Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

örgetmenlik


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
arkadaşlar öğretmenlik hakkında demek istediklerinizi burada paylaşabilirsiniz,şimdi ki öğretmen arkadaşınıza anılarınız veya çocuğunuzun öğretmeni hakkında v s vs vs güncel olursa iyi olur.

Öğretmenliği tavsiye edeceğim birisi var edeyim mi etmeyeyim mi bilemedim şimdi.
Mesaj tarihi:
genel olarak çok yıpratıcı. içinde ben egitimci olcam minik minik bebeler, pırıl pırıl gençler yetiştircem gibi idealist bişeyler yoksa çok yıpranır.
Mesaj tarihi:
Öğretmenlik severek yapıyorsanız gerçekten çok güzel bir meslek. Öğrenciyle iletişime geçtiğinizde herşeyi unutuyorsunuz. Fakat devlet okullarında çalışılacaksa uzun yıllar küçük yerlerde kalma ihtimali yüksek. Ve gerçekten yıpratıcı ve sorumluluğu fazla olan bir iş. Mesela başka bir iş olsa sabahlarsın kahvaltı yapmazsın 5 dk.da hazırlanıp çıkarsın ama öğretmenlikte bu durum performansını olumsuz etkileyeceğinden ve çocukların gözünün önünde olacağından vicdanen rahat olmazsınız.

Yaşam koşullarından şikayet ettiğim zamanlar fazla olsa da iyi ki bu mesleği seçmişim diyorum çoğu zaman. Tabii branş seçiminde gerçekten ilgi duyulan ve yetenekli olduğunuz bir alanı seçmeniz de önemli...

(örgetmen değil öğretmen. ayrıca niye çöpte bu...)
Mesaj tarihi:
örgetmen demem bir ironi aslında doğru dürüst öğretmenliğin ağırlığını karayamamış birinin tatilleri diline dolaması ve öğretmenlere yata yata para kazanıyorar demesinden. az çok biliyorum öğretmenliği ve tavsiye etmemeye çalışıyorum ama son zamanlar her mesleğin bokunu çıkardılar ama bu yönden de bakmak lazım hala cazip denilebilinir mi
Mesaj tarihi:
kermit sağa çok pis laflar hazırladım!!!



size halet-i ruhiyemden bir kesit sunayım..
hiçbi zaman öğremten olucam ben diye gezinmemiştim okul dönemlerimde.ama bişekilde oldu.üniversite bitince kpss gerginliğine hazır bi psikoloji lazım öncelikle.tatilleri evet en güzel kısmı fekat yeni bakanımız tüm özlük haklarıyla beraber tatilelri de elimizden almayı planlıyo sanırım.
öyle tatili var diye dalmayın sakın kafayı yersiniz.dedim ya benim hiçbi zaman idealim olmadı diye.başlayınca çok sevdim.çocuklarla gençlerle hep genç kalailiyosun mesela,gülüyosun eğleniyosun..
ama sorumluluğu ve vicdanı çok ağır olan bi meslek.iplemezsen derse gir çık al paranı ama tam tersiyse durum gerçekten zihin öyle bir yoruluyo ki.
ben bi öğrencime sesimi yükselttim diye bi hafta uyuyamadığımı hatırlıyorum.
yani kimseyi zorlamayın öğretmen olması için,taşıyamazsa eğer size dönmesin geri
Mesaj tarihi:
ya kandırma insanları
maaşın ayın 15inde yatıyomu ? yatıyo.
yılda 180 gün çalışıyomusun ? evet.
çocuklara dağıt test kağıdını otur masanda telefonda oyun oyna kitap oku
örgü ör
oh hayat size güzel
Mesaj tarihi:
doktorluk ve öğretmenlik hiç anlamadığım iki meslek. elalemin velediyle, sümüğüyle, bokuyla uğraşmak için başka bir meslek edinemeyecek kapasitede olmak gerekiyor bence.
Mesaj tarihi:
yada başka mesleklerin gerektirdiği durumlardan çokçok ekstra durumlar gerektiriyo o sümüklü çocuklarla sırf görev olduğu için değil de cidden ilgilendiğin,sevdiğin için uğraşmak.
Mesaj tarihi:
cerebralis said:

ben bi öğrencime sesimi yükselttim diye bi hafta uyuyamadığımı hatırlıyorum.



Ohooo, öğretmenler de çok garipleşti be..

Biz sınıfta sesimizi bi an yükselttik diye 1 hafta konuşamadığımızı biliyoruz sfghsdfh, şimdiki nesiller iyimiş.
Mesaj tarihi:
Şimdi bi ingilizce örtmeni kaç para alıyo cereb onu söyle sen.

Benim hatun da ingilizce örtmeni olucak,

maaş iyiyse tek maaş yeterse ben kahvede batak atmayı düşünüyorum çünkü.
×
×
  • Yeni Oluştur...