Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ev fiyatları - emorage


Suark

Öne çıkan mesajlar

Selam, isyan etmeye geldim.
Ev fiyatları konusunda dertliyim, bune abi manyak gibi fiyat biçio adamlar. Böle bi kar yok, ama suç onların değil böle leblebi gibi alanlarda suç.
Örnek vereyim, izmirde oturduğum ev nezih bi yerde güzel bi evdi, 300 bin tl civarı bi paraya gitti eşyalarıyla, şöle bi villa 500bine falan giderdi, olurdu hakkıydı.
Ama sonra bu adamlar peydah oldular, dünyanın en çirkin binalarını diktiler, böle dışı metal falan balçovada 1milyon tl ye çıkardılar satışa, hepsi satıldı.
Bursadayız, fsm nin önünde, araba gürültüsü içinde bi bina var yeni. Aradık sorduk fiyatını, 360 bin tl dedi adam.
Bursa ve FSM. Napıon bilader diyemeden, ön cephenin hepsi satıldı dedi adam.
Villa deil bişi deil, benzer bir ev bakkaköyde 150bin tl iken burada gürültünün içinde 360bin ve hepsi satılıyor.
Televizyonda reklam gördüm, hazır bitmiş evler bi arayım dedim. Avcılardaymış, üniversite yanıymış metrobüs ordaymışmışmış ee dedim fiyatlar, ellerinde sadece 3-4 tane 1+1 80 m2 mi ne kalmış, 190 bin tl falan dedi kadın bana. Ya oha dedim ama oha ya.
Eciş bücüş evlere dünyanın parasını verio insanlar, bu yüzden evler aşırı pahalılaşıyor. Ben nasıl ev alıcam derdindeyim zaten ama şu var, değerinden çok fazlaya satılıyor bunlar.

Şimdi öneri geliyor,
2 tip ev olacak arkadaş lüks - lüks olmayan. Lüks statüsüne bazı evler erişebilicek, işte harbiden ihtiyaçtan değil de böle denizin içinde villa, ne bileyim yazlık vs evler. Bunlarda istediğin fiyatı verebileceksin, serbest piyasa işte.
Lüks olmayan evde, belirli bir fiyat tavanı olacak bulundugu yere gore. Onu aşamayacak kimse. Bu sayede arsalarda saçma sapan fiyatlara satılamayacak, hem konut enflasyonu azalır hem de paranın değeri saçma sapan düşmez.

Oh rahatladım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

istanbulda ev almak artık imkansıza yakın.düzgün bi binada olsun içi leş olmasın muhiti temiz olsun dedin miydi en az 15 sene eve çalışacaksın.

Ağaoğlunun allahın dağındaki milyonluk sitelerinden kim alıyor ben de o güruhu merak ediyorum

Aslında bu fiyatlar bana çok balon geliyor.memleketteki ortadirek ve üstü sınıf vatandaşın alım gücü bunları karşılamaya yetmez.bi zaman gelecek inşaat piyasası patlayacak ama bakalım ne zaman
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Malesef böyle dostum İdealtepe sahil boğazla yarışıyor fiyat konusunda ve yukarlarıda 250+ başlıyor.Ben 100 200 okeyimde daha yukarı çıkıyor fiyatlar.

Yek olduğunu düşünelim.

Okul bitsin üni bitsin askerlik bitsin..Kredi ile ev arayım kaldıki yıllık faiz LOLLLLLLLLLLL oh evi ödedim 35 lere doğru arabada alayım 40...çocukta yapalım 55...haydi anam you filled your time.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Suark sana kesinlikle katılıyorum Bursa FSM'ye yakın oturuyorum ve dediğin gibi Bursa'da şu anda emlak piyasası abarmış durumda, 400-500 bin TL'lerden bahsediliyor apartman daireleri için ve dediğin gibi kim veriyor bu paraları hangisine sorsan 1 tane 2 tane kalmıştır ellerinde.Korupark evlerinde çatı dubleksleri 1 trilyon, adam 1 trilyonu leş gibi bi muhitte çatı dubleksinde oturmak için verebiliyor ve bu tarz insanların bolluğunun nerden geldiğini aylık gelirlerinin kaç bin mertebesinde olduğu da ayrı bi muamma. Sorsan ama memlekette herkes aç herkes çulsuz.

Bursa Carrefour'un arkasına yeni evler yaptılar , yapım aşamasında aradığımda 2+1'ler 360 bin TL demişti adam, sorsan şimdi bitmiştir millet oturmaya başladı zaten geçerken görüyosun.

Bi fakir benim sanıyodum iyi geldi ben de rahatladım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi maaşla olcak iş deil ki, daha 2. senemde anladım ben bunu.
E devlette istio iş kurulsun istihdam artsın sesini çıkartmıyor.

En iyisi çalışan bi kadınla evlenmek, bende 30bin birikmiş olsa, onda 20bin olsa peşinatı verir istanbulda bakkalköyde falan 150bin tl bi eve çıkarız kira öder gibi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tesbih said:

Daireleri almak o fiyatlarda bile kârlı olduğundan, ilerde çok çok üstünde bir fiyatta satılacak olmasından böyle fahiş fiyatlar var. 100k ya falan da gayet iyi evler var mesela bahçeşehir civarında. Ha arabayı şart kılıyor belki ama zaten araba şart


Abi 100k'ya Bahçeşehir'de nerde ev var? Hemen 3 tane alalım sdf, Bahçeşehir'de gayet iyi ev fiyatları 250 270'ten falan başlıyor ki onlar da genelde 2+1

Yatırım amaçlı ev alalım dedik geçen yıl bir tane de; 200bin'den aşağı olanlar ya güneş görmeyen bodrum katları ya da 1+1'lerin en kötüleri.

Ha Esenkent'i diyorsan bilmiyorum da orası da bitik, Bizimevler de herhalde yüz yılın kazığıdır lol, 3+1'e 400bin istiyor adamlar, hiç bir şey yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fsm den o acıbademe 50 metre mesafede 3. kat evi 120 k ya almadığıma pişman oldum mallığıma doymayayım.

fsm evleri bi bana pahalı geliyor diyordum sanırım yalnız olmadığını gördüm. geçende eve fiyat piçtim kendimce ve cahilce 150k dedim. aradım adamları ev kaç yıllık bilmiyorum ve adam 280 ama 270 e yaparız dedi ve telefonu anında kapadım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...