Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ABD’den kalkan itirafı


Uzun

Öne çıkan mesajlar

ABD, Türkiye’ye kurulacak radarın İsrail’deki muadiliyle eşgüdümlü çalışacağını ilk kez doğruladı. Amerikalı gazetecilere verilen özel brifingde üç nokta vurgulandı:

1) Türkiye’nin talebi kabul görmedi. ABD, radarı İsrail ile paylaşacak.
2) Radar ABD’ye ait. Kalkanın hedefi Rusya değil İran.
3) Bu bir al-ver pazarlığı değil, PKK ve Predator meselesi ayrıca görüşülüyor.

Tezkereden beri bir ilk, ama Türkler kızabilir

BEYAZ Saray yetkililerinin verdiği bilgiye göre ABD Yönetimi, Türkiye ile imzalanan radar anlaşmasını iki açıdan önemli buluyor. Birincisi, füze savunma planının bir parçası olduğu için başarılı bir iş. İkincisi ise 2003’te Irak’ın işgali öncesi Amerikan askerlerine topraklarını açmayı kabul etmeyen ve ilişkilerin uzun süre krize girdiği Türkiye ile bağların güçlendirilmesi için olumlu bir adım. Yetkiliye göre “Bu anlaşma, muhtemelen son 10-15 yıl içerisinde ABD ve Türkiye arasında alınan en stratejik karar.” New York Times Gazetesi, kararın “2003’teki tezkere krizinden beri yapılan en önemli askeri işbirliği anlaşması” olduğunu bildirdi. Wall Street Journal ise “Anlaşma Türk kamuoyunun tepkisini çekebilir” yorumunu yaptı.

Haberin tümü

PS: Alın size israil e çekilen sözde agrasif tavırın asıl nedeni. Yok türkiye israile şunu yapacakmış bunu yapacakmış. Türkiye'nin bişi yapacağı yok. Palmer raporu ile kalkanların yerleştirilmesinin duyurulmasının NEDEN aynı gün oldugu anlaşıldı.

PS: Buhaber nedense ilk sayfada yer almamış. Çok şaşırdım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sultanların sultanı, hükümdarların hükümdarı, haşmetlilerin haşmetlisi,ileri demokrasinin padişahı, "artık israil'in bedel ödemesinin vakti geldi"cibaşısına bu itirafla ilgili soru sormaya cesaret edebilecek bir gazeteci var mıdır acaba?

-efendim,amerikalıların itirafı haberi ile ilgili ne düşünüyorsunuz?
-ananı da al git ulan

B)-
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Radar eşgüdümlü çalışıyor cümlesi radar israili koruyor cümlesi ile eş anlamlı değil abi evet.


Sistemler arasında bilgi akışı olacak demek ki. İsrailin korunması nerden çıktı ki?

peki sorun nedir biri bana açıklayabilir mi? bu radarın bizim toprağımızda olması neden sizi hayal kırıklığına uğratıyor?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

TD)Pentagram said:

çok enteresan zamanlamalar ama.

sınıra yığınak,tampon konusu: mit-pkk görüşme sızması
rte> sarkozy+ingiltere başkanı in libya: radar sızması

çok enteresan


bak o zamanlamanın başı var,seninki bayağı eksik...

27 mayıs devriminin arkasından birileri tetiğe basar ve...

-12 mart,ankarada amerikalıların denetiminde milli eğitim bakanlığının plan programını yapan komisyon kurulması,maraş-çorum-sivas katliamları,konya mitingi,ilk pekaka faaliyetleri,12 eylül(arada pek çok aydının katledilmesi ve FAİLİ MEÇHUL olması),özalın zorla başbakan yaptırılması,serbest piyasaya geçilmesi,tam gaz cemaatleşme,1.körfez savaşı,çekiç güçün bölgeye yerleşmesi,demirel-erbakan-çiller-mesut-ecevit tek ve birlikte hükümetleri,muavenet zırhlısının Amerikalılar tarafından YANLIŞLIKLA vurulması,Apo'nun yakalanıp Türkiye'ye ASILAMAMASI karşılığında verilmesi,bu arada Uğur Mumcu,Bahriye Üçok,Turan Dursun, Çetin Emeç,Ahmet Taner Kışlalı ve daha pekçok vatansever gazeteci ve bilimadamının FAİLİ MEÇHULE kurban gitmeleri,Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis'in uçağının düş(ürül)mesi,24 Şubat Muhtırası ve bunun ardından sürecin hızlandırılarak ampülünü kırdığımın partisinin kurdurulması ve 5-6 ay içerisinde iktidara ge(tiri)lmesi,2.Körfez Savaşı ve fiilen Kürdistan'a işlerlik getirme çalışmalarına hız verilmesi,Çuval Olayı,musul ve kerkükteki türkmenlerin nüfus kayıtlarının yok edilmesi ve ardından hızlı bir şekilde bu bölgelerin kürtleştirilmesi,dolmabahçe toplantısı,nisan bildirisi,ergenekon-balyoz-internet andıcı,van minıt olayı...


arkasından senin yazdıkların...şimdi daha bir manalı okunur diye düşünüyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...