Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

örgetmenlik


saturn

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar öğretmenlik hakkında demek istediklerinizi burada paylaşabilirsiniz,şimdi ki öğretmen arkadaşınıza anılarınız veya çocuğunuzun öğretmeni hakkında v s vs vs güncel olursa iyi olur.

Öğretmenliği tavsiye edeceğim birisi var edeyim mi etmeyeyim mi bilemedim şimdi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Öğretmenlik severek yapıyorsanız gerçekten çok güzel bir meslek. Öğrenciyle iletişime geçtiğinizde herşeyi unutuyorsunuz. Fakat devlet okullarında çalışılacaksa uzun yıllar küçük yerlerde kalma ihtimali yüksek. Ve gerçekten yıpratıcı ve sorumluluğu fazla olan bir iş. Mesela başka bir iş olsa sabahlarsın kahvaltı yapmazsın 5 dk.da hazırlanıp çıkarsın ama öğretmenlikte bu durum performansını olumsuz etkileyeceğinden ve çocukların gözünün önünde olacağından vicdanen rahat olmazsınız.

Yaşam koşullarından şikayet ettiğim zamanlar fazla olsa da iyi ki bu mesleği seçmişim diyorum çoğu zaman. Tabii branş seçiminde gerçekten ilgi duyulan ve yetenekli olduğunuz bir alanı seçmeniz de önemli...

(örgetmen değil öğretmen. ayrıca niye çöpte bu...)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

örgetmen demem bir ironi aslında doğru dürüst öğretmenliğin ağırlığını karayamamış birinin tatilleri diline dolaması ve öğretmenlere yata yata para kazanıyorar demesinden. az çok biliyorum öğretmenliği ve tavsiye etmemeye çalışıyorum ama son zamanlar her mesleğin bokunu çıkardılar ama bu yönden de bakmak lazım hala cazip denilebilinir mi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kermit sağa çok pis laflar hazırladım!!!



size halet-i ruhiyemden bir kesit sunayım..
hiçbi zaman öğremten olucam ben diye gezinmemiştim okul dönemlerimde.ama bişekilde oldu.üniversite bitince kpss gerginliğine hazır bi psikoloji lazım öncelikle.tatilleri evet en güzel kısmı fekat yeni bakanımız tüm özlük haklarıyla beraber tatilelri de elimizden almayı planlıyo sanırım.
öyle tatili var diye dalmayın sakın kafayı yersiniz.dedim ya benim hiçbi zaman idealim olmadı diye.başlayınca çok sevdim.çocuklarla gençlerle hep genç kalailiyosun mesela,gülüyosun eğleniyosun..
ama sorumluluğu ve vicdanı çok ağır olan bi meslek.iplemezsen derse gir çık al paranı ama tam tersiyse durum gerçekten zihin öyle bir yoruluyo ki.
ben bi öğrencime sesimi yükselttim diye bi hafta uyuyamadığımı hatırlıyorum.
yani kimseyi zorlamayın öğretmen olması için,taşıyamazsa eğer size dönmesin geri
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...