Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

10k'ya otomatik (Rover 216/Mitsubishi Carisma/???)

geezus

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar, kendime şöyle ayağımı yerden kesecek, otomatik vites, mümkünse ekonomik, değilse tüplü, biraz da eli yüzü düzgün bir araç bakıyorum.

Otomatik olması şart, ön-otomatik cam, merkezi kilit, klima, abs gibi komponentleri de olsa iyi olur.

Bu aralıkta benim bulabildiğim araçlar bunlar. Roverların parça sıkıntısı olacaktır, biliyorum. Ama ne kadar büyük sıkıntılar olabilir, onu bilmiyorum.

Carisma da hoş bir kasaya sahip, 1.8 GDI motoru bayağı başarılı diye söyleniyor.

(+/-)1k~1.5k kayma payımız olabilir, daha üstü için ciddi bir üstünlüğü olması lazım, yoksa bu aralıkta bir şeyi tercih etmekteyim.

Bir ihtimal de 4-6k arasına eski kasa bir Mercedes alıp onun üzerine masraf yapmak kalan para ile, ama sonuçta araç eski, derdi tasası bitmeyecek, o yüzden pek makul değil.

Siz ne dersiniz?
Sosyal ağlarda paylaş

99 model carisma kullandim epey bi sure. Aracin motoru cok saglam. Temiz bir motor ve temiz bir yakitla inanilmaz seri bir arac. Kasa falan da guzel, saglam epeyce. Ama 100km'de ortalama 10lt'lik yakit tuketimi ve yedek parcalarin pahaliligi beni epeyce uzmustu.

Bu degerin kendi araclarinda 7-8litre oldugu soyleyenler bol forumlarda ama ben uzun yol haricinde hic denk gelmedim. Sadece bir kere 8litreye indim, onda da o kadar sakin kullandim ki, omrumun bir kac senesi eridi o 35 km yolu katedene kadar.

edit : bir de arac saglam olmasina saglam da 10 senelik aracin plasik aksami ve dosemeleri erimis oluyor. baya bakim istiyor onlar da.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

İstanbulda her 5-7bin km'de hava filitresini değiştirmek gerek. Bu da böyle bir anımdır :)

Saygılar.

Şunu sticky yap para. Hava filtresi 3 kuruşluk bişidir (20-30 lirayı geçmez) ve çoğu otoda kendiniz değiştirebileceğiniz kadar basittir. Ama yakıt tasarrufu sağlar, motorun çekişini ve ömrünü artırır.
Sosyal ağlarda paylaş

navyamphs said:

paramecium said:

Selam,

İstanbulda her 5-7bin km'de hava filitresini değiştirmek gerek. Bu da böyle bir anımdır :)

Saygılar.

Şunu sticky yap para. Hava filtresi 3 kuruşluk bişidir (20-30 lirayı geçmez) ve çoğu otoda kendiniz değiştirebileceğiniz kadar basittir. Ama yakıt tasarrufu sağlar, motorun çekişini ve ömrünü artırır.

Bunun bi how to tutosu var mı ? Madem öyle önemli ve ucuz birşey öğrenek nasıl olduğunu
Sosyal ağlarda paylaş

Her markanın hava filtresi değişik ama 3 aşşa 5 yukarı aynı şekilde değiştirilir. araçların %90ı kapalı tip kutu içi hava filtresi kullanır. Tip olarak şööle bişi

bazıları da bööle bişi

bazı eski model araçlarda bööle bişi

Fiyatlarıda tahmin ettiğinizden çok çok ucuz. Mesela en yukardaki megane hava filtresi 10 lira. Piyasadaki ortalama araçların filtreleri 10-15 lira.

Değiştirme kısmına gelince hava filtresini bulunduğu kutu açıp filtreyi değiştireceksin. internette her makanın how to su var. mesela bu eleman clio yu fotolamış

Faydasına gelince googlayın, bi sürü yazı var. Ama en basit anlatımla yakıt/hava karışımındaki havanın kalitesini ve miktarını artırır. (Krilenen filtre hem tozların süzemez, hemde gözenekler tıkandığı için giren hava miktarı azalır). Bu da yanma kalitesini, dolayısıyla çekişi düşürür. Ha bu düşüş bazılarını göre anlaşılmayacak kadar az oluyormuş. O sizin keyfinize kalmış, bende sadece tavsiye.

Sosyal ağlarda paylaş

99 model otomatik bir Rover 216 Si'ım var. Dayanıklı ve sürmesi keyifli bir araç. Yani evet ne bileyim bir Renault, ya da Tofaş servisi kadar bol servisi yok. Ama ben ciddi bir servis problemi yaşamadım. Önceleri BMW Kosifler servislerini kullanıyordum. Sonra F&B otomotiv alınca Umut Oto'yu kullandım servis olarak.

Son 3 yıldır yedek araba olarak arada sırada kullanıyorum, iyice yaşlandı ama gaza basınca gitmem demiyor. Amiyane tabirler köpek gibi çekiyor. Ortalama 7 gibi yakıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...