kithnos_1 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 Selam pati, Genelde insanların içinde tıp okuma hevesi kalmıştır , özellikle biraz daha 30 lu yaşlarda olanlarda sanırım , bende de Hukuk içimde ukte kaldı . Eğer fırsatım olursa İstanbul'da bir yerde lisans programına kaydolmak istiyorum. Bazı sorularım var, 1-) Burslu vakıf uni tercihim , Bahçeşehir ve Kültür hariç nerelerde var ? En son kaçıncı kişi girmiş , yıllara göre istatistik nereden bulurum ? 2-) TM-2 çözücem sanırım , Sayısal cıydım normalde , bir puan kaybı falan yaşıyor muyum ? 3-) Herhangi bir yerde master a kaydolmama engel durum teşkil eder mi , yalandan bir yere girmem gerekiyor askerliği uzatmak için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 Bahçeşehir ve Kültür değil iyi olanlar. Bilgi ve Koç. Puan kaybın fazla olmaz. Bir de girmeden önce bunu gözden geçir: http://forum.paticik.com/read.php?21,5870858 Master konusunda engel olmuyor diye biliyorum ama emin değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnos_1 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 Abi biraz kişisel ilgimden giricem , 7-8 senede bitse de olur . Hali hazırda yazılım mühendisiyim ve işim de var zaten . Cebimden ücret çıkmadığı sürece , uni ortamında olmak , en azından biraz disiplin katar , vizeye çalışmak için bile kitapları okusam faydalı olur diye düşündüm :) Taban sıralamalarla ilgili bir kaynak var mı peki ? X uni Y bölümü Z.ni kişi girdi en son gibi. Puan falan yazıyor bazı sitelerde , puanın bir anlamı yok ki:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 Bu yılkiler daha yok sanırım ama geçen yılkileri Google'dan hemen bulursun. Koç zor ama Bilgi'ye girersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnos_1 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 Abi hep puan bazlı buluyorum , yıllardır uzak kaldığımız için jargonu mu unuttuk nedir ? 2010 ve geriye doğru bulabilen varsa , link koyarsa çok makbule geçer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 http://www.dogrutercih.com/program2011/tablo4/goster Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnos_1 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 Sayısal mezunu olduğum için ne yaparsam yapayım katsayım değişiyor ve az puan mu alıyorum ? 0.15 alan içi , 0.12 alan dışı diye bir şey gördüm tabloda çünkü. Teşekkürler bu arada link için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 bi yandan çalışıp sadece sınava gideceğim diyorsan burslu vakıf üniversitesi zor zaten. ilk dönem sonunda kesmesinler o bursu devamsızlıktan kalacağın için tüm derslerden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnos_1 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 Yok ya neden zor olsun ? Bilgi olmazsa , Kadir Has falan olur ne biliyim . 5-6 bininci olsam yetiyor sanırım , TM2 den de o kadar oluruz heralde bir şekilde. Olmadı İÜ ' ye girerim 13bininciymiş son adamı. Bahçeşehir de yaz müh bitirdim ben 7 yıla kadar hiçbir şekilde kesmiyorlardı. Araştırmak lazım , burs fesih şartlarını Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 calisirken nasi okuyacaksin abi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 tıp okuma hevesi olan varsa forumdan ayrılsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 tip degil de tarih okuma hevesim var benim de napiyim ufaktan gidiyim mi bende... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 Bir şet fark ettim bu arada, öyleyse eğer Bilkent'e paralı girdiğim puanla Marmara'ya, İÜ'ye filan girebiliyormuşum ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnos_1 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 senko said: calisirken nasi okuyacaksin abi? Abi arada giderim işte okula , atıyorum 3 güne sıkıştırırım okulu , 1 gün giderim, öbür hafta 2 gün giderim. İşim çıkınca dersten çıkar basar , geri dönerim , ne biliyim :) Sonuçta acelem yok , para vermedikten sonra 7 senede de bitse olur. Bitmezse de bitmesin ayrıca , öğrendiklerim kar kalır , tanıştığım insanlar kar kalır sonuçta :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnos_1 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 GERGE said: Bir şet fark ettim bu arada, öyleyse eğer Bilkent'e paralı girdiğim puanla Marmara'ya, İÜ'ye filan girebiliyormuşum ben Giriyorsundur büyük ihtimalle , vakıfların paralısına ortalama ve üstü bir yerden girenler , genelde İÜ , Marmara gibi yerlere de rahat giriyor oluyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 yavaş girsin. Hiç