Joker Mesaj tarihi: Eylül 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2011 Beyler ayda 1000 liralık satış yaptığımızı farzedersek. Bunun ne kadarı KDV ne kadarı Gelir vergisi olacaktır. Bunun hesabını bi özetleyebilirmisiniz. Birde KDV'den düşmek istesem bazı şeyleri ne kadarını düşebilirim nasıl düşebilirim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrion Mesaj tarihi: Eylül 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2011 Satışını yaptığın ürünün yada hizmetin türüne göre bi kdv oranı olur,misal gıda ve tekstilde %7 kdv gelirken elektronikte %18 olabilir yada özel tüketime giren bişey satıoyorsan oran daha da artabilir. gelir vergisini bilmiyorum hiç, ama oda bu tarz bişeydir sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Eylül 8, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2011 Tyrion engin bilgilerinle inanılmaz aydınlattın beni. parıl parıl parlıyorum şuan anlatamam.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
piyalepiyale Mesaj tarihi: Eylül 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2011 gözümü aldı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Eylül 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2011 şahıs şirketi mi nedir önce onu bir söylesen. yaptığın iş nedir? en basitinden yemek fişlerini gider olarak gösterebilirsin. benzer şekilde akaryakıt fişleri de adına kayıtlı araç üzerinden gösterilebilir. ama dediğim gibi çalışma alanın önemli ayrıntılı bilgi için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Eylül 8, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2011 Şahıs Şirketi, Sektör Yazılım. bana oransal yada rakamla örneklendireblirseniz sevinirim. Şu kadar gelirin şu kadarı kdv şu kadarı gelir vergisi ve şu kadara kadar kdv'den düşebilirsin gibi bi senaryodan yürüyebilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Eylül 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2011 yazılımsa kafadan alacağın her elektronik eşyayı ofis masrafı olarak gösterebilirsin. bilgisayar programından küçük araç gereçlere kadar yani. akaryakıt ve yemek masrafları makul düzeyde gösterilebilir. kıyafet giderleri, ev masrafı gibi giderleri yansıtamazsın. oransal olarak yazardım da şu an vaktim yok olduğu kadar. muhasebecinle konuşsan daha çok yardımcı olur aslında sana, bir sorun mu var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Eylül 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2011 stopaj var bi de serbest makbuzda. %20 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Eylül 8, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2011 giren çıkan hesabı yapıyorumda kabaca.. bilgilenmek amaçlı hem.. mesela bilgisayar aldım direk %100'ünü kdv'den düşebiliyormuyum? yemek fişi benzin gibi şeylerin % kaçını düşebilirim gibi konu hakkında yorumlama yapabileceğim örnekler lazım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrion Mesaj tarihi: Eylül 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2011 Joker said: Tyrion engin bilgilerinle inanılmaz aydınlattın beni. parıl parıl parlıyorum şuan anlatamam.. Medyummuyum nerden bilim sen ne satıyorsun "1000 liralık satış yaptım ne kadar vergi veririm" böyle sorunun öyle cevabı olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Eylül 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2011 Joker said: giren çıkan hesabı yapıyorumda kabaca.. bilgilenmek amaçlı hem.. mesela bilgisayar aldım direk %100'ünü kdv'den düşebiliyormuyum? yemek fişi benzin gibi şeylerin % kaçını düşebilirim gibi konu hakkında yorumlama yapabileceğim örnekler lazım.. bilgisayar aldığında zaten faturada yazan kdv kadarını düşersin. kestiğin faturanın kdv'siyle sana kesilen faturaların kdv'si + - ödeyeceğin aylık kdv'yi belirler zaten. yemek fişlerinde %8/18 akaryakıtta %18'dir bu oran. benzer şekilde kullandığın ofisin adresine kayıtlı su, elektrik, telefon giderlerini de gösterebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Eylül 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2011 Joker said: Tyrion engin bilgilerinle inanılmaz aydınlattın beni. parıl parıl parlıyorum şuan anlatamam.. adam verdiğin yarım yamalak bilgiye göre fazla bile aydınlatmış seni... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Eylül 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2011 sakin beyler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2011 yaptığın satıştan değil elde ettiğin kardan verirsin gelir vergisini. %20 filandı en son hatırladığım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar