklerden çektiği demeden edemiyorum önce LPGli Ferrari ardından Fake Ferrari =) Daha neler göreceyisss bekleyelim, habere buyuralım...

|
|
|/

Yerli Ferrari

Van'da kaporta ustası Nejdet Aktay, 1969 model otomobilin parçalarını kullanarak, fotoğraflarda gördüğü 2004 model Ferrari marka otomobili yaptı.

Oto Sanayi Sitesi'nde 33 yıldır kaporta ustası olarak çalışan Nejdet Aktay, piyasada hurda amaçlı satılan 1969 model Peugeot marka otomobilin aksamını 1996 yılında satın alarak, bir otomobil dergisinde gördüğü Ferrari 512 tipi spor otomobili yapmaya başladı.

Yıllarca hayalini kurduğu Ferrari'yi alacak parası olmadığı için Ferrari'nin fotoğrafına bakarak aynısını yapan Aktay, 8 yıllık uğraşı sonunda hayalindeki otomobile kavuştu.

Aracın tüm işlemlerini de yaptıran Aktay, aracı trafiğe çıkarmaya hazırlanırken, otomobili görenlerin Van'da yapıldığına inanmadığını belirtti.

Çocukluğumdan beri hayalini kurduğum otomobile sonunda kavuştum diyerek, mutluluğunu dile getiren Aktay, Hep hayalimde yaşayan milyarlarca lira değerindeki Ferrari 512 tipi otomobili alamayınca yapmaya karar verdim. 8 yıl boyunca gece-gündüz demeden Türkiye'de sayılı bulunan otomobilin aynısını yapmayı başardım şeklinde konuştu.

Aracı bitirdikten sonra sanayi sitesi içinde deneme sürüşü yapan ve aracın son kontrollerini tamamlayan Aktay, otomobili yaptıktan sonra arkadaşları tarafından Ferrari Necdet lakabıyla çağrılmaya başlandı.

Otomobile Van'da üretilmiştir, el yapımıdır tabelasını da asan Aktay, otomobilin trafik işlemlerinin tamamlanmasının ardından hayallerindeki Ferrari'ye bineceğini ifade etti

Aktay, daha sonra şunları söyledi:

Yaptığım otomobil toplama parçalardan bile olsa bana hayalimdeki araca binme zevkini yaşatıyor. Ferrari tipindeki bu otomobili Avrupa ve yerli 7 otomobilin parçalarından ürettim. Kaportasını da kendi imkanlarımla yaptım. Otomobilde ufak tefek rötuşlar kaldı. Onları da en kısa sürede tamamlayacağım.

20 milyar liraya mal olan yerli Ferrari'nin tüm parçalarında el emeği ve göz nuru harcadığını vurgulayan Aktay, ruhsatta Ferrari görünümlü 1969 model Peugeot marka araç yazılacağını sözlerine ekledi.

[Bu mesaj Vodan tarafından 29 Eylül 2004 02:21 tarihinde değiştirilmiştir]

Mesaj tarihi:
insanları takdir etmek lazım.[signature][hline]Acıyıda,tatlıyıda,insan kendi hazırlar,kendi yer;değişen sadece seçilen malzemelerdir.

[Bu mesaj KARAMURAT tarafından 29 Eylül 2004 10:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Aslında bende fazla beğenmedim el yapımı SLR dan sonra pek iyi gelmedi aynı tadı vermedi ama yinede ilginç bi haber. Kritik yapacak olursak ben çoğu şeyini beğenmedim. Örneğin önden rezalet bi görüntü ben böyle bi ferrari modeli cidden bilmiyorum. Yandan baktığımızda Testarossa görünüşü var ama dikkatli bakarsanız araba haddinden fazla yüksek olmuş oranları ayarlayamamış. Tabi gazete'nin resimleri yandan basıp koymuş olabilme ihtimalide var.

Yinede yaşı kemale ermiş (33yıldır kaportacı olduğundan vardım bu kanıya) Vanlı bir kaporta ustasından beklenemeyecek kadar güzel.[signature][hline] V ò d à n | ICQ
Mesaj tarihi:
Tek Kelime ; HARCANIYORLAR
Valla devlet kaynak falan sağlasa bunlara varya... of of of[signature][hline]Efsane kalplerimizde yaşıyor... Ailenizin spamcısı devhochi ölmedi ölmeyecek...

[Bu mesaj darth_devhochi tarafından 6 Haziran 1996 06:06 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Bu haberden sonra azimle s*can betonu delermıs adlı sozumuz aklıma gelıo ama gıne de gusel olmusda sopara benzıo hafaıften ferrarının yandan yemısı :P[signature][hline]tavuklar çiçek açmış poğaça nerede madem yuzme bılmıyodun niye çıktın ağaca?
23/7/2004 13:49 GMT +2 de şero demişki
İki kedi tanırım birisi Türk Şerafettin biriside Gavur Garfield.
Mesaj tarihi:
Bu ilk ferrarimiz değil malesef.
Yıllar önce manisada da yapılmıştı. Adamlar çok iddialı konustular felan ama en sonunda firma battı.
Bütün arabaları yarım yamalak geri verdiler.
  • Yeni Oluştur...