bir paralı üniversitesinin TABAN PUANI devlet ünilerini geçmiyor. (burslu programları hariç) Dandik ünileri bilmem ama orta seviye devlet üilerini bile geçmiyor. Tavan puanı siz belirlemişsinizdir yüksek puana girmişsinizdir bilmem de genelde özel ünilere gidenler iyi bir okula giremeyener oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 Bilkent'in paralı mühendislikleri genelde ortalama devlet mühendisliklerinden yüksek. EE 26 bin, ötekilerde 30 bin civarı kapamış. Hukuk 18 bin'de kapamış ki ben kendi girdiğim puanı söyledim. Hukuk 205. almış en son burslu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 öyle valla en testisli vakıf üniversitesiyle top devlet üniv karşılaştırınca yine komik puanlarla girilebiliyor vakıfta burssuza. Bilkent EE müh mesela burssuz puanı İTÜ, ODTÜ, BOUN vs. yanında düşük kalıyor baya. 70'den başlayıp 95'e kadar çıkıyor aradaki fark. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 Arkadaş sayısalcı olduğu için haklı; sözel için, eşit ağırlık için siz haklısınız. Bilkent EE'de Yıldız'dan, Gazi'den, Osmangazi'den, Akdeniz'den, Sakarya'dan, KTÜ'den, Uludağ'dan falan yüksen puanla kapamış paralı öğrencileri yani. Endüstri'de filan da hep Anadolu Üniversitesini filan geçmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 kithnos_1 said: 3-) Herhangi bir yerde master a kaydolmama engel durum teşkil eder mi , yalandan bir yere girmem gerekiyor askerliği uzatmak için tecil ile alakalı 26 ağustos 2011 yönetmeliği vardı. aynı düzeyde (önlisans, lisans, master vs.) ikinci bir eğitim alırsan bu ikincisi askerliğini erteletmiyor. diyelim yazılım müh. mezunusun (lisans) hukuka fak. yerleştin (2. lisans oldu bu) eğer kayıt tarihine kadar tecilin varsa bunu sonuna kadar kullanırsın kayıt olursun okursun vs. ama 2. sınıfta tecilin bitti diyelim. bu ikinci lisansın olduğu için tecil hakkın olmuyor. askerden sonra okula devam edebiliyorsun ancak. galiba sen zaten master ile tecil ettirmeye çalışacaksın. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 evet evet yukardaki gibi bir durum var dun ya da ondan once okudum ilgili maddeyi bende. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnos_1 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 throine said: kithnos_1 said: 3-) Herhangi bir yerde master a kaydolmama engel durum teşkil eder mi , yalandan bir yere girmem gerekiyor askerliği uzatmak için tecil ile alakalı 26 ağustos 2011 yönetmeliği vardı. aynı düzeyde (önlisans, lisans, master vs.) ikinci bir eğitim alırsan bu ikincisi askerliğini erteletmiyor. diyelim yazılım müh. mezunusun (lisans) hukuka fak. yerleştin (2. lisans oldu bu) eğer kayıt tarihine kadar tecilin varsa bunu sonuna kadar kullanırsın kayıt olursun okursun vs. ama 2. sınıfta tecilin bitti diyelim. bu ikinci lisansın olduğu için tecil hakkın olmuyor. askerden sonra okula devam edebiliyorsun ancak. galiba sen zaten master ile tecil ettirmeye çalışacaksın. :) Evet , master programına da kaydolmam lazım seneye falan. Biliyorum aynı derecede birşey kasarsan ertelemiyor , bir üst level a atlaman lazım devamlı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pch Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 kithnos_1 said: Sayısal mezunu olduğum için ne yaparsam yapayım katsayım değişiyor ve az puan mu alıyorum ? 0.15 alan içi , 0.12 alan dışı diye bir şey gördüm tabloda çünkü. Teşekkürler bu arada link için evet aynen öyle, sayısalcı olduğun için düşücek puanın ama çok ciddi bi puan kaybi değil,sayısalcisin matematiği iyi yaparsan kadir has burslu falan olabilir biraz kasarsan bahçeşehir.Edebiyat sınavina hiç çalışmadan öylesine giren sayısalci arkadaşlarım matematikleri sayesinde ilk 10 binin içindeydi . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 yani eğer lisans bitirdiysen halihazırda, o zaman sana bir kıyağım olsun. açık öğretimden adalet bölümünü seçiyorsun 2 yıllık. oradan dikey geçişle hukuk için normal çalışman gerekenin %10'u kadar çalışarak (kapıştığın adamlar belli, e sayısalcıysan da fark atarsın) istediğin üniversiteye geçiyorsun. aöf olduğu için normal hayatı da etkilemiyor. ileride avukat olursan bi durum ısmarlarsın artık :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batuhan Mesaj tarihi: Eylül 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2011 Dikey geçiş sonrası intibak kalktığı için 2 yıl önlisans + 4 yıl lisans okuması gerekicek. Tabi yıl sorun olmaz demiş ozmn np. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar