Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

muhasebe işleri

Joker

Öne çıkan mesajlar

Satışını yaptığın ürünün yada hizmetin türüne göre bi kdv oranı olur,misal gıda ve tekstilde %7 kdv gelirken elektronikte %18 olabilir yada özel tüketime giren bişey satıoyorsan oran daha da artabilir. gelir vergisini bilmiyorum hiç, ama oda bu tarz bişeydir sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

yazılımsa kafadan alacağın her elektronik eşyayı ofis masrafı olarak gösterebilirsin. bilgisayar programından küçük araç gereçlere kadar yani. akaryakıt ve yemek masrafları makul düzeyde gösterilebilir. kıyafet giderleri, ev masrafı gibi giderleri yansıtamazsın.

oransal olarak yazardım da şu an vaktim yok olduğu kadar. muhasebecinle konuşsan daha çok yardımcı olur aslında sana, bir sorun mu var?
Sosyal ağlarda paylaş

giren çıkan hesabı yapıyorumda kabaca.. bilgilenmek amaçlı hem.. mesela bilgisayar aldım direk %100'ünü kdv'den düşebiliyormuyum? yemek fişi benzin gibi şeylerin % kaçını düşebilirim gibi konu hakkında yorumlama yapabileceğim örnekler lazım..
Sosyal ağlarda paylaş

Joker said:

giren çıkan hesabı yapıyorumda kabaca.. bilgilenmek amaçlı hem.. mesela bilgisayar aldım direk %100'ünü kdv'den düşebiliyormuyum? yemek fişi benzin gibi şeylerin % kaçını düşebilirim gibi konu hakkında yorumlama yapabileceğim örnekler lazım..

bilgisayar aldığında zaten faturada yazan kdv kadarını düşersin. kestiğin faturanın kdv'siyle sana kesilen faturaların kdv'si + - ödeyeceğin aylık kdv'yi belirler zaten. yemek fişlerinde %8/18 akaryakıtta %18'dir bu oran.

benzer şekilde kullandığın ofisin adresine kayıtlı su, elektrik, telefon giderlerini de gösterebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...